הורים: שימו לב לדבריו של ילד בערך

נEלי

New member
חוץ מזה,

שאני לא יכולה לדמיין מצב שבו הורים נותנים לילדיהם "לפתור" את הבעיות שלהם באלימות.

רוני......

תדע לך שממש לא כי כן כל ילדה שרבה אם אחיה הגדול צועקת לאמא..... והדם והפנסים תבין אני עכשיו והייתי גם בעבר ילדה מאוד אנרגטית (רצה נופלת נתקעת בדברים...) וכמובן מזה גם מקבלים סימנים כחולים אז לא לא רואים שום הבדל בין מכות מדברים באשמתי או מאחי..... אז לא ההורים שלי בהחללט לא עיוורים... ובהחלט אין להם שום קשר לזה!!!!

pomelit

New member
אתה תהיה מופתע

כמה קל להורים לא לשים לב לדברים שאומרים להם. לא לראות, לא לשמוע, לא לזהות, לא להיות. מחיקה הרבה יותר קלה מהודאה בנוכחות. גם של הקרבן, גם של הפושע, ובעיקר באחריו תהבלתי מעורערת (גם אם לא הבלעדית) של ההורים לפגיעה. אם זה לא היה כל כך הרבה יותר קל, מן הסתם לא בכל בית רביעי היתה התעללות בתוך המשפחה.

אבא גאה

New member
../images/Emo45.gif וסיפור קטן

פעם חייתי עם בחור נחמד. אחרי ויכוח שהיה בינינו הוא התעצבן והלך לחדר, בדך הוא בעט בכעס בדלת. אני ניגשתי אליו ואמרתי לו שבעיני המרחק הוא לא גדול בין לבעוט בדלת, לזרוק צלחת על הרצפה ומחר לזרוק את הצלחת עלי. בעיני זה אלימות. הוא נשבע שבחיים לא יעשה זאת יותר גם לא כלפי הדלת. בסוף נפרדנו - אבל זה כבר סיפור אחר...

תגובה

מהמקום שלי בתור ילד מוכה אני יודע טוב מאוד את ההבדל בין לרסק צלחת לבין לרסק את הבן זוג. הייתה לי תקופה של חודש וחצי שבה נשברו לא מעט כלים ודלת אומללה מצאה את הבוהן שלי תקועה בתוכה (לבוהן שלום, למי שמתעניין) לפני התקופה הזו , במהלכה ואחריה היה ברור לבת הזוג שלי שהצלחות נשברות כדי שלא ישברו דברים אצלה ושעדיף שהרגל שלי תתקע בתוך הדלת במקום במקומות אחרים. בת הזוג שלי יודעת כאחד ה"נהלים" הראשונים מה לעשות במקרה שאני אפעיל עליה אלימות פיזית מכל סוג שהוא. (קודם כל לעזוב את הבית ובשלב השני לדאוג לספר על זה לכל מי שמוכן לשמוע. אחר כך נדבר ונראה איך ממשיכים משם) בקיצור אני נורא נפגע ממה שאמרת עכבר

אבא גאה

New member
לא התכוונתי לפגוע בך

אבל הבחירה להיפגע היא שלך כמובן ואיני מתכוון לגזול ממך זכויות בסיסיות. אם היית קורא את הודעתי היטב היית סביר להניח רואה שאתה הצדקת את דבריי - לבעוט בדלת או לשבור צלחת הוא סוג של אלימות. אלימות לא מסתיימת בכך היא ממשיכה לצעד הבא, וגם אתה אומר בעצמך שאתה מטיח דברים בקיר או תוקע בהונות בדלת כדרך להסב את האלימות שבך כנגד חפצים ולא כנגד בת הזוג שלך. גם אתה לא מתכחש לעובדה שייתכן מאוד כי מחר תכה אותה ואפילו יש "נהלים" לכך. אני לא הייתי מוכן לחיות עם מישהו שמידי פעם דופק דלת, שובר צלחת או נוגח בקיר ובטח ובטח שלא לגדל את ילדיי איתו
אני מקווה בשבילך שלעולם לא תכה את זוגתך או ילדייך ושתלמד תמיד תמיד לנתב את הכעס שלך למקומות אחרים ואולי אפילו יום אחד לשלוט בו לחלוטין. הרבה בהצלחה

נEלי

New member
אין לי שום כוונה לפגוע בך אישית -

אבל אם אני הייתי יוצאת עם מישהי שמתעלת את הכעס שלה באלימות (לא משנה אם זה בעיטה בדלת, צלחת מעופפת או כל דבר אחר) - הייתי בורחת מהקשר כל עוד נפשי בי. אני לא מוכנה לספוג אלימות מבת זוג, ובטח שלא להגיד לעצמי - "מזל שהיא בועטת בחתול ולא בי!".

נEלי

New member
גברים מכים אפשר לזהות

יש לזה הרבה מאוד סימנים, שמראים לאו דווקא על הכאות פיזיות - אלא גם על גברים שעלולים להתעלל בבת הזוג שלהם גם באופן נפשי. בכלל אני מתרחקת מכל בנאדם שלא מסוגל לשלוט על הכעס שלו. והנה קצת סימנים: גברים שהם קנאיים מאוד כבר מהפגישה הראשונה/שנייה, רכושניים מאוד, גברים שכועסים ומתעצבנים בצורה מוגזמת על כל דבר קטן. די קל לזהות גברים כאלה עוד לפני שהם מתפרצים עלייך - פשוט מסתכלים איך הוא מגיב לסביבה שלו, איך הוא נוהג על הכביש, איך הוא מגיב כשעושים לו טעות בחשבון בסופרמרקט.

.m

New member
ערבה יקרה - כל מילה זהב!

לפעמים לאהוב פירושו לעשות דווקא את הדברים הקשים (להסגיר למשטרה, למשל,), אבל עצם אותה עשיה, קשה ככל שתהיה לא מעידה על חוסר אהבה, למרות התחושות הקשות שעלולות להיות לאותו אדם. ועוד משהו - שרשורים כאלה תמיד מזכירים למה אני כ"כ מפחדת להביא ילדים לעולם... ואם אני לא אהיה אמא טובה? ואם הילדים שלי לא יהיו מאושרים?
mai

מורני !

New member
האמת...

גם לי. אני כל כך מפחדת מהמחשבה להיות אמא.. שזה מבעית אותי כל פעם מחדש. (אמא שלי אמרה שברגע שהילד יהיה בזרועותיי כלום לא יעניין אותי מלבדו.)

soulbird

New member
זה מאוד טיבעי לפחד

אני חושבת שכל בחורה צעירה חוששת מהשלב הזה

soulbird

New member
הורות זו אחריות גדולה מאוד

אני כבר הגעתי למסכנה שאנו כילדים תמיד מצפים מההורים שלנו שתמיד ידעו מה לעשות. איך להגיב. אבל, לפעמים אנחנו שוכחים שהורים הם גם בני אדם שלא לא תמיד יודעים מה לעשות. גם הם טועים. אני מזמן למדתי שהוראה זה לא אלוקים. פחד מהורות? אני לא מכירה בחורה אחת שלא חוששת מזה

soulbird

New member
סתם דוגמא

לפני כחודש סבלתי מאוד מכאבי ראש .והרופא שלחה אותי לבית חולים לעשות בדיקות. העיניינים התגלגלו לאן שהתגלגלו והגעתי לניורולוגית צעירה בבית חולים. היא החליטה שאני צריכה לעבור בדיקת דיקור תוך מותני שזו בדיקה כואבת ולא נעימה . אני רציתי ללכת לניורולוגית שכבר מטפלת בי להתיעץ. הרופא שהייתה די צעירה התחילה ללחוץ עלי שחייבים לעשות את הבדיקה. אני פניתי לאמא שלי שהייתה איתי שאלתי אותה תגידי לי מה לעשות . לך יש יותר ניסיון חיים משלי . היא פשוט אמרה שאני צריכה להחליט לבד. שזו החלטה שלי. מה אני ציפיתי מאימי? שתהיה איתי. שתגיד לי שאת צודקת ונלך לקבל דעה שנייה. התעכזבתי? בהחלט כן! אבל למדתי מזה המון!!! וזה שהורים הם רק בני אדם

שרק

New member
אז ככה

אני לא רוצה שההורים שלי ישללו מאחי את אהבתם. זה לא מעניין אותי על אחת כמה וכמה שזה לא "רצוני היחיד". אני פשוט רוצה שהם יקבלו את הנתק שיש ביני לבינו וביני לבינם, ולא ינסו כל הזמן לשאול "נו... דיברת איתו? מה שלומו? ועוד ועוד ועוד". רק נקודה למחשבה.

למעלה