היה קשה לראות אבל כולם הסתכלו

vizini

New member
בדקתי.

את אמרת שבשכונה שלך זה מעולם לא קרה, ואת מעולם לא נתקלת במקרה כזה. ואני לא אמרתי שזה כל הציבור. אמרתי שדי במקרה אחד כדי לגרום לחילונים לא לרצות לגור עם חרדים, אלא אם כן החרדים יעשו מעשה כדי להלחם בתופעות כאלה. וגם ציינתי איזה מעשים יש לעשות.

saar7650

New member
ומה עם מקרים שלהיפך?

בהם החילונים מתנגדים ומתנכלים ע"י נאצות וקללות לחרדים? האם גם אז לא נוכל לשבת ביחד? אני טוען- כי שוליים קיצוניות יש בשני הצדדים רק צריך להבין שכל אירוע כזה נחשב כמקרה קיצוני!!! ולא ניתן לשוליים האלה לקלקל לשאר שרוצים לחיות ביחד!

vizini

New member
כשאתה אומר מקרים שלהיפך

אתה מתכוון לחילונים שבאים לגור בשכונה חרדית על מנת להשליט עליה אורח חיים חילוני? זוהי כמובן תופעה פסולה, אבל למזלנו היא אינה קיימת...

מתנדב

New member
ויזיני זו תופעה אינה קיימת?

תגיד לי היית פעם בנתיבות? וישנם עוד ערים נוספות שהיו גרים שם פעם רק חרדים, וכיום חילונים התחילו להשתלט שם על האיזור, אם אתה לא מאמין לי, אני מוכן לעשות אתך סיבוב יום אחד בערים שונות ולהוכיח לך....

vizini

New member
היות ואני לא מכיר את נתיבות, הרשה

לי לשאול כמה שאלות: 1. מתי (או עד מתי) גרו שם רק חרדים? 2. מי הם החילונים ש"התחילו להשתלט שם על האיזור" כדבריך? האם הם חילונים ותיקים מאזור המרכז? או שאולי אלה עולים שהממשלה שיכנה אותם בנתיבות? או אולי בנים לאותם חרדים ש"חזרו בשאלה" וממשיכים לגור ליד הוריהם? 3. האם אותם חילונים מסעיף 2 גרים בשכונות שבהם רוב חרדי, או שהקימו להם שכונות חדשות?

מתנדב

New member
תשובה לשאלתך....

האיזור כולו היה חרדי נטו, עד לפני כשנה בערך, ואז הגיעו חילונים לגור שם, וזה לא מדובר בעולים חדשים, אלא חילונים ישראלים, ולאט לאט הם משתלטים שם על האיזור....

vizini

New member
לא ענית לשאלות

ראשית, לפי נתוני הלמ"ס, כרבע מתושבי שדרות הם עולים חדשים מבריה"מ לשעבר. מכיוון שרוב העליה לא היתה בשנה האחרונה, יוצא כי כבר כמה שנים יש עולים בנתיבות. אני מניח שרובם אינם חרדים. שנית, האוכלוסיה בנתיבות (שוב, לפי נתוני הלמ"ס) נמצאת בגידול מתמיד, ולכן נבנים שם בתים ושכונות חדשות. מן הסתם אותם חילונים (כאמור - עולים) גרים בשכונות החדשות ולא בשכונות הותיקות שברובן חרדיות. אז אני שב ושואל - מי הם אותם "חילונים ישראלים" שלאט לאט משתלטים על האיזור? איך בדיוק הם "משתלטים"? ועל איזה "איזור"?

מתנדב

New member
ויזיני, אני מדבר אתך על השכונות

הותיקות, הבניינים הישנים שזה היה פעם נטו חרדי, ויש השתלטות על האיזור הזה מהחילונים, אמרתי לך אני מזמין אותך לסיבוב יחד איתי ולהראות לך הוכחות מוצקות.....

vizini

New member
אתה לא צריך להראות לי הוכחות

מוצקות. אני אאמין לכל דבריך. רק ענה על שאלותי: באיזה מקומות בדיוק מדובר? (שמות של שכונות, רחובות, מספרי בתים) מי הם החילונים המדוברים? באיזה דרכים הם "משתלטים" על האיזור? מה קרה לתושבים הקודמים שעל דירותיהם "השתלטו" אותם חילונים?

מתנדב

New member
תשובות....

שם של רחוב אני לא זוכר, אני יברר לך בהזדמנות כשאהיה שם שוב, אני יסתכל את שם הרחוב ואני יגיד לך, אני מבטיח לך לבדוק את זה בזמן הקרוב שאני יהיה שם.... ב. מי הם החילונים המדוברים?, חילונים שנולדו בישראל, (מדובר בחילונים ישראלים).... ג. באיזה דרכים הם משתלטים על האיזור?, הם קונים דירות באיזור החרדי, לפעמים במרמה, ששולחים אנשים דתיים, לקנות את הדירות ולבסוף החילונים באים לגור שם, והם מדליקים רדיו חילוני שמשמיעים שם דיבורים שלא הולמים את הציבור החרדי, ועוד בפול ווליום....

vizini

New member
אם התופעה שאתה מתאר אכן קיימת,

אז היא אכן ראויה לגינוי. רק שזה לא כל כך מסתדר לי עם ההגיון. למשל: 1. למה שמישהו מאיזור המרכז ירצה לעבור לדרום? 2. ואם כבר לדרום, למה דווקא לנתיבות? 3. ואם כבר לנתיבות, למה לתוך שכונה חרדית, ועוד במרמה? יש לך הסבר לזה?

Yardennn

New member
על מה ולמה?!

תסלחו לי שאני מפריעה לכם באמצע הדיון המעמיק... אבל כסתם אחת שמסתכלת מהצד זה באמת נראה לי אבסורדי ולא שייך לאמר שאותך חילונים "השתלטו" על אותם שכונות, נתחיל בזה שנשאל למה שהם יגורו ליד חרדים?? איזה אינטרס יש להם לגור ליד חברה עם דפוסי חיים שונים? רק תחשבו שאם יש להם גם ילדים אז מן הסתם הם ירצו שיהיו להם חברים מהשכונה ואם אותם חילונים כ"כ מתעבים את החרדים, אז איך כל זה מסתדר?? אני חושבת שקצת הגזמת עדיין אין בעולם אנשים כ"כ לא שפויים שיקנו דירה (ועוד במצבנו היום) רק בשביל הכייף של לעשות "דווקא" לחרדים... בחייכם תחשבו קצת!

lala897

New member
בא נא -תקשיב

בשכונה שלי עוברים פולים חילונים כל יום ולא עושים להם כלום אפילו לא פרצוף. מה אני יעשה לך- שכונה מתונה. אבל תראה כדי לממש את הציפיות שלך בקשר לשכונה חרדית אני ינסה לארגן איזה מופרע. שאלתי איתך איך אתה נלחם באלימות אז אמרת לי שאם אתה נתקל באלימות אתה מתקשר למשטרה אז אמרתי לך שאישת לא נתקלתי במקרה כזה ואני גם לא מכירה את האנשים האלה. שוב, מצטערת לאכזב אותך אבל הם לא חלק מהחברה בה אני מסתובבת. אבל זה לא אומר שאין כאלה מקרים וגם זה לא מה שאמרתי.

saar7650

New member
ויזיני!!!!

תזכורת קטנטנה להשתלטויות חילוניות... א. בעל חברת "אפריקה ישראל" השומר שבת, נאלץ להתמודד בעתירות שונות ומשונות שהוגשו לבג"ץ ע"י חבר'ה חילונים שניסו לתבוע מבעל המקום לפתוח אותו בשבת!!! ב. הרב אמנון יצחק הוזמן ע"י האוניברסיטה העברית בי-ם לתת הרצאה. אני מדגיש- *הוזמן* לא הזמין את עצמו! מלבד 4 סטודנטים ששהו במקום, -כל- חברי הסטודנטים כולל החילונים רצו לשמוע את דבריו! 4 סטודנטים צרחו קיללו וביזו את הרב לכל אורך ניסיון ההרצאה. אני אומר ניסיון כי הרב פשוט לא הצליח לנאום! ראה זאת כאן. וניסיונות מעין אלו נעשים פעמים רבות.

vizini

New member
הפוך על הפוך...

מה שאתה מתאר הם נסיונות להשתלטות חרדית, ואתה, בהפוך על הפוך מנסה להציג זאת כ"השתלטות חילונית"?? זה אולי יעבוד אצל חבריך הנבערים, אבל לא פה... במקרה א מדובר על קניון הממוקם ברמת אביב ג', מקום חילוני למהדרין (ויש שיקראו לו מעוז החילוניות). אז מי שמנסה לכפות שם "שמירת שבת" הוא זה שמנסה להשתלט... מקרה ב בכלל לא קשור להשתלטות. מדובר על כנס חזרה בתשובה (לא משנה איך שתציג את זה - זה מה שעושה אמנון יצחק) והאוניברסיטה היא לא מקום מתאים לכך. מי שבא לשם (אפילו אם הוזמן) צריך לדעת לשאת בתוצאות.

saar7650

New member
קפה הפוך- שניים סוכר!

א.על מה אתה מדבר לעזאזאל??? הרי הקניון הוא בבעלות אדם ד-ת-י!!! מי אתה שתקבע לו שיפתח את הקניון בשבת??? זה כמו שתיכנס לבית מסויים ותחייב את האדם לחלל שבת שם!!! ב. אתה באמת לא מבין??? הרב אמנון יצחק הוזמן לכנס. כל הנוכחים שמת לב??? כ-ו-ל-ם רצו לשמוע את הרב ולדון עימו על נושאים שונים. רק 4 אנשים לא רצו לשמוע את הרב וצרחו וקיללו במשך כל ההרצאה... אז מי כפה פה על מי??? 4 סטודנטים כפו על עשרות אחרים... "כל מחזיר בתשובה צריך לדעת לשאת בתוצאות"... ממש אמירה במקום! מעניין מה היית אומר אילו הייתי כותב "כל מרצה צריך לדעת לשאת בתוצאות"... כלומר- כל אחד שלא מוצא חן בעיניו נושא מסויים שאדם מרצה עליו יש לו זכות לבוא ולצרוח באופן חופשי! יפה מאוד... מעניין מה יחשבו האנשים בפורום על הלך רוחך... בעצם- אחרי שקראתי שוב את תגובותיך אני מבין... בהתחלה כינית אותי "נבל" ועכשיו אתה כבר מכנה את כל "חבריי" בתואר "נבערים"... מעניין מי אלה חבריי שהתכוונת אליהם...

vizini

New member
לך לא יעזור אפילו נס...

א. על מה אתה מדבר לעזאזל? תאר לך שמישהו יפתח קניון בלב בני ברק בשבת? אז מה אם הקניון בבעלותו?זה כמו שתיכנס לבית מסויים ותחייב את האדם לקיים שבת שם!!! ב. אתה באמת לא מבין??? זה כנס ציבורי, לא פרטי. זה חלק מהמשחק הדמוקרטי, ולעשות זאת לאדם כמו אמנון יצחק זה פשוט מצווה. בקשר לנבל - יש לך כינוי אחר למי שעושה מעשה נבלה? המשך ההשוואה של חרדים ועתודאים, לאחר שהוסבר לך ההבדל העמוק, היא מעשה נבלה. בקשר לנבער, זו מילה המציינת אדם חסר השכלה (כמו בור). אני מסופק אם יש לך חברים משכילים, אבל אם כן, אקח את המילה בחזרה.

saar7650

New member
תמשיך! תמשיך לנבל את הפה...

ושוב- אני ממש שם לב שאתה ונאצות הולכים ביחד... יפה! מצא מין את מינו. א. תרשה לי להתפקע מצחוק עכשיו... אני מקווה שאתה מבין על מה אני מדבר בכלל! בן אדם משקיע פרטי בנה קניון. אין קשר אם הוא במקום חילוני או דתי. הוא לא רוצה לפתוח אותו בשבת. הוא רוצה לשמור שבת. אותו חילוני מנסה לכפות עליו לפתוח את הקניון בשבת! האין זו כפיה חילונית? "כמו שתיכנס לבית מסויים ותחייב את האדם לקיים שבת"!!! אני שם לב ששמת שלושה סימני קריאה מה שמסמן שחשבת על העניין כל כך הרבה פעמים עד שהדגשת אותו. אבל כפי שכבר הבנתי- אין קשר בין דבריך למציאות. וזאת משום שאיני כופה על אף אחד לשמור שבת. אותו חילוני יכול יפה מאוד לחלל שבת בביתו או בחנויות הפתוחות בשבת באיזור רמת אביב. אז אל תבלבל את הנוכחים ותהפוך זאת לכפיה חילונית. ב. בקשר לסעיף הנ"ל אין לי מה לומר לך לאחר שכתבת כי "לעשות זאת לאדם כמו אמנון יצחק זו מצווה"! שנאתך התהומית לדת ולדתיים רק גוברת ואל תבלבל את השכל ותאמר כי אינך שונא אותם- הרי אתה ממש בכל הודעותיך מתאר אותנו בתארי משנה. דבר נוסף- "חלק ממשחק הדמוקרטיה"... עכשיו אני כבר צריך מטפחת כדי לנגב את הדמעות מרוב צחוק! שהרי דמוקרטיה אומרת כי רוב הציבור הוא הקובע. 99.99% מהציבור בכנס ר-צ-ו לשמוע את הרצאתו של הרב והזמינו אותו. כמו כן גם ש-י-ל-מ-ו עבור זה. אותם ארבעה סטודנטים כפו על כווווווווווווווווווווווווולם לא לשמוע את ההרצאה. וכמובן גם גזלו אותם שכן- למרות ששילמו הם לא נהנו מההרצאה. (נזכיר רק כאן שהרב החזיר לכל אלה ששילמו את הכסף). נקווה שהבנת! "אני מסופק אם יש לך חברים משכילים"- יפה מאוד! המשך בדרך של נאצות מעין אלו ותגיע רחוק מאוד!!!

למעלה