החירשות לעומת שאר הנכויות

0ne Man

New member
הבעייה היא -

שאותם אנשים, הם אלה שאחראים ל"תדמית" של כלל ציבור לקויי השמיעה- חירשים וכבדי שמיעה גם יחד, כלפי ה"שומעים". ארגווני החירשים וכבדי השמיעה היו צריכים להיאבק על הצגת תדמית מאוחדת כלפי השומעים. אם הטענה היא שהחירשים יכולים להשתלב בצורה מלאה בכל עבודה שהיא- אזי המאבק של הארגונים צריך להיות להקצאת תקציבים כדי לעזור לחירשים להשתלב בעבודה, על ידי עידוד מעסיקים, למשל, או הקמת מקומות עבודה הנגישים לחירשים, במקום להקצות תקציבים לקצבאות נכות, סל תקשורת וכדומה. אולי הגיע הזמן שהחירשים יפסיקו לטעון שהם "נכים" וידרשו בתוקף לא לראות בהם כמוגבלים, ולדרוש את שילובים בעבודה בזכות, ולא בחסד.

Catty

New member
נכים בתחומים אחרים

מקבלים קצבת נכות, אף על פי שלחלקם ממש אין בעיה להתקבל לעבודה...

אישי . מה לעשות ככה זה בחיים

יש פתגם שאומר על טעם ועל ריח אין מה להתווכח אני לא יודע אמרתי את שלי

0ne Man

New member
זה בדיוק מה שטענתי

אותם נכים מקבלים את קצבת הנכות הזו גם אם הם עובדים בעבודה! כיוון שהקצבה אמורה לשמש אותם לצורך הוצאות ניידות וכו'. אולם חירש שעובד, (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה) אינו מקבל קיצבת נכות! משתמע מכך, שהרשויות אינן מכירות בחירשות כנכות!

מי שעובד אינו זכאי

רק שהמשכורת שלו עד גובה של הקיצבה כלומר עם אני מרוויח 2000 בקיצבה אז על מנת שאוכל להמשיך לקבל קיצבה אצטרך לקבל שכר באותה סכום כך אמרה לי פעם עובדת שיקום

צלף

New member
לא מדויק, וצריך לשאול את אתי אברהמי

שהיא ממש המומחית לעיניני הנכים בפורום זכויות למוגבלים ב
אבל מה שאני יודע, שאפשר לקבל קצבת נכות למי שזכאי רק למי שלא משתכר שכר מינימום, וגם כך הקצבה רק משלימה עד לשכר מינימום (שזה משהו כמו 3000 ש"ח) ולא מקבלים יותר מסף זה. כלומר מי שעובד משכורת סבירה לא מקבל את קצבת הנכות, הוא יכול לקבל עוד כל מיני קצבאות כמו קצבת נידות, או כמו שאנחנו מקבלים את סל התקשורת, אבל בשביל פרטים צריך לשאול את המומחים שמתמצאים ובקיאים בעניין.. האמת הייתי מעדיף את הפסוק יגיע כפיך תאכל וטוב לך

השלטונות נמצאים בכל מקום

רואים ושומעים הכל משום כך אני דוחה את דיעותיהם של שני מנהלי הפורום הזה. כבדי השמיעה אינם צריכים "להתבייש" בעצמם ויש להם מספיק מודעות כדי להשוות את החינוך שקיבלו אל המציאות הישראלית, ולהגיע בעצמם למסקנות. קמפיינים כפי שהציע מנהל הפורום השני רק מנציחים את החינוך שקיבלו כבדי השמיעה, וכבר עניתי בנושא הזה. ההודעות של שני מנהלי הפורום מזיקות לי באופן אישי ואינן מועילות לי כלל. לי עומדת הזכות לכל סעד אפשרי באם אינזק בעקבות הבעת הדיעות האלו בפורום המנוהל על ידיהם.

moran f

New member
אישית אני כמעט תמיד חושדת

בהצגות של חזית מאוחדת. אתה באמת חושב שיהיה קשה להסביר את קיומן של שתי האופציות - מצד אחד לקויי שמיעה שהם אכן מוגבלים ומהצד השני כאלה שהם לא?

מציול אישיות זה שתי רגשות בו זמנית

פעם תוקפני ופעם נחמד זה נקרא פיצול אישיות טוב על זה יש בעייה שאני צריך כסף מביטוח לאומי אני אומר שאני נכה ומול חברה שומעת אני לא נכה הביא לך פירוש מילה נכה

Catty

New member
זה גם ריבוי דעות

חוצמזה אכן, מנסים להנות מכל העולמות... אז? לקטועי רגליים בטח קל יותר להתקבל לעבודה מאשר לנו... כי איתם התקשורת (עלינו להודות) היא רגילה לגמרי. איתנו זה טיפה קשה.

Catty

New member
בכל מקום אני רואה פתאום

"גישה לנכים" וזה טוב מאוד בעבורם
האנשים הולכים לקריאתם. כך שכבר לא כל כך קשה להם, ממש לא.

זה למכוניות ולא לנו

למי שיש תו חנייה מקבל את מקומות יש הבדל גדול וגם מובלים אותם למטוס במעלית אך מה עם אטובוס לא נמוכת רצפה מה עם מדרכה גבוהה מה אם הליכה ברגל המקום לנסוע במונית

עוד דבר ברוך שובך לפורום

ובהצלחה לך יחד עם קרן את והיא ממש מתאימים ומקווה שלך ולהשאר מנהלי פורום תהיה שתוף פעולה ובהחלט אני בקשתי לשים את השיר שתרגם על שיר חרשים בלוח קישורים

למעלה