החייאת שרשורי הספרים

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

kaya11

New member
בוא נומר יהיה שווה את המחיר...

ואני לא אחראית לתמחור... רק לאיכות
 

kaya11

New member
אה ודרך אגב...

הספר הראשון מדבר על בישול יפני בכלל... (יש בבישול היפני עוד הרבה דברים נפלאים חוץ מסושי) אם זה מעניין אותך אז שווה להשקיע... אם לא אז מבחינת הסושי הספר שיש לך הוא בהחלט מספיק
 

עגת

New member
אם את חובבת

אפייה ומנות אחרונות, יש לז'אק טורס כמה ספרים נפלאים מהתכנית שלו בטלוויזיה THE DESERT CIRCUS מאוד מומלצים.
 

adidushim

New member
אני ממליץ על ספר

ממש טוב לסושי שנקרא sushi-taste and techniqus של הוצאת dk שהיא הוצאה טובה מאוד ,ובכלל-יש לם אחלה של ספרים הספר כולל הרבה תמונות עם פרוט נוח של שלבים להכנה
 

kaya11

New member
יש המון ספרים מצויינים

על סושי ובובם יש פרוט ותמונות של כל השלבים. אחד המאפיינים של ספרי הבישול היפניים הם התמונות של כל שלבי ההכנה. אפשר לפתוח גם ספר בישול ביפנית ולהבין מהתמונות כמעט כל מה שצריך וזה בלי לדעת לקרוא מילה ביפנית. הספרים שאני נתתי הם פשוט ספרים או שלמדתי מהם בבית הספר או שיש להם תוספת של גימיק... SUSHI FOR PARTIES למשל מלמד לא רק איך לעשות סושי אלא איך לעשות סושי בצורות מיוחדות... הספר של נובו זה יותר בישול יפני מודרני... סך הכל כמעט כל הספרים שמלמדים על סושי הם כמעט אותו הדבר.
 

adidushim

New member
כבר ראיתי הרבה ספרי סושי

ובכ"ז,בספר שהצעתי יש משהו שונה ונחמד. אולי הוא ידידותי יותר למשתמש.
 

terroir

New member
עדי שאלה אליך

ניסית להכין משהו מהספר הזה? תוכל לספר בבקשה מה הכנת ומה ההתרשמות שלך מההכנה עצמה (מעבר לתמונות ולפירוט)?
 
עוד כמה הצעות

הספר של French Laundry - לא כל המתכונים מדוייקים, אבל התפיסה הכללית והרעיונות (חלקם צרפתיים וחלקם, למיטב ידיעתי, פרטיים של השף) מבריקים. The Babbo Cookbook Land of Plenty: A Treasury of Authentic Sichuan Cooking - ספר מצויין על המטבח הסצ'ואני. חלק מהמתכונים יהיו קשים לביצוע בישראל, אבל יש מספיק שאפשר להכין. 1,000 Indian Recipes by Neelam Batra יש עוד ספר באותו שם. ספר הבישול ההודי היחיד שתצטרכ/י אי פעם.
 
יש לי כמה שאלות על הספרים שהומלצו

קפצתי היום לבדוק אותם בחנות, והאמת היא שהתאכזבתי קצת. הספר של הפרנץ' לונדרי, ושל מריו בטלי (באבו), שניהם נותנים מתכונים בדיוק בצורה שמנהלי הפורום בקשו מאיתנו להימנע ממנה - כוסות, כפות, וכו'. בדקתי, לא היה כתוב בהתחלה לכמה שווה כוס. הספרים של גיסלן כמובן כתובים במדויק, וכך גם הספר שרן המליץ עליו - ספר על אפיית לחמים, (שהוא היחיד שגם בא איתי הביתה). אני נעשית קשה יותר, או שגם אתם חושבים שיש עם זה בעיה?
 

terroir

New member
אכזבה? לא ממש.

הספר של המכבסה לא צריך לאכזב אותך מהטעם היחידי שהוא כתוב באמריקאית, והם לא מכירים ביחידות של גרם. כידוע לך הם מודדים גם חמאה בכפות וכוסות, כך שבעצם הם לא מתכוונים שתמלאי כוס בחמאה, אלא שתתיחסי לזה כאל יחידת משקל. אם אני זוכר טוב, על חבילות החמאה יש אפילו סימון של חלוקה לפי אונקיות וכוסות. לא צריך להתרגש מזה, מה גם שמה שחשוב אצל תומס קלר יותר מהמתכונים אלו הטכניקות. את הספר של באבו אני לא מכיר. גיסלן מצויין לעומת זאת, אבל הוא פונה לקהל אמריקאי ואירופי ביחד, אז המידות אצלו מפורטות בכל שיטה אפשרית כמעט. ואם כבר מעלים שוב את הנקודה: אילו היתה מידה אחידה בכל מקום לכוס, והמושג של "חבילת גבינה" היתה סטנדרטי בעולם, לא היתה בעייה להשתמש בו. המטרה בקריאה שלנו להשתמש במידות מדוייקות היא כדי לתת אפשרות לכולם לבצע את המתכונים בלי חשש לנפילות, וכדי להימנע משרשור של פעם בשבועיים של "כמה זה כוס" עם מגוון תשובות שנע בין 200 ל-250 סמ"ק (עם הרבה תחנות באמצע) כמו שקורה בפורומים אחרים. כמו ששמת לב, לי לפחות אין שום בעייה עם מתכונים שמשתמשים בכפות וכפיות, למשל, פשוט כי זו מידה אחידה בכל מקום.
 
ספרים

אני קוראת ה-מ-ו-ן אינפורמציה ברשת. חדשות קולינריות מהעולם הגדול. משתמשת הרבה ב"לרוס גסטרונומיק" קלודיה רודן - הספר הראשון(בעברית)- בשימוש הספר ל חיים כהן(בעיקר בגלל הנוסטליה) סדרת קולינריה - לעיון ושימוש
 

asafyigal

New member
ספרים

בנוסף למה שכתבו (קורדון בלו, לארוס וכו') אני אישית אוהב לקרא ספרים שבין בישול וכימיה כמו what einstein told his cook, כחומר קריאה ופחות כ reference.
 
שני ספרים עיקריים הפכו לתנ"ך שלי

מאז שקניתי אותם: The Professional Chef של ה - CIA, מהדורה שביעית. אני מרבה להביא ממנו מידע בפורום הזה, ולקרוא בו בכלל. The Professional Pastry Chef של בו פריברג, הכרך הראשון - למתחילים. שניהם ספרים מקצועיים מאוד, מלמדים טכניקות וממכילים מתכונים המשתמשים בהן. חוץ מהם - אני משוטטת באתרי אוכל ברשת, אבל בדרך כלל לחפש מושגים או ללמוד על זנים שונים של ירקות, פירות ודגים. אני די מחבבת את האתר של ערוץ האוכל האמריקאי, למרות שהוא לא כתוב בצורה מספיק מקצועית לטעמי. ואחד הרפרנסים האהובים עלי ביותר הוא אמא שלי. בשלנית גורמה תוניסאית מהדור הישן.
 

judi1

New member
אצלי זה כמו מאגר גנים..

על פי המצב מפעילה את הגן המתאים.. כמאה ספרים. רבע מהם באנגלית. רובם ספרי מתכונים . חלקם מתמקדים בתחום מוגדר. חלקם עוסקים בהסברים המדעיים של תהליכי הבישול, בתכונות חומרים והתנהגותם. ישנם גם ספרי תזונה עבי כרס המאירים את הפאן הבריאותי.הערכים התזונתיים, השילובים המומלצים. וברגע זה אני גומעת בשקיקה את: ON FOOD AND COOKING של: HAROLD MCGEE שרכשתי באמזונס.
 
עוד תנ"ך אחד (או שניים, או שלושה)

The Chef's Art Professional Cooking Professional Baking כולם של Wayne Gisslen (אחד הבודדים בעולם המחזיק בדרגת Master of Chef Training).
 
למעלה