למה לסלף את דברי?
כשאמרתי אובססיה לאשר הפלה, התכוונתי לכל מילה, יש עובדות סוציאליות, שממש רודות בנערה להפיל, מבטיחות לה עזרה והטבות אם תפיל, וכו', כאילו אפשר לחשוב שמדובר האחוזים שהן מקבלות על כל הפלה, לדעתי הן משחקות אותה מתקדמות, או שהן דפוקות בשכל. רוצה דוגמא? חברתי הרתה חודשיים אחרי לידה, בבית היו בנוסף לתינוק עוד 4 ילדים, והאישה לא עמדה כל כך בעול שהיה עליה. במקום שתבוא עובדת סוציאלית ותמליץ לביטוח לאומי לאשר מטב"ית לעזרה לתקופה מוגבלת , ישר אמרה "הפלה" האישה התנגדה, הבעל התנגד. אבל היא בשלה ...גם מאימת שלא יקבלו סיוע מסוים אם לא יורידו את התינוק, וגם מבטיחה שיקבלו סיוע נוסף אם יורידו.ובנוסף עשתה קנוניה עם איזה רופא שאמר לבעל שאם האישה תמשיך את ההריון, היא תאבד את השפיות שלה. זה שבר אותו והוא אמר שהוא מסכים להפלה. אבל אז לרוע מזלו של הרופא נכנסתי לתמונה, ושאלתי כמה שאלות, ולהם לא היו תשובות ברורות, כשאמרתי להם שלדעתי ההחלטה הזו חפוז, הם הלכו להתיעץ עם רופא נוסף באופן פרטי, והוא שלל את אבחנת הרופא. כאן קיבלה האישה אומץ וגירשה את העובדת הסוציאלית מהבית, ההיא הלכה לבית הספר, לשוחח עם המורות של הילדים, וחיפשה למצוא בעיות לא רגילות עם הילדים, לצערה לא מצאה, ולכן לא יכלה לפנות לבית המשפט כדי להוציא את הילדים מחזקת ההורים (היא איימה בזה). מה שהיא לא ראתה, זה את הבעל שעוזר כל כך בבית, ואת השכנותש באו לעזו בזמן המשבר. אחרי שהיא גירשה את העו"ס, זו ניסתה שוב לבוא, אבל חברתי התעקשה "כל הילדים שלי מטיפולים, סוף סוף בא אחד ככה את רוצה להרוג לי אותו" היא צעקה אליה "אנחנו לא נוריד אותו, ותעזבי אותנו במנוחה או שנזמין לך משטרה" אז הגברת המכובדת העובדת הסוציאלית, שלדעתי לא לגמרי שפויה עזבה את המקום. היום האישה היא אמא לחמיש, הקטן המדובר הוא בן חמש, הבית מתפקד טפו טפו הלואי על כולם. וכל הסיפור נראה לה כמו סיוט. ועוד סיפור על עובדת סוציאלית? במקרה זה לא בענין הפלה, אבל חברה שהתאלמנה פתאום ונשארה עם 5 ילדים קטנים, ביקשה עזרה פסיכולוגית בשביל הילדים, ומה קיבלה? מסע טרור,במקום לקבל עזרה מצאה את עצמה נלחמת על חייה עם ילדיה. סוף טוב, הכל טוב, כי בשלב מסוים הצליחה למצוא את הדרך לאחת שתעזור לה באמת, ולא תזיק מאי אלו סיבות. אז אל תספרו לי על עובדות סוציאלות שהוא עם שכולו צדיק, יש בהן טובות רחמניות ובאמת מעונינות לעזור, ויש אחרות בדיוק ההפך, ולא יודעת מה מקשר בינן לבין המקצוע שלהן.