הוכחה שכלית שניתנה תורה למשה בסיני

רון סי

New member
הבעיה איתך

שאתה לא מסוגל להגן על המאמר שאליו קישרת. מאמר זה שגוי מיסודו, ואת זה לא קשה להראות. אנחנו נשארים עם סיכוי גבוה מאד שיתכנו גם יתכנו חיים לא-אנושיים בכוכבים אחרים. אז אולי חייזרים נתנו את התורה? אינך יכול להוכיח שלא...

G o v er n o r

New member
"השנים כותבים...כי במקומות רבים

ביקום יכולים היו להתפתח חיים חד תאיים" זה כל מה שצריך. היתר הוא panspermia ושוב אין צרך ב"בורא". "זה קישור רק בשביל רון סי שחושד..." הפורום הוא צבורי וכל אחד רשאי להגיב כטוב בעיניו. אתה רוצה להתדיין עם מישהו אחד על אחד - פנה לצ´אט.

רון סי

New member
אפילו אני, שאינני מדען

מסוגל בקלות להראות כמה בעיות במאמר הזה, בהן למשל את ההנחה הבעייתית מאד שחיים חייבים להיות דומים במבנם לאלה שעל כדור הארץ ולכן יכולים להתפתח רק על כוכבי לכת כמו שלנו, וכן את היומרה הפרועה של הזוג הזה לקבוע איך בנויות מערכות שמש אחרות ביקום. מעבר לזה, מעניין לדעת אם אתה מוכן לקבל את סמכותם של אנשי מדע בקביעת האמת. כי אם כן, נדמה לי שכמה וכמה בעיות שאתה מעלה נפתרו בדרך דומה ע"י המדע (דרך ההשערה הפרועה).

מגהמוח

New member
תקשיב טוב מה אומר המדען:

רוב הכוכבים סובלים מאירועים דרסטיים אלמלא כוכב הלכת צדק הפגיעות של המטאורים בכדור האץ היו פי 10000! (אני נותן דוגמא היסטורית מהמטאור הענק שנחת בסיביר ב 1903 שעוצמת הנחיתה הייתה 12 מגה טון) במערכות אחרות מסלוליהם של כוכבי לכת דמויי צדק מרוחקות מכדי להגן על הכוכבים הפנימיים! בנוסף לכך שבחלק הפנימי של הגלקסיה הכוכבים מופצצים תמידית ולכן הסיכויים לחיים אחרים מחוץ לכדור הם קלושים ללא שום קשר לסוג התתפתחות אפילו שאינה דומה לכדור הארץ זה לא משנה בכלל. כאשר הכוכבים מופצצים תמידית בעוצמה של פצצות אטום ואף גבוה מכך אין אפשרות קיומית כלל!

רון סי

New member
תסביר לי איך המדען יודע

איך בנויות מערכות כוכבים במרחק של מאות ואלפי שנות אור? אתה קולט שאין לו שום דרך לברר את זה? אתה מאמין לו סתם ככה, בגלל שהוא אומר את זה???

מגהמוח

New member
שום דבר אינו ודאי

כי אי אפשר להוכיח שדבר מה אינו קיים כיוון שמרחב המדידה ביקום הוא עצום אך הסבירות לכך היא נמוכה אך לא בלתי אפשרית. מאמר זה הובא רק לצורך העניין שיש זרמים במדע שלא מסכימים לטענות העב"מים למיניהם. דבר נוסף אני רוצה שתקרא את הדף הזה בבקשה עד סופוhttp://www.bendov.info/heb/mys/daniken.htm והרי מספר שאלות נוספות למר דיניקן: אם החייזרים שמסרו תורה לדבריו ולכן נקראו בלשון רבים אלוקים אז מדוע ה מסרו בלשון יחיד: "בראשית ברא אלוקים את השמיים...הרי לפי מינוח הרבים צריך גם הטיית פועל ברבים הווי אומר:בראו ולא ברא כפי שנימסר? דבר נוסף:מר דיניקן סובר שכל המחזות של נביאי התנ"ך הם מחזות פיזיים הרי ידוע לכל העם היהודי שאלו לא מחזות אמיתיים אלא חזיונות ברמה נבואית-רוחנית מאוד גבוהה אז איך הוא קובע מלכתחילה שהם באמת ראו פיזית (ידוע לכל שאלו היו חזיונות נבואיים) ולכן הוא מנסה להסביר את הכתובים בדרכו שלו.

רון סי

New member
רגע, לאט לאט

האם אנחנו מסכימים שהאפשרות שאלה היו חייזרים קיימת? כי אם כן, אפשר להתקדם ולנתח את הסיכויים לזה מול הסיכויים שזה אלוהים. כמו כן, יהיה צורך לטפל גם באפשרויות הבאות: - הכוח שנתן את התורה הוא על-טבעי, אבל איננו אלוהים. - אלה נוסעים בזמן שהגיעו מהעתיד.

מגהמוח

New member
מבחינה מדעית נטו

התכוונתי לכך שמבחינה מדעית נטו: אי אפשר להוכיח שדבר מה אינו קיים כיוון שמרחב המדידה ביקום הוא עצום אך הסבירות לכך היא נמוכה אך לא בלתי אפשרית כלומר הבאתי משפט זה המייצג את גישת המדע לא הגישה שלי. אך מבחינת התורה אין חיים מחוץ לכדור הארץ. ואני מעוניין בתשובות בעניין: 1- המינוח ה"לקוי" ברא ולא בראו כפי שהיה צריך להיות מה פשר העניין?

רון סי

New member
תעזוב מדע

אנחנו מדברים על שכל ישר, לא? מכיון שיתכן שחייזרים חוללו את מעמד הר סיני (נעבוד על אפשרות זו בינתיים), עלינו לשאול קודם: למה הם עשו זאת? ידוע לנו שהאדם הוא יצור סקרני, שחוקר את סביבתו. במסגרת מחקריו הוא עושה ניסויים שונים ומשונים ביצורים אחרים. גם החייזרים עשויים להיות כאלה. הם עשו את כל הבלגן הזה במסגרת ניסוי סוציולוגי על חברה של יצורים אינטליגנטים (יחסית לפחות). ניסוי זה כולל הכנסת רעיון של "אלוהים" לתוך החברה. זה רעיון מהפכני, משום שהוא סותר את הנטיה הטבעית של יצורים אלה להאמין באלים רבים. כמו כן הניסוי כולל הגשת הרעיון במעמד רב רושם, שיזכר אלפי שנים, בליווי של חומר כתוב, וגם מסורת בע"פ, המפרט את ענין האלוהים הזה. החומר הכתוב והמסורת כוללים אלמנט מרתק: הם קובעים שעל היצורים לאמץ התנהגות שסותרת את טבעם ודחפיהם, שעליהם לענות את עצמם ולהלחם בעצמם באופן יומיומי ורציף. בנוסף לזה מוטלות על היצורים מגבלות רבות נוספות, שאת רובן קשה עד בלתי אפשרי להסביר מבחינה לוגית, והסיבה היחידה הניתנת היא שככה אלוהים רוצה. כמובן שהסיפור שנמסר על אלוהים הוא שקר. זה סיפור שנועד להשיג משהו. עכשיו החייזרים האלה יושבים להם שם למעלה, ומסתכלים על בני האנוש האהבלים בזמן שהם משחקים תפקיד בניסוי שלהם. ואולי הם כבר לא מסתכלים מזמן, ואתה סתם ממשיך להתרוצץ במבוך שבנו לך.

מגהמוח

New member
שכל ישר? אין בעיה!

קודם תפתור את תעלומתי הקודמת: אם החייזרים שמסרו תורה לדבריו ולכן נקראו בלשון רבים אלוקים אז מדוע הם מסרו בלשון יחיד: "בראשית ברא אלוקים את השמיים...הרי לפי מינוח הרבים צריך גם הטיית פועל ברבים הווי אומר:בראו ולא ברא כפי שנימסר על ידיהם כפי שאתה טוען, כלומר ישנו מינוח "לקוי": ברא ולא בראו כפי שהיה צריך להיות מה פשר העניין? איפה השכל הישר?

אם הבנתי נכון, אנסה לחזור במילים

פשוטות: בדיוק כמו שאתה, מגהמוח, מפרש את הכתוב, שאלוהים הוא אחד, ונקרא בלשון רבים רק בגלל הכבוד, והוא עצמו הכתיב לנו את הטקסט המכנה אותו עצמו בלשון כבוד זו, בדיוק אותו דבר ביצעו החייזרים במסגרת הניסוי (או השעשוע) שלהם: הם המציאו בשבילנו סיפור על אחד ויחיד שברא את העולם בלשון יחיד, אבל החליט (בדיוק כמו בפירוש שלך!) והכתיב לנו שנקרא לו לשם הכבוד בלשון רבים. איזו תעלומה יש פה?

מגהמוח

New member
התגובה נמצאת בויכוח למעלה

עם רון סי תחת הכותרת:|אז אתה אומר שהם משפיעים שם מופיעה גם התגובה לרון סי

דוד170

New member
חייזר

כתוב בתורה בספר דברים פרק ד´ פסוק לב´: כי שאל נא לימים ראשנים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים, ועד קצה השמים: הנהיה, כדבר הגדול הזה, או, הנשמע כמהו. השמע עם קול אלקים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה--ויחי. או הנסה אלקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסות באתות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדלים: ככל אשר עשה לכם י-ה-ו-ה אלקיכם, במצרים--לעיניך. לה אתה הראת לדעת, כי י-ה-ו-ה הוא האלקים: אין עוד, מלבדו. מן השמים השמיעך את קלו, ליסרך; ועל הארץ, הראך את אשו הגדולה, ודבריו שמעת, מתוך האש. עד כאן דברי התורה. נותן התורה מנבא שלא היה ולא יהיה לעולם סיפור כפי שמתואר בעשרת המכות וביציאת מצרים ובמעמד הר סיני. כך כתוב בספר שמות יט´, ט´: ויאמר ה´ אל משה, הנה אנכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בדברי עמך, וגם בך יאמינו לעולם; אם אתה אומר שאדם נתן את ספר התורה, איך זה שלא נתן עוד אדם ספר דומה לתורה (עם הופעה של מישהו שטוען שהוא בורא העולם, האיסלם והנצרות לא הביאו סיפור דומה אלא לקחו את הסיפור של העם היהודי. אבל אין אף אדם בעולם בכל הזמנים ובכל המקומות לא תמצא ספר שכתוב שמישהו פונה לעם ואומר לו אני בורא העולם שעשיתי לכם ניסים שמראים שאני שולט על העולם ועל הטבע. ולאחר מכן הסכמה של העם שהם מסכימים שמי שמדבר אתם שהוא בורא העולם. כלומר אם אתה חושב שקל לעבוד על האנשים ולהחדיר להיסטוריה סיפור יציאת מצרים, איך זה שלא היו עוד סיפורים דומים בכל העולם בכל הזמנים. התשובה לשאלה האחרונה : כי לא עשה זאת יצור גשמי אלא בורא העולם. .ומאחר שיש רק בורא אחד, אין עוד בעולם מישהו נוסף שהחדיר להיסטוריה סיפור דומה. כתוב בספר שמות פרק יט´ ט´ ויאמר י–ה-ו-ה אל משה, הנה אנכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בדברי עמך, וגם בך יאמינו לעולם; איך ידע כותב התורה שלא היה בעבר סיפור דומה ? למרות שלא היה אז רדיו ואמצעי תקשורת כמו שיש היום? תשובה כי לא אדם כתב את ספר התורה. התורה אומרת שלא תיתן לאף אחד להצליח להכניס ספר דומה להיסטוריה. שיש בו סיפור שמופיע מישהו שאומר אני בורא העולם וכו´. אני פרסמי את הראיה הזאת בהרבה אתרים ואף אחד לא הביא לי ספור שדומה לספור התורה. אם נותן התורה אמר שלא יוכל אף אחד להכניס ספר דומה ומה שהוא אמר מתקיים , זה ראיה מוחצת לאמיתות התורה. כלומר לכל אחד אפשרות להפריך את הספר ואף אחד לא הפריך את הספר. אם אתה אומר שמי שנתן את התורה היה חייזר. מדוע לא היה עוד חייזר שעשה דבר דומה למעמד הר סיני ויציאת מצרים?

אחר

New member
מה אני אגיד לך, אחי

מה שקונה את המטומטמים שאמנון יצחק מדבר אליהם לא ממש הולך בפורום. תנסה טיעונים אינטלגנטים קצת יותר.

למעלה