הטריפו אותי, דרכו לי על נקודה חלשה

אופירA

New member
מנהל
הטריפו אותי, דרכו לי על נקודה חלשה

הנקודה החלשה אצלי זה התעלמות ושקרים.
הסיפור הוא כך: פניתי לאיזה ארגון כדי להתנדב, אמרו שיחזרו אלי, ולא חזרו. התקשרתי שוב, אמרו שיש עומס במתנדבים, שאפנה עוד חצי שנה.
פניתי שוב כשראיתי פרסום שהארגון זקוק מאוד למתנדבים. שוב אמרו שיחזרו אלי, ולא חזרו. וחוזר חלילה. בסוף נמאס לי, ואמרתי לאחראית על ההתנדבות שכנראה לא קיבלו אותי ולא רוצים להגיד לי. שתדרוש תשובה בכל מקרה ולא ימשכו אותי סתם עם שקרים. התברר שצדקתי. לא קיבלו אותי כי בטפסים עניתי שאני מבקרת אצל פסיכיאטר.
רציתי להבין למה שיקרו לי ומשכו אותי כל כך הרבה זמן סתם, אבל מאותו רגע כמה חודשים לא הצלחתי להשיג בטלפון את האחראית. הפקידה שלה כל הזמן עונה שהיא עסוקה ותחזור אלי, והיא לא חוזרת. השארתי הודעות, וכל פעם אותה תשובה. אם התקשרתי שוב באותו יום, נאמר לי שכבר הלכה הביתה, ובהמשך ענה רק תא קולי (בדקתי עם טלפונים אחרים, והתברר שרק לטלפון שלי לא עונים... וכשזיהו את קולי, מיד נותקה השיחה... וגם שיקרו לי שהיא הלכה הביתה, ובעצם היא במשרד אך לא רוצה לדבר איתי).

אמנם לא ויתרתי, והצלחתי לברר מי המנהל מעליה והתלוננתי על ההתנהגות הזו, והוא דרש ממנה לשוחח איתי. וגם קבעתי פגישה עם מנהל הארגון להבין למה לא מקבלים מי שהולך לפסיכיאטר ולמה לא נותנים לו תשובה שלא קיבלו אותו.

אבל בגלל שכל כך הרבה זמן חיפשתי אותה ולא הבנתי למה היא משקרת ולא מוכנה לדבר איתי, הייתי כאובה ודיי מוטרפת מאי ההבנה מה יכול להיות שעשיתי לה, או מה מפריע לה כל כך איתי.
זה החזיר אותי לילדות, לכל הכעסים שההורים כעסו עלי ולא ידעתי למה, עד שאבא שלי היה איתי ברוגז שנה שלמה (ולא היה לי מושג למה), וכל המצבים שהתחמקו מלהגיד לי את האמת ושיקרו לי, והאמנתי שכנראה אני לא בסדר, ולקח שנים רבות של טיפולים פסיכולוגיים להבין שהטעו אותי והשליכו עלי את הבעיות הרגשיות שלהם...
לכאב הזה, שהקשה עלי להיות רגועה ובטוחה.

הם לגמרי דפוקים, הפסידו אותך.

ההפסד לגמרי שלהם. והם אכן דפוקים עם דיעות פרימיטיביות.

היום רב העולם הולך לפסיכיאטרים זה לא כזה אישיו

הגזמת

רוב העולם היום לא הולך לפסיכיאטרים, בטח לא באופן תדיר.
אבל אני מסכים שזו לא בהכרח סיבה לפסול מישהו מלהתנדב

היד קלה על ההדק אז לדעתי מעל חצי עולם הולך לפסיכיאטר

בכל אופן הם עדיין בבונים פרימיטיבים

וגם הם אינם יותר מחצי עולם

זה נכון שהרבה מקבלים מרשם ליצפראלקס מרופא המשפחה (ייתכן אפילו שרוב המרשמים נעשים ע"י רופאי משפחה ולא פסיאטרים), אבל זה לא נכון שרוב העולם נוטל את הכדור זה.
בלי קשר, בהרבה מקרים הרופאים נותנים את המרשם ללא הצדקה רפואית

המספרים המדויקים פחות חשובים

זה באמת משנה אם זה חמישים, שלושים או ארבעים אחוזים?
הנקודה היא שברגע שתופעה מסויימת כל כך רחבת היקף, אי אפשר לסווג אותה כלא נורמלית.
כשכל אחד מאיתנו מכיר לפחות אדם אחד שלוקח תרופות/מבקר אצל פסיכיאטר/לוקח תרופות ומבקר אצל פסיכיאטר (וסביר להניח שהרבה יותר מאחד-לא כולם מספרים על כך) אי אפשר להתייחס אליהם כבעייתיים/לא מתאימים לעבודות/התנדבות וכו'.
למעשה, מאד יכול להיות שהקולגה שלך בעבודה לוקחת, הגננת של הילד או מנהל/ת הבנק. הם מתפקדים רגיל לחלוטין ובחיים לא נדע מזה!
וזאת הסיבה שפסילת אנשים על רקע כזה מאד מאד מקוממת.

גם זה לא מדויק

גם סרטן היא מחלה בהיקף נרחב (כל אדם שלישי מתישהו בחייו יחלה בסרטן), ואני בטוח שכל אחד מאיתנו מכיר מישהו שחלה בסרטן. לא הייתי ממהר לקבוע מכך שסרטן זה לא מצב פתולוגי.
זה שפסילת אנשים על רקע זה אינה ראויה ונובעת לרוב מדעה קדומה- אין לי שום ויכוח בעניין.

אופירA

New member
מנהל
אמנם לא מדדתי, אבל גם אני סבורה כמוך, שלא מדובר ב-50%

ואפילו לא ב-30%. וזו הבעיה...
כי לפחות 50% מהעולם זקוק לעזרה פסיכיאטרית, אבל לא מודע לכך.
תחשבו כמה נשים לא היו נרצחות בעשור האחרון (נושא קצת בקדמת החדשות היום), אם אלו שזקוקים לכך היו מקבלים טיפול הרגעה ותמיכה...
כמה ילדים לא היו אומללים, סובלים או אפילו צריכים אשפוזים אם ההורים שלהם היו מקבלים את הטיפול שלהם כמו שצריך. (למעשה מדובר בכל צרכני פורומי התמיכה הנפשית בתפוז, מאז היוולדו...).
כמה זוגות לא היו מתגרשים. כמה צרות היו נמנעות...

ומהיכן הבסיס לקביעה הזאת?

לא כל קרימינל הוא אדם הזקוק לפסיכיאטר (וגם לא בהכרח שפסיכיאטר יסייע לו).
מילא על נשים מוכות/ נרצחות.

אבל גירושין? איך זה בדיוק קשור לעניין? ואגב, כנראה שהאדם לא מונוגמי מטבעו, אבל זה כבר לדיון נפרד.

אופירה יקרה,

התכווצתי כשקראתי את דבריך. כל כך מכאיב, פוגע ומטרגר.

אני מקווה שאת מצליחה לראות, מהמקום הכל כך מודע שלך, שההתנהגות של המנהלת הזאת(שלא הייתי נותנת לה לנהל אפילו מסדר ג'וקים) משקפת את עצמה, את הפחדים שלה, את הדעות הקדומות המטופשות והשיטחיות שלה, ואינה אומרת שום דבר עלייך.
היא התחמקה בגלל שלא היתה מסוגלת לעמוד בפנייך ולסרב לך. אולי כי עמוק בפנים
היה לה ברור שזה לא לגיטימי ושהיא לא ממש יכולה לענות על השאלה "למה?" אז בחרה להגן על עצמה ולהמנע מהסיטואציה. ילדותי ופחדני אבל לגמרי שלה.

את היית מאה אחוז לאורך כל הדרך. גם בחרת להתנדב, שזה לא מובן מאליו, גם התעקשת לקבל תשובה- חיובית או שלילית, וגם המשכת להלחם על הצדק. אני הייתי מוותרת הרבההה קודם כדי לחסוך מעצמי את ההתמודדות וזו דרך ממש לא בריאה. עדיף לחיות את החיים, על הכאפות שהם מזמנים לפעמים, מאשר להתקע בהתנהגות המנעותית...

אופירה יקרה, את בסדר גמור. במציאות בה חצי עולם לוקח תרופות פסיכיאטריות והחצי השני פשוט משתמש במסיחים אחרים, ביקור אצל פסיכיאטר רחוק מלהיות תווית לנורמליות/אי נורמליות. אנחנו יודעים את האמת. והעובדה שיש אנשים שעיוורים לה מעידה אך ורק עליהם.
כמו ההורה, שרואה רק את העיקשות הזעם של ילדו, או המורה, שרואה רק מי כן או לא הכין שיעורים. ואת יודעת מה, הכאב הוא שלך, את תכאבי זמן מה ואז הגל יעבור. אבל ההפסד, של מתנדבת אינטילגנטית, מסורה ובעלת ניסיון חיים, שיכולה לנתב את הכאבים שלה ולשדרג את העזרה שהיא מגישה לזולת - ההפסד הזה לגמרי שלה.

אופירA

New member
מנהל
את באמת מלכה

בבירור ראיתי את הפחדים האישיים של אותה מנהלת דרך התגובה המוזרה שלה.
האמת, שאני דווקא מסכימה עם הדרך שלך, להימנע מלהתמודד, כאשר את צריכה לחסוך מעצמך את ההתמודדות מרוב כאב. אפילו למקרא הדברים התכווצת בכאב גדול. כאשר נתקלים בכזה כאב בלתי נסבל, עדיף לא להילחם ולהשאיר את המלחמות לאלה שלא כואב להם כל כך.
כלומר זה תלוי בגודל הכאפה שהחיים נותנים. אם היא גדולה מידי, אז צריך בהחלט לוותר.

אבל אם היא לא איומה, כמו במקרה זה, בוודאי שכדאי להתמודד ולהילחם. ולכן אני נלחמת, כי זה לא כאב כזה רציני. המנהלת לא יכולה לפגוע בי, רק להפגיש אותי עם משהו כואב של עצמי בילדות שלי, אבל לא להעליב אותי או כל דבר שקשור אליה. במה שקשור אליה, היא רק מצחיקה אותי וגורמת לי לשוש אלי קרב.

הלוואי שחצי מהעולם היה לוקח תרופות. המצב היה יותר טוב. רוב הבעיה הוא האנשים שצריכים ולא לוקחים עזרה פסיכיאטרית/פסיכולוגית כי הם לא מודעים לצורך שלהם. ברור שהעיוורון מעיד רק על העיוור, ולא על המודע והמבין מה שצריך. אני לא צריכה אישור של אף אחד מאנשים שאני לא מכירה, כדי לדעת אם אני בסדר או לא...
הבעיה שהאנשים האלה לא מפסידים רק מתנדבת אינטליגנטית. זה הפסד זעיר במיוחד. הבעיה שהם מפסידים קשר נורמלי עם הילדים שלהם, הם מפסידים קשר נורמלי עם שכנים שלהם, שלום בית מושלם עם הבעל שלהם. הרבה דברים מהסוג החשוב הם מפסידים בגלל חוסר מודעות. זו הבעיה האמיתית.

אני - החיים שלי מלמדים שכל פעם שמישהו מפסיד אותי, אני מרוויחה משהו אחר בגדול מאוד. אז אני ממש לא מודאגת מכך שהפסדתי מגע עם כמה אנשים סטיגמטיים.
תודה, מלכה אמיתית.

אני רוצה להציע הסבר לדחיה של אותה מנהלת / אותו ארגון

רק מקווה שלא כולם יקפצו עלי. ועדיין. נכון שהרבה אנשים עקרונית היו עשויים להיעזר בתרופות פסיכיאטריות. וייתכן, כמו שכתבה אופירה, שזה גם היה מונע כל מני מקרים מצערים שנובעים מחוסר ויסות קשה.. או קשיים רגשיים כרוניים (גרושים). אבל בפועל לא כולם לוקחים כדורים, אלא במקרים רבים אלה שנמצאים במצב קשה מאוד, וחלקם במצב שהכדורים לא מצליחים לאזן אותם לגמרי. כך שבפועל אחוז האנשים עם בעיות שימנעו תפקוד טוב בהתנדבות - גדול יותר בקרב אוכלוסיית נוטלי התרופות, מבקרב שאר האוכלוסיה. לא בגלל שכל מי שלוקח כדור לא נורמלי. אלא כאמצעי-סינון מבוסס-סטטיסיקה, שאומר "אין לי אפשרות להקצות משאבים לבדיקות וסינונים פרטניים. לכן אפסול את כל הקבוצה הזאת מראש, אפילו שאני עלול לפספס אנשים מאוד איכותיים בדרך, כי יש בקבוצה הזאת שכיחות גהוהה יותר של בעיות שאני לא מעוניין להכנס אליהן". לכן גם מובן למה שיקרו לאופירה. הם לא יכולים לנקוט בגישה הזאת כמדיניות רשמית, מדובר באפליה פסולה שלא תאושר באופן רשמי. באופן רשמי, עליהם לבחון מקרה מקרה לגופו לפי האיכויות שנדרשות ממתנדב ולא לערוך סינונים על פי קריטריונים כאלה. אבל הם רוצים ליסוך לעצמם עבודה וכאב ראש - ולכן המדיניות הבלתי רשמית והלא כתובנ ולא נאמרת - שונה מהמדיניות הרשמית.
סינון כזה יכול להיות מובן במיוחד אם מדובר בארגון שההתנדבות בו דורשת לא רק תפקוד חיצוני תקין, אלא גם קריטריונים רגשיים מסויימים. כמו נניח "חיבוק ראשון", שם יש חשיבות ליכולת ליצור קשר מיטיב עם התינוק, וגם ליכולת להפרד ממנו באופן חלק כשלוקחים אותו. לדוגמה.
זה מזכיר את המקרה בו זרקו מנות דם שתרמו אתיופים, מחשד לאיידס, בלי לבדוק אותם אחד אחד. זה מכעיס ומכאיב מאוד מנקודת המבט של הפרט. זה עשוי להיות מובן מנקודת המבט של המערכת.

אופירA

New member
מנהל
דווקא את נקודת המבט הזו של המערכת מיד הבנתי כסבירה

לא צודקת, אבל סבירה. נגדה לא ממש יש לי טענה.
ובגלל שמדובר בהתנדבות בארגון, אין אפילו בעייה של פוליטיקלי קורקט להגיד את המדיניות הזו מפורשות (אין לי יכולת לבדוק כל משיגנע, אז אני פוסל את כולם בגלל הסבירות הקצת גבוהה).

לא היתה לי בעיה גדולה עם המדיניות. היתה לי בעיה גדולה עם היחס המגעיל.
מה זה צריך להיות לא להחזיר תשובה לפונה להתנדב? מה זה להתעלם מאדם שפונה אליך? לא לאפשר לבן אדם לדבר? לשאול על המדיניות? מה זה לשקר לו ללא צורך? מה זה לטרוק לו את הטלפון בפרצוף סתם כך בלי סיבה?

לא כולם, רק אני

דווקא בעידן שלנו, תרופות הרבה יותר נגישות מטיפול נפשי/אימון/רפואה משלימה. הן הרבה יותר זולות, לא מצריכות השקעה של זמן ומשאבים רגשיים, מה שהופך אותן לטיפול הזמין למצבי דיכאון/חרדה/באסה כללית מהיקום. קופת החולים תתן בהינף מקלדת הפניה לפסיכיאטר, ובקלות רבה לא פחות איזה ssri. לעומת זאת, כדי להשיג טיפול פסיכולוגי חינמי צריך להיות בעל אבחנה "די אס אמית" ולא מספיק להיות אדם נורמטיבי שמתקשה להתמודד עם קשיי העולם הזה. לכן דווקא הרבה אנשים נורמטיביים אך שהפרוטה אינה מצויה בכיסם ייעזרו קודם כל בתרופות ופעמים רבות רק בהן. ממש לא קשור לחומרת הבעיה ולפוטנציאל לעשות צרות בעבודה/התנדבות.

באופן אישי אני לא לוקחת תרופות, אף פעם לא לקחתי, וגם לא ביקרתי אצל פסיכיאטר. לכן סביר להניח שהייתי עוברת את המסננת של אותה מנהלת. מה שהיא לא יודעת זה שיש לי בעיות חמורות סביב נטישות ופרידות, לכן מקומות כמו"חיבוק ראשון" לא מתאימים לי ואם היא מנהלת מקום בסגנון הזה אני ממש לא המתנדבת בשבילה. אבל היא לא יודעת את זה, ומכיוון שהיא לא ערכה מחקר שבדק את הקשר בין טיפול פסיכיאטרי לאיכות ההתנדבות נותר לנו רק להניח שהיא ניזונה מסטיגמות לא עדכניות ולא נכונות.

ואם להשתמש באנלוגיה של מנות הדם מהאתיופים

אז אולי היה הגיון לפסול את המנות באופן גורף לפני שלושים שנה. אבל אנחנו ב-2017, דור חדש של אנשים ממוצא אתיופי גדל בישראל ופסילת המנות כיום כי "לאתיופים יש איידס" מטופשת בדיוק כפי שהיא נשמעת, ממש כמו מתנדב שנוטל תרופות פסיכיאטריות.

למעלה