החייאת שרשורי הספרים

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך
הפניה

מאחר ולא ברור לי באילו פרטים את מעוניינת, הרי הפניות ל-Amazon: The Chef's Art Professional Cooking Professional Baking חוות דעתי הסוביקטיבית: ספרי חובה. המחבר לא מסתפק בהצגת מתכונים, חומרי גלם, טכניקות וכלים, אלא מרחיב ומפרט באופן שמאפשר לקורא להבין את משמעות חומרי הגלם, הטכניקות והכלים. כשקוראים מתכון של גיסלן מבינים לא רק איך להכין את המנ, אלא גם מדוע להכין אותה כך. שלושת הספרים, ובמיוחד הראשון, תרמו תרומה עצומה ליכולת שלי ליצור מתכונים בעצמי. אם לא קלעתי לכוונתך, אנא פרטי.
 

genoise

New member
ולא לא לא lenotre ../images/Emo46.gif

רכשתי זה מכבר את צמד הספרים של lenotre ששמם: Chocolats et Confiserie. רבותי, אינני מכיר את כל הספרים בהוצאת לנוטרה - אבל אחרי שרכשתי את הספרים הללו אני מתרחק מהספרים של לנוטרה כמו מאש (אין לי אפילו חשק לבדוק אם הספרים האחרים טובים). טעויות במתכונים, חומרים חסרים ברשימת המרכיבים אך מופיעים בדרך הכנה, חומרים מופיעים בדרך הכנה אך לא מופיעים ברשימת המרכיבים, הפניות לעמודים בהם לא מופיע כלל המתכון אליו הפנו... כל מה שצריך לספר מתכונים גרוע. הטקסט הוא צרפתי ואנגלי. אני קורא תמיד את שניהם. אין לי מושג מי תירגם מצרפתית, אבל היה כדאי לשלוח אותו קודם ללמוד צרפתית ולשלוח גם את זה שעשה עריכה/הגהה ללמוד איך לעשות את זה. אחיין שלי בכיתה ו' והוא עושה את זה יותר טוב מהם... והם עאלק ממספרים את הספרים - יענו מספר עותקים מוגבל וזכות גדולה נפלה בחלקכם שבכלל הצלחתם לשים את ידכם על הספרים הנ"ל... אין לכם מושג כמה אני כועס... ואם אתם עדיין בשאנטי מזה אז הנה הקש ששבר את גב הג'נואז: אי מייל ששלחתי אליהם דרך האתר שלהם (בטופס) חזר אלי בטענה שהכתובת איננה ידועה. אז נכון, אני יכול להתקשר אבל ח'ברה... הגזמתם... שומר נפשו ירחק...
 

liti

New member
../images/Emo51.gif צודק,

הכוונה לספרים בעברית ובאנגלית, כאלה שאפשר להשיג בארץ. ובכלל, לגבי המלצתך, אכן מדובר בספרים מומלצים מאוד המקיפים את התחום הקולינארי ומעניינים מאוד. אשמח לקבל המלצות נוספות!
 
ספרים של Le Cordon Bleu

Le Cordon Bleu's Complete Cooking Techniques ספר שיטות (טכניקות) לבישול של הקורדון-בלו - ספר מצוין ללימוד שיטות עבודה
Le Cordon Bleu Dessert Techniques ספר שיטות(טכניקות) לקינוחים של הקורדון בלו. בארץ - אולי תוכלי להשיג ב"אלשייך" - תל אביב http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0688169074/ref=pd_sim_books_1/104-7911243-9490364?v=glance&s=books
 

pannacotta

New member
ספר מומלץ

ספר מומלץ שעוסק בשילובים של טעמים שונים והדרכים להשגת טעמים רצויים. ספר מעניין ומאוד מעשיר "the elements of taste" by Gray Kunz אני לא בטוחה לגבי האפשרות להשיג את הספר בארץ, אך אפשר כמובן להזמינו באמאזון .
 
למעלה