היהודים וסלקום- דרך חשיבה אחרת.

היהודים וסלקום- דרך חשיבה אחרת.

[מועתק מילה במילה מההודעה של בן רובין מהרשמי... כל הזכויות] היום התפרסמה בוואלה הידיעה שהיהודים ישווקו על ידי סלקום, ראיתי את התגובות שלכם ולא יודע ....משהו גרם לי להרגיש לא טוב, בעקבות זה ביררתי כמה דברים שחשוב שנדע- אני ממליץ לכולם להיות עם ראש פתוח לפני שאתם קוראים את זה ובאמת לנסות להבין את הצד השני בכל הסיפור. אז ככה.... אני חוזר ומדגיש היהודים לא עושים כאן משהו שונה חוץ ממוזיקה, שזה דבר שהם שומרים על הקו שלו כמו שצריך וטוב שכך.... זה לא שבעקבות זה שסלקום עובדת עם היהודים אז עכשיו תלכו לחנות לקנות מכשיר נוקיה ועל האריזה שלו יהיה את התמונה של היהודים, זה ממש לא ככה וחשוב שתבינו את זה שחוץ ממוזיקה לא מעניין את הלהקה כלום. הלהקה קיבלה הצעה מסלקום להוציא את הדיסק החדש "פורטה" גם בצורת sim . ואני לא חושב שיש בעיה עם זה. והסיבות לך- שחוץ ממוזיקה לא מוכרים לכם כלום, זה פשוט עוד דרך שאפשר להגיע אל הדיסק החדש. ובדור של היום שהכל זה mp3 ומורידים שירים קשה להתעלם מזה. אז בעיקבות זה קיבלנו עוד דרך לשמוע את הדיסק החדש. ומבחינת הלהקה זה צריך להיות דבר מצויין, כי הדיסק מגיע ליותר אוזניים ויותר אנשים ידעו על הדבר הזה שנקרא "פורטה" וזה מצויין! תאמינו לי ,אין אומן כאן בארץ שלא רוצה שיותר ויותר אנשים יקנו את הדיסקים שלו, זה החלום של כל אחד ,במיוחד שלא משמיעים אותך ברדיו. תבינו דבר אחד..... משהו בכל התכנולוגיה משתנה ופשוט היהודים הם בין הראשונים שעושים את הצעד הזה. ובקרוב הכל יהיה ככה אז כדאי שנתחיל להתרגל לעיניין, ולא ללכת עם הראש בקיר....בואו לא נשכח שכולנו התחלנו מתקליטים לקלטות ואז לדיסקים sim זה הדבר הבא, ובקרוב נוכל להכניס sim גם למערכת בבית..... אין מה לעשות דברים קורים גם בלי שנרצה.... בעיניי כל הדבר הזה הוא מבורך ,כי בסך הכל זה עוד דרך לשמוע את הדיסק וזה מה שחשוב, לא באים לפרסם את סלקום ולא באים לפרסם מכשירים, סלקום בעיניין הזה היא גוף בדיוק כמו ה"תו השמיני" או "הד ארצי" או כל חברה אחרת שמוציאה דיסקים ,פשוט בסיגנון קצת אחר. וגם לסלקום יש כמות מסויימת שהיא יכולה למכור, זה לא שהם קנו את הזכויות על הדיסק. ובואו אני יגיד לכם למה זה נשמע לכם מגעיל- בגלל שרושמים "שהיהודים הולכים בעקבות סינרגיה" זה שוב ההשוואה שלא יכולה לעבור על סדר היום, זה דבר שירדוף את היהודים גם אם נרצה או שלא. זה מה שהתקשורת אוהבת לעשות, כי הם אוהבים להראות את הצד התחרותי ואת הצד המגעיל בכל העיניין, וכל זה וליהודים בכלל יש את הדיסקים של הלהקה בבית אז ככה שמבחינתם הכל בסדר והם אחלה אנשים, אבל תאמינו לי שגם הלהקה לא מבינה את ההשוואה לסינרגיה אבל היא צריכה לחיות עם זה ואין מה לעשות. פשוט תהיו עם ראש פתוח.... ולא להתקע בעבר.... כי בסך הכל זה עוד צעד בטכנולוגיה של המוזיקה לא יותר. כל המסחור כאן הוא רק לטובה, וכמו שאנחנו יודעים הלהקה יודעת בדיוק למי להתקרב ולמי לא, כי באמת לא מעניין אותם הפירסום האישי או לקדם חברה אחרת, מעניין אותם מוזיקה וזה מה שחשוב! נטו! אז מה אתם אומרים בעניין?

אני נגד.

יש לי פלאפון, אין שם שום כרטיס sim או שום דבר שכזה. אנלא אוהבת את ההתפתחות הטכנולוגית הזאת. ובקשר ללהקה, שיהיה להם בהצלחה.

Niran2

New member
מסכים איתך

רק זה חסר, שיעשו השוואה בין היהודים ללהקת ילדות בנות 12 האלה..

nini6

New member
לא משנה כמה תנסו

לייפות את זה, הדבר שעד עכשיו כ"כ התגאתם בו אצל הלהקה האהובה עליכם, שצחקתם על אביב, סינרגיה, משינה ושות' שעושים את זה, את הדבר המגעיל והבזוי הזה עושים היהודים לא משנה כמה שתגידו שזה לא אותו הדבר והעולם התפתח ובלה בלה בלה אתם עובדים רק על עצמכם. היהודים עושים אחלה מוסיקה ואני עדיין חושב שפטרובר הוא גאון אבל מה שהבדיל אותם מהרבה אומנים טובים אחרים בארץ, כבר לא קיים.

AvtipuS

New member
אני באמת צריך להגיד "אמרתי לכם"?

למרות שעדיין הוא אומר שזה מסחור, וזה לא. וזה כרטיס זיכרון לא כרטיס sim. כרטיס sim יש רק ברשתות סלקום ואורנג' והוא בעצם "המספר" שלכם ועוד כמות של מקום לשמור עליו אנשי קשר. כרטיס זיכרון בא בכל מיני צורות,גדלים,נפחים וחברות והוא מגיע מגודל של 16 מגה [הכי קטן שראיתי] עד למספר לא מבוטל של גי'יגות [ג'יגה=1024 מגה]. האלבום של סינרגיה שיצא על כרטיס זיכרון היה על כרטיס 1 ג'יגה,כלומר האלבום עצמו שוקל בערך 100 מגה וכל השאר לשימושכם החופשי. [שירים,תמונות,סרטונים וכו']

benrubin

New member
טעות....

גם זה יכול לקרות," כרטיס זיכרון" צודק, אין שום בעיה. לילה טוב

Dug E

New member
כמו שכתבתי בשרשור למטה..אני מאוד מסכים עם בן

קשה מאוד להתפרנס ממוסיקה בארץ הזאת. ואם לבוא לקהל מצד אחר, זה מה שצריך לעשות כדי להתפרנס ממוסיקה, אז למה לא? בגלל שסינרגיה עשו את זה קודם? פשוט באו לקהל ממקום אחר, מקום שיותר מדבר לנוער של היום. כי תאכלס, אין היום הרבה ילדים בגילנו שיכניסו דיסק למערכת, ישבו בהתעניינות עם ספר המילים ויעקבו אחר כל הדיסק בשמיעות הראשונות. מה שכן יותר ידבר-כרטיס זיכרון שיכיחל את כל שירי האלבום כדי לשמוע בנסיעה באוטבוס או בהפסקה בבית ספר. נכון, זה עצוב אבל לצערנו ככה כנראה מתפרנסים ממוסיקה בארץ וככה גם ימשיכו. אין דרך לעצור. וכתגובה לאבטיפוס (שכחתי את שמך
).. אני הבנאדם האחרון שיבוא בגישה של "מסחור"..אין יותר שונא ממני את המילה הזאת. הכוונה שלי הייתה שחבל לי שיש כאלה היום שלא אוהבים לשבת עם ספר המילים של הדיסק תוך כדי האזנה לדיסק. כי אני בטוח שהכרטיס הסלולרי הזה בא חוברת מילים. וחוץ מזה - לי אין בעיה בכלל עם זה. השיטה החדשה הזאת מחדירה מוזיקה לאנשים מכיוון שונה וזה בסדר גמור מבחינתי. אפילו מצויין. כי אני בטוח שיש כאלה שאם האלבום היה יוצא ג"ע CD בלבד הם לא היו קונים אותו..הם פשוט היו מורידים או לא שומעים את היהודים בכלל. עכשיו שאלבום הסלולרי הזה יוצא מבקביל עם הוצאת הCD יהיו כאלה שיעדיפו לקנות את האלבום ע"ג הכרטיס (וכל אחד והסיבות שלו. הסיבה העיקרית פה זה ניידות כמובן..כי היום כמעט ואין אנשים שמסתובבים עם דיסקמן). ונכון, תמיד יש את אלו שיורידו באופן לא חוקי..אבל אין לי ספק שזה מפחית ולו בצורה מועטה. קיצר, אני בעד העניין. רק חבל לי שהיו צריכים לעשות אלבום סלולרי בשביל שהמוסיקה תגיע לנוער
.

Dug E

New member
.....שהכרטיס הסלולרי הזה בא בלי חוברת מילים*

AvtipuS

New member
ככה שוכחים אה? ../images/Emo3.gif

אחרי תקופות של צ'אטים ופורום אינפקציה? ככה זה עם שחורים...
השם זה רז. ולא "עשו את האלבום בסלולרי בשביל שהמוסיקה תגיע לנוער", עשו אותו כי זאת דרך נוספת להגיע לקהל נוסף שרובו הוא נוער,זה לא אומר שחלק אחר של הנוער לא יקנה את האלבום בצורת דיסק.

AvtipuS

New member
סבבה

"רק חבל לי שהיו צריכים לעשות אלבום סלולרי בשביל שהמוסיקה תגיע לנוער." זה נשמע לי כמו הכללה אבל אם לא לזה התכוונת אז סבבה.

ומצד שני

אין שום חוק שכל הארץ צריכה לשמוע היהודים.. ואם היו אנשים שלא היו שומעים אותם כי יש להם רק דיסקים ולא כרטיסי זיכרון זה לא סוף העולם.

שיעשו מה שבא להם.

אם זה מביא להם עוד חשיפה-אז סבבה. הרי בסופו של דבר זה מה שכל אומן, היהודים או לא, רוצה. רק שלא יתחילו לקפוץ לי מול הפנים כל פעם שאני אכנס לנענע או וואלה וכאלה.

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifנו, באמת.

ממתי היהודים התחילו להסתנוור ממכירות, או מסכומי עתק של חברות סלולר. מזה כמעט 15 שנות הקיום של הלהקה הם רק זימזמו את המנטרה ש"מיסחור? לא בבית ספרנו" ודאגו להזכיר לנו, ולכל איש תקשורת ברדיוס של 20 מטרים שהם לא מוכרים אומנות בשביל כסף. ועם זה לא למכור את הדיסק לחברת ענק בשביל כסף, אז אני כרטיס סים 30 ג'גה משוכלל. נו באמת? עוד דרך שיגיעו למוזיקה? הרי זה ברור שעם הכרטיס הזה, יתחילו לצוץ להם מיליוני שלטי פרסומת עם חיוך מאולץ ומשפטים נוסח "היהודים מביאים לכם אותה בדיסטורשן על הנוקייה 48234209HDFAS שלכם!" כי זה מה שהחברות האלה יודעות לעשות- המון רעש. עד עכשיו היהודים התגאו בסיפור הסינדרלה שלהם שכולנו נדע לגולל בעל פה, גם אם נהיה תלויים הפוך מהתיקרה ומתוך שינה. אז הנה, התקשורת מחבקת, וזה נהדר. אבל כרטיס לפלאפון? יקיריי, התקשורת חונקת עד כדי גוון ירקרק (אווו... הדולרים....) אז בלי משפטי שיכנוע על פנייה לטכנולוגיה חדשה, או על הרחבת הקהל שנחשף למוזיקה. אתם כ"כ נהנים להגיד כמה אביב ממוסחר, לא? אז סתם כדי לסבר לכם את האוזן: המרחק בין "היהודים נותנים בראש בדור ה78" לבין "אני מעריך מאוד את נינט והיא חברה קרובה שלי" אפסי. גל. שמאוד מאוכזבת כרגע. (באמת שאין לי שום מילה אחרת שמתארת את זה יותר טוב)

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifעוד משהו שצרם לי....

כולנו ידענו לרדת על המיסחור של משינה לסלקום,והפירסומות של סינרגיה, ועל אביב עם הדיסקים בארומה, ושלל של אמנים שמכרו את עצמם לתאגידים שמגלגלים מיליונים. אבל פתאום- כשזה היהודים, אז אתם באים לי עם תירוצים נוסח "בטוח היו להם את הסיבות שלהם..." ו"הם מפיצים את המוזיקה" בחייאת רבאק. לא כל דבר שהיהודים עושים הוא נכון. אם אתם יוצאים נגד משהו בצורה כ"כ חריפה, אל תיקחו 3 צעדים אחורה כשמדובר בלהקה שכולנו מעריכים מאוד (מאוד!). עד להיום באמת האמנתי בכל החלטה של הלהקה, אבל זה כבר קצת מוגזם, לא?

AvtipuS

New member
קוראים לזה טכנופוביה.

כולם רגילים שמוסיקה באה בדיסק וזהו. ואם זה מגיע לתחום חדש שללא ספק ישלוט פה ובכל העולם בקרוב פשוט לא מוכנים לקבל את זה, פתאום זה ממוסחר. תמיד יהיו את אלה שיבינו שבאמת יש צורך בכך ועם זאת תמיד יהיו את אלה שלא מבינים למה צריך את זה וגם לא רוצים להבין. ותסמכו על הלהקה שהם יודעים מה הם עושים,הם לא כמו כולם. הם לא יעשו משהו שיאכזב את הקהל שלהם בשביל כסף.

AvtipuS

New member
בנוסף

כולנו יודעים שהיהודים היו הראשונים בארץ להוציא DVD של ההופעה, כולנו שמענו על איכות הסאונד הגבוהה שצפוייה לנו בפורטה, אז היהודים מתקדמים טכנולוגית, למה לחפש את הרע בכל זה?

למעלה