הוצאת קיטור

Peace and Love3

New member
אפשר, ואני אפילו תומכת בזה

אבל ברור לך שחברה לא יכולה להתקיים אם כולם\או רוב האנשים בה יעבדו בתחביב שלהם.
החברה צריכה המון מקצועות שמה לעשות, אף אחד לא מעוניין לעבוד בהם, נדירים האנשים שמתעניינים בראיית חשבונות ודיני מיסים, וגם הנדסה זה די משעמם וסיזיפי, ואף אחד לא רוצה להיות פועל בניין. אבל החברה צריכה אותם, ומי שמוכן לעבוד בזה ירוויח הרבה כסף, ומגיע לו כל שקל.

אני בעד שבנאדם יאמין בעצמו וינסה לעסוק בתחביב שלו, אבל אם זה לא יצליח לו, הוא יכול לבוא בטענות רק לעצמו.
נורא מצחיק אותי כמה בוגרי מדעי הרוח מתלוננים על כך שהם לא מרוויחים כלום ולא עובדים במקצוע, כאילו המדינה צריכה להביא להם כסף ולהמציא עבודות, רק שיעבדו במקצוע, ולא משנה עד כמה המקצוע שלהם לא תורם לכלום. (וזה במקום להביא את הכסף הזה לעובדים סוציאליים, רופאים ומורים).

Optimistic Girl

New member
צודקת

מסכימה מאוד
במיוחד עם 3 שורות האחרונות
חחח המדינה באמת לא חייבת כלום למדעי הרוח
אבל לעוסים כן ובגדול כי הם עובדים קשה

את חדשה פה?
ברוכה הבאה

יחסית לגילך יש לך דעות מאוד חכמות מגבושת על החיים

ספרי לנו מה את מעוניינת ללמוד ולמה ?

Peace and Love3

New member

אני קוראת סמויה בתפוז כבר לא מעט זמן, את הפורום הזה גיליתי רק עכשיו, ויש פה דיונים מעניינים באופן מפתיע (ולהתווכח אני תמיד אוהבת :))

מבחינת לימודים אני עוד לא סגורה על עצמי במיוחד.
מצד אחד אני אדם בלתי קרייריסטי בעליל, לעבוד 9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע, נראה לי כמו דרך מעולה להכנס לדיכאון כרוני.
מצד שני, אני אוהבת כסף, בעיקר בשביל חופשות, טיולים ותחביבים. (ואני לא תומכת ברעיון של להתחתן עם בעל עשיר).

הכיוון כרגע, הוא ללמוד משהו מאוד מכניס, אני הכי מתחברת להנדסה, ופשוט לעבוד בזה במשרה חלקית. ככה תהיה לי משכורת מעל הממוצע, ועדיין ישארו לי חיים

h a j b i

New member
זה בהנחה שבכלל חייבים לקנות דירה

נכון שאובססיית הדירה זה דבר נפוץ.
אבל אם זה כזה חשוב לך, אנשים עושים את זה, עם המשכנתא של המליון שלך ומסתדרים עם זה בסדר גמור. כמובן שהם מוותרים על דברים אחרים אבל זו היתה הבחירה שלהם.

וכן, אנשים לא צריכים ללמוד עבודה סוציאלית ולפגוע במקצוע עד שהמדינה תתחיל לשלם להם כראוי, אני בהחלט חושב ככה.

הילי70

New member
אם את רואה במגורים בשכירות

משהו כייפי זה עניין שלך, יש אנשים שלא, שרוצים משהו יציב.

זה שאפשר לקחת משכנתא של מיליון ולהסתדר זה נכון, השאלה אם זה צעד חכם לשלם לבנק מיליון שקל סתם מתנה, לדעתי לא.

ואתה בעד לשלם מיליון שקל מתנה לבנק, לחיות כמו כלב בצמצום, במקום מכוער, העיקר לעזוב את ההורים עד גיל 26 ו11 חודשים...

h a j b i

New member
לא, אני לא בעד כל זה

לכן עשיתי את הבחירות שעשיתי ואני מבטיח לך שאני לא חי כמו כלב במקום מכוער ובינתיים זה הבנק שנותן לי כסף ולא אני לו וכל זה בלי לבקש אישור מההורים שהחברה תישאר לישון

אבל כן מסכים שעדיף שכירות כל עוד אין צורך במקום קבוע. מחליפים עבודה, צרכים משתנים, מה שמתאים היום לא יתאים בשנה הבאה ולוקח זמן עד שמשתקעים במקום מסויים באמת.

Peace and Love3

New member
מסכימה במובן מסויים

אנשים במדינה הזאת רואים בדירה או "חלום" או "מוצר בסיס". מה שלדעתי מאוד תרם לעליות המטורפות במחירים, הרי בשביל חלום תשלם כל סכום שיבקשו ממך, וגם בשביל מוצר בסיס תשלם הכל (כי הרי אי אפשר להתקיים בלי זה).
במציאות, דירה היא 4 קירות עלובים, שכרגע דורשים ממך עבדות לכל החיים, אז פשוט צריך להבין שלא קורה כלום אם גרים בשכירות, לפעמים זה אפילו עדיף כלכלית.

בקשר לעובדים סוציאלים, זה בעייתי, כי מערכת הבריאות והרווחה הם לא שוק חופשי, ואם ההיצע ירד המחיר לא בהכרח יעלה בפרופורציה, אלא איכות השירות תיפגע. (בשוק החופשי עובדים סוציאליים מרוויחים לא רע בכלל).
בנוסף, מדובר בתפקידים שמשתלם לכולנו שיעבדו בהם אנשים איכותיים, ובשביל זה יש להעלות להם את המשכורת, לא רק להגיע למינימום הדרוש כדי שהם יסכימו לעבוד.

lev27

New member
דירה זו הפנסיה של רוב הציבור

כשתגיע לגיל הפרישה סביר להניח שדירה זה כל מה שיהיה לך + 300-400 אלף שקל בקופת גמל.

ספר יקר

New member
אנשים איכותיים לא מאותרים ע"י משכורת גבוהה

לפחות לא לעניין "איכותיים" בתחומים הומנים כמו רפואה וסיוע סוציאלי. אני חושב שזה שהמשכורת לא גבוהה במיוחד במשרות אלה, מסננת אליהן (בעיקר) אנשים עם אידיאל וערכים.

Peace and Love3

New member
אבל במציאות אין מספיק אנשים עם אידיאלים

האם אתה מציע לשלם לאותם אנשים איכותיים פחות, בגלל שיש להם אידיאלים והם רוצים לעזור לחברה? הייתי רוצה להאמין שיש מעט צדק בעולם.

דבר נוסף היא שכל אותם מערכות רווחה, בריאות וחינוך, קורסות, והרבה מזה קורה בגלל מחסור בכח אדם.
לדעתי עדיף שלמקצועות כאלה חשובים ישלמו הרבה מאוד כסף, כך שהרבה מאוד אנשים ירצו לעבוד במקצועות אלו, ויהיה ניתן לבחור מבין כולם את האנשים הכי מקצועיים והכי איכותיים מבחינה אישית.
כרגע בגלל המחסור כל מי שמסיים תואר מקבל עבודה, גם אם הוא עצלן, חסר ידע, או אנטיפת.

lev27

New member
הוא לא ישלים את הפער

קודם כל ממשכורת 15 ברוטו נשאר 11 נטו. שנית בגיל 25-26 יש הוצאות שאין בגיל 21-22. בגיל 21 אפשר לגור אצל אבא ואמא בלי להרגיש רע. בגיל 25-26 זה מתחיל להיות בעייתי. לא חסר בחורות שיפסלו גבר רק בגלל שהוא גר עם הוריו. בגיל 25-26 רוצים להתחתן, רוצים ילדים, חייבים להחזיק מכונית כדי לגיע לעבודה וכו'. אני בגיל 26 מרוויח הרבה יותר ממה שהרווחתי בגיל 22 ועדיין קשה מאוד. הוצאות גדלו ביחס ישיר להכנסות. להחזיק רכב חדש ובסיסי בעלות 60 אלף שקל זה לא מותרות במדינה שאין בה תחבורה ציבורית ראויה. בגיל 22 גרתי קרוב לעבודה והצלחתי להסתדר עם רכב שנת 95 בלי מזגן. כשמצאתי עבודה יותר רצינית נאלצתי לנסוע מאשדוד לתל אביב. הרכב הישן שלי נכנס למוסך לפחות פעם בחודש. בסופו של דבר נאלצתי להחליף רכב. לשלם את חלקי בהוצאות משק בית חובה. לשלם על לימודים חובה.

אצלי בעבודה זוגות נשואים גרו 3-4 שנים עם ההורים כדי לחסוך מספיק כסף לרכישת דירה. המצב בארץ מאוד קשה. מצד שני כן, אנשים מבזבזים. אנשים מפונקים. אנשים משלמים 300% על אוכל כי הם לא רוצים לבשל. אנשים קונים מותגים. אנשים חייבים להחזיק סלולר ב-3,000 בחודש. אנשים חייבים לטוס לחו"ל לפחות פעם בשנה. זה שילוב של פינוק ותרבות לחיות את הרגע מצד אחד ומצד שני יוקר מחייה. התוצאה אסון כלכלי, בועת אשראי, מינוס כרוני

h a j b i

New member
טוב, כפי שאמרתי

קשה לי להבין מה זה עוזר שההורים ישנים בחדר ליד...
לדבר? אפשר ברשת, אפשר להיפגש עם אנשים, אפשר להזמין אנשים. לא חסרות אפשרויות. לי לפחות יוצא לדבר עם המשפחה שלי לא פחות מאשר כשגרנו ביחד (בתקופה שכבר כולם עבדו \ היו בצבא).
אני מצטער להגיד אבל "תחושת הבדידות" זה קודם כל אצלך בראש וזו בעיה אישית שלך.

בקשר ל - "טיעון הטפשי". למה מה חשבת? לקנות דירה בגיל 25? תמשיכי לחסוך כשאת בחוץ ומרוויחה כבר שכר סביר, תוסיפי את הקרן השתלמות שתיפתח ועם יהיה לך בן זוג סיכוי לא רע שביחד תוכלו לקנות אחלה דירה.

אגב, קרובת משפחה שלי בגיל מאוד צעיר קנתה עכשיו דירה להשקעה עם הון עצמי של 150,000. אמנם בקרית גת אבל זה לא כל כך רחוק, אז אפשר. לא מתאים לך קרית גת? תמשיכי לחסוך.

את רוצה לקנות דירה בלי משכנתא? בשביל זה תצטרכי להישאר עם ההורים עד גיל 40 בערך וגם אז לא בטוח שיהיה לך מספיק.

אני אישית אף פעם לא יצאתי להפגין שאין כסף והמשכנתא חונקת אלא שהממשלה גונבת אותי עם המיסים שלה.

הילי70

New member
לא כל הסטודנטים מרווחים 4000 כל חודש

גם כשאתה מוצא עבודה, נגיד מקבל נטו 10,000, משלם 3500 לשכירות, 1000 לאוכל וטואלטיקה, ועוד 1000 לתשלומים, 1000 הוצאות על אוטו, 1000 על בילויים קניות וכאלה, אתה חוסף 2500, שזה טיפה בים. לקחת מיליון שקל משכנתא זה צעד לטיפשים, כי הם משלמים לבנק 2 מיליון, דירות נורמליות במרכז מתחילות ממיליון מאתיים ל3 חדרים, אלא אם כן תגור בקומה רביעית בלי מעלית בבלוק עם ערסים.
לא אמרתי בלי משכנתא בכלל, אבל לרוץ ולעזוב את הבית של ההורים בלי לחשוב קדימה זה קצת טיפשי...

לא כל אחד מתחבר למדעי המחשב ולא כל אחד רוצה לעבוד בהייטק, הנתונים שנתתי אופטימים מאוד...
אז אפשר לאכול את הצפרדע, לחסוך בבית של ההורים, ואז להתקדם...

h a j b i

New member
נכון ולא כל הסטודנטים לא יקבלו

עזרה מההורים שלהם ומהורי בת הזוג בקניית דירה. לא כל הסטודנטים ביזבזו את המענק שיחרור שלהם והפיקדון על שטויות או על קורס ברמנים (ובלי לעבוד כברמנים, זה תמיד הצחיק אותי)

כמו כן, לשכור אפשר בפחות, אוכל אפשר בפחות אבל זה הדברים הפחות לא הגיוניים אצלך.

3,000 אצל ההורים קודם זה סבבה אבל 2,500 זה טיפה בים? איזה מן חישוב זה?
לקחת מליון ולהחזיר 2 מליון זה מטומטם אבל לקחת חצי מליון ולהחזיר מליון זה חכם?

בראשון למשל תוכלי לקנות דירה 3 חדרים, לא בקומה רביעית בלי מעלית (שלישית או שניה או אפילו עם מעלית), 70-80 מ"ר בשכונות טובות ובפחות ממליון, אחלה דירות לזוג בתחילת הדרך. אם את מוכנה להתפשר על שכונה פחות טובה או על רחובות אני אמצא לך גם ב- 800,000 ש"ח (אני אישית לא הייתי מתפשר).

לא חייבים לעבוד בהיי טק (אם כי מאוד מומלץ) אבל בהחלט כדאי למצוא מקצוע מכניס כלשהוא או למצוא מקורות הכנסה אחרים. מי שלא יעשה זאת, יכול כאמור להישאר לגור אצל ההורים גם עד גיל 40 וזה לא יעזור לו.

אני חושב שגיל 25 זה גיל אידיאלי לצאת מהבית של ההורים, לכל המאוחר 26. מתי את חושבת שצריך לצאת?

הילי70

New member
ברור שבתואר צריך לגור עם ההורים

עדיף לחסוך 3000 מאשר כלום, וכשמתחילים להרוויח משכורות טובות שווה לגור עם ההורים ולחסוך 9000 ולא 3000, לצורך הדוגמה.
תראה, אין ספק שיש עלות בשכירות שאין במגורים עם ההורים, ברור שמגורים לבד יעלה כסף.
השאלה עד כמה הכסף הזה חשוב לך.
להסתמך על ההורים שיעזרו לקנות דירה זה חוסר עצמאות בעליל, ועדיף לגור אצל ההורים, מאשר לבקש 200000 מהם, ולא לכל ההורים יש, וגם אם לחלק יש הם יעדיפו לחסוך את זה לפנסיה.

כשלוקחים הלוואה גדולה הריבית גבוהה יותר, כשלוקחים הלוואה קטנה יותר הריבית קטנה יותר, ולכן אם אדם לוקח חצי מיליון הוא יחזיר בערך 700000 -750000.

3 חדרים שעליהם תיקח משכנתא ל20 שנה זה לא לחיות ברווחה, ברצינות היית שם ילד בן 15 עם אחותו בת 13 באותו חדר? אם כן - אני מבינה מה המהירות שלך לעזוב את הבית

אני לא חושבת שיש דד ליין ללצאת מההורים, אתה חושב שיש תאריך שהוא דד ליין להתחתן? אתה חושב שיש דד ליין לילדים?

כי נגיד בגיל 26 חובה לצאת מהבית, בגיל 30 חובה להתחתן, בגיל 32 חובה ילד ראשון, בגיל 35 חובה ילד שני...ו...

לא חושבת שצריך לחיות ככה, היציאה מההורים תלויה בהמון פרמטרים ולא קשורה לגיל.
יש אנשים שלא אכפת להם מחסכון לדירה שיעזבו בגיל 20 את הבית.
יש אנשים שהשהיה בבית כ"כ קשה להם, עם ריבים עם ההורים שבגיל 19 יעזבו את הבית.
יש אנשים שיעזבו אחרי הצבא, יש אנשים שיעזבו וההורים יממנו להם שכר דירה והם יודעים שהם יעזרו להם בבוא העת בדירה, אז הם יעזבו בגיל 22.
ויש כאלו שיש למשפחה שלהם דירה נוספת והם יעזבו אליה ויחסכו שם.
יש כאלה שההורים לא יוכלו לעזור להם בדירה והם ירצו להמשיך לגור אצל ההורים עד גיל 30, ובגיל 30 לעזוב לדירה שהם קנו. ויש גם באמצע, ויש פרמטרים שלא קשורים לדירה כמו - בן זוג, כמו מגורים בעיר שונה בגלל לימודים.

בכל מקרה, לדעתי אין דד ליין, אין גיל שאחריו זה נהפך לגנאי, כל עוד הבן אדם גר אצל ההורים וחוסך וחושב על העתיד שלו זה מקובל עליי.
אם הוא סטייל "מפונקים" שכל היום מבזבז את המשכורת העלובה שלו וחי על חשבון ההורים בלי ראיה לעתיד אז משהו דפוק בו.
אבל אין שום רע באנשים שגרים עם ההורים וחוסכים, ויש כן משהו רע לדעתי באנשים שלא חושבים על העתיד וחיים את הרגע מבזבזים ובסוף מתלוננים שקשה להם...

h a j b i

New member
בפעם האחרונה שבדקתי הריבית לא היתה תלוייה

בגודל ההלוואה אלא בכמות התשלומים שפורסים אותה.
כדי לקבל ריבית טובה משמעותית צריך לפרוס להרבה פחות שנים ואז ההחזר החודשי עלול להיות גבוה מידי, אין ארוחות חינם.

לא חייבים להישאר עם ה- 3 חדרים. ברגע שהילדים עוברים את גיל 5-6 אפשר לקנות דירה גדולה יותר , המשכורות כבר אמורות להיות גבוהות יותר, ההוצאות על גנים \ צהרונים \ בייביסיטר קטנות משמעותית והמצב הכלכי יציב יותר ואמור לאפשר את זה. שלא לדבר על האופציה של פשוט להביא ילד אחד וזהו או להביא את השני אחרי שעוברים לדירה גדולה יותר. תתפלאי כמה זוגות היום נוהגים ככה.

אני אישית לא מכיר ולא הכרתי מישהו שגר אצל ההורים וחסך 9,000 בחודש (לאורך תקופה), את מכירה?

אין שום גיל שבו "חובה" לצאת מהבית אבל יש גיל שבו כדאי, שבו הרוב פשוט ירצו לצאת. הקטע של להיות בלילה בשקט עם הבת זוג כדי שההורים \ אחים לא ישמעו (הם שומעים בכל מקרה, כן?) הופך להיות פחות מגניב עם השנים שלא לדבר שעד שאתה לא גר לבד אתה פשוט לא עצמאי ולא יודע לנהל אורח חיים עצמאי ברמה הבסיסית ביותר. זה הגיוני בשנות ה- 20 ונהייה איפשהוא פתטי בשנות ה- 30.

אגב, בנוגע לגילאי חובה לילדים. את בטח מודעת שלנשים לפחות דווקא יש כאלה

בקיצור, מתי את עוזבת את ההורים?

הילי70

New member
בחייך, אתה חושב שזוג ממוצע יכול

לעמוד במשכנתא של מיליון או 750 אלף בפריסה ל10 שנים?

כשהילדים מגיעים לגיל 5-6 יש לך עבר של הוצאות ענקיות על גנים ומטפלות וזוגות במצב הזה חוסכים מאוד מעט אם בכלל...המשכורות לא תמיד במגמת עליה, ובמיוחד לא לבנות - שנהפכות לאמהות, שיכולות לעבוד פחות, שיוצאות ממעגל העבודה וחוזרת, ולפעמים מפטרים עובדים, ולא תמיד מוצאים עבודה יום אחרי...

אם אתה מפחד שההורים ישמעו אתכם עושים סקס אתה תפחד שהשותף ישמע אתכם עושים סקס, ואז בעצם האפשרות היחידה היא לגור לבד, ולשלם 3000 שכר דירה...
לקנות חלב, ביצים ולשלם תשלומים מבחינתי זה לא עצמאות, עצמאות זה אדם עם ראש על הכתפיים שיודע לנהל את העתיד שלו ומתנהל בחוכמה...

לנשים יש דד ליין של גיל 40 - מאז כבר קשה להיכנס להריון, למרות שאני מכירה כמה שכן...

אגב, אני לא מדברת עליי פה, אני מביאה לך תמונה שמראה את הצד האחר של מגורים עם ההורים, שבעצם לא צריך לשפוט, והנהירה כמו עדר לכיוןן שכירות היא לא תמיד צעד נכון לכולם.

Peace and Love3

New member
תסבירי לי את הקטע הזה של קומה רביעית

בלי מעלית.

אומנם זה לא הכי נעים לעלות עם קניות כבדות 4 קומות.
אבל למה אנשים בגילאי ה20 רואים בעליית 4 קומות כמיני גיהנום. ואחר כך אותם אנשים הולכים לחדר כושר ועולים על מכשיר מדרגות, שהוא בדיוק כמו המדרגות חינם שהם יכולים לעלות בהם כל יום. או כל מכשיר אחר שמחזק את הרגליים.
תעלו פעמיים ביום במדרגות 4 קומות, ותלכו את ה15 דקות ברגל במקום ברכב. ותגמרו בכושר ובריאות יותר טובים מאשר לבזבז את זמנכם באימונים משעממים.
זה כבר לא קשור לכסף, סתם מעצבן אותי שאנשים הפכו לכל כך עצלנים.

הילי70

New member
זה היה ברוח הדברים של קנית דירה למשפחה

כשתגדלי ויהיה לך 2 ילדים, אחד תינוק ואחד בן 4 לדוגמה, יהיה לך מאוד קשה לעלות איתם 4 קומות ועם עגלה, דירות כאלו זולות יותר, אבל הן פוגעות באיכות החיים...

למעלה