היום לפני 15 שנה בתאריך 14/10/1994

היום לפני 15 שנה בתאריך 14/10/1994

נהרג סמל נחשון וקסמן בפעולת חילוץ שלא צלחה. בפעולה נהרג גם סרן ניר פורז אשר פיקד על כוח החילוץ. בבתי הספר משום מה לא מזכירים את נחשון וקסמן. הילדות שלי למדו ושמעו על רון ארד, על גולדווסר ורגב ועל גלעד שליט כמובן. על נחשון וקסמן לא. אני חושבת שגם בציבור הרחב, אנשים יודעים פחות, על הפעולה, על התאריכים, כמה ימים הוא הוחזק על ידי החמאס... יש קווים דומים בכל המקרים האלו? למדנו משהו מאז? יכול להיות שבעקבות הפעולה ההיא נוטים יותר לשבת אל שולחן המשא ומתן במקום פעולה צבאית? (אני יודעת, שהנושאים הם טעונים, אני מבקשת להתנהל ברמת דיון נאותה שלא נגיע לכדי מחיקת הודעות,
)

צנחן06

New member
אני למדתי עליו

למדתי על המבצע , ומה בדיוק היו המחדלים. נאסף מודיעין לגבי הימצאו של החייל, נמצא מקומו והייתה תוכנית לשחררו , אך המודיעין לא היה מספיק טוב, והמחבלים הופתעו וישר ירו בנחשון ווקסמן. גם ניר פורז,מפקד המבצע, נהרג בפעולה. נלמדו לקחים מניסיון החילוץ הכושל. אני חושב שזו הדרך הכי טובה לשחרר את גלעד שליט לנוכח התנאים של חמאס ברגע זה. אני בטוח שהמדינה יודעת איפה שליט מוחזק, אבל רק בגלל הפחד שהתוצאה תהיה כמו התוצאה של המבצע להצלת ווקסמן הם מהססים לפעול.

אני לא יודעת איזו מחשבה קשה יותר לשאת...

המחשבה שיודעים היכן הוא נמצא ומפחדים לפעול, או המחשבה שלאף אחד אין כאן מושג היכן הוא מוחזק.

מפחדים לפעול כי לא רוצים שיפגע

ו/או שיפגעו אחרים כתוצאה מכך, כמו במקרה נחשון וקסמן ז"ל. למה כ"כ קשה לשאת את זה? זו התנהלות אחראית של מקבלי ההחלטות.

מעסה11

New member
אני בטוח שהית מתנגדת לפעולה,אם בנך היה בשבי

שמדובר על בנים של אמאוהות אחרות.. קל להיות קול.. (מגניב אבל גם אכזרי ) ולהציע פעולה צבאית, למה לא ? שיהיה לנו קצת אקשן על חשבון כאבן של אמאהות אחרות, וחייהן של חיילים זרים (נאמר בציניות )

תראה, כולי תקווה שאני אף פעם לא אצטרך להיות

במקום אמא אחרת (
), שאף אמא לא תצטרך להיות במקום הזה, אבל אני מנסה לחשוב וכל מה שעובר לי בראש, זה שאולי אפשר להוציא אותו בלי נפגעים. מן תקוה שזה יסתדר. אמרתי, זה מהרגש, לא מהראש. הרי היו פעולות כאלה או דומות לשחרור בני ערובה שהצליחו...

מעסה11

New member
אפשר להוציא אותו משם חי בסיכוי של 50 אחוז

הסיכוי שגלעד שליט או חלק מהכוחות המחלצים יהרגו או יפצעו קשה הוא בערך 50 אחוז, סיכון גבוה מדי... בעיסקת שבויים הסיכון לאוכלסיה הרבה יותר נמוך , והוא קיים גם כעת שאין עיסקה,המסקנה לשחרר ומיד!!!

כולם מאוד טובים בלזרוק אחוזים וסיכויים...

מאיפה אתה יודע? (או כל אחד אחר) וחוץ מזה, כשאתה זה שנפגע (ולא משנה אם באפשרות כזו או אחרת) - המאה אחוז הם כולם שלך!

מעסה11

New member
נכון,אבל במדינה דמוקרטית ,גם לגלעד יש זכויות

גלעד כבר נתן את ההסתכנות שלו, עכשיו תורם של האחרים להסתכן, הוא לא הפראייר שלכם,ולא השעיר לעזאזל, אתם לא מרגישים בטוחים כאן? תעברו לשוויץ

מעסה11

New member
זה שגלעד בעמדת חולשה לא אומרת שאין לו זכויות

ממליץ למשפחה,לפנות לבגץ,לדון בהחלטת הממשלה הלא צודקת, להשתמש בגלעד כשעיר לעזאזל של עם ישראל, וכ"מסתכן היחידי",במקום לחלק את נטל ההסתכנות על כול עם ישראל, שזה בכול מקרה בערך מה שקורה גם כאשר גלעד בשבי, בגלל חוזקו של צבא המרצחים החמאסי גם היום. כך שאין שום טעם בכך ,וזאת בעצם התעללות בחייל

מעסה11

New member
התשובה לשאלה... ברורה מאיליו

לא מעניין אותו חיי אדם כול עוד הם בעמדת מיעוט ביחס למספר חיי האדם שרק יהיו בסיכוי אפסי, עכשיו הבנת אך הראש שלהם עובד? זה אבסורדי נכון? שככה יהיה לי טוב:)

einat8

New member
גם אני חושבת כמוך צריך לקחת זהירות יתרה

בכדי שבאמת גלעד יחזור אלינו בריא ושלם למשפחתו שבאמת אני פשוט ליבי איתם וממתינה כמוהם לשובו ולגבי נחשון וקסמן בהחלט זכור לי האירוע בעקבות ערב אחד שהפסיקו אפילו את השידורים והודיעו על הפעולה חמש עשרה שנה מי היה מאמין איך חולף הזמן שלא נדע יותר ממלחמות ולא מחטופים אלא רק משלווה כי מגיע לארץ הזו שידעה כל כך מכאוב ועצב גם מעט שלווה ושמחה עינת

נחשון וקסמן../images/Emo14.gif

אני זוכרת במעורפל את מה שארע באותה התקופה שבה נחטף ולאחר מכן נרצח נחשון וקסמן ז"ל... הייתי בת 11 ומשום מה הכל מעורפל, לעומת זאת תמיד ידעתי מי הוא רון ארד. בעקבות החטיפה של גלעד שליט,ליבי החל לצאת לנושא של חיילים שנפלו בשבי וכך הכרתי יותר טוב גם את הסיפור הכואב של נחשון וקסמן ז"ל.. אני נוטה להסכים עם הגולש צנחן06 בקשר לשחרורו של גלעד.. ובנימה יותר אישית אומר, שלצאת למבצע חילוצו בהנחה שיודעים את מקום הימצאו,מסכנת את חייו באופן ממשי. אין ברירה אלא לנקוט בצעדים של משא ומתן, אך יש לי ביקורת על ההתנהלות האיטית בנושא של גלעד שנמק לו בשבי מעל ל 3 שנים.

צנחן06

New member
רק דבר קטן

רצוי לזכור שלא הכל אנחנו רואים, ולא הכל מגיע לתקשורת. לעולם אין להאמין לגמרי למה שהתקשורת אומרת. מה גם שיש כאן אסטרטגיה כלשהי בכך שראשי המדינה שותקים. בקיצור אל תהיו צרי חשיבה, המון דברים נסתרים מאיתנו. אבל אסור לשכוח את גלעד שליט

מעסה11

New member
בדיוק כמו ברמבו1 המדינה מפנה עורף ללוחמיה

הממשלה בראשות אולמרט,ועכשיו בראשות נתניהו, ממשיכים במדיניות: "הכושי עשה את שלו, נסחוט ממנו עוד קצת מיץ ,ושילך לעולמו" שמים קצוץ על שבויים ,כאילו שמדובר על מכונות מלחמה ולא בני אדם בעלי תחושות ורגשות , וכאבבבבבבבב

מעסה11

New member
אני רוצה,מה שכול חייל ששפך את דמו למדינה רוצה

"שהמדינה שלנו תאהב אותנו,כמו שאנחנו אוהבים אותה" -רמבו ,ברמבו 1 מרגש אותנטי סוחט דמעות מומלץ בחום לצפיה , במיוחד לאלה שהם גם שעדיין חסרי לב

למעלה