הזדמנות אחרונה להשתתף! מחר ב12.00 זה מסתייים!

רוצים כרטיס לפסטיבל הבובות?

הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון ולסרטי בובות הוא חגיגה שלמה החושפת את אמנות תיאטרון הבובות למבוגרים ולילדים כאחד רוצים להנות מחוויה בלתי נשכחת? מחפשים מה לעשות עם הילדים בקיץ? פורום "תיאטרון בובות" בתפוז מזמין אתכם לתחרות נושאת פרסים: ספרו לנו מהי הצגת תיאטרון הבובות הראשונה שראיתם בחייכם - ואולי תוכלו לזכות בכרטיס זוגי לאחת מהצגות הפסטיבל!
אז מה עושים?
בין התאריכים 11.07-18.07 ספרו לנו מהי הצגת תיאטרון הבובות הראשונה שראיתם ומה אתם זוכרים ממנה. שימו לב: זו יכולה להיות גם תכנית טלוויזיה עם בובות וחשוב להוסיף גם תיאור מפורט של החוויה.
20 הגולשים שהכי ירשימו אותנו יזכו בכרטיס זוגי להצגה "האווזה פטוניה" המתקיימת בחמישה מועדים שונים.
אנא עיינו בתקנון התחרות לפרטים נוספים וכללי התחרות המלאים
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2071802
פרטים נוספים על הפסטיבל
הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון ולסרטי בובות מתקיים בכל שנה ביולי במרכז תיאטרון בובות חולון. זוהי חגיגה במהלכה תחשפו לאמנות תיאטרון הבובות ותחוו את צדדיה המגוונים כמדיום איכותי, נגיש ומתקשר - גם למבוגרים, גם לילדים. על הבמה: עשרות הצגות ומופעים מהארץ ומחו"ל ● על המסך: סרטי תעודה על בובנאים סרטים עלילתיים, תוכניות טלוויזיה ופרסומות בהשתתפות בובות ● תערוכות: תצוגות של בובות תיאטרון ותערוכות מחווה לאמני בובות בולטים ● סדנאות וכיתות אמן: לאנשי מקצוע, לחובבים, למתעניינים ולילדים ● מופעי חוצות על במת "תפוז פורומים" ברחבי מרכז תיאטרון בובות חולון וב"גינת הבובות". כרטיסים בקופות המדיטק: 03-5021552 על ההצגה "האווזה פטוניה" סיפורה של פטוניה, אווזונת תמימה וסקרנית, המוצאת ספר ומאמינה שאם תחזיק בו - תהיה חכמה. חיות המשק, המתרשמות מהספר שברשותה, מבקשות ממנה עצות ופתרונות לבעיות. שלל הרעיונות ודברי החכמה שהיא הוגה מתגלים כחסרי טעם, משעשעים ואפילו מסוכנים. היא לומדת שלא די להחזיק בספר - כדאי גם לקרוא בו. ע"פ ספרו של רוג'ר דיוואזין עיבוד, משחק והפעלת בובות: יערה בויום-קפלן בימוי: יערה בויום-קפלן, זאב גולן עיצוב בובות ותפאורה: אוקסנה יאנוביצקי, לאוניד אליסוב מוסיקה: ניב גולן מועדי ההצגות: חמישי 21.7, בשעה 17:30 שישי 22.7, בשעות 10:30, 12:30 שבת 23.7 בשעות 17:00, 19:00 חמישי 28.7, בשעה 17:30 הכרטיסים יחכו לגולשים בקופות לפי המועד ששוריין להם עם כינוי + קוד מתפוז.

../images/Emo208.gif התחרות ממשיכה אבל הזמן רץ ../images/Emo133.gif

אז מהרו לקחת חלק
התחרות מסתיימת ביום שני 18.7

tamidb

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifדני הקטן והשוטר ניסים

והעופר של דני המטרייה של רותי איזה פלאש בק מטורף .בשניה התחרות הזו העבירה אותי 32 אחורה לגן הילדים - אלוהים יודע מאיפה שלפתי פתאום את השם של הספר , אבל אני בטוחה שהרבה אנשים בגילי זוכרים את הספרים שלה, מצרפת תמונה שתזכרו גם אתם. זה ממש זכרון של בובות תאטרון מצולמות סיפור, בובות ובימוי: דינה דז'טלובסקי תצלומים: סם פרנק ספרית פועלים, 45 עמודים מנוקדים ציטוט מהאינטרנט "בזיכרונותיהם של מבוגרים בני עשרים ושלושים שמורה אהבה חמה לספריה של דז'טלובסקי בעיקר בזכות המימד החזותי שלהם: כמו יתר הספרים, גם סיפור זה מלווה בתצלומי שחור-לבן של בובות, שאותן הכינה המחברת במו ידיה, תפרה את תלבושותיהן ועיצבה אותן, וכך יצרה תפאורה כובשת לב ל'מחזה-סיפור' מיוחד במינו שהציגה-סיפרה:"

כך נחשפתי לראשונה לתאטרון בובות

תיאטרון בובות-סיפור של התחלהו שחרזדה האחת ו 13:50 | 15/07/11 יום אחד ראיתי מודעה בעיתון על קורס ת,בובות, חשבתי הילדים גדלים אלמד כתחביב.. נרשמתי והתחלתי..תוך כדי עשיתי סדנה מעשית במוזיאון תל -אביב, למדנו טכניקות של בובות, עשיתי בובת אצבע ,. כשהגעתי הביתה הראתי לבני-שהיה כבן 5 את הבובה והוא מיד אמר -אני רוצה להכין כזאת בובה. הכנתי איתו, היה זה גליל מצופה פלסטלינה, זוג ידיים, וזנב. לסיום היינו צריכים להכין סיפור עם אחת או יותר מהטכניקות שנלמדו, ישבתי וחשבתי מה להכין ופתאום-בום-רעיון- לקחתי את שני הגלילים, חיברתי, עשיתי שני ראשים וגוף אחד, כך נולד ראש ראש, יצור מהחלל שירד על כדור הארץ.. סיפור ראשון היה על ראש ראש שאיבד את זנבו שבו היה כל היופי והכבוד שלו, בהמשך נוספו עוד דמויות שהוא פגש כשנחת. הייתי כבת 42 שנה וכמו רבי עקיבא התחלתי ללמוד ובמשך כמה שנים לא עצרתי

ayaly2

New member
היי איזה נוסטלגיה../images/Emo13.gif

לי היה את המטריה של רותי איך אהבתי את כל הסדרה הזו
היה לי אפילו ספר בשחור לבן אחד
.

ayaly2

New member
היי תראו מה מצאתי..?../images/Emo13.gif

תיכנסו לדף הזה
http://fr-fr.facebook.com/pages/%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9D/162732517124258?sk=wall

אוי, הספרים האלה!!! ../images/Emo14.gif

איך אהבתי אותם! בקושי מצליחה להשיג עותקים לילדים שלי... לא מזמן הקראתי לקטנות שלי את פוליאנה והיידי בת ההרים שגם ראינו פעם בטלויזיה, עם התמונות בשחור לבן, והן כ"כ אהבו!

אדם 08

New member
פטר והזאב

בתור ילד ינקוטא אני זוכר שראיתי את היצירה הזו בקלטת וידאו (קלאסיקלטת). הדמויות היו בובות עם מקלות בידיים. אני זוכר את הכל כל כך מוחשי. הבובה הבלונדינית שייצגה את פטר. התוכי שהיה לו. הזאב השחור עם העניים הבוהקות. יותר מהכל- המוזיקה המרגשת והאמוציונלית. היה קריין שסיפר את העלילה והשאר היה מסופר ע"י המזויקה בלבד. היא הייתה כל כך משמעותית שאני יכול לשמוע אותה מתנגנת באוזניו בעוד אני רושם הודעה זו. די פחדתי מהזאב. המוזיקה הייתה מצמררת שיער. כל פעם מחדש חששתי שהזאב יגיח מהיער ויכנס לבית המוגן של פטר.

טוב האמת שאני לא יודעת

אם זה נחשב להצגה באופן רשמי לפי החוקים שלכם אבל אספר בכל זאת. לפני כמה שנים סיימתי ללמוד תואר ראשון בחינוך מיוחד. במהלך הלימודים לתואר היה לנו מוקד אומנות שבו הייתי ובו היה קורס בתיאטרון בובות. פעם ראשונה שנחשפתי לתחום הזה. אמנם להצגות של ממש לא הלכנו במסגרת הקורס וחבל אבל זכורה לי חוויה טובה משם. חוויה של עולם חדש שצופן בתוכו אינספור הזדמנויות לקידום האוכלוסיה של החינוך המיוחד ובכלל. זכורה לי במיוחד הצגה שעשינו אנחנו. בסיום הקורס כל זוג סטודנטיות היו צריכות ליצור בובה בהתאם למה שלמדנו ולהציג אותה תוך כדי הצגה. אני וחברתי יצרנו 2 בובות . בובה אחת היתה מקופסת שימורים שקישטנו ועיצבנו ואת הבובה השנייה אני זוכרת היטב כי עבדנו עליה ממש קשה היא היתה קפיצית כזו מגניבה. והצגנו איתן הצגה שנקראה "בוב ובובה" על 2 בובות שפעם היו כלום והיום הם הכל זה לזה. היה יפה. היה כיף להתנסות. ככ לטובה זכורה לי החוויה שאחכ במסגרת עבודתי הכנסתי למערכת השעות שלי בכיתה שיעור תיאטרון בובות והרמתי עם הילדים כל מיני הצגות בהתאם לרמה שלהם כמובן, שהיא נמוכה מאוד.

פ י ו ל ה

New member
יש לך תמונות של בוב ובובה?

נשמעת חוויה מרתקת ומרגשת, אם בא לך לשתף בתמונות אז בכיף! חוץ מזה שתדעי שיש לנו בפורום שיח על קידום החינוך המיוחד בעזרת בובות. ואת בהחלט מוזמנת להצטרף ולספר לנו על עבודתך עם בובות בחינוך המיוחד :)

תמונות

של בוב ובובה אין לי לצערי. במחשבה לאחור חבל שלא צילמתי. אבל לפחות נשארה החוויה. ולגבי השיח שקיים בפורום נשמע לי מאוד מעניין...כרגע אני קצת בחופש אבל אשמח להשתתף בו בשנה הקרובה זה יכול להיות ממש נחמד :) תודה

למעלה