החג' אמינים נוסעים ללוות את חברם לגיהנום

../images/Emo31.gifאם הייתי יודע שאתה איש אצ"ל...

ומועמד לתלייה ע"י הבריטים....... הייתי אולי מתלבט.

אבל מאחר שאין סיכוי שהייתי איש אצ"ל...

אני מבין שלא היית מתלבט יותר מדי..... לא היית בוחל באמצעי השפל הזה שעוד לא ברא השטן - רצח ללא אבחנה - כדי לקדם מטרה שבעיניך היא הנעלה מכולן
טוב, ממך התייאשתי. אתחיל בהדלקת נר זיכרון לעילוי נשמתם של שני הסרג'נטים האומללים, מרווין פּייס וקליפורד מרטין זכרונם לברכה שנרצחו בדמי ימיהם בדם קר, כשכל "חטאם" הסתכם בכך שהיו בריטים, ושנמצאו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. נר אחד לכל סרג'נט, ומקווה שזכרם ימשיך לחיות עמנו ולא יתפוגג מרוב דם חפים מפשע שהאדמה הזו ספגה.
בהמשך התוכנית, חשבתי לחבר הודעת גינוי משלי לרצח המתועב הזה, אבל מסתבר שראשי הסוכנות היהודית, ציונים גאים, עשו זאת טוב ממני: "אין מילים בפי הסוכנות היהודית והוועד הלאומי להביע את שאט נפשם על התועבה של רצח שני אנשים חפים מפשע בידי קבוצת פושעים, אשר אזנם אטומה לקול המצפון ואשר נטלו לעצמם את הסמכות לדון בדיני חיים ומות. אנו קוראים לישוב ולכל עם ישראל לעמוד לימיננו במערכה נגד האיום אשר פשה בנו עד אם יימחה כליל. אנו מביעים את השתתפותנו העמוקה ביגון קרוביהם של קורבנות החטא השפל. אל יזהו הם ועמם את עם ישראל, המתאמץ לחדש את חייו הלאומיים עם מבצעי הרצח המחפיר הזה." אכן, בטרוריסטים לדורותיהם, בכל הרוצחים ללא אבחנה ובתומכיהם, יש לעמוד במערכה האמיצה עד אם יימחו כליל.

על פרשת הסרג'נטים כולל הרקע ההיסטורי

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA_%D7%94%D7%A1%D7%A8%D7%92'%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9D תמונת הנרצחים: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94:paice%26Martin.jpg מנחם בגין, מפקד האצ"ל דאז, הגדיר את התלייה "אחד הרגעים המרים ביותר בחיי". על עולי הגרדום ו"מדיניות הגרדומים", שתליית הסרג'נטים באה בעקבותיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%99_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%9D

הסוכנות לא גינתה את הטבח של הפלמ"ח בעין זיתון

שבו נרצחו בדם קר אחרי הקרב אזרחים ערבים שנלקחו בשבי - חלקם בידיים כפותות, לכן אינני יודע מאיפה היתה להם החוצפה לגנות את האצ"ל. אני מתייחס ל'גינוי' הזה שציטטת בבוז הראוי לחבורת מתרפסים שליקקו לבריטים בכל הזדמנות. אבל כשיודעים מי ישב שם בעמדה בכירה כשטינקר ומלשין על בני עמו בפני הכובש הזר - טדי קולק - אז אין מה להתפלא. אינני יודע איפה אתה היית אילו היית חי בתקופת המנדט והמאבק על הקמת המדינה והצלת שארית הפליטה, אני אפילו לא מעז לנחש, אבל..... אולי תספק לנו גם את שמות לוחמי האצ"ל שנתלו ע"י הבריטים ואת שמות הקורבנות האחרים שלהם בא"י ובדרך אליה - או שהם מוקצים בעיניך בגלל יהדותם?

אז אם כך....

בעיניך הבריטים היו קולוניאליסטים טמאים, וכל יהודי שאיכשהו בא איתם במגע וביקש לנסות להסתדר איתם, הוא "מתרפס שמלקק להם". מי שתכננו ורצחו בריטים חפים מפשע, הם בעיניך "צודקים". רק לשנות קצת את הנראטיב, והיית המעריץ הראשי של החאג' אמינים לדורותיהם. ולגבי הטבח בעין זיתון - רצח של שבויים הוא בהחלט דבר מתועב. אם כי הסרג'נטים לא נשבו תוך כדי קרב אלא שילמו מחיר יקר על תמימותם - ולכן הפעולה הזו מתועבת עוד יותר מרצח של שבויים.

זה ממש אבל ממש לא משנה מה אותן משפחות חושבות

פגיעה במרכז של המנגון המנדט הבריטי בנסיבות של אז זה ממש לא פיגוע טרור, השיטה אולי היא שיטה של טרור אך במהות זה לא טרור ובלתי ניתן להשוואה לטרור הפלשתיני. אני לא אומר שהפעולות האצ"ל והלח"י כולן לגטימיות, חלקן לא ואני בטח שלא מסכים עם כולן אך מצד שני אסור להרחיק לכת להשוות אותן לפעולות הטרור של הפלשתינים, זה כבר מעוות ורחוק מן האמת. בכלל, מה הקטע הזה להשוות פעולות של גורמים ציוניים לטרור הפלשתיני? מה עומד מאחורי זה? העמדה שהטרור הפלשתיני לא כזה גרוע? הוא מאד גרוע! הכי גרוע!, מה, להגיד שהם לא היחידים וגם אנחנו כאלה ולכן אסור לנו להטיל ביקורת עליהם?, הם כן היחידים, אנחנו לא כאלה, יש לנו את כל הזכות וכל הלגטימיות להגיד על אותו טרור את מה שאנחנו חושבים עליו עם אפס נקיפות מצפון!, אפס!

לא צריך לגונן עליהם, סטית לגמרי מהנושא כי לא

ביקשתי לגנות את אלה או את אלה. אני מזכיר לך מה היה העניין: על מה אנשים זוכרים את המנהיגים שלהם, לא על האנשים שהם הרגו מהצד השני, אלא על מעשיהם החיוביים. כמו שהישראלים זוכרים את בגין לא כזה שהרג פלסטינים אלא כמנהיג, ככה גם הפלסטינים ברובם כנראה יזכרו את חבש לא כזה שהרג ישראלים אלא כמנהיג. אם כי התנועה שלו אף פעם לא היתה תנועת המונים כמו פת"ח או הליכוד.

בעיני המתבונן נדב. אני יודע שאתה לא רואה

בבגין טרוריסט. אבל אני גם בטוח שיש פלסטינים שהיו נגעלים מההשוואה ואומרים מהזווית הפלסטינית איך אפשר להשוות מנהיג של תנועת כיבוש קולוניאליסטית למנהיג של תנועת שחרור לאומי, רק על בסיס מעשי הטרור ששניהם עשו...

respecta1

New member
יש בעיני המתבונן ויש אמת היסטורית.

בגין מעולם לא ניסה לפגוע באזרחים.. לעומת הטרוריסט הנבלה.

פעולות מול מנגנון המנדט הבריטי ופעולות תגמול

דגש על תגמול - זה לא אותו הדבר כמו פעולותיו של חבש, לא ב"עין המתבונן" ולא בטיח. זה לא טרור, האמצעים הם אולי אמצעים שמשתמשים בהם גם אירגוני טרור אך זה לא טרור. אם הפלשתינים רואים בו מנהיג כיבוש קולוניאליסטי אז בכלל אין על מה לדבר איתם, זה מוח לחולני ומעוות שחושב שהם הילידים המקוריים של הארץ ואני סתם פולש - אני יליד, כי אני יהודי, לי זכות על המדינה הזו כי אני יהודי, לבוריס שעלה למדינה יש זכות על המדינה הזו כי הוא יהודי ולאחמד שברח ב48' אין כי הוא פלשתיני ופלשתין זה לא כאן, זה הרציונל השלוט כאן, לא "מתבונן" ולא שום דבר אחר

מה זה תגמול?

זה מילה יפה ל"אני הורג כי הוא התחיל". ולידיעתך זה בדיוק גם הנימוקים שמשתמשים בהם פלסטינים שעושים פעולות טרור: זה תגמול על ההרג שההם (הישראלים) עשו. לפי אותו ההיגיון שלך התחילו פיגועי ההתאבדות באוטובוסים, הפיגוע הראשון היה בעפולה בתחנה המרכזית בתום 40 ימי האבל על קרבנות טבח גולדשטיין. חמאס הבטיח פעולות תגמול וזה מה שהוא עשה. לא יעזור לך, טרור זה טרור זה טרור... הראיה שאתה מתאר, מנסֵה להתחמק מהכרה בעובדה שהיא האם-אמא של הראיה הנרטיבית, שלא מסוגלת לראות את הדברים מחוץ לנרטיב הצר שלה. ולמרות שכתבת "מתבונן" ו"בטיח" במרכאות, הגישה שלך היא בדיוק זו של מתבונן בטיח מצד אחד.

תראה, אני לא משחק אותו אובייקטיבי, אני נצמד

לעובדות ולא מנסה להיות או"מניק, זה שהפלשתינים מנמקים את עצמם ככה לא הופך את זה לנכון עובדתית. עובדתית האצ"ל והלח"י הוקמו בתגובה לפיגועים של הערבים ולמנדט הבריטי. והם הגיבו על פעולות של הבריטים והערבים, לא היתה להם איזו אידיאולוגיה טוטאלית לחסל, להשמיד, להשיג זכויות או צדק טוטאלי כמו החמאס. לגבי הטבח של גולדשטיין, נראה לך הגיונית שהחמאס החל הפיגועי ההתאבדות כי הוא רק "לגמול" על הטבח של גולדשטיין? קראת פעם את אמנת החמאס?, קשה להאמין כי אם הייתי קורא אותה היית יודע שאין שום קשר בין טבח גולדשטיין או פעולה כזו או אחרת של צה"ל לפעולות של החמאס, כן, גם אם הוא "טוען" אחרת. לחמאס בניגוד ל"אירגוני הטרור" של ישראל (דבר שלא היה ולא נברא), יש אידיאולוגיה, חזון, תוכנית, אסטרטגיה, הוא לא גומל, הוא פועל כאשר הוא יכול למען המטרה הגדולה, המוחלטת והיא פלשתין הגדולה מן הים לירדן. דרך אגב, אני מכיר היטב את הנרטיב הפלשתיני, החשיבה הפלשתינית, ההיגיון, הערכים, הסמנטיקה, מכיר מעולה.

respecta1

New member
בכל פעולות האצל

שחוץ מבמלך דויד כולם כוונו נגד הצבא הבריטי, הייתה הודעה מראש, במטרה שלא לפגוע באזרחים.

נדב זה תמימות מה שאתה חושב על האצ"ל

אני לא זוכר מאיזה שנה בדיוק בגין התחיל להיות מפקד האצ"ל, אבל לא רק שהם לא התריעו (חוץ מבמקרה של מלון המלך דוד ששם כן התריעו), אלא הם ניסו להשתמש באלמנט ההפתעה וההטעייה, שהוא הכרחי בפיגועים קטלניים. כשהם תקפו את הכפר אלעבאסייה שהזכרתי בדצמבר 1947, הם התחפשו לחיילים בריטים כדי שלא יחשדו בהם, ירו לכל עבר וזרקו רימונים לתוך בתים, והשאירו בכפר גם מכונית ממולכדת שהתפוצצה וגרמה לעוד נפגעים. פחות מעשור לפני כן בדצמבר 39 הם הניחו פצצה בבית קפה ערבי ביפו ממנה נהרגו 6 ערבים, ביולי אותה שנה הם השתמשו ב"חמור תופת" בשוק בחיפה, ממנו נהרגו עשרות אזרחים ערבים, בדיוק שנה לפני כן הם הפעילו פצצה בשוק בחיפה ממנה נהרגו 18 ערבים, שנה לפני כן בנובמבר הם פוצצו אוטובוס בירושלים (ברוממה) ונהרגו שם עוד 3 ערבים. לא ידוע לי שהם התריעו על משהו באף אחד מהמקרים האלה. אם אני טועה תתקן אותי. צ'מע אני לא עושה את הרשימה הזאת מתוך מטרה להתנגח עכשיו עם בגין ולהוכיח לך שהוא כמו חבש או משהו כזה, אני רק אומר שכמו שזה שרוב הישראלים זוכרים את בגין בתור מנהיג גדול זה לא אומר שאנחנו אוטומטית בעד רצח של אזרחים שהוא היה אחראי לו, ככה גם אם פלסטינים רבים זוכרים את חבש בתור אחד כזה (וזה לא משנה אם הוא באמת היה מנהיג גדול או לא, ולדעתי לא) זה לא אומר שהם בעד רצח אזרחים. בהחלט סביר שיש ביניהם כאלה שכן, אבל זה לא בא אוטומטית.

זה היה טרור נגדי לטרור ערבי אכזרי שנמשך שנים

מבלי שאף אחד בישוב הצליח להפסיקו. במסע הטרור והרצח הערבי של 1936-39 נטבחו יותר מ-500 יהודים שזה יחסית לגודל האוכלוסיה היהודית כמו 7000 היום. לא היה יום שבו אזרחים יהודיים - גברים, נשים וטף - לא יירצחו בידי פורעים של כנופיות המופתי הנאצי חג' אמין אל-חוסייני שקיבלו נשק וכסף מגרמניה הנאצית ונעזרו בין הייתר בקומוניסטים יהודיים שהטמינו פצצות במוסדות יהודיים. ב-38 האצ"ל שבר את ההבלגה של הנהגת הישוב והתחיל להפעיל טרור נגדי כלפי הערבים. זה בערך כמו ההפגזות והפצצות השטיח של הצבא האדום על ברלין שהפילו חללים רבים באוכלוסייה האזרחית, אבל היו כורח בל יגונה כדי למגר את המשטר הנאצי. כמו במיקרה של ברלין, הטרור הנגדי של האצ"ל הוכיח את יעילותו ותרם תרומה חשובה למיגורו של הטרור הערבי. המרד הערבי בהנהגת המופתי וכנופיותיו דוכא והמופתי ברח מהארץ - לא לפני שכנופיותיו רצחו אלפי ערבים שסרבו לשתף איתם פעולה. הטרור הנגדי של האצ"ל היה בטל בשישים לעומת הטרור שהערבים הפעילו אחד על השני. ודרך אגב, הצבא הבריטי לא היה עדין במיוחד בדיכוי המרד: הבריטים הפציצו ומחקו כפרים שלמים שבהם התבצרו הפורעים ולא עשו חשבון לאף אחד. הם גם תלו מאות אנשי כנופיות. רק על היהודים הם 'לא הצליחו' להגן כי לא היה איכפת להם שהערבים יטבחו ביהודים.

respecta1

New member
ההתקפות האלה

מלבד 47 בכפר אלעבאסייה שלא מצאתי שום מידע עליה בשום מקום נעשו בתקופת המרד הערבי הגדול (שבמהלכו נהרגו למעלה מ-320 יהודים) כפעולות תגמול לרציחות. ובכללי כל אלה הם 5 שנים לפני בגין.

מאיפה לך ואיפה היומרה להשליך את מה שהישראלים

מרגישים כלפי בגין ולהניח שזה אותו הדבר מבחינת הפלשתינים? ה"טרור" של בגין הוא לא הטרור של חבש, הקונטקסט שונה, המשמעות שונה, עובדתית. חבש התנגד לקיומה של ישראל, מעשי הטרור שלו שהיו רק נגד אזרחים כי הם ישראלים-יהודים-ציונים, אין להם מתחרה באכזריות נטו, הוא פעל לפלשתין בין הים לירדן, מי שבא להלוויה שלו, מי שתמך בו הוא מי שתומך הדיעותיו, באידיאולוגיה שלו, זה כל מה שהיה לו. זה בלתי ניתן להשוואה מהצד שלנו, נראה שזה פשוט לא נתפס אצלך כנראה...

למעלה