כרצונך.. ../images/Emo13.gif
אז התשובה היא, שבדיון שעיקרו החלפת דעות וניסיון לשכנע - אין ביטחון ואין ודאות בשום דבר. זו האמת העירומה אם תרצה או לא. דעה נקבעת בעצם עפ"י אמונות, רגשות, אמוציות, וגם עובדות. אתה יכול להרגיש שהדעה שלך מגובה ע"י הרבה מאד עובדות, ולהרגיש שהיא מאד מאד מגובשת אצלך - אבל בשורה התחתונה, אם תהיה מספיק הגון, תודה שכשאתה מביע דעה, אתה בסה"כ מביע דעה, ושלעולם לא יהיה לך ביטחון מלא בה. ועוד משהו: כל צד בדיון יוצא בהנחה שיכולה להיות לו השפעה על האמונה ועל הרגש של הצד השני - ומכאן על דעותיו. אילו לכולם היה ברור מראש שכל צד יישאר לאחר הדיון בדיוק כפי שהיה לפניו, לא היה כל טעם לנהל דיונים. המטרה של כל צד בדיון היא לשנות משהו אצל הצד השני, או ללמוד ממנו, או לשכנע את מי שמקשיבים לדיון ומרגישים שעדיין לא גיבשו דעה. ולמה הדגשתי "גיבשו דעה"? כי זה כנראה מה שהתכוונת לומר, ובזה אתה צודק - בנושא הספציפי של ג'ורג' חבש והנזק שגרם, עדיין לא גיבשתי דעה חד משמעית. אני יודע מעט מאד על האיש ופועלו. הדעה הכללית והמגובשת שלי לגבי אנשים כמוהו היא שכל מי שמנסה לקדם עניין אחד בדרך של טיפוח שנאה לעניין אחר, סופו לגרום יותר נזק מאשר תועלת. וסביר גם להניח שבכל דיון, אני אעלה דברים ברוח הזו.