אני מבין את הבעיה
ספר שיכול לעזור לך מאוד הינו הספר לחמים של lenotre הספר כתוב גם באנגלית וגם בצרפתית, ההסבר התאורתי שבו מצויין, והמתכונים בנויים כך שאפשר להכין אותם בבית. ספר נוסף שהינו מאוד מומלץ הינו THE VILLAGE BAKER אני לא זוכר איך קוראים לכותב, אבל אפשר להזמין אותו מAMAZON. לגבי הנק' שהעלת, הכנת לחם הינה "מדע מדוייק" שמשתנה כל הזמן, מכיוון שמעורבים בו יצורים חיים ( השמרים), במאפיות מקצועיות מקפידים לבדוק את טמפ' המים, הקמח והחדר, מודדים את אחוזי הלחות שבקמח, ומקפידים להשתמש כל הזמן באותם מוצרים. באפיה ביתית הבעיה היא שאין שליטה מלאה על החומרים, לדוגמא הקמח, חייבים להבין שהקמח בקיץ אינו דומה לקמח בחורף (בגלל שינוי אחוזי הלחות באויר, מאפיות מקצועיות מקבלות עם הקמח תעודת מעבדה שבה רשום אחוז הלחות שבקמח ). בנוסף בבית אין לך תא התפחה שמשרה סביבה לחה וחמימה לבצק ועוזר לו לתפוח ולא להתייבש. בנוגע לזמן התפיחה, כל עוד אתה לא מקפיד על טמפ' בצק קבועה אחרי לישה, ותנאי תפיחה קבועים אין לך דרך לסנכרן את זה. הדבר הפשוט ביותר הוא לתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו. בנוגע ללחמים שאתה עושה כיום אם תמסור על אילו לחמים אתה עושה (לבן, קמח מלא, שיפון וכו') אני אוכל לעזור לך יותר בנוגע לפתרון הבעיה. ואחרון אחרון חביב, ע"מ לקבל לחם עם קרום קשה ומאוד אורירי בתוכו יש להכין לחם משאור ולאפות את הלחם בתנור מתאים, דרך הכנת שאור מופיעה כמעט בכל הספרים המקצועיים, הבעיה היא שאם לא מכינים לחם כל יום או לפחות פעם ביומיים, לא כדאי לטרוח. הפתרון הוא הכנת ראש עיסה יום קודם, ובמידה שתמסור איזה לחם אתה רוצה להכין, אוכל להעביר מתכון מתאים לראש עיסה וללחם. חשוב לזכור כאשר לוקחים מתכון מספר לא ישראלי, שבפעמים הראשונות רוב הסיכויים שהלחם לא יצא כמו בספר מכיוון שיש הבדל בין אופי המצרכים במדינות השונות