היה קשה לראות אבל כולם הסתכלו

vizini

New member
אני אמשיך לקרוא לך בשמך

כל עוד לא תתנצל על ההשואות שאתה עושה. א.אני שמח שאתה צוחק. זה לפחות אומר שאתה קורא (אם כי כנראה לא מבין...) נניח שמישהו היה בונה (מכספו הפרטי) קניון בלב בני ברק ופותח אותו בשבת, כולל חנויות ובתי קולנוע. מה היית אומר לזה? כי זה בדיוק המקרה המתואר (רק הפוך). רק להזכירך - לא מדובר בחנות פרטית, אלא בקניון. אנשים קנו או השכירו חנויות בקניון, הם רוצים לפתוח אותם בשבת וזה נמנע מהם. אז מי פה כופה על מי? ב.אתה ממש, אבל ממש לא מבין מה היא דמוקרטיה. כדאי שתתעדכן בנושא. לגבי היחס לאמנון יצחק - אני מקווה מאוד שהוא אינו מייצג את כל החרדים. ואני חוזר שוב - לסתום את הפה (בדרכים חוקיות, כמובן) לאנשים כמו אמנון יצחק, זו מצווה.

saar7650

New member
תודה!

כבר הבנתי את שנאתך התהומית לדת ולדתיים בכך שאמרת כי "מצווה לחבל בהרצאותיו של הרב אמנון יצחק". א.חביבי- אותם בעלי חנויות ידעו שהקניון לא ייפתח בשבת. אז הסר דאגה מליבך. ומלבד זאת- אותה שכונה בחרה בזכיין שהתמודד על בניית הקניון לבנותו באותה שכונה כמו שעושים בהרבה מכרזים. הלאה- לגבי פתיחת עסקים בבני ברק- אתה מערבב נושאים שונים. אין שום חיוב לפתוח חנויות בשבת! לא כל החנויות פתוחות בשבת- גם במרכזים חילוניים! לכן רצונו של אדם ל-א לפתוח את החנות בשבת מקובל בכל מקום. אך הפרת ה"סטטוס קוו" במרכזים דתיים אינה מקובלת. ב.נכון- אני לא מבין בכלום הרי אני "בור" וחבריי "נבערים". לגבי היחס לרב אמנון יצחק- לא דובר על שום דרך חוקית! שהרי החוק אומר שהאוניברסיטה יכולה להזמין כל אדם להרצות. הזמינו את הרב להרצות, אנשים שילמו מכספם להיכנס להרצאה- ובאו ארבעה פרחחים ופשוט גנבו את כספם של הנוכחים במקום, הפרו את זכויות "חופש הדיבור" של הרב, הפרו את זכותם של השומעים לשמוע את דבריו, וכמובן כפו את רצונם על עשרות אחרים כולל הנהלת האוניברסיטה שביקשה שהרב יגיע.

למעלה