הורמונים לבני הנעורים - פתיחת דיון

אני חייבת להגיד

שאני מסכימה מאוד עם מה שאורי כתב. גם לדעתי מילת המפתח פה היא "חוסמי-טסטוסטרון". כלומר קודם כל לנקות את השטח מגורמים מזיקים, במיקרה הזה טסטוסטרון. זה דבר ראשון והכי דחוף. לדעתי גם בלי הרבה בירוקרטיה כי פעולת חוסמי-הטסטוסטרון היא הפיכה. לגבי תופעות הלוואי - אני לא יודעת ולא מכירה. הבנתי ממכם פה שיש הרבה כאלה בתרופה הזאת, קצת מצער לשמוע ואני מקווה שהם לא קשים מידי ובסה"כ נסבלים, כי האנטיאנדרוגן חשוב לדעתי בניקוי השטח מהגורם המכריע של המצוקה המגדרית. לגבי ההורמונים הנשיים - כן, יש להם השפעות בלתי הפיכות. אני במקום מסויים מסתכלת על זה ככה: אם הנערה היא טרנסית - לא לתת לה טיפול הורמונלי כעת ייגרום לה לנזק בלתי הפיך. אם הנערה לא טרנסית - לתת לה טיפול הורמונלי כעת ייגרום לה לנזק בלתי הפיך. ככה שזה משחק די מסוכן ויש הרבה על כף המאזניים. לכן חוסמי טסטוסטרון הם הבחירה המושלמת כי זה יימנע נזקים בלתי הפיכים לא לכיוון הזה ולא לכיוון הזה, ייתן קצת נחת לשבת עם המטפל/ת ולהחליט בשלווה מה הצעד הבא בלי להילחץ, וכל העסק לגמרי הפיך. אז לא ייגדלו עדיין שדיים אבל גם לא תהייה צמיחה גברית של העצמות. אז לא ייתרחב הישבן אבל גם לא ייצמח שיער על הפנים. גם לקחת גלולות למניעת הריון על דעת עצמך וללא מעקב רפואי נשמע לי מסוכן מידי. לא נראה לי שהייתי עושה את זה בעצמי. למרות שתוכנית השלבים שיערה נתנה נשמעת די יעילה. ולסיום -
גדול ליערה. צר לי על היחס של הבת שלך כלפייך. מקווה שהכל ייסתדר בקרוב, ושיהיה במזל טוב.

iris00

New member
הורמונים כן או לא?

אני חסרת אונים הכל מתבלבל לי מיום ליום, אני לא רואה התחלה ולא סוף. שמישהוא יעשה לי או ינסה לפחות לעשות לי סדר בבלגן. קראתי את כל התגובות ועם כולן הסכמתי.( תגידו שאני לא נורמלית) מה לעשות? מה עכשיו sos לעשות? אני אמא יש פה בית ,משפחה שלמה שקורסת. הבת שלי נולדה פיזית זכר ,מה שיש לה בין האוזניים זה נקבה,הרוח,הנשמה שלה הם של נקבה אנחנו יודעים שבעצם אף פעם,אבל אף פעם לא היה לנו בן. אנחנו לא צריכים את אילנה ברגר(אני לא מזלזלת ההפך) או רופא או פסיכולוג שיאבחן את העובדה זו המציאות והיום אני לא מוכנה לחזור אחורה ולדון בזה בכלל. לבת שלי ללא שום עזרים של הורמונים,ניתוחים,שיער ארוך,בגדים נשיים או משהוא דומה, פנו אליה בלשון נקבה. מגיל מאד מאד צעיר היו מתבלבלים,יש בה מוטיבים של אשה מלידה ונכון להיום אני רואה את זה כמתת אל,אלוקים עשה עמה חסד.היא מבקשת שיפנו אליה כאשה היא התחילה לנהל אורך חיים של אשה,להאריך שיער,גבות,פה ושם איפור,הסרת שיער,פירטי לבוש נשיים וכו... מי שיסתכל עליה היום יראה אשה. אני אמא שלה ילדתי אותה גידלתי אותה 16 וחצי שנה ואני לא רואה ילד אני רואה ילדה.עברתי ייסורים כדי להגיע להכרה הזאת,והילדה שלי עוד יותר ממני,זה תהליך בפני עצמו היום אני יודעת שזה שנים המון שנים כל חייה בעצם. לאחר כל הסבל הזה והרע רע רע הזה הגענו לשלב הבא להתחיל עם הורמונים וניתוחים שיעזרו להמשיך ל ח י ו ת הלאה. צורך קיומי שלה לתת לה לממש ולנהל את חייה כאשה לכל דבר. סבלה מספיק לא?(ואנחנו איתה) אז באים ואומרים לא יש חוק רק מגיל 18, תסבלי עוד שנה וחצי לא יקרה כלום חוק זה חוק.אני באמת לא יודעת עם במקרה הזה החוק הזה הוא רלוונטי? וכמה חוקים אנחנו מכירים שאם הם לא היו קיימים הדברים היו יכולים להראות טוב יותר כמו למסד את העסוק בזנות או ניהול בתי קאזינו חוקיים לשם ההשוואה הורמונים זה צורך ק י ו מ י לפעמים חיים או מוות. לנו אין זמן הילדה לוחצת רוצה עכשיו עכשיו היום ולא מחר היא מותשת ומתישה ,רע לה היא לא חיה היא מסבירה ונימאס לה להוציא אנרגיות על הסברים שכדי שהיא תהיה מ א ו ש ר ת היא היום צריכה להתחיל מיידית עם טיפול הורמונלי היא צריכה ציצים היא רוצה שכמה שפחות יתבלבלו בקשר לזהות שלה.היא כל כך יפה יודעת שזה לא מהיום למחר וזה ארוך ומיגע אבל להתחיל כבר. האם ללכת לפי החוק ולחכות לא יגרום לנזק גדול יותר? האם משהוא לא לוקח בחשבון את המחשבות האובדניות שמתרוצצות לה בראש? משהוא יכול להבין מה אנחנו עוברים? איפה השיגעון? מה בתור אמא מצפים ממני? הילדה שלי בקרשים ויחד עם זה מבטא ומסבירה למה היא זקוקה ואין לי מענה? אנחנו כל המשפחה נימצאים בטיפול פסיכולוגי. לאחרונה גם אני חשה שאין שם ישועה למרות הרצון והצוות הנהדר.הילדה לא רוצה פרוזאק היא רוצה להיות אשה ,אשה, אשה. איריס אתכם באש ובמים.

אורי 0

New member
אף אחת לא יכולה לקחת אחריות

במקומכן. במקום הילדה ובעיקר במקום ההורים שלה. מה שהיה כאן הוא דיון כללי. אני הייתי מתייעץ עם נורה, ואולי גם עם אילנה ברגר, לגבי מה לעשות במקרה המסוים של הבת שלך. מה ואיך וכמה. מותר לך לשמוע גם את ה"מוסיקה", ביחוד מאילנה שגם אם היא תהיה בעד, היא לא תוכל להמליץ כי זו אחריות טיפולית שלה. על החוק אפשר לעבור, כמובן. כל מה שאפשר להשיג באופן חוקי אפשר להשיג גם באופן בלתי חוקי. אף שוטר לא יכניס אותך לכלא על זה - השאלה היא כאן ההחלטה שלך לקחת אחריות על התהליך לפני גיל 18.

לדתי המצב לא כל כך קשה

ובהחלט יש אפשרות. בסוף צריך למצא רופא ולשכנע אותו שזה הצעד הנכון ושהוא יוכל להראות למי שעשוי לבוא ולשאול שאלות שהוא פעל בהגיון ואחריות (זה בגדול תקף לכל טיפול רפואי) וגם שלא לטפל היה פחות אחראי. בהנחה שאתם בטיפול תקופה סבירה אפשר ללכת על הפתרון הפשוט לדעתי של לעבור דרך אילנה לקשר אותה עם המטפל ככה שהיא תוכל לכלול את זמן הטיפול שם בפז"מ מינימלי שהיא תרגיש נוח איתו ואז ללכת לרופא שהיא מכירה. אפשר גם לחפש רופא מבין ופתוח שמוכן לקחת אחריות וגם לקשור אותו עם המטפל/ת המשפחתי וגם לקבל הורמונים לאחר קצת הכרות וחינוך. המידה ולא פונים מראש מישהו עם ניסיון בתחום אין בהכרח צורך באנדו' או גניקולוג כי סביר שגם להם לא יהיה את הניסיון הספציפי לטרנסים ובכל מקרה יצתרכו ללמוד את הנושא (אין בעיה למצוא המלצות ממספר מקומות ולתת לרופא כהנחיה כללית)

תקשיבי איריס

אני חושבת שאת צריכה לפנות בהול לאיש מקצוע וכן שתתחיל לקחת הורמונים, אני חושבת שמקרה שלך מצדיק לקחת הורמונים אין כמו אמא שיכולה להעיד מי היא הילדה שלה, ואת אומרת שהיא הייתה תמיד ילדה ורוצה להיות ילדה (אישה) שתתחיל לקחת הורמונים, בטח שגבר היא לא רוצה להיות בהמשך החיים שלה, ככה שרע מההורמונים לא יקרה ונזק שיהיה הוא אפסי לאומת מה שהיא תרוויח. בהצלחה מכל ה

iris00

New member
גם אני חושבת....

שאין לי ברירה וצריך לעשות מעשה בעניין. איך, איזה,מה המינון?אני עוד לא יודעת. תודה איריס.

היי איריס

גם לי לא הייתה ברירה כאשר הייתי בגיל 19, הייתי חנוקה אמרתי או הורמונים או למות. הייתי מטופלת אצל אילנה, אבל אצלה יש חוקים חייבים לבוא פרק זמן מסויים ואני לא רציתי. במקביל היו לי חברות טרנסיות, פחות או יותר בגילי היו מטופלות אצלה ויש כאלה שהיו מטופלות בתל השומר. עקבתי אחריהן והטיפול שהן קיבלו. ושאלתי איך בדיוק מקבלים הורמונים?! אז הן ענו לי, ככה: יש טיפול פסיכולוגי כדי לבדוק האם אני באמת טרנסית.( אנחנו יודעים ב 100% שהבת שלך טרנסית אז את השלב הראשון זורקים את הפגישות עם אילנה) ככה אני עשיתי הפסקתי לבוא אלייה. שלב שני לבוא לאנדוקרינולוג שהוא נותן מירשם ראשון (יתר המרשמים נותן רופא משפחה) הוא נותן הורמונים על סמך מה: גיל והאם מצב בריאותי תקין (הבת שלך היא בריאה לקחת הורמונים בגלל גילה הצעיר) הרופא נתן לכולן את אותן הורמונים גם אלה שהיו אצל אילנה וגם אלה שהיו אצל רופא בתל השומר והוא לא בדק אותן לפני זה, כמו בדיקות דם, כלום. רק רשם כמו דיקסמול. זה הכל. לא מסובך. אמרתי לעצמי גם אני אקח את אותן הורמונים. לקחתי שנה שלמה לבד ואחרי שבאתי לרופא הוא נתן לי את אותו דבר רק באחריותו. רק צריך לעשות בדיקות דם כל כמה חודשים. כלום לא השתנה בלי עיין הרע לא קרה לי כלום. והכל את יודעת למה בגלל שזאת מדינת ישראל. במדינה אחרת זה לא היה קורה. ילדה בת 15 או 16 יכולה לבוא לרופא משפחה לקחת הורמונים "דיאנה 35" כדי לקיים יחסי מין ולהנות, אבל אנחנו טרנסיות לא יכולות להתחיל לחיות למה כי אנחנו סוג ד'.

הכדורים שהזכרת

דיאנה 35 הם גלולות נגד הריון, ואף רופא לא רושם אותן, כי הן מסוכנות הרבה יותר מהורמונים רגילים. בדרך-כלל כשמדובר על בני נוער, לפי מה שהבנתי, מסתפקים במינון נמוך של אנדרוקור, וזה מספיק כדי לעצור את ההתפתחות הזכרית הבלתי-הפיכה של הגוף, ולהכין אותו אחרי גיל 18 לקראת ה- HRT, החלפת ההורמונים הזכריים בנקביים ע"י נטילה מקבילה של אסטרדויל. מובן שגם זה צריך להיעשות תחת פיקוח רופא, וזה חסר אחריות להמליץ לא לעשות כך. מה שאצלך לא גרם לכלום, יכול לגרום לנזקים למישהי אחרת, ובדיקות הדם התקופתיות הן קריטיות למעקב אחר התפתחות תופעות מסוכנות. אני יכולה להביא את עצמי כדוגמא - לי יש בעיה של הורמון פרולקטין במינון מאוד גבוה בדם כתוצאה מנטילת הורמונים נשיים, ובלי מעקב של האנדוקרינולוגית שלי (שהורידה לי כבר את המינון פעם אחת), אני נמצאת בסכנה גדולה. פרולקטין במינון גבוה יכול לגרום למשל לעיוורון.

הערה לגבי אנדרוקור

יש אנטי-אנדרוגנים יותר בטוחים מאנדרוקור, לפחות מבחינת הפוטנציאל לפגיעה בתפקודי הכבד. לדוגמא: ספירונולקטון.

ליטל ו

New member
אני לא חושבת

שאין ברירה. אני לא יודעת מה הדבר הנכון לעשות - ובדיוק כמוני שאר האנשים על הפורום. יש אנשים שהורמונים עשו להם טוב ורוצים לעזור לאחרים, ומעודדים את זה, יש אנשים שמזהירים מהסכנות ומהפוטנציאל לשגיאה שעד כמה שהבנתי היא לא הפיכה. מה שכן, אני לא הייתי רוצה לעשות החלטה כזו מתוך כל כך הרבה פחד, תסכול ויאוש. הייתי דוחה אותה, מתרגלת למצב, לומדת מחדש לנשום, ועושה אותה מתוך יותר שלווה ואיזון, כשאפשר לראות שלא כל שנייה היא הכי גורלית בעולם. ותאמיני לי שאני מדברת כאן גם על עצמי.

DarlingAdam

New member
תקשיבי, מיכלי,

כלום לא למדנו מהפעם הקודמת? את לא אשת מקצוע, וגם אם כן היית, *אסור* לך להמליץ לאנשים לעשות מעשים בלתי חוקיים בפורומים של תפוז, ובזה במיוחד. בעיקר בנושא שיכול לגרום לנזק שהוא רחוק מ"אפסי". יופי שלקחת לבד. להגיד לאחרות לעשות כך - זו מסוכן, וזה גם אסור. לא לפי חוקים שהמצאתי, אלא לפי הנהלת תפוז. זו האזהרה הראשונה שלך, וגם האחרונה, כי עברנו את זה פעם, והיום אני פחות סבלני. והיא גם בפומבי כדי שלא יהיה מקום לאי-הבנות. לאיריס - אני מצטער, אבל ככה זה. הורמונים ללא רופא זה אולי "דיון", אבל זה גם לא חוקי, וזו גם בעיה כמו ששמת לב במהלך השרשור הזה, ומתפקידי להגיד לך את זה כרגע.

iris00

New member
אדם?...

מקובל עלי. רק אני רוצה להבין אני טעיתי במשהוא?

DarlingAdam

New member
את, עד כמה שידוע לי,

לא עשית שום דבר רע. "הורמונים - בעד ונגד, הדיון", זה לגיטימי לחלוטין. זה שאת דואגת לבתך, זה לגיטימי ומובן לחלוטין. :) המלצה על גבי הפורום לעשות משהו לא חוקי, כגון להגיד לקטינים או לשאינם כאלה לקחת הורמונים ללא מרשם רופא, מנוגדת לחוקי הפורומים של תפוז, ואני הבחור שאמור לדאוג שהחוקים האלו יתקיימו. זה הכול.

בטח שלמדתי

למדתי להילחם ולהשיג לאחרים מה שלי היה אסור ולהם יהיה מותר אתה עוד תיראה, כולם עוד יצחקו ויגידו: "מה הורמונים פעם היו לא חוקים" (\__/) (='.'=) ('')_('') אני אופטימית השאלה מה איתך?

../images/Emo41.gifלא הכל שחור ולבן, מיכלי...ויערה

(\__/) (='.'=) ('')_('') הגישה של מיכל ויערה מזכירה לי מיקרה של הורים שגדלו בכפר עני ללא אוכל, וכשהם גדלו והסתדרו בחיים והביאו ילדים משל עצמם אז הם כל כך רצו לתת להם את מה שלהם לא היה עד כדי כך שהם פיטמו אותם ונתנו להם כמויות אדירות של אוכל בכל ארוחה עד שהילדים גדלו להיות שמנים כמו היפופוטמים. זה מה שאתן עושות, רק עם הורמונים. זה שאתן נתקלתן בקשיים כי לא רצו לתת לכן הורמונים זה לא אומר שאחרי שהסתדרתן אתן צריכות לדחוף הורמונים לכל מי שרק מבקשת. בואו נילחם על הזכות לתת טיפול הורמונלי בגיל ההתבגרות, זה כן. בואו לא ניתן לכל דיכפין רעיונות איך ליטול הורמונים לבד בצורה לא אחראית ו"לרמות את המערכת המרושעת". אז הם ימותו בגלל טיפול הורמונלי חובבני וללא מעקב רפואי מתאים - אז מה??!! העיקר שאותה נערה אמיצה עמדה על זכותה לקחת הורמונים כמו גדולה. העיקר ש"דפקנו את המערכת" כמו ישראלים לא-פראיירים במקום לתקן את המערכת בצורה הוגנת ובוגרת.

טורפדואית כנסי

בפעם הבה אל תגנבי לי את השפן (\__/) (='.'=) ('')_('') ובקשר לדעותיך אל תחשבי שאת צודקת כי את טועה אני צודקת ויערה ואת יודעת למה, כי אנחנו יותר בוגרות ממך, כי אנחנו עברנו את החיים ויש לנו יותר ניסיון ממך זה בטוח תתחילי לקחת הורמונים ואז נידבר, בטח את לא זקוקה להם בגלל זה את לא מבינה אותנו. יבוא יום שתהיי זקוקה להם ולא יתנו לך אותם כי "ככה באה להם" את תגידי "יו מיכל ויערה צדקו" אילנה ברגר לא יכולה לעזור לבת של איריס, היא נותנת הפניה לרופא רק למי שבן או בת 18+. מה היא כבר יכולה לעזור, כלום. אולי להרגיע כמו את אחרים (והמבין יבין).

למעלה