הערב היפה בחיי - הצגה של נעה אריאל
אז ראיתי את ההצגה לא בילדותי לא בכיתה יב'. אמרו באולפנה שיש שיחה חשובה ואזור להבריז ובלה בלה.. אז נכנסנו לאודיטוריום ואני רואה תפאורה ובובות וכו'.. , וחשבתי לעצמי -מה?, זה מה שמביאים לנו? תאטרון בובות? לא גדלנו מאז הגן? .. ואז התחילה ההצגה. שנקראת "הערב היפה בחיי" נעה (המפעילה) מחזיקה בובה קטנה, עם שמלת כלה, והיא אומרת -זה היה הערב היפה בחיי ,והבובה מסתובבת כמו בלרינה , אוקי, זה היה נראה כמו חתונה רגילה ושמחה, . אח'כ רואים איך הבובה הכירה את בעלה . הם יוצאים פעם ראשונה ומדברים והכל נראה טוב ונחמד, והוא ממש חמוד והוא אדיב וכו', אבל לאט לאט הקשר הזה נראה לא טוב. אם היא מאחרת הוא דורש לדעת למה , ואם הא צריכה ללכת הוא דורש בתוקף ללוות אותה עד כמה שיותר, ושואל אותה מלא שאלות וזה כבר מתחיל להלחיץ.. המצב מדרדר, אבל בכל זאת הוא נדיב וקונה הרבה מתנות .. בסופו של דבר הם מתארסים ומתחתנים ורואים איך המצב ה"טוב" הולך ומדרדר, עד לרמה של אלימות והשפלה. הסצנה הכי קשה היתה שרואים תמונות על מסך גדול צילומים של הבעל מרביץ לאישה. אלו תמונות של בובה "מרביצה" לבובה, אבל זה היה כל כך אמיתי שזה היה מפחיד. פעם ראשונה שבובות העבירו מסר בצורה כל כך חזקה. אחרי ההצגה נעה דיברה על התסמינים שיכלים לזהות אצל אנשים שיכולים להתפתח לגבר מכה. אובססיביות, שתלטנות וכו'. ואיך אפשר לזהות אותם ולדאוג לטפל בהם . ההצגה השאירה אותי פעורת פה, איך בכזאת קלות אפשר להגיע למצב כזה בלי לשים לב . וכמה חשוב לבדוק שוב ושוב אם הבחורצי'ק מתאים לנו או לא. זהו. זה הצגת התאטרון הכי משפיעה עלי , ואני שמחה מאוד שהאולפנה שלי הביאה את נעה אריאל ואת ההצגה הזאת. היא מאוד חשובה. זהו. מקוה שהתרשמתם, ואם יזדמן לכם - לכו לראות! יהב