הוצאת קיטור

purpleyaler

New member
וואו

אני מרגישה פה סוג של התקפה ולא ברור לי למה.
אני לא דיאטנית, ולא מתיימרת להיות.
סטודנטים מאז ומעולם חיו על קפה וקורנפלקס עבש. כי אלה חיי הסטודנט. הם לא בריאים, הם לא מזינים, והם ידרשו תיקון רציני אחרי התואר, אבל זה מה יש.
ביחס לחברי הסטודנטים (שגרים לבד, לא אלה שיושבים במטבח של אמא שלהם ומחכים לקציצות) המזון שלי מגוון ולא כולל פיצות קפואות.
אז כן, אולי את וחברייך יכולים להרשות לעצמם סלמון טרי כל יום רביעי ופירות וירקות טריים מהירקן, אולי כי אתם גרים אצל ההורים ולא יודעים בכלל כמה הם מוציאים בחודש על להשביע אתכם ואת עצמם עם אוכל בריא, אבל זה מה יש.
אני אודה לכולכם אם לא תתקפו אותי על שיתוף.
 
לא תקפתי אותך

להיפך חזרתי ואמרתי שזכותך לחיות איך שנוח לך. ואני ממש לא גרה אצל ההורים. אני גרה לבד מגיל 18. מבחינתי- זה היה הכרחי, אבל אני לגמרי מבינה את מי שנוח לו ונעים לו ולא שופטת כמו שאת שפטת כאן כי זה מאוד לא קל לחיות לבד ממשכורת כלום ודורש ויתורים כבדים, לי היה מאוד קשה, רק בשנים האחרונות התייצבנו כלכלית. כתבת שאת חיה מ250 שח בכזאת גאווה, ואיך זה שאחרים לא יכולים? אז הנה לך תשובה. כל אחד וסדר העדיפויות שלו ובעיני תזונה בריאה היא ממש לא לוקסוס.
 

purpleyaler

New member
השאלה המקורית הייתה

האם המשכורת כלום שאת מתארת היא באמת משכורת כלום?
זה הכל.
אני ל מתאר בגאווה שום דבר, רק מציגה את הדרך שלי להבנת הדברים.
לכל אחד יש סדר עדיפויות אחר, הטענה היחידה שלי היא שלרוב אפשר לדחוס את כל סדר העדיפויות לתוך ה״משכורת כלום״ שבעיני היא הרבה. זה הכל.
 

dify

New member
כל הכבוד לך :)

ואכן רוב האנשים לא באמת מקפידים על אוכל בריא יותר רק כי הם מוציאים עליו יותר כסף. הם פשוט קונים יותר, בין השאר, אוכל מוכן מעובד או משלוחים (כאילו אם אנחנו לא יודעים איך הכינו את התבשיל אז זה הופך אותו לבריא יותר...
)

דווקא נשמע שאת אוכלת בריא ומאוזן, אלא אם כן נשווה לאלו שממש מקפידים לאכול רק אורגני וכד' (אבל איכשהו הם לרוב כאלו שיש מי שמממן אותם, זו הוצאה מאד יקרה לחיות רק על אורגני ואגב, יש ויכוחים על האם זה באמת יותר בריא באופן משמעותי או שזה בעיקר קטע שיווקי).

תודה לך על השיתוף :)
 

purpleyaler

New member
זה די משעשע

אותי לפחות. כולם פה בטוחים שקיצצתי את כמות הירקות בתפריט כדי לחסוך.
האמת המכוערת היא שאני לא סובלת ירקות לא מבושלים מאז שנולדתי.
למרות זאת, אני די משוכנעת שזה לא מה שישבור את גב הגמל בדיון הזה.
ואכילת ירקות לאו דווקא הופכת אותך לבריא יותר רק בגלל זה.
תודה על התמיכה אגב ^^
 

ספר יקר

New member
והתשובה היא שהמשכורת היא "כלום" או לא

בהתאם להוצאות של כל אדם.

לדוגמא, רוב האנשים צריכים להשקיע מעבר ל250 שקל בחודש עבור מזון, כי הם מעוניינים לקנות אוכל מזין ובריא כראות עיניהם של אנשי מקצוע.

בנוסף, שכירת דירה באיזורים מסויימים בפחות מ1,500 ש"ח לחודש לא אפשרית.
תוסיפי לזה חשבונות, מוצרי טואלטיקה, נסיעות ומעט בילויים - ויצא שהרבה מאד סטודנטים יצטרכו לעבוד במרבית זמנם הפנוי (מלימודים) כדי לחיות את החיים העצמאיים.

יש כאלה שבנויים לזה ויש כאלה שלא.

אגב, זה גם מאד תלוי בהיקף הלימודים של הסטודנט/ית.
 

אלמוג86

New member
רגע רגע רגע, ממני דווקא קבלי ח"ח ואפילו צל"ש

בתור צמחונית עם נטייה לטבעונות. שכן טיפה יותר מבינה בתזונה.
כל עוד אתם אוכלים קטניות ודגנים יחד באותו היום, אפילו לא חייב באותה ארוחה, אתם מספקים לעצמכם חלבון מלא! אתם לא חייבים לאכול בשר/דגים/עוף/וכו בשביל חלבון בריא, אפילו חומוס הוא חלבון מלא (חומוס+טחינה)
בהחלט נכון שתזונה טבעונית ביתית (מבושלת בבית) היא הזולה ואפילו הבריאה ביותר, כיום זו דווקא הדעה הרווחת.
אני לא צריכה שום B12, מעז שחזרתי לצמחונות/טבעונות. אחרי הפסקה. האנמיה שלי השתפרה פלאים, לצערי היא נובעת מבעיה שלא קשורה לתזונה ובכל זאת אני נאלצת לקבל תוספי ברזל. אבל הייתי צריכה אותם גם אם הייתי אוכלת חיות. ודווקא ללא תזונה של חיות (פשוט שם כולל לבשר דגים ועוף) ספיגת הB12 היא טובה יותר בגוף.
מהכרות עם צמחונים וטבעונים נדיר שצריך תוספים אם אוכלים נכון.
והם בהחלט אוכלים נכון, משלבים ירקות (גם אם מעובדים-מבושלים/משומרים) ופחממות וחלבונים, אפילו חלבונים מלאים.
דרך אגב חלבון מלא מהצומח בריא יותר מחלבון מהחי, בטוח למישהי עם בעיות כולסטרול, מי כמוני יודעת זאת ,עברתי מלהיות צריכה כדורים לקבלת ושבוכות מהרופא-ללא הכדורים.
אם את מעוניינת ללמוד תכנקה חדשה להוספת בוסט של ויטמינים לתזונה שלכם, את יכולה ללכת על להכין לבד בבית נבטותים או נבטים, מדברים כמו שועית יבשה, עדשים ועוד. שקונים בזול מאוד בסופר (הבנתי שאתם כן משתמשים בכאלו) וכל מה שצריך להוסיף להם כדי שיהפכו לפצצות בריאות זה מים וקצת זמן בערך יומיים שלושה והלאה. (אם את רוצה עוד הסברים, גוגל או פני בפרטי.)ואז או מבשלים אותם רגיל או מוסיפים לסלט, או עושים מהם סלט בפני עצמם.
אני צמחונית על גבול הטבעונות, מטעמי בריאות לפני הכל. עקב בעיות בכליות, התזונה שלי הוגבלה מאוד, לא רק שאני לא אמורה לאכול מוצרים מהחי, גם המון מהירקות והפירות הפכו אסורים לי.
אז כל עוד אתם מקפידים על בדיקות אצל רופאים. ויודעים שאתם בריאים. הכל בסדר. ותתפלאו התזונה שלכם נשמעת לי מאוד טבעונית ומאוד חיובית.
בהחלט כל הכבוד. אני יודעת כמה קשה להיות צעירה מחוץ לבית.
 

LAYLA S

New member
את לא אוכלת ירקות

קופסאות שימורים אינן ירקות
תירס הוא לא ירק
טונה איננה ירק
פטריות אינן ירקות
אפונה היא לא ירק
שעועית איננה ירק

את מתבלבלת כנראה מעודף אמריקניזציה שמתארת לנו ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות, כשבמילה "ירקות" הם מתכוונים לאפונה ירוקה מקופסת שימורים, שבכלל לא נחשבת לירק. ארץ ישראל נשתבחה בפירותיה (וירקותיה), לא ברור למה אדם שחי פה יעדיף קופסאות שימורים עם חומרים מוזרים בתוכן במקום לאכול פשוט פירות וירקות טריים, מזינים ובריאים. אם את עצמך בוחרת להמעיט מתזונתך, תנסי לא להמליץ על כך לבני אדם אחרים, ואל תתפלאי שלהם זה עולה יותר.
 
אבל יקרתי,

ירקות מקופסאות שימורים מאבדים את הויטמינים שלהם! זה מדהים, בד"כ תזונה צמחונית היא בריאה בין היתר בגלל הסלטים והירקות הטריים. יש עוד סוגים של מחסור בויטמינים ומנרלים, חוץ מברל וB12...
 

h a j b i

New member
אפשר להוסיף עוד קצת

ובלי לחרוג מ - 300 ש"ח נגיד. רוב הירקות זה גרושים, פה ושם המחירים של ירק כזה או אחר קופצים אז קונים פחות או לא קונים.
אפשר לקנות ביצים, זה פחות משקל לאחת.
אפשר לקנות גבינה צהובה במשקל. זה מפוקח ועולה גרושים, אפילו לא שקל לפרוסה. גם לבן מפוקח למי שממש חייב.
אם חייבים עוף אפשר ללכת כל שוקיים או כרעיים. זה באמת לא יקר. במקום בשר טחון אפשר לקנות עוף טחון ולהכין קציצות, גם לא יקר.
עוד? אבקת מרק זה עשרים ומשהו שקל ומספיק לפחות לחצי שנה.
אוכל זה אחד הדברים שהכי קל לחסוך בהם. פשוט להפסיק לקנות זבל יקר.
לא חייבים "להתנפח כמו בלון". אם מקפידים על הכמויות אז אין בעיה
 

h a j b i

New member
זרקי את הלחם או הלחמניות למקפיא

איך כשקונים כשהוא עוד טרי וככה יחזיק לך כמה זמן שתצטרכי.
 
הלוואי עלי! אנחנו מוציאים 400 לשבוע בסופר

כולל חמרי ניקוי, מזון יבש, משקאות, ירקות ופירות, לחמים, גבינות....
רק אבקת כביסה, נייר טואלט וקפה זה כבר 150 בחודש אצלינו
 

AlabamaW0rley

New member
היי, שאלה

אני רואה שאת אוכלת בעיקר ירקות משומרים. יש להם אותו ערך תזונתי כמו לירקות טריים? איכשהו אני בספק...
 

NEO83

New member
בואי נגיד ככה

איך שאת מתארת את זה, את עובדת, עובדת, עובדת ועוד קצת עובדת אבל בסוף לא עושה כלום עם הכסף, אולי חוסכת לדירה, לא יודע.

מה עם להנות קצת?
אף אחד לא אומר שצריך לטוס לחו"ל כל שנה, אבל צריך לחיות קצת, להנות קצת.
 

Tipush

New member
לדעתי הם ריאליים.

אני בת 28, סטודנטית, אמא לבן 4 חודשים, נשואה.

אני יכולה לומר לך שאיך שהצלחנו לחיות לפני שנתיים עם 9000 ש"ח לחודש, עכשיו אנחנו לא מצליחים עם 13000 (ולא בגלל הילד, לפני שהילד נולד ואנחנו גם ממש לא בזבזנים). אלא אם הם לומדים רחוק מהבית ואז צריכים לגור ליד האוניברסיטה, אין בעיני שום סיבה לעזוב את בית ההורים בזמן הלימודים. נכון, זה לא כיף לגור עם ההורים (אני עזבתי את הבית בגיל 16) אבל אני רואה בנות שלומדות איתי וגרות עם ההורים והחיים שלהם כסטודנטיות הרבה יותר יפים, הציונים שלהם יותר גבוהים. השעות הנוספות שיש להן ביום כי הן לא צריכות לעבוד/לעשות קניות בסופר/לכבס/לנקות/לבשל הן משקיעות בלימודים נטו ובעיני זה בדיוק מה שהן צריכות לעשות כרגע.

חוצמזה, כן, הכלכלה לא יציבה כרגע, כל שקל שהם יכולים לחסוך עכשיו יעזור להם בעתיד. לגור לבד ולחסוך כסף בימינו זה מאוד מאוד קשה. אני בהחלט מבינה את אלו שיש להם אפשרות לגור אצל ההורים ולחסוך. מצד שני, אם הם לא סטודנטים, עברו את גיל 24 ועדיין גרים עם ההורים, אז יש פה בעיני בעיה של פינוק.
 

purpleyaler

New member
אז איפה הגבול בעצם?

בחור בן 22 שנשאר בבית של ההורים שלו זה מקובל וריאלי אבל שנתיים לאחר מכן זה פינוק ופתאטי?
קשה לי להבין את החלוקה הזאת.
וכבחורה נשואה אני יכולה להעיד שיותר קל להתמודד עם הוצאות בשניים.
ובעיני להשקיע בלימודים תוך ניהול חיים בוגרים אולי יוריד את ממוצע הציונים שלך אבל יכין אותך נהדר לחיים שאחרי התואר (שהם בעצם הרוב)
 

Tipush

New member
תראי

אם הבחור בן ה-22 הוא סטודנט, אז כן, זה סביר. בחור בן 24-25 אמור תיאורטית להיות אחרי התואר (אני לא אהיה קשה, אם הוא התחיל ללמוד מאוחר או לומד תואר שלוקח יותר מהשלוש שנים המקובלות, אז בסדר, שיגור עם ההורים). במילים אחרות, אם אחרי התואר הוא עדיין גר אצל ההורים, אז יש פה בעיה. אם הוא לא לומד בכלל ולא מתכנן ללמוד, עובד במשרה מלאה וכו' וגר אצל ההורים, יש פה בעיה. רק חייבת לסייג ולומר שאני לא מתכוונת לתואר באוניברסיטה הפתוחה, כי זה לא נחשב בעיני ללימודים פרופר.

יותר קל להתמודד עם הוצאות בשניים לעומת מה? אדם שגר לבד? נכון. אבל לא לכולם יש בן/בת זוג שמוכנים לעבוד קשה ולפרנס בזמן שהשני/ה לומד/ת. לא תמיד שני בני הזוג מרווחים מספיק ואני ממש לא מקנאה בזוג שגם גרים ביחד ומחזיקים דירה וגם לומדים כי סביר להניח שאין להם דקה אחד לשניה.

לגבי ממוצע הציונים, תלוי מה את לומדת ומה השאיפות שלך. יש תארים שבהם אם ממוצע הציונים יורד, את יכולה לומר יפה שלום למקצוע שבו את חושקת. לפעמים ההכנה לחיים שאחרי התואר יכולה בהחלט לחכות עוד שנה-שנתיים. הרי מה הם שנה-שנתיים לעומת חיים שלמים. במיוחד במדינה שבה גם ככה רובנו מקדישים בין שנתיים לשלוש לצבא (שנותן לרוב האנשים מנה גדושה של "חיים בוגרים")
 

Optimistic Girl

New member


אני בתור סטודנטית
כן עושה קניות לכל המשפחה
כן פותרת להם תקלות מחשב בבית
כן מבשלת לעצמי כשהם בחופשה/ בימי שישי בדכ מבשלת..
כן מנקה את החדר שלי

וכן עושה לעצמי כביסה מידי פעם..


ומסכימה איתך שבתור סטודנטית לגור אצל ההורים זה יותר נוח
 
למעלה