הזכות לבחור

shandy

New member
מה עם קטינות

שש שבע מה היית אומרת על בנות בגילאים 14-19 האם צריך לאפשר להם לעשות הפלה או לא? והריון של אשה בוגרת, אשר נוצר כתוצאה מכפיית יחסי מין לא הכל חלק בחיים, , לא הכל נובע משיכחה פשוטה יש מצבים מורכבים אשר אין עליהם תשובה מוחלטת

יונית א

New member
ובעיות רפואיות

האם אישה בחודש חמישי להריון שבדיקות מי שפיר מעידות כי קיימת בעיה עוברית צריכה להמשיך את ההריון לדעתך, שש -שבע? (או כל בעיה רפואית אחרת המתפתחת בשלב מאוחר יותר של הריון) ובעיקר מי שמך( או את המחוקק) להחליט עבור אישה שעומדת להיות אם מהם הגבולות המותרים על ידי כפיית חוק? איזה מזל שארה"ב לא כאן (בנתיים).

שש שבע

New member
הלואי והיינו לומדים מארה"ב את

הדברים הטובים גם כן, הצרה שאנחנו מביאים משם את כל הגועל נפש. בענין בעיות רפואיות, יש מקרים בהם האישה לא יכולה להפיל אלא אפילו חיבת, יש מקרים מיוחדים שצריך לברר בירור נוסף, אני לא אומרת שזה מוחלט וזהו, א אבל הצרה היא שהחוק שלנו מאפשר לכל איזה שיש לה 3 ילדים והיא לא רוצה יותר, להפיל, כל נערה,כל אישה פנויה, כל שכחנית שלא לקחה את הגלולה או השד יודע מה,כולחן יכולות להפיל, יש עשרות אלפי הפלות מיותרות כל שנה, שזה פשוט מזעזע. כמה אנחנו בוכים על כל אדם שנפגע בתאונת דרכים? כמה אנחנו מבכים כל חיל שנחטף, או חס ושלום נהרג. אנחנו כן מחשיבים חיי אדם, אבל בענין עוברים? אנחנו לא מחשיבים את חייהם למה? מאיפה העקימות המחשבתית הזו? הרי היום יש אפשרות לצלם את העוברים בבטן אימם, ןלדעת עליהם הכל, דודוקא היום, כשרואים כל תנועה כלפיפס שהתינוק עושה, יש לנו כזו זילות של החיים שלו, למה?

שש שבע

New member
בת 19 היא לא קטינה

ובגיל 17 מדינת ישראל מאפשרת לנערה להינשא. אמא שלי נישאה בת 14 וילדה בת 15, וזה אומר שכן אפשר ללדת, הבעיה היא לא זו, אלא צורת החיים היום, היא שונה מאז. והיום בנות נישאות יותר מאוחר, אני אומרת דבר כזה, אם בת 14 מחליטה שהיא יכולה לקיים יחסי מין והיא נכנסת להריון, צריך לבדוק מה קורה רפואית, אם מבחינה רפואית היא יכולה להמשיך את ההריון בלי להזיק לגופה. אז שתעשה פסק זמן, תגמור את ההריון, ותמסור את התינוק לאימוץ,וזה נכון גם ליותר בוגרות. למה התינוק צריך למות כי אמא שלו טיפשה? אני עדין לא מדברת על זה שההפלה גורמת בהרבה מקרים נזק בלתי ישוער לאישה, בפרט אם היא הריון ראשון, וצריך לםתוח את צואר הרחם בכוח. ואם זו נערב צעירה, לפעמים הפגיעה היא בלתי הפיכה. תאמיני לי אני יודעת, לפני שפתחתי סלון כלות, היתה לי קריירה בהוראת הביולוגיה בתיכון(אה גם למדתי 4 שנים לתואר). כך שאני יודעת משהו על גוף האדם. דבר שני, בהריונות שלי עברתי אישפוזים במחלקת "שמירת הריון" ומכיון שאני טיפוס מוחצן, אין לי בעיה להתידד עם אנשים, שמעתי הרבה זוועות, הרבה נשים אושפזו בגלל בעיות שנגרמו להן מהפלות. אז נכון שזה לא תמיד, אבל יש סיכוי לפגיעה באישה. ולמה על זה לא מדברים? כל תינוק יקר, בפרט כשכל כך הרבה נשים משוועות לאימוץ תינוק ועוברות מסלולי יסורים כאלה בכדי ליבא תינוק בחוץ אני לךא אומרת שצריך להקים תעשית תינוקות, אבל חלה טעות? אז נמצה ממנה את הטוב, האישה תפסיק לתקופת מה את מרוץ הקריירה , לא יקרה לה כלום, ותחזור אחר כך. מה יקרה לה? היא תמות?

siv30

New member
או אונס, גילוי עריות ועוד מני

מרעין ובישין. אני חושבת שצריך להבין שלא ניתן לעשות הבחנה חד משמעית ופסקנית גם אם אנחנו נעולים סופית באופן חד משמעית ומוחלט על עמדתנו. תמיד יהיו חריגים שאנחנו צריכים לתת להם מענה ולא סתם מענה, מענה הוגן. להכריח אישה/ילדה ללדת זה לא קשה, זה לבחור בפתרון הקל כי אנחנו מגלגלים אליה את האחריות. אבל לתת לה תנאים לגדל אותו, לתת לה אח"כ הזדמנויות בחיים ולילד שלה שלא יהיו חלק ממעגל העוני אנחנו לא רוצים לתת. אנחנו קוראים להן טפילות (זוכרים?)

שש שבע

New member
לא מכריחים אותה לגדל את התינוק

שתמסור לאימוץ ולהכריח אותה ללדת זה הכי קל? לא נכון הכי קל זה להרוג את התינוק. משכנעים שזה סתם גוש בשר, פעולה פשוטה ושלום על ישראל.

siv30

New member
רגע, לא הבנתי נקודה

את תומכת בהריון שנוצר כתוצאה מאונס או גילוי עריות? הרי איך את יכולה לבקש מהאישה שגם כך סבלה לדוגמא מהתעללות להמשיך את ההתעללות יום יום, שער שעה במשך 9 חודשים ועוד ללדת. לידה זה לא תהליך קל ובד"כ מסוכן אלפי מונים מהפלה.

שש שבע

New member
אני לא תומכת באוס או ג"ע חס וחלילה

מאיפה הבנת את זה? אבל התינוק המסכן מה אשמתו?

שש שבע

New member
ומצד שני במצב של הריון כזה

לרוב יש נזק בלתי הפיך לנפש , ובהמשכת ההריון ולידת התינוק הזה יש חשש מאוד חמור של פגיעה חמורה בה, ובפרט במקרים של נערות צעירות, אז יש כאן ענין של נפש תחת נפש, ובמקרים כאלה מותרת ההפלה. ( כי נפש תחת נפש, זה לא רק הכלי של הנפש, אלא גם הנפש עצמה)

siv30

New member
תודה על ההבהרה

לא שהבנתי שאת תומכת, אבל הבנתי שאת תומכת בהמשך הריון כזה.

שש שבע

New member
ההבדל ביננו הוא אחר

אני חושבת שעובר הוא יצור חי שווה זכויות, ואת כנראה חושבת שהוא לא חי כשהוא בבטן של אמא שלו. אני בטוחה שפה נקודת המחלוקת, אי אפשר להבין אחרת, וזה לא קשור להלכה. אני בטוחה שלו היו מראים לך מה קורה באמת בבטן, לא היית חושבת אחרת ממני. אם הייתי רואה אישה שמנסה להרוג תינוק בן חצי שנה שלה, או אפילו שרק נולד, הייתי מונעת ממנה בכוח. היא יכולה להגיד "את לא יכולה לכפות עלי את הילד הזה" נכון אני לא, שתמסור אותו, ולא תהרוג אאותו. מה ההבדל בין תינוק שעבר את תעלת הלידה, לתינוק שעדין לא עבר? הזמן? האיסור בארה"ב אפילו לא הגיע לשלבי עוברות ראשונים, אלא מדובר בתינוקות שהורגים אותם במהלך הלךידה, לזה הם קוראים הפלה, זו הפלה? זה רצח , רצח, רצח, והמקרה היחיד שבו מותר להרוג תינוק בזמן הלידה, זה כשבתהליך הלידה הוא הורג את אמר שלו, ואם לא יחתכו אותו איברים איברים, היא תמות, זה פי היהדות, ולפי הנצרות - ג זה לא, מצידם לא דוחים נפש מפני נפש. משאירים לאלוקים את ההחלטה.

לנטוש

New member
האיסור בארה"ב אכן מתייחס -

להפלות מאד מאוחרות, וגם שם הן נעשות (בקרוב "היו נעשות") רק כשיש סכנה רפואית לאם. אז לפי מה שכתבת קודם על ההלכה היהודית, אין בינינו שום ויכוח לגבי החוק האמריקאי החדש. דווקא בזה הפתעת אותי, תשמחי לשמוע (ואני לא מתביישת להודות).

שש שבע

New member
אז אם כך החוק האמריקאי צר מוחין

אם יאסרו הפלה לצורך הצלת האם, הם יצטרכו להסיר את הטיעון "הגנה עצמית" במקרים אחרים.

שש שבע

New member
אפרופו הפתעות, לא צריך הפתעות

רק חשיבה יצירתית ששונה מתסמונת העדר. אני אישה דתית - נכון, ואמא ל-8 - גם נכון. אבל מה שאת לא יודעת אולי הוא שעל כל ילד שלי נלחמתי בשיניים, הרופאים אמרו לי בזמנו ש"לפי החוקים שלהם לא צריכים להיות לי ילדים " אז הנה יש לי 8 והחוקיפם שלהם לא עומדים כנראה במבחן המציאות. בגלל שהיה לי כל כך קשה, היתי מאותגרת, ורציתי עוד ועוד, ככה אני, תמיד מנסה לדחוף את הקירות, אחרי 4 ילדים אמר לי רופא "אם היית אישתי, אחרי 2 ילשים לא הייתי מרשה לך יותר" מזל שאני לא אישתו, ובכלל מי שואל אותו, אותו רופא אמר לי אחרי הילד הרביעי "לכי תעברי ניתוח ושיק\נקו לך את הבטן מהרחם ומהשחלות, ותתפטרי מהצרות סופית " ואני אמרתי לו "ומה? לאבד את הסיכוי לעוד ילד?" אז הוא צחק. "עוד ילד? יש לך 4 כמה ניסים את חושבת יכולים לקרות לבן אדם אחד?" אז הנה יש לי 8 ניסים, והיה לאותו הרופא הכבוד לנתח אותי קיסרי בילד האחרון. טוב, אז יש לי 8 ניסים. בעיני כל תינוק הוא נס, לפעמים הוא טרגדיה לנערה צעירה, אבל נס לאישה אחרת שמחכה לו בכליון עיניים. ואת יודעת מה? אם היו מביאים אליתינוק בלתי רצוי כזה, הייתי לוקחת אותו בכזה כיף, ובכזו שמחה. למה להרוג אותם למה? למה לא לתת להם את הסיכוי לחיים למה?

יונית א

New member
ההבדל הקטן במספר ילדינו

אינו משמעותי מול התפיסה שלך, הסבורה כי לקודים המוסריים-ערכיים שלך, יש עליונות על שלי (או של אחרים) וכי יש מי שיכול לקבוע עבור אישה את היותה הורה. אם נניח בצד את גיל ההריון המאוחר, ונניח שמדברים על הגיל המקובל להפסקות הריון (קרי עד 12 שבועות) כי גם כיום במדינת ישראל הפסקת הריון בגיל מבוגר יותר מחייבת שיקולים רפואיים ואישורים אחרים. אז לגבי עובר בן 8 שבועות- האם לדעתך לא זכותה של האם העתידית (והאב , לעיתים אם הוא בתמונה) להחליט שהיא תמשיך או לא תמשיך את ההריון? ואם לדעתך זו לא זכותה- אז זכותו של מי זו?

שש שבע

New member
מה זה שייך לקודים מוסריים?

למה את מדקלמת דברים של כל מיני שוטפי מוחות? למה את חושבת שאם הרית מותר לך להרוג את התינוק שלך בגלל שהוא בבטן, וכשהוא בחוץ אסור לך? למה כל המדינה על הרגליים מאיש אחד שנכנס לבית החולים וירה באישתו הזקנה והחולה כי הוא חשב שככה יותר טוב לה? ולהרוג תינוקות מבלי לתת להם סיכוי לחיות זה עובר ככה בשקט? את יודעת מה עשה היטלר ימח שמו וזיכרו? הוא אסף את כל החולים הכרונים ואת כל חולי הנפש, ואת כל בעלי המומים, והמפגרים ושוכני המוסדות למיניהם, ולמרות שהם מהגזע הארי הוא הוציא אותם להורג, אחר כך הוא המשיך על כך מיני גזעים "נחותים" לא רק 6 מיליון יהודים נרצחו בשואה. נרצחו עו כמה מליונים מכל מיני סיבות, וגם הם בגלל שהצבע שלהם לא מצא חן בעיני היטלר. איך אפשר לחיות בלי מוסר בסיסי?

יונית א

New member
איך הגעת מזכות להפלות להיטלר?

ואני עוד מדקלמת דברים של שוטפי מוחות? קודם כל רק כדי שיהיה לך ברור- אני אם לשישה ילדים,מתוכננים, רצויים,ואהובים. ילדתי אותם כי רציתי ללדת אותם ,לגדל ולחנך אותם. אישית- לא חושבת שהייתי מסוגלת להפסיק הריון לא רצוי לו היה קורה, אם היה קורה. אבל אני יודעת לעשות הפרדה בין הבחירות שלי לבחירות של אישה אחרת. בין המציאות שלי, ומציאות של אחרות. ואני חושבת שאין לך ולאחרים שום זכות לקבוע לאף אישה מה היא תעשה עם חייה, גופה וההחלטה בידה. כן, בהחלט זכותך לנסות להשפיע, לשכנע, לשדר סרטי תעמולה (וזכיתי לראות כמה מאלו המופקים על ידי אגודת "אפרת"). אבל לא לכפותאת ערכייך (שכפי שאת מבינה לגמרי שנויים במחלוקת) על צבור אחר. מוסר בסיסי? את קובעת מהו המוסר הבסיסי? מי שמך? באיזו זכות?

שש שבע

New member
איך הגעתי?

בדיוק בשימוש בדרך החשיבה המסולפת של מבצעות ההפלות, מה בדיוק עושה את ההבדל בין תינוק לפני הלידה לבין תינוק אחרי הלידה? חולה או בריא לא משנה. איך השיקול והמניע של יכולת כלכלית, עלות הגידול התנאים וכו', בכלל יכולים להביא בנאדם לרצוח אחר? איפה בדיוק הגבול? כי באותה מידה ש"לא נוליד את הילד כי אין לנו תנאים לתת לו חיים ראויים מבחינה כלכלית או רגשית, אז נהרוג אותו..." אותו הדין לגבי כל המוגבלים שנמצאים מזמן מחוץ לבטן אימם.

יונית א

New member
ההבדל הקטן בין היטלר למפסיקת הריון

בין גוש תאים בו 8 שבועות לבין עובר בן 5 חודשים. זה מה שעושה את ההבדל, בעיניי מי שחושבת ב"חשיבה מסולפת" . אגב , גם החוק ,כמו המדע, שאת כמובן לא מתייחסת אליו , מפריד בין הפסקות הריון בשלבים שונים שלהם, בדיוק מהסיבות הנ"ל. אבל זה כמובן לא חשוב. הנשים המפסיקות הריון משולות להיטלר העובדות הסוציאליות הן קגלסי הס.ס. והיד עוד נטויה.

למעלה