הורמונים לבני הנעורים - פתיחת דיון

DarlingAdam

New member
בדיוק לפני הנקודה הזו,

הדיון הפך מענייני לאישי. ובדיוק אחרי הנקודה הזו, הוא יעבור למסרים פרטיים. תודה.

Yaara77

New member
הצחקתיני ילדה

מעולם לא היה לי קושי להשיג הורמונים, באף שלב בחיי תמיד ידעתי להיכן לפנות, לספר סיפור, לשלם ולקבל מעולם לא היה לי חשש מהורמונים, תמיד ידעתי להגיע לספרות המקצועית ולקרוא בה יותר לעומק ממה שמסוגים מרבית הרופאים עד מהרה גם לא הייתי לבד במערכה, יצרתי קשר עם אלפי בנות ברחבי העולם ובחנתי את מעשי עם הנבונות והמנוסות ברחבי הגלובוס וידעתי שבניגוד לי יש רבות רבות שאין להן הכסף, ואין להן הידע, ואין להן הקשרים הבינלאומיים אבל הן טרנסיות בדיוק כמוני, והן סובלות שלא בצדק ומגיע להן שמישהי תפתח את הפה עבורן גם אם אחטוף על כך עגבניות וביצים (אולי אעשה שקשוקה) זה לא המאבק הראשון שלי, וגם לא האחרון אינני מתחרה בנורה, בס"ה אני מנסה להשלים את החלק שחסר בעבודתה היא יותר לפי הספר והחוק, אני יותר בפראות אבל מה שהיום נחשב לפראות.. יהיה כתוב בספר של מחר ! ואני בטוחה שאחרי שהממסד יבין שטרנסיות יטלו הורמונים בין אם יבחר לעזור ובין אם יבחר להפריע כדי לחוש שהן בדרך אל הנשיות, במקום להתאבד "כגבר" יחשוב שנית, ואולי יזוז, ואולי אצטרך להמשיך לבעוט... יש כאן די והותר שמצדדים בחוק וסדר, לרבות מפגינים ידועים אז הנה התהפכו היוצרות... חיוכים פרועים יערה

אולי באמת עשית שקשוקה

יש הבדל בין להשיג מידע ולהעביר אותו בקהילה ולנסות לעבוד ביחד עם המערכת ואולי גם לעזור לה להשתנות באופן חיובי. אי אפשר לצפות מרופא שיש לו 15 דקות לטפל בך שידע ישר מה לתת ואם בכלל מותר לו לתת אותו. ישר להאשים אותו בכוונה רעה או טמטום זה לא במקום. יש גם לגיטימיות בלהעביר אינפורמציה בצורה אחראית למי שבוחר לקחת על דעת עצמו. רק צריך לדעת שכאשר צצות בעיות במתכון שלך והמשתמש לא בדיוק ביחסים טובים אם הממסד זה יכול להיות קצת בעיה. אך להגיד לכל מי שחושב לקחת הורמונים לאיזה בית מרקחת לרוץ נראה לי קצת מוגזם. במיחד אם את אומרת שחבל על כל דקה ועדיף לא לחשוב כי זה בכלל לא באחריות האדם אלא איזה כוח עליון שיש ללכת איתו כמעט מחוסר בררה. מקווה שלא נסיתי לעשות כאן סדר גברי מדי...

Yaara77

New member
רק...

את שכחת לציין באמת לאיזה בית מרקחת כדאי לרוץ כי אני שכחתי לציין - אויש הגיל הגיל.... אני משוכנעת שאת תוכלי לעזור בעניין שהרי חתולה איננה עכבר חיוכים יערה

Yaara77

New member
אינטואיציה והיגיון

לכולנו שתי צורות חשיבה - אינטואיציה והגיון וזה מקור הויכוח התמידי במרבית המשפחות הגבר בא בטיעונים הגיוניים מנוסחים ואינסופיים (די מעצבנים לטעמי האישי) והאשה, אינטואיטיבית, אומרת משהו שונה עם שניים וחצי נימוקים שאותם הוא רץ לסתור בשצף קצף - אותו זה מעצבן
ובסוף... עפי"ר האשה צודקת.... והגבר בא באינסוף תירוצים שזה מקרה מיוחד אני מאמינה איריס שאת מתחילה לחייך, ומזהה את הנפשות הפועלות... חייתי בבלגן הזה כל חיי, תמיד קפצתי אינטואיטיבית חמשה שלבים קדימה תמיד התקשיתי לשחק את המשחק הגברי של הגיון טורדני כפייתי וכל הנסיונות לתכנת אותי לחשוב כגבר ולהתנהג כגבר לא הצליחו והכי כעסו עלי כשהתברר שוב ושוב שצדקתי למרות כל הטיעונים הנפלאים... זה באמת נורא מעצבן, עד היום אני לא מצליחה להסוות את עצמי כגבר והיום זה כבר לא ממש נחוץ. אני כשלון... או סתם אשה למרבה הצער, התכנות הגברי כן מצליח בהרבה מקרים, או שמלכתחילה היה שם, והראיה לפנייך. למרבה המזל, את אשה, ובתך אשה. אם אתן בראש אחד, סיכוי גדול שזה נכון. אשה יודעת מה נכון, היא מרגישה אינטואיטיבית אסוצירטיבית, במחשב הכי משוכלל שקיים בראשנו, היא לא צריכה את יערה או אישור מכל יועץ/ת אחר/ת. לגבי רופאים - להם יש רישיון חוקי לגרום נזק ו/או להרוג. אין להם ראייה נסתרת מה יוליד העתיד. רופא טוב במאה ה- 21 מציג לפני המטופלים את הבעד והנגד לטיפולים השונים, ומשתף אותם בהחלטה. בקיצור: רופא טוב ממילא יבקש מכם להחליט.... חיבוק גדול ואוהב יערה

ליטל ו

New member
יערה,

לא אישי, כי זו דעתך והיא שונה מדעתי ואין מה להתווכח (וחוץ מזה אני מחבבת אותך, ומה זה קשור :) ), אבל אני רוצה לציין שראיתי כל כך הרבה גברים ונשים שאצלם זה לא עובד לפי הכללים האלה, שאם כולם טרנסים אנחנו רוב מהדהד באוכלוסיה. בנוסף, יצא לי בשנה וחצי האחרונות להסתכל מהצד על מחקר מתמשך שעוסק בין השאר בחשיבה אינטואיטיבית לעומת (או לא בהכרח לעומת) הגיונית. ומהמוני המשתתפים במחקר, אני יכולה להגיד שלא היתה שום חלוקה לפי מין. המחקר, אגב, לא עוסק במין או בג'נדר, פשוט יצא לי לראות חלק ממה שהולך שם, אני, אישית, יכולה לציין שזה מה שראיתי. ואגב נוסף - כמו שאולי שמתם לב, אני נורא ביקורתית כלפי מחקרים. גם לגבי המחקר הזה היו לי השגות, שאותן ביטאתי, אבל לגבי לנקודה הזו אני משוכנעת למדי.

יערה = מטיפה דתית?

או: "הגברים רעים והנשים טובות". אפשר לצאת לסדנת נשיות ניו-אייג'ית חדשה עם הקונספט המקסים הזה.

איריס, לדעתי את יותר מידי דרמטית

קודם כל תירגעי. שום דבר שעושים בלחץ לא יוצא טוב. דבר שני - את כן צריכה את אילנה ברגר ונורה גרינברג! לא כדי שייאבחנו אם הבת שלך טרנסית או לא, אלא כדי שיעזרו לך בדברים שאת זועקת פה לעזרה מאיתנו בפורום ואנחנו לא יכולים לעזור לך בכלום! להמליץ על הורמונים לפני גיל 18 בפורום זה לא חוקי. להמליץ על הורמונים בכלל בפורום זה גם לא אחראי כי אנחנו לא באמת מכירים את הבת שלך. ואפילו אם נרצה להמליץ לך על הורמונים - אנחנו לא יודעים לאן להפנות אותך חוץ מאילנה ונורה. אתם לא פונים לאילנה כדי לספק את הצרכים שלה, אתם פונים אליה כדי שהיא תעזור לכם לספק את הצרכים שלכם. הרווח הוא כולו שלכם. אתם לא יכולים להתמודד עם המצב הזה לגמרי לבד, אתם והפורום. ושיהיה ברור - אני בכלל לא נגד זה שהבת שלכם תיקח עכשיו הורמונים, אפילו אם היא לפני גיל 18. אבל אם זה באמת הכיוון שאתם רוצים ללכת בו אז תעשו משהו אקטיבי בעיניין. להתלונן בפנינו על כמה שהיא סובלת לא יביא את הישועה.

iris00

New member
לטורפדואית

אני לא יודעת למה את מתכוונת שאת אומרת דראמתית, ועוד הוספת יותר מדי? לא חשוב,המצב לא טוב אצלינו הילדה רוצה הורמונים היא במצב מעורער, היא עזבה את הבית אנחנו צריכים עזרהsos אילנה לא יכולה לספק הורמונים מפאת החוק לדליה גילבוע אני מנסה להגיע וגם הציפיות לקבל הורמונים קלושות מאד שם.והילדה ממשיכה לסבול ואנחנו איתה ואין מושיע ואין כבר טעם לחיים.

אורי 0

New member
אילנה לא מספקת הורמונים

אילנה מטפלת, תומכת בתהליך, יכולה להפנות למישהו, אבל היא לא רופאה. בכל מקרה אתם צריכים תמיכה וטיפול, ורצוי שמישהו מהמטפלים יבין משהו בענין הזה.

טוב אז

אורי ונורה כבר אמרו הרבה. קודם כל בשאלת הטיפול בקטינים, בגדול אלה אותן בעיות שיש בטיפול ביותר מבוגרים אך עם קצת סיבוכים החל מהאספקט החוקי של טיפול ללא הסכמת ההורים, בסערות הרגשיות שקשורות לגיל ומצד שני ההשפעות הדרמטיות של טיפול או אי טיפול בגיל זה. לדעתי לא ממש צריכה להיות בעיה במקרה שההורים מסכימים ויש גורם פסיכולוגי שמעורב בענין. לא ידוע לי על חוק או תקנה ספציפים שאוסרים טיפול הורמונלי לפני גיל 18. נראה לי שהמקור לזה הוא מהחוקים לגבי טיפול רפואי בכלל לפני גיל 18 (ונדמה לי שיש גם חוק או הצעה שדורש הסכמת הורים לקעקועים), ואולי מהנוהג של הוועדה בתל השומר. המתכון שלך לאבחון וטיפול מבוסס על ראיה פשטנית להחריד חד מימדית (את בעית הטרנסג'נדר החד מימדי אולי פתרת) ומסתמכת של טיעוני מדע זבל שאת מצרפת להם את האסמכתה שלך כמדענית. בסופו של דבר את מביעה את העדות שלקבוצה של מי שהטיפול ההרמונלי התאים והוא כותב באיזה קבוצת דיון ברשת הטיפול מתאים. נדמה לי ששמעתי לפני שנים רבות את המספר ש 5% ממי שרוצה להתחיל בטיפול הורמוני בסוף עושה את זה או מתמיד בזה, אולי זה יותר ואולי חלק לא עושים את זה בגלל כל מני מכשולים. אבל להגיד שכל מי שחושב לקחת צריך פשוט לקחת הורמונים ולראות אם יש איזה אי התאמה חריפה עם המוח ולפי זה לדעת אם זה מתאים פשוט לא לענין. קודם כל התחלת לקיחות הורמונים היא תקופה שצפויה להיות רגשית ומי שמאוד רוצה סביר שירגיש הקלה, ומצד שני אם מישהוא מרגיש סוער בגלל השינויים ההורמונלים או בכלל, זאת סיבה להגיד שהורמונים לא מתאימים לו ? וכל זה היה בהנחה שתוך שבוע תתקבל תשובה לפי המבחן הזה, אולי אצל מבוגרים שאין שום אפקט דרמתי מלקיחת ההורמונים זה שמן קצת לחשוב אם זה באמת מה שרוצים, אבל אצל ילדים תוך מספר חודשים יכולים להיות כבר השפעות פיסיות משמעותיות. זה כמו ליעץ למישהו לעשות ניתוח פלסטי ולראות עם זה מתאים לו. בלי קשר כל המחקרים בנושא הג'נדר לא מצליחים לעמוד בסטנדרטים מדעיים בגלל הרבה בעיות אוביקטיביות בלי קשר לאיזה גישה אנטי של רופאים. התאוריה שהמקור העיקרי לסערת הרגשות של טרנסים הוא מההורמונים וטיפול הורמונלי הוא הפתרון היעיל ביותר ליצוב המצב גם לא נראית לי, להפך צריך להיות במצב יציב כאשר עושים כאלו החלטות.את מציעה להסיר מהמטלבט כל אחריות ופשוט לקחת כי הוא עדיין לא יודע מה טוב לו. ולהפך, בסוף הכול זו שאלה של קבלת החלטה אחראית ומודעת, ולכן גם הרופאים מציקים לכל מי שרוצה הורמונים. הם לא מכירים את המבקש, ולתת הורמונים למי שמבקש זה כי הוא ביקש ללא יכולת להעריך את המצב נוגד את כללי האטיקה הרופאית וכנראה את רוח החוק. אם הרפאים היו מתנהגים ככה אחרי המקרה הראשון של טיופול לא מוצלח שהיה עולה למודעות נותני התקנות בטח היה נחקק איזה חוק דרקוני להליך הטיפול ההורמונים – כמו וועדת תל הושמר לניתוחים וכמו התקנה שאסרה לשנות שם, שלא סתם הופיע משום מקום. הטענה לגבי תאילנד כמקור האורים והתומים של טיפול בטרנסיות (יש שם בכלל טרנסים ?!) ממש לא במקום. שם שולחים את הילדים לשנת שבתון בעיר הגדולה לעבוד בזנות. וזה שהממסד תומך בזה בהתחשב במקורות ההכנסה של המידינה ממש לא אומר כלום. לפי מה שידוע לי הגישה שם להורמונים היא די חופשית ונראה לי שהרופאים התאימו את עצמם למצב בשטח. האמת שהיה נחמד אם הינו בחברה שנושא המגדר פתוח ומקובל למשחק וכל אחד היה יכול לבקש הורמונים (במחיר מלא) כמו כל ניתח פלסטי או קעקוע. אבל בחברה שלנו יש לזה תוצאות קצת יותר מרחיקות לכת (וזה בכלל לא מה שאת אומרת, אצלך זה הפתרון האידאלי והאבסולוטי לכולם, לקפוץ למין השני ולא להסתכל לאחור).

transman

New member
לפני הכל, בענין התקנה לשינוי שם

אני חושב שזו רק טראנספוביה מצויה באופן אינדיבידואלי אצל פקידים, שהביאה לכל כך הרבה מקרים של דחית בקשה, ולא תקנה (כן יש את ענין ההטעיה בחוק או בתקנה, שעליה הם הסתמכו, אך כמדומני ענין המין לא מוזכר ולא יכול להיות מוזכר שם).

לפי מה שהבנתי

נוצרה החנחיה די אבסולוטית שאומרת ששינוי שם לטרנסים הוא הטעיה ולא השאירה מקום להרבה שיקול של הפקידים האם השינוי לגיטימי. סביר שזה קרה אחרי שפקיד פובי רצה אישור מלמעלה לא לאשר את השינוי, ולאחר מכן לא נשארה הרבה אפשרות שלאר הפקידים. ולפי מה שידוע לי טיפול הורמונלי לטרנסים הוא גם בשיקול הרופא במטרה לעזור למטופל,כמו רוב הטיפולים. יש מקרים שיש נהלים ספציפים, אך לא נראה לי שתרחו לעמוד על סוגית הטיפול ההורמונלי. במידה ויפנו לשר הבריאות או מישהו אחר בדרישה לתת הנחיה מפורשת לתת טיפול הורמונלי למי שרוצה (עם סייגים מסוימים כמובן) עשויה לקום איזה וועדה שתחליט שאמות המידה לטיפול רפואי אחראי הוא שצריך להיות פול טיים 6 חודשים או משהו כזה, ללא שיקול נקודתי. היום ניתן לעשות שופינג לרופאים (ויש גם את הרופאים הוורודים או משהו כזה שניתן אולי רתום לעניניו), כמו שלפני התקנה על שינוי השם ניתן היה לבחור סניף שלא היה בעיתי כל כך.

transman

New member
ולגבי תאילנד, אני מסכים וגם,

האם הקבלה של טרנסיות לא נועדה לכסות על אי קבלת הומואים ולסביות? כלומר האם באותה מידה שמקבלים שם טרנסיות סטרייטיות מקבלים טרנסיות לסביות? האם מקבלים שם הומואים? (כן, מהדהדת כאן בעוצמה הטרנספוביה המופנמת שאני מקוה שהצלחתי להפטר לפחות מחלק ממנה.)

Yaara77

New member
תאילנד ארץ של ניגודים

הם פתוחים לנושא הטרנסג'נדריזם ובלשונם "אני לא עושים מזה עניין" הורמונים חופשי ניתוחים במימון ממשלתי אבל.... לעולם לא ישנו את המין בתעודת הזהות גם אחרי אלף ניתוחים... אלא אם הנערה מהגרת לחו"ל (למשל בנישואים פיקטיביים), מחליפה שם מין בתעודות, ומהגרת חזרה מוזר אבל ככה זה באשר לעניין הזנות הממוסדת: בארץ פשוט זורקים את הנערה מהבית ובמקרים רבים היא מגיעה ל"מוסד" בתל-ברוך ורק שם זוכה לחום ואהדה - שעדיפים אולי על כלום בתאילנד נערה שאין לה עבודה יכולה להתפרנס שנה שנתיים בזנות בבנקוק ואח"כ לשוב הביתה ולהתקבל בחום ואהבה לקנות לעצמה משק קטן ליצור זוגיות ולחיות בעושר ואושר כל ימי חייה הכל עניין של זווית השקפה... וזו כמובן הזווית שלי חיוכים יערה

אורי 0

New member
ושכחת לציין

שבמקרים רבים המשפחה יוזמת את העסקתה בזנות, כך פשוט, כדי לעזור בפרנסת המשפחה. ואז היא בודאי זוכה לתמיכה משפחתית, ילדה טובה בת 12 שעובדת בזנות כדי לעזור להורים, עם תיירים מערביים בגיל של אבא שלה שמספרים לעצמם ש"כאלה הנערות במזרח הרחוק, מאוד ליברליות ומיניות בגיל צעיר". מה רע? אני מקוה מאוד שאת מבינה לבד מה רע.

Yaara77

New member
חשיבה הבנתית למול חשיבה שיפוטית

אורי - במקום בו אתה נמצא אתה בודאי כבר הפנמת שחשיבה הבנתית - האם התופעה ברת הבנה או לא היא העיקר ולא החשיבה השיפוטית - הפשטנית לטעמי - האם זה "טוב" או "רע" במלים אחרות מי שיש לו את התבונה מנסה להבין ורק מי שאין לו - שופט. בתאילנד, באזורים חקלאיים נרחבים, אנשים מתים מרעב. כך היה תמיד וכך יהיה. אתה בודאי מבין שבכל העולם, גם בישראל, עבודה בזנות עדיפה על מוות ברעב למי שאין לו יכולת השתכרות אחרת. בתאילנד מקובל מאד שילדה בת 12 נשלחת לעבוד בזנות כדי למנוע מוות ברעב מכל המשפחה. זו התרבות וזה הרקע. אין כאן עניין ל"טוב" או רע". אבל בתאילנד, וזה הדבר היפה בעיני - ילדה טרנסית היא ילדה לכל עניין ודבר, מוכרת בחנות המשפחתית, מאפרת בסטודיו המשפחתי (איפרה אותי נהדר), או... עובדת בזנות כמו כל ילדה אחרת בת 12. אני הבנתי. ואתה ? חיבוק תבוני יערה

למעלה