אכזבה? לא ממש.
הספר של המכבסה לא צריך לאכזב אותך מהטעם היחידי שהוא כתוב באמריקאית, והם לא מכירים ביחידות של גרם. כידוע לך הם מודדים גם חמאה בכפות וכוסות, כך שבעצם הם לא מתכוונים שתמלאי כוס בחמאה, אלא שתתיחסי לזה כאל יחידת משקל. אם אני זוכר טוב, על חבילות החמאה יש אפילו סימון של חלוקה לפי אונקיות וכוסות. לא צריך להתרגש מזה, מה גם שמה שחשוב אצל תומס קלר יותר מהמתכונים אלו הטכניקות. את הספר של באבו אני לא מכיר. גיסלן מצויין לעומת זאת, אבל הוא פונה לקהל אמריקאי ואירופי ביחד, אז המידות אצלו מפורטות בכל שיטה אפשרית כמעט. ואם כבר מעלים שוב את הנקודה: אילו היתה מידה אחידה בכל מקום לכוס, והמושג של "חבילת גבינה" היתה סטנדרטי בעולם, לא היתה בעייה להשתמש בו. המטרה בקריאה שלנו להשתמש במידות מדוייקות היא כדי לתת אפשרות לכולם לבצע את המתכונים בלי חשש לנפילות, וכדי להימנע משרשור של פעם בשבועיים של "כמה זה כוס" עם מגוון תשובות שנע בין 200 ל-250 סמ"ק (עם הרבה תחנות באמצע) כמו שקורה בפורומים אחרים. כמו ששמת לב, לי לפחות אין שום בעייה עם מתכונים שמשתמשים בכפות וכפיות, למשל, פשוט כי זו מידה אחידה בכל מקום.