היום כבר לא צריך להתחתן כדי לזכות במזונות

פנומן 72

New member
זהו בדיוק

אתה לא עושה הסכם ממון עם חברה שלך. היום אתה יוצא עם מישהי, מתי אתה מחליט לעשות הסכם ממון - אחרי חודש ? שנה ? או שפתאום אחרי 4 שנים אתה מתעורר יום אחד ואומר לעצמך: הוי הוי הוי זה כבר יותר מדי זמן אנחנו ביחד ואם היא תיפרד ממני אני אצטרך לשלם לה מזונות אז יאללה הגיע הזמן אחרי 4 שנים לשלוף הסכם ממון. אל תבלבל לי את הביצים המוחזקים אצל חברה שלי 9,000 ק"מ מפה.
 

גיל1976

New member
תשמע, אני מבין את הלך הדברים שלך

ברור שעדיף שיהיה חוק שיקבע עד כמה שניתן מה זה ידיעה בציבור ומה המשמעות של זה. אבל המצב היום הוא לא כזה. המצב היום הוא שלשופט יש שיקול דעת בעניין. אם גבר לא רוצה לתת לשופט שיקול דעת שיקדים את השופט. ברגע שגבר קושר את חייו הכלכליים עם מישהי, זו בדיוק הנקודה לעשות הסכם ממון. הרי זה כבר חצי הסכם ממון שבע"פ, כלומר הגבר ובת הזוג שלו מחליטים שמאותו יום הם מכניסים כסף לחשבון משותף, שהתקציב שלהם משותף, ההוצאות משותפות, ולכן זה אך טבעי שגם ייקבעו מה יקרה במקרה וייפרדו. נכון, זה קר, אבל זה מה יש. המציאות אומרת שזוגות גם נפרדים. כמובן שכמו לכל מקרה תמיד יש מקרים יוצאי דופן, אבל בגדול כל אחד צריך קודם כל לקחת אחריות על הבחירות שלו (אגב, גם האישה צריכה לקחת אחריות על הבחירות שלה, וגם לה יש אינטרסט בהסכם ממון שיגן עליה במקרה של פרידה, שהרי השופט לא בהכרח יפסוק לטובתה), לפני שהוא בא בטענות על שיקול דעת של שופט.
 

פנומן 72

New member
בגלל זה באתי באזהרה ולא בעליהום על בית המשפט

יראו הגברים ויירָאו
 

פרסאוס

New member
לא קראת את הכתבה

היא תובעת ממנו את הכסף בנוסף לחצי שהיא רוצה מהרכוש המשותף.... קטן עליה...
 

צלשלספק

New member
בוקר טוב אחשלו../images/Emo13.gif

בתי המשפט כבר ממזמן יודעים לבטל הסכמי ממון שנחתמו - בעזרת עו"ד ממולחים ושופטים רחמנים בני רחמנים. כך שמי שחושב שיעשה הסכם ממון והוא מכוסה אם חלילה משהו יתפקשש - טועה ובגדול. והכוונה בהקשר של הגבר. לא חושב שנשים צריכות ממש הסכם ממון, שכן אוטומטית הרכוש שנצבר בטרם הנישואין הופך להיות שייך להן. אבל אם מדובר בגבר, מסתכים מהשקל הראשון שהרוויח בחייו. הנשים לא אשמות כאן, אלא בתי המשפט והרוח האולטרא פמיניסטית ראדיקלית שנושבת שם בשנים האחרונות. אם היום גברים חוששים מלהתחתן או להתמסד / לגור תחת אותה קורת גג עם חברתם / לתרום זרע לידידה שהשעון שלה קצת מתקתק חזק - בכיוון הזה, לא רק שבית המשפט הרס וחירב את מוסד הנישואין עד היסוד בפסיקות השערוריתיות שלו ובעצם מעודד נשים להתגרש ומרחיק גברים מחזקת השיתוף באשר היא בכיוון הזה עוד כמה שנים גברים יזהרו מלאמר "שלום" לבחורה זרה ברחוב, קל וחומר לצאת לדייט ראשון - עוד שלא יהיה חייבים לה כסף על התענוג, השם ירחם.
 

Anat for good

New member
בשביל "לזכות במזונות"

לא ממש כדאי להתחתן... (ולא, לא קראתי את הקישור, כהרגלי בקודש)
 

סילה 120

New member
ולמה זה ככה באמת?

הוא לא נשוי לה או משו.אז למה שיהיה חייב במזונותיה?
 

גיל1976

New member
היא ידועה בציבור שלו

זה שהיא לא נשואה לו זה לא אומר שאין לה זכויות מולו כשהם נפרדים.
 

פנומן 72

New member
זה הקטע. מעולם הוא לא התחייב לה.

ובית המשפט החליט להכפיף עליהם חוקים מהנישואים. טוב שהוא לא שלח אותם לרבנות לעשות טקס כריתות. בתי המשפט בארץ שפלים שאין דברים כאלה.
 

גיל1976

New member
אז לדעתך לידועה בציבור אין שום זכויות כשהיא

נפרדת מבן זוגה? רק חתיכת נייר מטומטמת, זה מה שמשנה?
 

פנומן 72

New member
חת'כת הנייר המטומטמת זה חוזה

כל חוזה כתוב על חתיכת נייר מטומטמת. גם שטר הכסף שאתה מחזיק היא חתיכת נייר כותנה צבעונית ...
 

גיל1976

New member
לא הבנת אותי

מבחינתי (ומסתבר שגם מבחינת מערכת המשפט), ההבדל בין המחוייבות המוסרית של זוג שחי X שנים ביחד ולא התחתן לבין כזה זוג שכן התחתן הוא זהה, גם אם אין כתובה. זה כמו ההבדל בין חוזה שבע"פ לבין חוזה שבכתב שמתאר את אותו הסכם בדיוק - חתיכת נייר מטומטמת. כמו שלחוזה שבע"פ יש תוקף משפטי כך גם להתחייבות בע"פ יש תוקף משפטי. הבנת מה ניסיתי לומר?
 

גיל1976

New member
אם אני טועה אז תסביר לי איפה

ובשבילך, קטנוני, אני מכליל ואומר נייר אבל מתכוון לכל דבר שרשום עליו הסכם בעל תוקף משפטי.
 

פנומן 72

New member
אתה חמוד אתה

הנה אני מיישר איתך קו. עכשיו תסביר לי איזו מחוייבות מוסרית ***חייבת*** לנבוע מחיים ביחד, ומתי המחוייבות המוסרית הזו מופעלת (הקפיצה מהגשר)
 

גיל1976

New member
אני יודע

בדיוק אותה מחוייבות מוסרית הקיימת בין בני זוג שחיים ביחד, מנהלים משק בית משותף, בעלי התנהלות כלכלית משותפת, רק שרשום להם בת.ז. "נשוי/נשואה". המחוייבות המוסרית נובעת מאורח החיים, ולא מסטטוס. למה לאשה שחיה 30 שנה עם בעלה כן מגיעה תקופת הסתגלות למצב החדש ולאישה שחיה 30 שנה עם בן זוגה ללא נישואין לא מגיע? הגבר בסיפור בפירוש אמר שידאג לה, נכון? הוא לא סייג את זה בכך שזה תקף כל עוד לא נפרדו, נכון?
 

פנומן 72

New member
וזה גם עובד הפוך ?

אם אני אהיה בנחיתות מול החָברה, בית המשפט לענייני השפלה יפסוק מזונות עבורי ? באאאארור
 
למעלה