היה קשה לראות אבל כולם הסתכלו

Vdrums

New member
היה קשה לראות אבל כולם הסתכלו

מעניין שאף אחד לא הרכין ראש ולא עצם עיניים. אגד לא חייבת לעשות קווים חרדים, ולא תעשה אפליה על מראה חיצוני. אם יש ציבור כל כך גדול שמעוניין בתחבורה "טהורה" למה עד היום לא הוקמה חברה שכזו?

saar7650

New member
יש תחבורות כאלה.

בקווים פנימיים. א-ב-ל עקב כך שהביקוש אינו כל כך גבוה לעומת ההוצאות הרבות שיצטרכו להוציא חברות שונות- אין את התחבורה ה"טהורה" (כפי שכינית אותה) במקומות רבים בארץ.

מתנדב

New member
תומר ידידי, אישה שמתפשטת לפני

הציבור, היא לא שפוייה בכלל, והיא רק עושה צחוק מעצמה ותו לא.... דבר שני לפני כמה שנים נפתח אוטובסים למהדרים שזה אומר, גברים מקדימה ונשים מאחורה, והאוטובוסים היו של חברה פרטית שהציבור החרדי שכר אותם, ומותר להם, זה מדובר בחברה פרטית ולא באגד או בדן, לאחר שנה של פעילות מוצלחת מצד הציבור החרדי, אגד דיברה עם כמה עסקנים בציבור החרדי (וכמו כן גם מוניות שירות), וביקשה מהם להפעיל כזה קו, העסקנים אמרו לאגד אם אתם רוצים שנעבוד אתכם בשיתוף פעולה התנאי שלנו שזה יהיה למהדרין, ושהנהג לא ידליק רדיו באוטובוס, אגד הסכימה לתנאים האלו, כך שלבוא בטענות לציבור החרדי שהם מנסים להשתלט על אגד, זה פשוט מגוחך, כי אגד ביקשה את זה, אנחנו היינו יכולים להמשיך ולעבוד הלאה עם חברה פרטית של אוטובוסים, מי ביקש מאגד לדחוף את האף שלה?, אתה דוחף את האף שלך היכן שלא צריך אל תבוא בתלונות אחרי זה.... ואני כותב לך את זה מתוך ידע אישית, שאני הייתי קצת מעורב בזה גם, כך שאני מכיר את הסיפור הזה מקרוב...

yoyo10

New member
אני לא יודעת למה אבל המילה הפרדה

לא מעלה לי קונוטציות חיוביות זה כמו הפרדה בין שחורים ולבנים אם אישה מבוגרת תעלה על האוטובוס ויהיה מקום רק בגברים?

מתנדב

New member
יויו, אותה זקנה תעלה מאחורה....

כשהנהג מגיע לתחנה הוא פותח את שני הדלתות גם מקדימה וגם מאחורה, כך שאותה זקנה יכולה לעלות מאחורה, ואם הכל יהיה תפוס אני בטוח שתהיה שם אישה נחמדה שתקום בשבילה, את לא יכולה להיכנס אלי הבייתה ולעשות כרצונך, את מבינה? כך זה גם באוטובוסים למהדרין, זה מיועד בשביל זה, ואגד מרצונה החופשי ביקשה מהציבור החרדי שהיא רוצה לפתוח קו מהדרין, יתרה מזו היה פעם סיפור אמיתי שעלו זוג חרדים ורצו לשבת אחד ליד השני, היה קצת מהומות באוטובוס, ואחד הנוסעים הביא לידיעת הנהג את הנעשה, הנהג עצר את האוטובוס וקם ממקומו וביקש מהם להתפצל, הם התפצלו ולא ישבו יחד, ולאחר מכן אותו אדם שלח תלונה לאגד, אגד כמובן הצדיקו את הנהג ואמרו לו שאם רצונו לשבת יחד עם אשתו הם מכבדים את רצונו, אך בקו מהדרין הם לא יוכלו לעשות זאת, אין מה לעשות...

yoyo10

New member
השאלה אם יש אלטרנטיבה

האם בקווים האלה יש דרך שאני ישב ליד בעלי

Vdrums

New member
חלילה, הוא בעלך בבית בחוץ זו פריצות

מילא להפריד לא נשואים אבל מה העניין עם בעל ואישה? זה רק מראה על פרימיטיביות.

yoyo10

New member
זה באמת דבר שמפריע לי

בארועים חרדים שאני לא יכולה לשבת ליד בעלי זה אמור להיות ארוע משפחתי מעיין זמן איכות שלנו יחד ובמקום זה אני יושבת בשולחן עם הרבה בנות שאני לא מכירה

מתנדב

New member
יויו, אין מה לעשות......

אני יבוא אלייך הבייתה אני יתנהג לפי איך שאת מנהיגה את הבית, את תבואי אלי את תנהגי כפי שאני נוהג, מי שלא מצוחן בעיניו לא בא בכלל, אבל את לא יכולה להגיד שאת תלכי לחתונה של חרדים ואת תחליטי לשבת ליד בעלך, זה לא מקובל את באה לחתונה חרדית את צריכה לשמור את הכללים, מי שלא רוצה שמלכתחילה לא יבוא.....

yoyo10

New member
ברור שאני יושבת לחוד וגם באה צנוע

ומשתדלת לכבד מאוד אבל זה מאוד קשה לי העניין של לשבת לחוד כי יש ארועים שהוא הבן אדם היחיד שאני מכירה

מתנדב

New member
יויו, אני מבין את הבעיה הזאת.....

אבל אין מה לעשות, זה קשה אבל חייבים להשלים עם המצב....

א ו ר בת

New member
באמת ?

אתם הרי תמיד תלבשו אותו הדבר ותמיד תאכלו אותו הדבר. לכל היותר העיניים שלכם תראינה משהו שהן לא רוצות לראות. ו * זה * כבר תלוי בנו. אבל את ההתנהגות הרצונית * שלכם * אתם לא משנים. אם אני אבוא אליך אני, יש להניח, אשתדל ללבוש משהו אחר ממה שאני נוהגת ללבוש. ואתה, אם תבוא אלי ? אם אני אבוא אליך תעשה לכבודי את האוכל שאני נוהגת לאכול ? אני מניחה שלא. ואם תבוא אתה אלי ? תאכל את מה שאני אוכלת בדרך כלל ?

Vdrums

New member
למה את צריכה להשתנות בשבילי?

תבואי איך שנוח לך ואיך שאת רגילה נניח ותבואי אלי אז תבואי חשוף יותר כי ככה הולכות חילוניות? אין סיכוי ואני לא אצפה לזה מן הסתם.. וכן אני אוכל מה שאת תאכלי אני לא אבוא בדרישות שאני מתארח, את תבואי למישהו הביתה ותבקשי אוכל כאילו שאת במסעדה? מן הסתם אני אתחשב ולא אגיש לך טריפה או דברים לא כשרים ואני אתן לך דוגמא: אצלי בבית מתכנסת המשפחה באזכרות כולם מתאספים בבית אחרי שחוזרים מבית הקברות וחלק מהמשפחה הם דתיים. כל מה שאנחנו מגישים הוא כשר שנקנה בחנויות כשרות. אבל שבחורה עולה לאוטובוס שאין עליו שום הודעה שמדובר במהדרין היא לא חושבת על זה כי זה fucking אוטובוס שאמור לקחת אותה ממקום למקום תמורת סכום סמלי!!! נראה לך שהיא חשבה על זה? אבל אחרי שהיא קיבלה את מטר הקללות היא מן הסתם לא היתה מוכנה לרדת לפני התחנה שלה, וגם אם היא היתה יורדת היו מחזירים לה את דמי הנסיעה?

א ו ר בת

New member
תודה על תגובתך. אני יודעת שאני לא

יכולה להזמין תגובות אבל בכל זאת הייתי שמחה לקרוא כאלה מן הצד החרדי\דתי.

tamarhp

New member
תביני

לאדם חילוני שרגיל לראות יום יום נשים לא צנועות, או לאכול אוכל לא כשר, אין בעיה שיגיעו אליו נשים לא צנועות הביתה, או לאכול אוכל כשר במקום אחר. לאדם חרדי ששומר על טהרת העיניים שלו, ועל כשרות המזון, יש בעיה שתגיע אליו אישה הביתה, או לאכול אוכל לא כשר בבית של חילוני. תנסי להבין את ההבדלים.

lala897

New member
כן אבל צריך להתמודד עם הבעיה

אלי עדיף לו לא לראות נשים לא צנועות אבל זה העולם בו הוא חי אז או שהוא מחליט להסתגר לו בביתו או שיתמודד עם הבעיה- אין מה לעשות.

yoyo10

New member
העולם הוא דבר אטרוגני

אני מעדיפה לא להחשף למחלות אז אני יסתגר בחדר סטארילי
אני מפחדת מתאונות דרכים פיגועים ורידות אדמה אז אני יחיה במקלט אטומי
לא אני יתמודד עם הדברים זה העולם שבו אנחנו חיים וצריך לדעת לחיות עם המגבלות יש דברים שאי אפשר לשנות

lala897

New member
נכון.

את צודקת זו גם דעתי בענין אני לא חושבת שלעצום את העיניים או לא לתת לנשים לא צנועות להכנס לביתך זה הפיתרון אבל אם הם חושבים שהפיתרון זה להסתגר בבית אף אחד לא מפריע להם- או אמור להפריע להם.

tamarhp

New member
אני

הגבתי לאור, שאמרה שהיא מצפה להזמנה כזו מצד הדתיים. ניסיתי להסביר לה מה ההבדל. אני מצפה ממנה באותה מידה שתדע לכבד אותנו ותגיע בלבוש צנוע למקומות שלנו, ושלא תכריח אותי לאכול לא-כשר בבית שלה. נ.ב. ללה - סליחה שלא עניתי לך על המסר ביום שישי, הייתי לחוצה בזמן..

lala897

New member
נכון- היא מצידה אמורה להתנהג בכבוד.

את מכירה את השלט שיש גם בכניסה למאה שערים? משהו כמו שהם מבקשים מהעוברים ושבים להשתדל להגיע למקום בלבוש צנוע כדי לא לפגוע ברגשות התושבים. אין לי בעיה אם השלט ואני חושבת שבתור בנאדם צריך לכבד את בקשתם אבל לדרוש מהנשים ולקלל אותן או לפעול האלימות זה אין להם שום זכות. נ.ב. זה בסדר גמור- איך היה שבת? אני חולה על שבת.

למעלה