הורים: שימו לב לדבריו של ילד בערך

אבא גאה

New member
"הורים" ../images/Emo5.gif../images/Emo128.gif../images/Emo12.gif../images/Emo128.gif

בחיי שאני לא מבין
מורני מספרת על אחיה הגדול שהיה מתעלל בה נפשית ופיסית ועל תגובת ההורים: "...היו עוד המון מיקרים כאלו שגרמו לי לפקפק בעצמי, להגיע למצב של איבוד שפיות... להגיע למצב של שיגעון. פשוט ככה. וההורים? בגדול הם נעו בין תמיכה בי ותמיכה בו ולאדישות... אני מתארת לעצמי שכבר לא היה להם כוח - הם לא יכלו לעזוב את הבית כי כל פעם שהלכו הם היו חוזרים לבלאגן.. אני הכרחתי אותם להתמודד עם זה ולפעמים כבר לא היה להם כוח.... הם לא היו מסוגלים כבר... ואני מבינה אותם, היום. אפילו שלא מקבלת את ההסבר שלהם (את היית חכמה ממנו) לפני 4 שנים אמא שלי אמרה לי - בשבילי שנייכם תמיד תהיו אותו הדבר. במשפט הזה היא מחקה לי שנים של התמודדות. שנים של שמירה על השפיות. שנים. היא מחקה. ואפילו לא הבינה את זה. וזה הרס אותי.. לגמריי... אני והוא? אותו הדבר? אחרי כל מה שהוא עשה לי??? לא!!!! פשוט לאאא!!! אני נלחמתי על עצמי. אני הבאתי את עצמי למשהו.. (גם הוא) אז מה ההבדל? איך עושים לי דבר כזה?? לפעמים זה פשוט לא פייר.. ואני הולכת לאיבוד בין כל זה. הגרון נחנק לי אז אני אני מצטערת אני מפסיקה. הולכת לשכב......" - - - - - - - - - ---- ---- - - - - - - - - - - - - - - - -- ו....דינה פלסטלינה קראה על הורים שידעו שילדהם נפגעו מפדופיל: "...קראתי עכשיו כתבה על(טריגר אפשרי) פדופיל מדרום תל אביב,שההורים שידעו על מה שעשה לא התלוננו במשטרה.זה לא שזה לא הכעיס אותי,אבל זה יותר הכאיב לי.הכאיב לי שאף אחד מההורים האלה לא מבין שזה לא דבר כל כך פעוט,שאם לא ידברו עליו זה יעבור.הם אל מבינים שבזה שמספיק שהוריםשל אחת הילדות או אחד הילדים שעברו את זה היו מתולננים וזה היה יכול למנוע את ההרס של חייהם של עוד ילדים?למה אף אחד לא רואה כמה זה כואב באמת?למה אנשים חושבים שאם לא רואים כאב מבחוץ אז הוא לא קיים?....."

מורני !

New member
../images/Emo41.gif

נכנסתי כי האירו את עניי שהודעתי הועתקה לכאן.. "אבא גאה" זה שאתה לא מבין אומר שתפעל אחרת? אתה יודע איך אפשר אחרת? לא יודעת.. כבר כמה ימים אני שואלת את עצמי אם הייתה להורים שלי ברירה אחרת... אולי לא.

מורני יקרה !

תודה לך על הודעתך. היא תמרור אזהרה חשוב לכל הורה באשר הוא ! איך אפשר אחרת??? אני בטוחה שאת תנהגי אחרת. אני מקווה שכל הורה ינהג אחרת ! וודאי שאנחנו אוהבים את כל ילדנו. אחד הדברים הכי נוגעים ללב בעיניי הם הורים של אנשים כמו יגאל אמיר וגיל פוקס: הורים לילדים שעשו מעשים איומים, שאינם מתנערים מילדיהם. א ב ל : חובתנו הראשונה היא להגן על ילדנו מכל פגיעה. במיוחד בתוך ביתם !!!

soulbird

New member
הבעיה היא שאי אפשר להראות העדפה

של ילד אחת על השני אני אישית הייתי נותנת לילדים (אם הם בוגרים) לפתור את הבעיה בינם לבן עצמן אם זה לא עובד להושיב אותם לשיחה לא עובד? טיפול משפחתי

pomelit

New member
בטח שלא

כי מה ההבדל בין ילד שאנס את אחותו לבין הילדה שנאנסה? אין הבדל. הם אותו הדבר בעיני ההורים. שניהם רק ילדים, אחד קורבן אחדד תוקף, אבל הם אותו הדבר. כי אסור להראות העדפה.

soulbird

New member
אני לא מדברת על אונס

זה סיפור אחר לגמרי שדורש פיתרון אחר לחלוטין

לא רק אונס...

גם דברים אחרים יכולים להיות איומים מני-נשוא... השפלות, העלבות, מכות... הרבה דברים איומים קורים בין אחים/אחיות, ששוברים לילד/ה את תחושת היותו מוגן ובטוחה בביתו שלה, והופכים את הילדות לסיוט ! בעיניי כל אלו הם באחריות ההורים !

soulbird

New member
זה הכל תלוי

נכול שההורא צריך להשים גבולות לא לתת לעיניינים לגלוש מעבר לנקודה מסויימת ותמיד להיות עם יד על הדופק. אבל אני גם חושבת שהורים לא צריכים תמיד להתערב בריבים קטנים של אאאאאאאמממממאאאאא הוא הרביץ לי!!!!!!! אמממאאאאאאאאאא תגידי לו!!!!!

minga

New member
../images/Emo10.gif

ואני חושבת שהרבה מתחיל מהמשפט השכיח "הכל מתחיל בבית". ילדים שרואים את המבוגרים שמגדלים אותם ללא כבוד אחד/ת לשני שניה, שקללה זה חלק מהשפה, השפלה וכו´. מעתיקים את התפוס גם בין האחים ואח"כ גם עם חברים. ואם לרגע מותר להסתכל על עשרת הדיברות, אז זו שאני משתדלת למלא היא" אל תעשה לחברך מה ששנואי עליך" או אל תפגע בחברך כפי שלא תרצה אתה להיפגע".

מורני !

New member
מעצבנת את!

אז ההורים שלי נתנו לי לפתור את הבעיות הקטנוניות שלי עם אחי לבד. כן בענייהם זה היה ככה כי אני כבר עייפתי לבוא ולהגיד - אמא תיראי מה הוא עשה לי... כשהייתי ילדה קטנה.. כשהגעתי לגיל עשרה כבר בכלל לא בטחתי בהם להגיד להם מה שהוא עשה לי... (וכן - מכות שחטפתי זה המעט שבמעט) לשם ההבהרה - יום אחד שהורי יצאו הוא הכריח אותי לנקות את כל הבית - זרק את כל הארון בגדים על הרצפה והכריח אותי לקפל... אחר כך נתן לי לשטוף את הכלים וכשסיימתי הוא החליט שזה לא נקי אז שם את כל הכלים בתוך הכיור ואמר לי לרחוץ אותם שוב. אני התחרפנתי ושברתי את הכלים. כשההורים באו כל מה שנשאר זה הכלים השבורים כעדות - את חושבת שהייתי במצב להגיד להם מה היה? לא. אבל בכל זאת אמרתי. אמרתי? צרחתי - ובכיתי והתמוטטתי. (כן בגיל העשרה... 11,12,13 וכו) אבל הוא עמד שם והסתכל עלייהם בשלווה אמר שהוא לא יודע על מה אני מדברת כי הוא היה עשוק בלקפל את הבגדים. מבינה? ההורים שלי אמצרו - תפתרו את זה בינכם. את מבינה??????

soulbird

New member
כמו שכתבתי הורים צריכים להיות

עם יד על הדופק ולא לתת לדברים לגלוש מעבר לגבול מסויים. חוותו של ההורה להיות תמיד בשליטה.

מורני !

New member
כמו שזה ניראה

את מאוד חכמה בדיבורים. אני בטוחה שאם אני אשאל את ההורים שלי הם יגידו שהם היו בשליטה. זה מעגל קסמים שנכנסו אליו - אני הוריי ואחי ולא הצלחנו לצאת - הוא התחיל שהייתי מאוד קטנה - בביטול של ההורים שלי את הדברים שאמרתי מתוך מחשבה שאלו "שטויות של ילדים" בלי יכולת שלי להוכיח להם אחרת. אני זוכרת שהמחשבה הכי ברורה שגדלתי איתה הייתה להכיר מישהו שיודע איך להתקין מצלמות ניסתרות ברחבי הבית. כדי להוכיח. היום אני חושבת כמה זה עצוב שאלו זכרונות הילדות שלי.

soulbird

New member
השאלה היא מתי זה עובר את

הגבול מ "סתם ריב" למשהו יותר רציני ?

שרק

New member
ומי יקבע את זה?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!

כמה פעמים הייתי חוטף מכות, כמה פעמים התקשרתי לאמא לעבודה. כמה פעמים שמעתי את המשפט "תפתרו את זה ביניכם" או "מה שוב עשית". נעלתי את עצמי באמבטיה כדי שלא יכול להרביץ לי. במשך שלוש שעות הוא כיבה והדליק את האור כדי לשגע אותי...."תפתרו את זה ביניכם". ואם את תשאלי את ההורים שלי, הם יגידו "מה פתאום?" "לא קרה שום דבר יוצא דופן..." בולשיט. אני כותב בפורום נפגעים תקיפה מינית וכשזה התחיל. כבר ידעתי שאין לי עם מי לדבר. יד על הדופק?! בולשיט.

אני למשל יודעת......

שהייתי קטנה אני ואח שלי היינו תמיד הולכים מכות וכל פעם שצרחתי אמאאאאא אז היא למדה להתעלם אבל לאומת זאת כל פעם שהייתי צורחת אמא והיא לא הייתה מגיבה הייתי מסימת עם פנסים ודם על כל הפנים אז כן לפי דעתי אם ילדים צורחים אמא זה לא אומר שזה ריב קטן אלא שצריך להגיב להם כי זה יכול להיות יותר רציני......

מורני !

New member
עד עכשיו

חיפשתי את המילים לזה.. וטוב כבר התייאשתי. אני רק אגיב... אני מאוד מקווה שהורים לנפגעים יחשבו אחרת... בשבילי, ובשביל נפגעי/ות אחרים.. (אני חושבת שלא ירדת למלוא משמעות הדברים שאמרת)

soulbird

New member
טוב עשיתי קצת חושבים

והגעתי למסכנה שבמקרים מסויימים שהוראה מרגיש תקועה ולא יודע מה לעשות צריך לפנות לאנשי מקצוע. ועוד דבר אני בהחלט בעד שהורים יקחו קורסים להורות נכונה כגון מכון אדלר או כל בית ספר להורות אחר כהכנה להורות משפחה

אבא גאה

New member
איך אפשר אחרת.?.?.?.!!!!!!!

אמרו כאן ואמרו נכון שהורה אוהב את ילדיו לא משנה מה אלו עשו, ואני לא מסוגל לחשוב על שום דבר שבני יעולל שבעקבות כך אפסיק לאהוב אותו. פשוט שום דבר. אבל יחסי הורים וילדים להם לא רק אהבה, יש עוד המון רגשות שפועלים ככוחות במערכת היחסים המוזרה הזו של הורה - ילד. לו הייתי אביך, אני חושב שיכולתי לומר לך: "מורני יקרה שלי, אני אוהב אותך ואת אחיך באותה מידה אך אין זה אומר שאיני כועס עליו. אינני מסכים עם מעשיו כלפייך לאורך כל השנים, יחסו אלייך היה נוראי ואני מאוד כועס עליו על כך. אני גם מתנצל בפנייך על כל הפעמים בהם לא השכלנו לתת לך את ההרגשה שאנחנו לצידך, היינו צריכים לתמוך בך כל הזמן ולא לתת לו לעולל לך את מעלליו הנבזים. אני מקווה שנוכל לעשות זאת מהיום והלאה..." מה את אומרת מורני? האם היית מרגישה אחרת לו הורייך אמרו לך זאת?

מורני !

New member
אוקי, מקובל..

איך מהיום והלאה? מה מהיום והלאה יכול להשתנות? היום כל מה שאני דורשת שיוקיעו אותו מהמשפחה. אם הייתי יכולה לנתק את עצמי מהמשפחה שלי - גם המורחבת - הייתי עושה זאת - רק כדי למנוע מעצמי את העוול של לראות אותו, גם אם רק בארועים משפחתיים. אז מה התשובה? אני חושבת שאין. ועוד דבר - "כועס עליו" אבא שלי כעס המון על אחי. הוא גם זרק אותו מהבית יום אחד. אבל - מה שהיה נורא בכל זה שאחרי שהוא זרק אותו מהבית הוא הרגיש כל כך רע עם עצמו שהוא הפנה את כל הזעם אליי שאני הכרחתי אותו, כביכול, לזרוק את אחי מהבית. וגם אמא שלי כעסה עליו. את הכעס שלה היא אמנם הפנתה אליו ורק אליו אבל זה היה כעס שקט. היא הראתה לו שהיא כועסת - הפנתה לו את הגב, סירבה לדבר איתו מעבר למה שמוכרח. מה יצא לי מיזה? שאחי זעם יותר והאשים אותי בכל זה. ככה או ככה לא הצלחתי לנצח מהמצב.

soulbird

New member
פלונטרים משפחתיים זה עיניין

מורכב
ישנם מצבים שבאמת הכי טוב זה להתרחק . פשוט לשמור מרחק. וזה כדי לשמור על שלווה נפשית
לצערי

למעלה