היה קשה לראות אבל כולם הסתכלו

בריבוע

1. מחד גיסא להיות מאופק ומאידך לא?...קצת קשה. 2. הא?

lala897

New member
בריבוע 15 פעמים וכל מספר שתגיד אז

אחד יותר.. אונק לך;- 1.כן.. אתה יודע בחיים צריך לדעת כלפי מי להיות מאופקים וכלפי מי זה לא כ"כ חכם להתאפק.. 2.הוממ..

lala897

New member
אחד יותר- אני מסתפקת במועט../images/Emo8.gif

1. במקרה הנ"ל לדעתי היה צריך. 2. צודק.

פלסטיק

New member
דרך אגב, זה היה ברווז עיתונאי ../images/Emo8.gif

המקרה מעולם לא קרה מישהו שאל פעם מדוע ממציאים בתקשורת דברים על חרדים אז זו דוגמה להמצאה על חילונית

lala897

New member
זאת דוגמא להמצאה על חילונית

ועל חרדים גם כן, לא? בקיצור זאת דוגמא להמצאה עתונאית.

פלסטיק

New member
מישהו בא לפני כמה ימים בטרוניה

שממציאים על חרדים וישר החילונים מאמינים אז הוא יכול לראות שזה לא יחודי

lala897

New member
הבעיה היא של של שני הצדדים-

מילא שמאמינים לסיפורים אבל הבעיה היא שאם קורה (או חושבים שקרה) מקרה כזה ישר מכלילים את המקרה על כל האוכלוסיה. לי קרה פעם מקרה(אמיתי): הייתי בקניון ולחברה שלי נתפסה החצאית בצד של המדרגות הנעות, עברה שם חילונית אחת והתחילה לצעוק עלינו ולקלל אותנו שאנחנו מסריחות, מפגרות ו **** וכו' זה הכל אשמתינו למה אנחנו צריכות ללבוש חצאיות כ"כ ארוכות שאנחנו לא צריכות להיות כאלו צנועות ועוד כל מיני צעקות שפשוט היינו המומות מהחוצפה של האישה הזאת. מה כבר עשינו- כלום. טוב אז אם הייתי ויזיני- ולמזלי אני לא- הייתי אומרת שכל החילונים שונאים את הדתיים ומקללים אותם כל היום. בקיצור הבעיה שלנו של שני הצדדים- שאנחנו מכלילים מהר מידי ועל כל מקרה טיפשי ומכוער אנחנו הופכים את זה ישר לדרך חיים של החברה השניה. זאת דעתי בכל מקרה.

פלסטיק

New member
תשימי לב למה שאת אומרת ../images/Emo8.gif

עכשיו עשית הכללה לגבי ויזיני

lala897

New member
לא עשיתי הכללה לגבי ויזיני

הוא עשה הכללה לגבי עצמו
הוא טען לי מקודם שהחרדים מתנפלים על בתים של חילונם בשכונתם ועל נשים לא צנועות שעברו בשכונתם והביא לי מקרים. כשאמרתי לו שזה לא כולם אז הוא אמר לי להפסיק להכחיש. ה' יודע מה זה אומר אבל לא משנה. זה הרגיז אותי מאד (כמו שאתה רואה

פלסטיק

New member
לא ראיתי את ההודעה ההיא

או שלא שמתי לב בכל מקרה הוא נשמע אדם אינטיליגנטי כך שנשמע לי מוזר שהוא יגיד שכל החרדים מתנפלים על בתים של חילונים

vizini

New member
כמובן שלא אמרתי כזה דבר.

אמרתי שהיו מקרים כאלה, לא שכל החרדים עושים זאת.

lala897

New member
נכון אמרת שהיו מקרים כאלו

אבל האשמת את הציבור כולו- סביבה תומכת, אפשר לשפוט עפ"י מקרים בודדוים וכו'. כשאמרתי לך שלהערכתי מדובר בקבוצה פנאטית בין החרדים שממנה באו המקרים האלה אמרת לי שאני לא עושה כלום חוץ מלהכחיש. זה מאד מעצבן.

מתנדב

New member
זכור לי מואד השרשור הזה

וויזני צר לי להגיד לך אבל אתה הכללת באותו שרשור את כל הציבור החרדי...

vizini

New member
אם הכללתי את כל החרדים, זה היה רק

בעניין שהם, כציבור, אינם עושים מאומה כדי לבער את התופעות שתיארתי. במקום זאת, הם פשוט מכחישים את קיומם.

vizini

New member
נכון.

וגם שאר המשתתפים החרדים. הודעה בקיום התופעה היא הצעד הראשון ההכרחי בדרך לביעורה.

lala897

New member
תבדוק שוב

אני בפירוש אמרתי כמה פעמים שדברים כאלה קרו וקורים הכחשתי רק את טענתך שזה כל הציבור. תבדוק.

למעלה