החירשות לעומת שאר הנכויות

למרות שבוודאי אותקף על הבעת דעתי...

נכות היא נכות היא נכות!!! לדעתי החירשים, בדיוק כפי שהגדירו יפה מאוד גם אברהם7 וגם ריטהל'ה הנם נכים. עצם יציאתם לעבודה מחייבת אותם להצטייד בציוד יקר שעל המדינה לממן בדיוק כפי שהיא ממנת רכב לנכה, כסא גלגלים או כל אביזר אחר לו הוא זקוק עקב נכותו. ובאם מפאת נכותו החירש מתקשה להשתלב בעבודה על אחת כמה וכמה הוא זכאי לקצבת נכות כדין!!! רצונם של נכי - שמיעה (בדיוק על אותו משקל של נכי רגליים) להשתלב בחברה אינו צריך ליהיות להם לרועץ. נהפוך הוא. החברה השומעת צריכה לקבלם ולחבקם באהבה כבני אנוש, ולא להוציאם מהכלל ו"לסגור" אותם ב"גיטו" תרבותי על ידי מניעת מידע (העדר כיתוביות ושפת סימנים בטלוויזיה לדוגמא), או אפשרות להנות מדבר פשוט כמו הצגה טובה או צפיה במשדר חדשות או תוכנית אירוח! ב"סרט" שלי אני רואה את כל הנכים מתאחדים יחד לחזית אחת מוצקה הנאבקת על זכויות האדם והטמעת ה"שונים" בחברה האנושית. המצב של היום בו בתוך כל מיגדר ישנם גופים הנאבקים בינהם כמו צבועים על נבלה - גורם להחלשת הקבוצות והחטאת המטרה הראשית. אוטופיה? אולי... אבל בנאדם צריך משהו לחלום עליו ולקום עבורו בבוקר נכון? באהבה - נעמי מנהלת פורום מטה מאבק הנכים באינטרנט.

אביבים

New member
חרשות היא נכות/ לקות לכל ענין |לב-ש

בס"ד מהות הלקוי הינו רפואי , אנשים נורמאלים שומעים רגיל,,, אדם חרש / כבד שמיעה יש ליקוי רפואי המצריך ע"פ חוק נכות מסויימת כך שהויכוח יורד עם גילוי שיש ליקוי רפואי / פגם / נכות ומי שיש לו ויכוח או השגות בהקשר זה שינהל את הויכוח עם המחוקק!!! בוודאי שיקומו לו הרבה מתנגדים מי שחושב שעצם הפגם שיש לו בשמיעה אינו מהווה נכות זו מחשבה בריאה מכיוון שגם אני המתגלגל היום בכיסא גלגלים אנני רואה את עצמי כנכה,, ואני בריא מיום ליום אך בהקשר הפגם נכות ליקוי יש ליקוי רפואי שהוא שונה מכלל החברה הבריאה ועם זה אני מסכים בהחלט ולכן יש להאבק ע"מ שהחברה הבריאה תתן דעתה גם אלי המוגבל בעל ליקוי / פגם /נכות /וגם חרשות

0ne Man

New member
למה שתותקפי על הבעת דעתך?

קודם כל, ברוך בואך לפורום
שנית,הרי כאן במה להחלפת דיעות, וטיבעי שלכל אחד (או אחת) יש דיעה משלו,וכולנו צריכים לכבד גם דיעות המנוגדות לדעתנו. אני מסכים איתך לחלוטין של הנכים היו צריכים להיות מאוחדים במאבק מול הרשויות, אבל נוצר מצב, שכל קבוצת נכים דואגת בעיקר לחבריה, וזה חבל מאד, כיוון שאז כל קבוצה חלשה יותר, וייתכן שיחד ככוח מאוחד היינו כקבוצה משיגים יותר. אני מסכים לחלוטין, שיציאה לעבודה דורשת מהנכה להשקיע בציוד רפואי יקר, ולדעתי ארגוני הנכים היו צריכים לצאת בדרישה תקיפה להכיר בהוצאות אלה כהוצאה מותרת לקיזוז מההכנסה , לכ-ו-ל-ם!! דרישה כזו אולי היה לה יותר סיכוי לעבור באוצר, מאשר דרישות לקבלת קצבת נכות "בכל מצב", והיא גם היתה מדברת יותר אל לב הציבור. וזה גם היה מעודד את הנכים להשתלב בחזרה במעגל העבודה, כיוון שאז זה היה משתלם להם כספית. מובן, שלגבי נכים, שמבחינה פיזית/רפואית אינם יכולים להשתלב בעבודה בשום אופן, צריך להיות דין אחר, והמדינה צריכה לדאוג להם בצורת מתן קצבה מיוחדת.

צלף

New member
הצעתך אישי טובה למי שכבר יש להם...

עבודה בסכום שכבר משלמים עליו מס הכנסה... אני קראתי באיזה מקום שרק 60% (או 40 % אינני זוכר
) מהאכלוסייה שעובדת משלמים מס הכנסה, מכיון שפחות מסף מסוים לא משלמים כמעט מס הכנסה. (וברור שאצל הנכים וחרשים האחוזים גבוהים יותר). חוץ מזה זה טוב רק עבור הוצאות שוטפות בכלל, ישנם נכויות שדורשות סכום חד פעמי גבוה (למשל עבורנו: שתל קוכליארי עולה 75,000 - 100,000 ש"ח) אז ספק אם במקרה זה הצעה של אי תשלום מס הכנסה היא אפקטיבית. הרעיון שהצעת אישי הוא רעיון טוב לסוף הדרך, כלומר אחרי שנצליח לשכנע את החברות והמעסיקים להעסיק נכים בשכר שווה לאלו שמוחזקים בריאים כך שיהיה לרוב הציבור הנכים מאיפוא לקבל זיכוי במס הכנסה, אבל בינתיים אני חושש שהבעיה המרכזית היא שיכנוע או כפיית המעסיקים לתת הזדמנות שווה לנכים בתעסוקה, ולא עידוד הנכים להשתלב בעבודה...

הראיה היא שתשלום סל תקשורת אכן

גבוה יותר לחרשים עובדים. וגם את זה כנראה הוא לא קלט.

צלף

New member
נעמי ברוכה הבאה לפורום וכבר תרמת

הרבה בקולך הברור על המשותף ביננו הלקויי שמיעה והנכים מול החברה הכללית ("הבריאה"), כולל גם לי אישית...

כל הכבוד לנעמי על ההודעה המנומקת

לי היו חילוקי דיעות מהותיים עם נעמי עקב תמיכתה הבלתי מסוייגת בגולש פגוע נפש ששם לעצמו מטרה מוצהרת לסלק מהאינטרנט גולשים ספציפיים, ובכך בעצם גרם להגשת תביעה של 350,000 ש"ח נגד וואלה. בתמיכתה זו מעדה נעמי באופן מהותי המאפשר למעשה פניה לערכאות, ובהודעתה זו נעמי מאשרת את הקביעה שחרש הוא נכה, בניגוד לטענותיהם של אותו פגוע נפש ושאר גולשים הזויים שחרש אינו נכה (ועל כן "אין לו מקום" בפורומי הנכים). אכתוב שוב, כמו נעמי: חרש אינו צריך "לצלוע" או "לשבת בכיסא גלגלים". די שהחברה הבריאה איננה מקבלת אותו לכל עבודה (בהתאם לכישוריו כמובן) כדי שייחשב נכה במלוא מובן המילה.

חרש זה נכה

אני ראיתי בחור בא למועדון. פעם הוא שמע עכשיו לא וגם לא יודע שפת סימנים. חרש מבוגר דיבר איתו בשפת סימנים ואמר לו: ילד מתאים שתל ומבוגר לא מתאים שתל. הוא לא הבין ושאל אותי מה מבוגר אמר. הכל כתבתי לו על נייר.

צלף

New member
לידיעה כללית

שתל מתאים עבור מתחרשים במיוחד, בגלל שיש למוח יכולת עיבוד שמיעת הקול שנרכשו קודם (ששמע), אבל זה יקר ועולה 75,000 - 100,000 ש"ח לפרטים אפשר לראות בקישורים. למעלה בקטוגרייה "שתל קוכליארי"

אורניהו

New member
חרשות היא בהחלט נכות!ואין לערער..

על המום הזה..חייב בהכרה ע'י המ.ל.ל ובעניין הרציני של לחיות עם הנכות או לתפקד עם הנכות זה ממש אינדבדואלי ביותר לכל אחד ואחד כרצונו.האחד יישב בבית ויגרד את הב.... והשני ייצא לעבודה שבה בעל הבית יסכים או יסכים לקבלו! החירשות היא נכות בדיוק כמו עיוורון או צליעה או כל נכות פנימית אחרת ואם מישהו מצפצף על המוגבלות ומנסה לעסוק בעבודת כפיים שיהנה לו. בקיצור..את המיגבלות הקטנות/הגדולות של כל מום ומום רק אנחנו פנימה נוכל להרגיש ולחוש..והלוואי שלא!!! *אני בעל ראייה ירודה בעין אחת/נכות מעבודה.. ואני מטופל בכמה סוגי טיפות כבר כחמש שנים[טרדה בהחלט לא קטנה]דלקות חוזרות ונישנות,אדמומיות השכם לבקרים,עיקצוצים וצריבה,מוגבל בראייה,כאבי ראש..ואני מוגבל בהחלט..אם ארצה ואם לא!

צלף

New member
ברגע שהחירש דובר שפת סימנים צריך

לחיות בקרב שומעים, להיות עם קרובי משפחה שומעים, לעבוד עם שומעים, (לפעמים להתחתן עם שומעים) אז החירש הוא נכה ואילו הנכים היו חיים בקרב נכים רק (משפחה, עבודה, מועדנים, רחוב) אז הם היו בריאים.

למעלה