הוכחה שכלית שניתנה תורה למשה בסיני

מגהמוח

New member
מאידך...

אצלך הרעיון נישתל עפ"י רצונותיך- מה שהמדע אומר זה נכון בשבילך. אצלי המדע לא משחק תפקיד כי כל פעם תיאוריה זו או אחרת מופרכת או משתנית כך שהמדע אינו משחק תפקיד של מקור מהימן (מה גם ש"פילוסופיה מדעית" שהיא ההגדרה לכל תיאוריה אודות גיל העולם ודרך יצירתו אינה עונה להגדרה של "עובדה" קיימת שאין מציאות אחרת מבלעדיה) לא בשבילי ולא בשביל קהל המאנים בה´ ובתורתו אלא מאמין אני רק בתורתנו הקדושה שלא השתנתה מעולם וכמובן שלא תשתנה...("בראשית ברא אלוקים"...)

G o v er n o r

New member
´אצלך הרעיון נישתל עפ"י רצונותיך-

מה שהמדע אומר זה נכון בשבילך´ טעות. "מדע" אינו proper name של מישהו המכתיב לי איך לחשוב. "מדע" הוא דיסציפלינת חקירה של עניני-טבע. אני בוחן את העולם בסקרנות, מקשנות, חקרנות, אי-קבלה כמובן מאליו את שקבעו קודמי, בכלים של חקירה מדעית. אני צופה בעולם סביבי, אוסף נתונים, מתכנן מכשירי מדידה כדי לגלות את התופעות החמקניות והקלושות ביותר, מתכנן נסויים כדי לאשש או להפריך רעיונות חדשים, מנסה לפתח הסברים, ומעמיד אותם לבחינה בלתי פוסקת, ושואף להבין כל דבר מופלא. אתה, לעומת זאת, מודה בפה מלא "מאמין אני רק בתורתנו הקדושה שלא השתנתה מעולם וכמובן שלא תשתנה" עכשיו, הסבר לי שוב בבקשה את הפסקה הזו שלך: ´אצלך הרעיון נישתל עפ"י רצונותיך´ פלא שההסבר העמוק ביותר שאתה יכול לספק הוא "העולם נברא לפני 6000 שנה כך שיראה כבן 15 מליארד"? איזה מידע עדכני ניתן למצוא "בתורתנו הקדושה שלא השתנתה מעולם וכמובן שלא תשתנה" לצורך פתרון תעלומות עניני-הטבע?

G o v er n o r

New member
הממם, נכון כי מכוני מחקר שונים מדדו

בשיטות שונות ערכים מעט שונים ל- G. חלק מן המדידות בוצעו במעבדות על פני כדה"א וחלק באמצעות תצפית על עצמים מחוץ לכדה"א, כולל חלליות. צריך לזכור כי מדובר בגדל קטן (הכח הגרביטציוני הוא החלש מכולם), אולם, מכיוון שערכו של G (להבדיל מ- פאי, Pi, למשל, חה, חה, חה) אינו מצוי בתורה ובמשנה, נאלצה האנושות לחשבו בעצמה, וקבנדיש היה החלוץ, ב- 1798 (שנה אחרי מות הגר"א), בהציגו ערך של 6.75 כפול 10 במינוס 11 מטר בשלישית לק"ג לשניה ברבוע. כל הערכים שנמדדו מאז נמצאו בתחום מסוים, 6.66 עד 6.72 ונראה שהם מתכנסים. כדי להבין את הצהלה הפאגאנית באתרי המסיון היהודי, לנוכח ערכי G השונים, ראוי לקרוא את מאמרי על GSF. בנודע ל"מחקריהם" של ג´רלד שרודר ונתן אביעזר על גיל היקום וראשית הווצרותו - שימו לבכם כי הם _מסכימים_ עם התאוריה המדעית המקובלת (חרף טענות הפאגאנים כי האמת המדעית אינה אבסולוטית, אלא משתנה חדשות לבקרים), אלא שהם מספקים הסברים מפולפלים ונפתלים כיצד האמור בתורה עולה בכל זאת בקנה אחד עם התאוריה המדעית. זאת אומרת: התאוריה המדעית נתפשת כנכונה וצריך "להסביר" ו"להראות" שניתן לפרש את התורה באופן דומה. זאת אומרת: עיני המחזיקים בתורה נשואות תמיד בהכנעה אל המדע, בדריכות "לספק" "הסברים" מתרצים (reconciliatory). הסבה ברורה. מכיוון שהמנוסקריפטים "נסגרו" לפני כ- 1700 שנה, לא ימצא בהם שום דבר מעבר למה שהיה ידוע לפני כ- 1700 שנה, והדרך היחידה "למצוא" בהם תאוריות מדעיות בנות זמננו היא דרך הפרשנות המפולפלת והנפתלת. וכדי לדעת מה "למצוא" חייבים לדעת מה אומר המדע. דרך אחרת שאנו רואים היא בעיטה גסה בתאוריה מדעית והצעת תאוריה "חלופית". הנה, ראו את הדסה מלמד בועטת בגיאוכרונולוגיה ומציעה "גיאוכרונולוגיה" חלופית. אגב, על ספרה זה אמר צבי ענבל כי הוא מעמיק ונכתב אחרי מחקר ממושך ומאומץ. הייתם מאמינים?

דוד170

New member
אתה מודה שכל נושא גיל העולם הוא

לא הוכחה מדעית אלא השערה. שאלת "הייתם מאמינים?". תשובה: ומה חשבת שנאמין למי שמדבר בעילום שם ולא מציג שום תואר? ולא נאמין למי שמציג את עצמו ויש לו תואר.

דוד170

New member
חזק וברוך. תזכה למצוות ושכל משאלות

לבך יתמלאו לטובה. ותזכה ותחיה ותירש טובה וברכה לחיי העולם הבא ושיהיו לך צאצאים וצאצאי צאצאים תלמידי חכמים גדולים בתורה שיפיצו את התורה ברבים.

עמלק

New member
אתה שמח,

כי סוף סוף משפילים עוד מישהו כמו שמשפילים אותך ? צרת רבים, נחמת טיפשים...

דוד170

New member
אותי לא השפילו. אני כל הזמן משנן לע

לעצמי שבאתי מטיפה סרוחה ואני הולך למקום רימה ותולעה . כך שלא ניתן להשפיל אותי. מי שלא מתגאה ולא מרגיש שהוא משהו לא ניתן להשפיל אותו. כי הוא בין כה וכה כבר השפיל את עצמו. והוא מאושר ושמח והוא גאה שהוא בן לבורא העולם.

L7

New member
מה שמשפיל זו עבודת האלילים והשקר.

גוף טיפה רימה ותולעה- מכובדים כולם.

רון סי

New member
אותי שכנעת!

באמת אין ספק שניתנה תורה למשה בסיני. עכשיו השאלה שלי היא: מאיפה לנו הבטחון שמי שנתן את התורה במעמד הר סיני זה אלוהים? אולי זה מישהו אחר, שהוא בכלל לא אלוהי?

מגהמוח

New member
תקרא טוב!

אתה כנראה לא מבין מה קרה במעמד הר סיני כתוב וכל העם רואים את הקולות משמע שהם ראו את האותיות באויר כשאר נאמר: אנוכי וכו´ במהלך השמיעה הם גם ראו את האותיות א נ ו כ י באויר וכן על זה הדרך וכאשר משה ירד עם הלוחות וראה שכתוב את אותו הדבר העם הבין שזה תואם משמע זה לא משה כתב אלא המדבר. דבר נוסף חשוב איך אותו נותן תורה מצווה את עמו בציווי: אנוכי ה´ אלוקיך לא יהיה לך אלוקים אחרים על פני כלומר כיצד אותו נותן תורה יכול לדרוש משהו מהעם כאשר הוא בעצמו משקר ואמר שהוא בעצם האלוקים אם הוא אלוקים? זה לא הגיוני או שאם הוא אומר בתורה לא לשקר והוא משקר בעצמו כיצד הוא דורש זאת מהעם זה גם לא הגיוני לכן המסקנה היחידה היא שהוא בעצם אלוקים. דבר נוסף לפני מעמד הר סיני קדמו 10 המכות שאם נביט בהם לעומק נראה שסה"כ המכות באו להראות שהוא שולט בכל הטבע כולו למשל: המים (מכת דם) השמיים (ברד עם אש, שחין) באוויר (דבר) בארץ (ארבה, ערוב) ובני אדם (כשהוא יודע בדיוק מה קורה בכל בית ומי הם הבכורות בכל בית) כלומר הוא מראה לעם שהוא שולט בהכל ואז רק לאחר מכן שכשהוא כבר הוכיח שהוא שולט בכל הוא אומר: אנוכי ה´...אשר הוצאתיך מארץ מצריים מבית עבדים. ולא אף אחד אחר מבלעדיי. כלומר לאחר שהוא הוכיח במכות מצריים שהוא שולט בהכל כלומר אני מראה לכם שאני הוא האלוקים ורק לאחר ההוכחות הוא דורש מהעם שיכיר בו כשליט בלעדי.

Lu Tze

New member
שאלה:

ואם השטן (במשמעות של מי שמושל בגיהנום ורוצה להפיל את ה´) הוא זה שנתן את לוחות הברית?

מגהמוח

New member
הכיצד אלוקים עומד מנגד

ונותן לשטן לומר "לא יהיה לך אלוקים אחרים על פני" מבלי להתערב הא?

Lu Tze

New member
זאת הנקודה שלי

אולי לאלוהים לא אכפת, אולי דווקא השטן יותר חזק? אתה יכול להוכיח שלא?

Lu Tze

New member
נו מה? אתה מתעלם ממני?

לפחות תכתוב שאתה חושב על השאלה ואל תגרום לי להניח שאתה מתחמקודרך אגב, מה גרם לך לבחור בכינוי האגואיסטי הזה?

מגהמוח

New member
אינני מתעלם!

הגמרא אומרת: השטן יצר הרע ומלאך המוות - אחד הם. כלומר אין דבר כזה יישות נוספת שיש לה כוחות עליונים אלא מדובר במשהו רוחני גרידא אז אל תנסי להגדיר את השטן איך שבא לך!

Lu Tze

New member
קודם כל אני בן

ודבר שני, הנחת המוצא שלך היא שהגמרא נכונה. עכשיו, מאיזה מקור באה הגמרא? נכון, אלוהים. זה יוצר היגיון מעגלי. אתה טוען שאלוהים הוא כולו טוב וכל יכול כי ככה הוא אמר. אם אני אומר לך שאני כל יכול, האם תאמין לי?

Lu Tze

New member
תן לי לנחש

אתה לא עונה לי כי נעלבת ממה שאמרתי על אלוהים? אם מה שאמרתי כל כך נורא בוא תסביר לי למה טוב? אם לא, אני אניח שאין לך תשובה....

G o v er n o r

New member
"אתה כנראה לא מבין מה קרה במעמד

הר סיני. כתוב וכל העם..." צודק. זה כתוב. זה _רק_ כתוב. במעשיות של המיתולוגיה היהודית. ללא אסמכתא עצמאית אחרת. מדובר כאן למעשה ב- single account. "רואים את הקולות משמע שהם ראו את האותיות באויר כשאר נאמר: אנוכי וכו´ במהלך השמיעה הם גם ראו את האותיות א נ ו כ י באויר וכן על זה הדרך וכאשר משה ירד עם הלוחות וראה שכתוב את אותו הדבר העם הבין שזה תואם" נכון שאבי אבי אבי (106 דורות) אביך היה שם? אולי סיפר לך, ותוכל לספר גם לנו, באיזה אלפבית היו כתובות האותיות הפורחות שראה ובאיזה אלפבית היו כתובים הלוחות? "לכן המסקנה היחידה היא שהוא בעצם אלוקים" לא. יש עוד מסקנות רבות אפשריות. אדם עם ידע תצפיתי מורחב באסטרונומיה (שהיה, למשל, רועה צאן בילדותו וישן רבות תחת כפת השמים בשטח, עם הצאן), החליט יום בהיר לפני כ- 3000 שנה כי נחוץ שפרנסתו ופרנסת בני ביתו תהיה על הצבור, והצבור ידאג לכל מחסורו מכאן ואילך. מכיוון שכבר היתה לו השפעה, הודות להבנתו תופעות-טבע שהיו לא מובנות לאחרים, הצליח לאיים על כולם בזעם שמים ומינה עצמו ובניו לכהונה לדורות. מובן שכדי לבסס את מעמדו כתב וחיבר מנוסקריפט בו מינה עצמו לדובר ה"בורא" ופרשנו המוסמך לכל ענין. המנוסקריפט היה שמור רק ברשותו כמובן, ולא היתה לאדם הפשוט כל גישה אליו. האדם הפשוט גם לא כל כך התענין במנוסקריפט. דעתו היתה נתונה יותר להשגת הארוחה הבאה לו ולפיות הסמוכים על שולחנו. כך התבצר מעמד הכהנים. מובן שהכהנים הכניסו למנוסקריפטים "מנעול" בצורת הוראה "לא יהיה לך אלהים אחר על פני", וכך יש בידינו מנוסקריפטים מופלאים. מצב הממצאים הארכאולוגיים לגבי כל מה שקדם למאה ה-9/10 לפנה"ס...

למעלה