הורים: שימו לב לדבריו של ילד בערך

אבא גאה

New member
נו, זה מובן לי לחלוטין

ולהורייך לא? ניסית פעם בקול תקיף?: "תבינו שאני לא מתכוונת לשוחח איתו אי פעם ואיני רוצה קשר איתו ותפסיקו לשאול אותי ".. ניסית? אין עם מי לדבר?

מורני !

New member
אני ניסיתי

שנים על גבי שנים.. אמרתי אני לא מוכנה לדבר איתו, אני לא מוכנה להתקרב אליו אני אפילו לא מוכנה להיות איתו באות בית. ההורים שלי סירבו לשמוע. "אתם אחים וככאלו אתם צריכים לדבר".. המצב החמיר לאחר שאחד האחים שלי נהרג. בתקופה מסויימת הוא גם לא רצה לשמוע עליי.. אז איכשהו זה הסתדר.. אבל לפני שנתיים הוא החליט שהוא "מסדר" דברים עם ההורים שלי ואחד הדברים היה להשלים איתי הוא בא אליי והפתיע אותי והכירח אותי לדבר איתו בעצם הנוכחות שלו... ההורים שלי התלהבו ולי לא הייתה ברירה. הם רואים שאני סולדת ממנו - ושותקים. הם רואים את הרתיעה - ושותקים. זהו. אין מה לעשות מבחינתם זה טוב. העיקר שנדבר.

אבא גאה

New member
אני אדם קצת קיצוני

ואני לא יודע אם אני עושה טוב בעצם הקלדת ההודעה הזו. אבל אצלי זה לא היה עובר ככה, גם אם הוא היה עומד מולי ודורש לדבר איתי הייתי מסתובב, מודיע להורי שאם הם רוצים שאבוא שיתקשרו אחרי שהוא הולך. וזה לא המלצה - באמת שלא! תבדקי במכלול מה עושה לך טוב יותר. ובמכלול אני מתכוון - מעבר לכך שהכי לא בא לך בעולם זה לראות אותו - אלא - האם עצם העובדה שאתם "כן" מדברים משפרת את מערכת היחסים שלך עם הורייך? האם הם ירדו ממך בקטע של "תדברו" - וזה נוח לך / עדיף לך ככה? בקיצור - אולי אם לא תדברי איתו תמצאי את עצמך משלמת מחיר מול הורייך ומול המשפחה... מכלול, מכלול - מה עדיף לך? וכך תנהגי!

משהו על הורים

אני יודע שאני מגיב קצת באיחור אבל... ההורים שלי הם "נפגעי תקיפה מינית" הפגיעה שלהם היא הפגיעה שלי ביום שנפגעתי גם הם "נפגעו" ההורים שלי כבר שנים לא מתמודדים כשהייתי בן שנתיים הם בחרו לשתוק הם חשבו שאם הם לא ידברו זה יעלם אני לא אדע ובטח שלא אזכור הם שתקו כמעט 23 שנים גם אני... אחר כך הם בחרו לעצום עיניים, בחרו לא לדעת וגם אני. עד היום אני לא יודע, אני לא זוכר מהילדות שלי יש לי רק רסיסים של זיכרונות וזהו כשהייתי בן 17 הם בחרו להתעלם בחרו לקבל את הדיעה של ועדת החינוך של הקיבוץ לא לראות את הסימנים הכחולים והפציעות לא לראות את הכאב שבעינים. אתם יודעים מה? באיזשהו מובן גם אני אף פעם לא ניסיתי להתמרד למחות לצעוק קיבלתי את גזר הדין בהשלמה ההורים שלי לא מתמודדים הם לא מדברים על מה שקרה למרות שכמעט הכל כבר נאמר ונתגלה הם מדברים על מזג האוויר ועל "מה נשמע אצלך בגרעין" וממשיכים לשתוק. וגם אני, לא דיברתי איתם על מה שקרה (שלחתי את המטפל שלי לספר להם רק כשהמשפט עמד להתחיל) אני מדבר איתם על האחים שלי ועל מזג האוויר ומתעניין "מה נשמע בקיבוץ" אני נפגע תקיפה מינית וגם ההורים שלי ואנחנו לא מתמודדים (הבהרה חשובה: בנגיוד למה שאולי משתמע מתוך הקטע - אני לא נפגע גילוי עריות)

אבא גאה

New member
ילד בערך ../images/Emo24.gif

ממש ממש כואב לי לקרוא את דברייך (ועוד יותר כאב לי לקרוא את הפיאוט ששלחת אלי במסר) אין מילים בפי בכדי להביע בפניך את הכאב ואת הצער שיש לי שנאלצת לחוות חוויות כה מזוויעות. הלוואי שאותו אדם שהתעלל בך ואנס אותך במשך כ"כ הרבה שנים יזכה לבלות שנים רבות בכלא והלוואי שתזכה להצביע עליו בבית המשפט ולהרגיש כי מאית של צדק נעשתה כאן. הלוואי עוד יותר שזה לא היה קורה כלל. אני כועס שיש אנשים כמוהו בעולם ועוד במסווה של "אנשי חינוך" איני אדם אלים, באמת שלא, אבל לא היית רוצה לשוע מה אני מסוגל לעשות לאדם כזה. מהיכן אתה שואב כוח איש יקר? איך מנתבים את הכעס ולאן? מה אתה חש כלפי הסביבה (הקיבוץ?, ההורים?)? חיבוק ענק ממני

אבא גאה

New member
והנה דבריו של "ילד בערך" שאישר לי

כמובן לפרסמם כאן (
זה לא קל לקריאה) קוראים לי דודו ואני קורבן תקיפה מינית קראתי את השירשור בפורום שלך ואת ההודעה שבה כתבת שאתה לא מבין איך הורים לא יכולים לשים לב לסימנים כחולים וצריחות של ילדה. כשהייתי בן 17 שלחו אותי מטעם הקיבוץ לפסיכולוג. הוא אנס אותי יותר פעמים ממה שאני יכול לזכור, פעמיים בשבוע במשך שמונה חודשים בערך ועוד הרבה פעמים שהזדמנו לו. סנוסף לאונס הוא גםפ הרביץ לי בכל מה שהיה שם באותו רגע ותאמין לי שהייתי שמח אם היו לי רק סימנים כחלים. ההורים שלי לא ראו כלום, הם בחרו לחשוב שהסימנים הכחולים והשברים באצבעות הצלעות ושאר האיברים הם מבני השיכבה שלי..... לא יודע למה אני כותב לך את זה אבל אני חושש שאם אני אכתוב את זה בפורום זה ילך לאיבוד אולי אני כותב את זה בשביל שתדע שהורים בקלות יכולים לא לשים לב, אולי בשביל לגרום לך לשים לב לילדיך ולילדי אחרים... לא יודע....

.m

New member
חיבוק ענקי

(מצטערת, האייקון המחייך לא נראה לי מתאים) אני לא חושבת שיש לי מילים עכשיו... כל מה שבאמת הייתי רוצה לעשות זה פשוט לעטוף אותך בחיבוק, ולא לומר כלום. אולי עוד מעט יבואו מילים. חיבוק גדול mai

soulbird

New member
אין לי הרבה מילים ../images/Emo39.gif../images/Emo29.gif

אני רוצה לצרף משהו שמצאתי די מזמן קטע באנגלית ***זהירות טריגר *** teddy, I´ve been bad again Teddy, I´ve been bad again, My Mommy told me so; I´m not quite sure what I did wrong, But I thought that you might know. When I woke up this morning, I knew that she was mad; Cause she was crying awful hard, And yelling at my dad. I tried my best to be real good, And do just what she said; I cleaned my room all by myself, I even made my bed. But I spilled milk on my good shirt, When she yelled at me to hurry; And I guess she didn´t hear me, When I told her I was sorry. Cause she hit me awful hard, you see, And called me funny names; And told me I was really bad, And I should be ashamed! When I said, "I love you, Mommy," I guess she didn´t understand; Cause she yelled at me to shut my mouth. Or I´d get smacked again. So I came up here to talk to you, Please tell me what to do; Cause I really love my Mommy, And I know she loves me, too. And I don´t think my Mommy means, To hit me quite so hard; I guess sometimes, grown ups forget. How really big they are! So Teddy, I wish you were real, And you weren´t just a bear; Then you could help me find a way. To tell Mommies every where. To please try hard to understand. How sad it makes us feel; Cause the outside pain soon goes a way, But the inside never heals! And if we could make them listen, Maybe then they´d understand; So other children just like me, Wouldn´t have to hurt again. But for now, I guess I´ll hold you tight, And pretend the pain´s not there; I know you´d never hurt me, So Goodnight, Teddy Bear! Author - Cindy Pike Dunning

"ילד בערך" יקר!!!

אני כל כך עצובה... עצובה שלא היה לך למי לספר אחרי הפעם הראשונה... מישהו ש- יאמין לך מייד, ויחבק אותך ויעטוף... ו- יעשה מה שצריך. תודה שאתה מספר לנו.

אבא גאה

New member
הורים: שימו לב לדבריו של ילד בערך

מקפיץ לכאן את הדיון ההוא.... כדי שכולנו נוכל ללמוד מזה משהו

למעלה