הוכחה שכלית שניתנה תורה למשה בסיני

מגהמוח

New member
אם יש לך סבלנות תקבל הוכחה

מעט ארוכה אבל תיאלץ לחכות שאני אכתוב זאת ובינתיים תענה לי על ההוכחה בקשר לעובר שכתבתי מקודם

א. מעמד הכוהנים לא נוצר ביום אחד

בגלל החלטה פתאומית של רועה צאן. ב. על הר סיני בכלל היו חייזרים. אלוהים זה חייזרים. הרבה מאוד תיאורים מהתנ"ך מעידים על כך: נעשה בצלמנו ובדמותנו, הנפילים, מרכבת יחזקאל, אליהו עלה בסערה, חנוך עשה זאת יותר בשקט, אליהו לפני המראתו שרף בקרני לייזר את החיילים של המלך אחזיה בן אחאב, גם דוד170 (זה שאתה מדבר אליו כל הזמן בגסות) ראה במו עיניו. פעם גם אני כמעט ראיתי, בדרך מערד לים המלח בליילה, אבל בסוף אלה היו מכוניות בהרים החשוכים.

ranmor

New member
שכחת את חלום יעקב...

עם המלאכים שעלו השמיימה בסולם של אור... כמובן שזה לא היה סולם אלא tractor beam. ועוד כל מיני דברים שכתובים ב"מרכבות האלים" (אחלה ספר!). מצחיק שאתה אומר שכמעט ראית חייזרים, אבל בסוף זה לא היה. זה לא כמעט, זה בדיוק כמו לא לראות בכלל...

נכון.

את הסולם (וכנראה גם דברים רבים אחרים) שכחתי, וכמעט ראיתי זה . . . . . . . . . זה לא ראיתי!

מגהמוח

New member
תגובה לטלמון!

א- במילים בצלמנו ובדמותנו הכוונה שהקב"ה התייעץ עם המלאכים לגבי בריאת האדם וזאת כדי לכבד אותו שיצירתו תהא מקובלת על כולם ולא ביגלל שהוא צריך את המלאכים אלא רק כדי להראות שהוא מכבד את האדם יותר בריאה אחרת ב- המחזה של יחזקאל הוא תיאור מדוייק של כסא הכבוד של הקב"ה במישור הרוחני שפרצוף עגל ופרצוף נשר ופרצוף אריה ופרצוף אדם הם למעשה הרגליים של הכסא שמשמעותם היא: האריה- מלך החיות. הנשר-מלך העופות השור- מלך הבהמות והאדם-שהוא כמלך ששולט על כולם ואלה רק רגלי הכסא ומי יושב כל הכסא כבוד ה´ יושב על הכסא להראות שהוא מלך מלכי המלכים עכשיו זה קצת יותר ברור ובבקשה יותא לא לעוות את הכתובים! תודה.

מגהמוח

New member
סיבת המילה אלוקים ברבים

היא א- כל לשון יש לו דרך כבוד שידבר הגדול כמו המלך בלשון רבים ובלשון הקודש דרך כבוד לומר על הגדול לשון רבים כמו אדונים ובעלים וכד´ על כן אמר הכתוב בראשית ברא אלוקים ולא בראו! ב- לומר שהוא מלך על כל הכוחות כולם לכן נאמר ברבים

עמלק

New member
לא קראת את המאמר...

האם גם אתה לא מבין אנגלית כדוד170 ? אם אינך דובר אנגלית, אמור לי על מנת שלא אפנה אותך למאמרים באנגלית... בינתיים לא אמרת דבר על האמור במאמר !

מגהמוח

New member
אשמח

אשמח אם תסביר לי בתימצות אין לי זמן ליקרוא את כל ההמצאות האלה

G o v er n o r

New member
זאת אומרת שאינך יודע צורת אות

אנגלית, ממש כמו דלעת170, אחרת היית רואה שכל כנויי האל (כולל המלה "אל" עצמה) הם שמות אלילים כנעניים. אחת התאוריות הרווחות היא שבני-ישראל מעולם לא היו במצרים (וזה ממש עולה בקנה אחד עם העדר הסמנים לשהותם במצרים והעדר סמנים לנדודים במדבר), אלא צמחו כפורשים מורדים חברתית ודתית, מן הכנענים והקימו ישובים ספרטניים בראשי ההרים...

תגובה למגהמוח, למרות שהבטחתָ,

במקום אחר, להגיב ועדיין לא הגבתָ (אני מבין שקשה להספיק ולענות בו זמנית להרבה אנשים). "בצלמנו ודמותנו" - בדיוק אישרתָ את דברַי על החייזרים! העניין הוא לא בזה שאלוהים התייעץ עם המלאכים או לא התייעץ אתם, אלא שהם קיימים בכלל! מי הם אם לא חייזרים? וגם צלם ודמות יש להם, לחייזרים אלה, ואפילו אנו יודעים שאלו הם צלמנו ודמותנו אנו, בני האדם! ביחזקאל שיהיה כיסא הכבוד כמו שאתה אומר, אבל הוא הרי הגיע בחללית. לא כך? מה סילפתי? אולי בקשר לאליהו הנביא סילפתי משהו? ובכלל, לא הבנתי: אתה מאמין בחייזרים או לא?

G o v er n o r

New member
במסופוטמיה, במצרים וגם באמריקות

האסטרונומים היו הכהנים וכמובן שפרנסתם היתה על הצבור. המעמד לא נוצר overnight...

רון סי

New member
אם מי שעשה את זה חייזרים

אז הם יכולים לעשות אותיות באויר, ואפילו בקלות. אפילו האדם כיום מסוגל לזה וגם עושה. והם ישקרו, למה לא? יגידו שהם אלוהים, יעשו "ניסים" באמצעים טכנולוגיים, וירמו את הישראלים חופשי. מה מונע זאת מבעדם? ככה שזה אלוהים זה ממש לא המסקנה היחידה, ואפילו לא היותר-הגיונית.

למה עברתָ קבוצה? זה לא פייר! ודווקא

ברגעיה הקשים. או אתה סבור אחרת (שרגעים קשים פוקדים דווקא קבוצה אחרת)?

רון סי

New member
אני משתוקק שיופיע נציג רציני

לקבוצת המאמינים, ולכן אני בוחן את אלה שמגיעים. למרבה הצער, גם הפעם נראה שאנחנו מקבלים את אותו חומר בדיוק ושהמרצה החדש הזה איננו בעל יכולת גדולה משל קודמיו. חבל, כי יש מה להגיד גם נגד טענת החייזרים (אם כי לא משהו ממש מכריע). ניתן לו עוד קצת זמן, נראה אם הוא יחשוב על זה לבד.

vizini

New member
מגהמוח! אתה מדהים אותי!

קודם כל אני נדהם שקראת מאמר מאתר הידען. אבי בליזובסקי יהיה מאוד גאה. שנית, אני נדהם מכך שאתה מקבל את ההנחות של אותם שני המדענים, כי ההנחה הבסיסית שלהם היא שהחיים התפתחו בצורה אבולוציונית! כנראה שאתה יותר חכם ממה שהעריכו אותך כאן.

מגהמוח

New member
אל תכניס דברים לפה שלי!

"אני נדהם מכך שאתה מקבל את ההנחות של אותם שני המדענים, כי ההנחה הבסיסית שלהם היא שהחיים התפתחו בצורה אבולוציונית!" שאלה-היכן ראית שאני מקבל את ההנחה שלהם בנוגע לאבולוציה? מטרתי היחידה הייתה להראות בראש ובראשונה מחקר מדעי גרידא שמראה שהסיכוי לחיים מחוץ לכדור הארץ הם קלושים ביותר מהרבה מאוד סיבות שצוינו במחקרם! זה הכל! נ.ב - זה קישור רק בשביל רון סי שחושד שחייזרים ביצעו את כל המתואר בתנ"ך אך ממאמר מדעי זה הוא יכול להסיק את המסקנות בעצמו!

vizini

New member
אבל מגהמוח, אינך יכול לקבל את

המסקנות מבלי לקבל את ההנחות. אם לא קיבלת את ההנחות, המסקנה כבר אינה נכונה (היא אולי יכולה לנבוע מהנחות אחרות, אבל המאמר שהבאת כבר לא רלוונטי לצורך הזה).

למעלה