בבלגיה יש מתח בין הלאומים והיא על סף פירוק
הוולשים אינים מיעוט לאומי בעלי זיקה לאומית מפותחת, הם לא רוצים עצמאות, הם לא רוצים להשתלט על אנגליה, מספיקה להם האוטונומיה, כנ"ל הסקוטים. קריאת התיגר של ערביי ישראל היא עקב קיומה של ישראל כמדינה יהודית, עצמם העובדה שלא יהודים יש הגדרה עצמית עצמאית בשטח שהם חושבים שיש להם בלעדיות עליו ולא שום דבר אחר. יש מגמות שרואים כבר היום, הם לא דורשים יכולת ניבוי, ובאירופה, אם המצב הנוכחי ימשיך אכן תהיה מלחמת אזרחים בין האירופאים עם התרבות האירופאית מול המוסלמים שידרשו שהמדינה "תתחשב" בהם ותיתן להם סוג של אוטונומיה שבתוכה יהיו חוקי השארייה", כבר עכשיו יש קריאות כאלה בתוך אירופה. המצב של העם היהודי הוא אכן יחודי, ההיסטוריה שלו, העובדה שתמיד היה חלש, תולתי וקורבני, העובדה שיש לו היסטוריה במקום אחר וחלם על ארץ ישראל כל זמן הגלות עד שגילה ששום נס לא יחזיר אותו למולדתו אלא שהוא עצמו חייב לחזור ולהקים שם מדינה. ערבי זה ערבי, פלשתיני זה פלשתיני, לערבים יש 22 מדינות שונות, הפלשתינים וזה תלוי בעיקר בהם יקבלו מדינה משלהם, זה לא קשור לישראל, ישראל היא מדינה יהודית ומי שאינו בין הלאום היהודי-ישראלי מוזמן להשאר כאן בתור אזרח ולקבל זכויות בתור אזרח ולזנוח את הלאומיות שלו או לממש את הלאומיות שלו במדינת פלשתין, אם ינסה לממש את הלאומיות שלו בישראל הוא יחשב כאיום וכך ינהגו בו. ילידים? כדאי שאתם תכירו בזכויות הילידיות שלנו לפני שאתפ מבקשים מאיתנו את אותו הדבר, אני לא אומר שאתם לא ילידים של האיזור אך תבינו, כל היהודים במובן אחר משלכם, כי הם יהודים, כי היהודות התגבשה כאן הופכת אותם לילידים בדיוק כמוכם, כן זה כולל גם את העולים החדשים מרוסיה ואתיופיה, אין שום חובה שסבא של סבא של סבא שלך יגור כאן, כערבי לא כפלשתיני כדי שתחשב "יליד". מיהו יהודי הוא שאלה שלנו, ואם אנחנו מחליטים שבוריס והבלונדיניות הם יהודים אז הם ילידים בדיוק כמו אחמד שמשפחתו מעבדת אדמה כאן 400 שנה, אולי זה נשמע "לא הוגן" אבל זו עובדה, פשוט הדרך שלך להוכיח ילידות והדרך שלי שונות, אצלי זה עקב העובדה שהיהדות התהוותה והתגבשה כאן ולכן כל יהודי בעולם הוא "יליד" ויש לנו את הזכות למדינה משלנו כאן, אצלך זה כי ככה וככה דורות עיבדו כאן אדמה - אז אתה יליד. לא יעזרו לך שום דוגמאות היסטוריות, אין דוגמא חזקה יותר מיגוסלביה לשעבר - אוסף מדינות לאום שכפו עליהם זהות ומדינה מלאכותית וסופה שהתפרקה בהרבה דם אש ודמעות ל...נכון מאד, מדינות לאום נפרדות. מבחינתי מדינת כל אזרחיה זו השתלטות, אני רוצה להיות עצמאי, עצמאי כעם, אחראי בלעדי לגורלי.