הזכות לבחור

siv30

New member
הזכות לבחור

בארה"ב העביר הסנאט חוק האוסר על ביצוע הפלות בשלבים מתקדמים. יקרות שלי, אני לא יודעת איך אתן מרגישות באשר חנושא השנוי במחלוקת הזה, אבל מבחינתי אני רואה את תחילת הסוף גם כאן. http://news.walla.co.il/?w=/2/455787

לנטוש

New member
../images/Emo7.gif צר לי על האמריקאיות

לפחות המתקדמות ביניהן, שרוצות לתכנן את חייהן, ולמעשה הן שבויות בידיים של הציבור החשוך של "חגורת התנ"ך" בדרום. מצד שני זה פשוט לא מפתיע אותי. האמריקאים בהכללה הם מאד פוריטניים ודתיים, ובוש בפרט, וזה רק היה עניין של זמן. מה שהחשוכים לא מבינים זה כמה גזרי מוות הם פוסקים על נשים שילכו להפלות לא חוקיות ולא בטוחות. המצב שלנו לא יותר טוב. למעשה ביחס למצב הקודם באמריקה המצב פה רע יותר (לחדש קשה לי לשפוט). לאישה נשואה ובריאה אין סיכוי לקבל אישור מהוועדה, אלא אם מתחילים משחקים. למה בכלל צריך ועדה שתקבע לאשה מה לעשות עם גופה???

siv30

New member
אני לא יודעת אבל נראה לי

שכדאי להתחיל לתכנן את צעדנו ביתר קפידה. תראי עד היום אישה היתה מעוניינת לפתח את עצמה בכיוונים שונים ולאו דווקא לבחור במסלול "הטיבעי" של נישואין, לידה עבודה, יכלה להיזהר או אם לא (במקרה של פיספוס) לקנות שירותים שיעזרו לה להגשים את חלומה. אומנם הפיתרון קצת יקר בשביל נניח אישה נשואה שבוחרת ללכת דווקא על וועדה, אבל פתרון זמין. החוק החדש מבטל את השירותים שאפשר לקנות כי הוא מוציא אותם מחוץ לחוק והופך את הרופאים שעושים הפכלות (בתשלום) לעבריינים. אז תגידי לי, איזה תקווה יש לנו כאן, אם עוד כמה חודשים/ שנים המגמה הזו תגיע גם לגאונים שיושבים אצלנו בכנסת? לא מספיק שהמדינה לא עוזרת לנשים עובדות עם ילדים, היא גם מקצצת להן בזכויות. עם חוק כזה, הטעות יכולה לעלות ב-י-ו-ק-ר אבל מאוד מאוד ביוקר.

shandy

New member
מז'תאומרת למה ??.

ממתי אשה יודעת להחליט בשבילה מה טוב לה ומה לא???
חוץ מזה הגוף שלה לא שייך רק לה, הוא שייך לכל האומה כי הוא מייצר ילדים ודואג להגדלת החיילים . כך שלכולם יש חזקה על הגוף שלה, וזה בתוספת הריפיון השכלי שלה מצדיק התערבות החוק והתערבות הגברים. פדופילים למשל זה סיפור אחר,שם החוק לא מתערב ולא כופה טיפול, החוק גם מאפשר לשחרר אותו לביתו בלי להודיע לסביבה, עקב צינעת הפרט שלו כדי שימשיך לאנוס ילדים נוספים עד הפעם הבאה שיתפס. מצטערת שגלשתי לנושא אחר, אבל ההפליה מוציאה אותי משלוותי וסיפור הפדופיל הוא סיפור אמיתי

siv30

New member
אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מ-ו-מ-ה

את לא רצינית נכון? בהתחלה ההודעה שלך שיעשעה אותי. אבל תוך שניה החיוך האווילי נמחק מעל פני והתחלף בהבעה של אימא היסטרית |איקון של סיוון היסטרית ביותר|. נושא פדופילה הוא אחד מהנושאים הכי מחלחלים של אם יהודיה (גם לא פולניה)ומופיעים תדיר בסיוטים הכי שחורים שלי. בעעע...
...הצלחת להפחיד אותי קשות

shandy

New member
אוי לא ../images/Emo7.gif ../images/Emo10.gif

ממש לא התכונתי תמחקי הכל וזהו

siv30

New member
מ'פתאום למחוק

פשוט אני תוהה לעצמי למה לא לכפות עליהם סירוס בזמן שהם מסכנים את החברה ואת הסביבה.

לנטוש

New member
גם לנשים מתקדמות יש פשלות

לי (תודה לאל
) לא היתה מעולם, אני מסודרת ולא שוכחת את הגלולות. אבל על שכחה לא מגיע עונש של שינוי כל תוכניות החיים. קשה לי להאמין שנגיע להבנה בנושא (אלא אם תפתיעי אותי).

לנטוש

New member
ונזכרתי במשהו נוסף

אני מניחה, (כלומר אני לא יודעת עובדות, אבל נראה לי סביר) שבין המפילות, במיוחד בשלב מאוחר, מצויות הרבה בנות צעירות יחסית. הן נקלעות למצב הזה בדרך כלל דווקא בגלל עודף פוריטניות של המשפחה שלהן - אין חינוך מיני כי הס מלהזכיר, אמא לא מדריכה אותן על אמצעי מניעה, וגם כאשר הן כבר נכנסות להריון לוקח להן זמן רב להבין את זה (המשפט האחרון הוא לא ניחוש, חברה שלי עובדת סוציאלית וממנה אני יודעת כמה זה נפוץ). אבל הן מספיק מתקדמות להבין שלא כדאי לדפוק את העתיד.

siv30

New member
ועוד,כמה אחוזים ממקבלי ההחלטה בסנט

הן נשים שהחוק נועד להגן עליהן? כנראה 0 לכן זה נראה כך.

siv30

New member
המשך, אז שלא יעשו לנו טובות ויחסכו

לנו את החשיבה היצירתית בתואנות שווא לרווחת החיים שלנו.

boon2

New member
רק לתקן

בסנט האמריקאי יש 15 נציגות (בדיוק 15%) בכנסת הנוכחית יש 19 נציגות (15.8%) די דומה, לא?

siv30

New member
עדין אחוז הייצוג לא מדהים ?

ובאחוזים כאלה הן גם לא כח משפיע מי יודע מה. ז"א שההחלטה מתקבלת לרוב ע"י גברים ולא ע"י נשים. תודה על הנתונים.

boon2

New member
בית הנבחרים

צריך גם לעשות את החשבון של בית הנבחרים (החלק השני והגדול יותר של הקונגרס) אבל התעצלתי כי יש יותר מ-500 נציגים, נראה לי, אבל, ששם נציגות הנשים גבוהה יותר כי הנציגים שם קרובים יותר ל"עם". איך שלא יהיה, הכתבה בהארץ דיברה על הסנאט.

siv30

New member
עדין אתה חושב שזו נציגות מספיקה

בשביל להכריע בנושא כל כך חשוב ומהותי בחיי הנשים?

שש שבע

New member
גם לי חברה עובדת סוציאלית

והיא מספרת לי שיש ממש הכוונה להן לעודד הפלות, במיוחד אצל פנויות כי זה עולה למדינה. אני מניחה שאחרי הגזרות של ביבי שהוריד את כמות ההטבות לחד הוריות, תהיה פחות התלהבות לעודד הפלחה, הם פשוט יבדקו מה יהיה להם יותר זול, הפלה או לידה של הילד ואגב פוריטניות או מה שלא תרצי, נכון שחינוך מיני חשוב, אבל הרבה מפילות, למרות הפתיחות במשפחה, ולמרות שידעו על אמצעי מניעה. ודוקא על הנקודה הזו אני לא חולקת עליך, פתיחות אל הילדים תמיד מועילה. אל מה זה עדין לא משנה את העובדה שעובר הוא יצור חי שגם לו זכויות.

יונית א

New member
או שלא הבנת את דבריה

במקרה הטוב, או שהיא עושה עבודה לא ראויה. עובדת סוציאלית(ובעוונותי אני גם כזו בהכשרתי הבסיסית, וגם ליוויתי שנים נערות מצוקה לוועדות להפסקת הריון בבתי חולים) תפקידה אחד- לברר עם האישה ההרה את ההחלטה שלה, את שיקוליה, את מניעיה, את המחירים והתוצאות של החלטה ללדת או לבצע הפסקת הריון(זו ההגדרה אגב). היא מסייעת להרה, במיקוד חשיבה כאשר היא נמצאת במצב לחץ, ומסייעת לה אם היא מחליטה ללדת, להביא ילד לאימוץ וכן הלאה.(כל החלטה אגב) זוהי מערכת שלמה של עבודה (מסורה מאד בד"כ) ולהכפיש צבור שלם, בשל חברתך העובדת הסוציאלית ,זוהי חוסר הגינות מוחלטת. השיקול לעולם (!!!!!) אינו כלכלי. אני מקווה שדברייך נאמרו מתוך ציטוט לא מדוייק של חברתך ולא בהטעיה מכוונת.

שש שבע

New member
אני הבנתי מצוין

אני לא רוצה להכפיש פה מגזר שלם חס ושלום. אני לא טוענת שכל העובדות הן כאלה, להפך העבודה שלהן חשובה מאוד. אבל לפעמיםיש הלוקות בבורות, בחוסר הבנה, ובמין אובססיה כזו לאשר הפלה לכל מי שרוצה בשם "הזכות של האישה על גופה" ועוד כל מיני, בעיני הן מסייעות לרצח.

למעלה