היום לפני 15 שנה בתאריך 14/10/1994

elad fa

New member
הייתי שם וזוכר כמעט את כל ה 72 שעות האחרונות

לא. לא הייתי בדרג מסתער. חושב שנעשו (ברמת ידע הקצין זוטר) טעויות שיכלו אולי לשנות. אבל זה פחות חשוב. וזה אבל גדול, ההבדל שניסינו לעשות משהו. הכול נדוש ונסחט - "מי שלא עושה, לא טועה" כל המתח הזה ועד לתחילת הפעולה...והקשר שמדווח :"פרח קשה... זוכר זאת כמו היום. חשוב יותר ללמד על מקרה מד'חת יוסוף, חשוב לא פחות את ההבדל בין שני המצבים והפעולות שיזמו הצבא. ההפרש בין 2 הפעולות...5-6 שנים וכמה שהחברה הישראלית כנראה והשתנתה. מדאיג יותר שחלקה ממשיך להשתנות, ולא בהכרח לטובה.

הכללה גורפת מדי

שלום לך אקדים ואומר שאני מסכימה איתך לחלוטין. אני חושבת שיש מקום לדבר ולספר גם על ה"כשלונות" שלנו ובמיוחד כשמדובר בשני חיילים שנהרגו במסגרת מילוי תפקידם. אני מחנכת בבית ספר יסודי (בדרך כלל כיתות ג', ד') ומקפידה בכל שנה להזכיר גם את נחשון וקסמן וניר פורז, גם את רועי קליין שזינק על הרימון במלחמת לבנון השניה והציל את חייליו, ומדי פעם מוסיפה עוד סיפורים על מבצעי גבורה כאלה שנדחקו הצידה לפינות האפלות של התודעה הציבורית. חשוב שתדעו שאני לא היחידה. אני מכירה מורות נוספות גם בבתי ספר אחרים שהקדישו השבוע שיעור לעניין. יש שיטענו שזה רק בהשפעת המו"מ על גלעד שליט, אבל גם אם כן - דיינו. הנושאים הללו מעלים שאלות מאוד נוקבות ומטרידות מצד הילדים, אבל ההתמודדות עם השאלות הללו מחזקת גם אותנו המבוגרים... "ותן שנחזור שוב לראותו יותר מזה אנחנו לא צריכים"

הסלקציה

שלום לאמא של ילדה קוראת .אני יודע שיהיו מי שיקפצו פה כאילו הכיש אותם נחש אבל תני לי להסביר לך במילים שלי כדי שתוכלי לומר במילים שלך לילדה שלך מה ולמה .אלף-נחשון ווקסמן אין לו לובי כמו לגולדוואסר ולא כמו לרון ארד ולא לגלעד שליט .בית- העמותות שתומכות להחזרתם של הבנים ושלא תהיה פה טעות אני תומך בזה שכל הבנים יחזרו הביתה בשלום וחיים לא סופרות את נחשון ווקסמן היות והוא חובש כיפה . כן כן קוראת יקרה זו הבעייה פה נעוץ הכל אם הוא היה שמאלני אזי וודאי היה לו לובי ואיזה 10 מליון דולר פרס לכל המציע פרטים לגביו .גימל גימל- גברת יקרה נראה לך שבתמורה לשחרור של אלחנן טננבאום היו מסוגלים לעשות יותר למען נחשון ואקסמן???????? הרי המדינה הזאת עושה רק מה שטוב לאלו שהיא חפצה ביקרם את אלחנן טננבאום הזדרזו לשחרר כי הוא יכל להפיל המון אנשים מהצמרת ולשחרר סודות מדינה . אבל נחשון ווקסמן המסכן מה הוא כבר יכול לתרום למדינה ?אפשר לוותר עליו .בקיצור אמא של ילדה קוראת יקרה שלי תפקחי לילדה שלך את העיניים ותגידי לה שהיא חיה באספמיה כי מפה לא תצא ישועה ורק מיוחסים שנופלים בשבי יקבלו עזרה לא חרדים חליליה . ומזה אני רוצה שתסיקי שהמילים של בן גוריון שווים לאפס (תדע כל עם עברייה שהבנים שלה בידיים הכי טובות ) ---------- עכשיו לנקודה אני לא הייתי משחרר אף מחבל אלא בארונות קבורה בלבד שידעו כל העולם שאין מיקוח על חטופים החזרתם לנו את גולדוואסר בארון נחזיר לכם את כולם בארון הבעייה שמהדינה הזאת מפחדת מדעת הקהל כמו מהשטן .בקיצור אמן וכולם יגיעו בשלום הביתה

mori17

New member
אני הייתי בכיתה א' למרות ששמעתי על המקרה

לדעתי מהבית אולי דיברו בבצפראבל לא כזה למדנו פשוט ידעתי מעיתונים ומדיבורים בטלויזיה.... וגם אחרי כמה שנים לא למדנו אני רק יודעת שזה היה שבוע ובזמנו לא ניהלו מו"מ עם אירגוני טרור ויצחק רבין ז"ל היה שר הביטחון וגם ראש הממשלה... מה שכן דיברו איתנו על זה בצבא הקמב"ץ סיפר לנו הכל... מה שכן זה נכון שלא לומדים עליו וזה לא בסדר בעיקר שכל הדברים התנהלו בצורה שונה משאר המקרים מורי

זה לא נכון שלא לומדים תיכנסי

אני אישית כבר סיימתי את לימודיי לפני מספר שנים, אבל אני זכור שבשיעורים ובתאריכים של כל שנה שבה הוא נחטף דיברו עליו, אבל אל תשכחי אהוד גולדווסר, רגב, ושליט, נחטפו לפני רק לפני 3 שנים ואני בטוח שבעוד עשור אף אחד לא ממש יזכור את שליט, את רגב וגולדווסר תמיד יזכרו כי בעקבות החטיפה פרצה מלחמה(את זה ממש לא אפשרי לשכוח), בנוגע לארד אל תשכחי שהוא בגדר תעלומה יודעים בוודאות שהוא הוחזק בלבנון, מספר שנים ומאז נעלמו עקבותיו. דרף אגב בנוגע לוקסמן אם את כבר שאלת למה לא כל כך מדברים עליו, להזכירך שיש עוד המון שבויים שלא יודעים איפה הם עד היום, כמו: נעדרי קרב סולטן יעקוב שאני לא כל כך בטוח שאת מכירה, ויש עוד שבויים שלא חזרו חיים כמו אורי אילן (שהתאבד במלחמה השבי) אבי לניר, ויש עוד המון, עוד אחד נוסף שלא יודעים בוודאות אם הוא חטוף זה גיא חבר גם עליו לא מדברים. את צודקת במובן מסוים אבל לא אפשרי ללמד על כל השבויים יבוא יום וגם אלו שאמרת ישכחו ולא יזכרו את שמותיהם.

אני מכירה את השמות שהזכרת, ואתה צודק.

גם אותם מזכירים הרבה פחות. כנראה שיש מקרים שקורים בצירוף נסיבות מסוים שגורם להם להכנס (ולהשאר) יותר למודעות.

לא נראה לי

אני חושבת שאת קצת הפרכת את המציאות, לא הייתה שנה מא'- יב שנחשון וקסמן לא הוזכר בבית ספר. מהפגישה שלי עם אנשים שלמדו בבתי ספר שונים משלי- אין אחד שלא יודע מי זה נחשון וקסמן ועל המבצע שכשל ברגע האחרון.. ואפילו על האיחוד שהיה בין כולם באותה תקופה, התפילות שהיו וגם את המשפט המפורסם של אביו של נחשון "לפעמים לאבא מותר להגיד לא" יש הרבה דברים גרועים בחינוך במדינתנו, אבל ידיעת והנחלת ההיסטוריה - הוא לא אחד מהם. אולי בנותיך לא הקשיבו, ואולי הבית ספר שלהם הוא חריג ויוצא דופן. אני לא מבינה מה הרצון שלך? שיהיה טקס בכל בית ספר על נחשון וקסמן? במדינה כמו שלנו.. אם בתי ספר יעשו טקסים לכל אחת מהדמויות שנהרגו/נשבו/נרצחו.. לא יהיה זמן למקצועות אחרים. אני כן חושבת שיש הזכרה של כל הדמויות שהזכרת ואפילו רחבה יתר.. וכל תלמיד שהקשיב למורה ולמד- יודע.

אני לא חושבת שצריך שיהיה טכס, אני חושבת

שצריך להזכיר. אצלינו לא מזכירים וכך בבתי ספר נוספים שאני מכירה. יכול להיות שאלו בתי הספר שבמיעוט וטוב שכך.

האמת היא שבתיכון אהל שם ברמת גן

עד שנת 2005 .... כן דיברו , והרבה מאוד , על נחשון וקסמן אני לא יודעת מה היה אחרי זה כי כבר לא הייתי שם... אבל גם בצבא, ביחידה שאני שירתתי , מקרה נחשון וקסמן היה בגדר סיסמה של מה שלא יקרה, זה לא יחזור על עצמו מה שקרה איתו ולכן באותו הבוקר שבו קיבלנו קריאה שנחטף חייל , גלעד , השם הראשון שהמפקד שלי אמר הוא "נחשון ווקסמן , אל תעשו לו נחשון וקסמן"

b o t t e n

New member
גרתי לא רחוק מהאנדרטה לזיכרם.

הייתי חיילת בגז' הצפ' אז. וזה הצית רוחות גם אצלנו. אז זה חרוט לי יופי.

Robert Peterson

New member
המקרה הטראגי הזה מעיד שוב על ברבריות פושעת

של אויבנו ושולחיהם . כליאת בני ארובה אסורה על-פי אותו החוק הבינלאומי שכול העולם מנסה ללמד אותנו . אז חובה ללמד על מותו הטרגי של נחשון ווקסמן בידי האוצחים הפלסטינים .כדאי גם לחקור איך מתו ובאלה נסיבות חיילנו בשבי לבנוני - אירני במקום להציג את חילוקי המרצחים תמורת ארונות מתים . היום תעמולה שמאלנית - ערבית מנצלת מקרה של ווקסמן כדי לרמוז שכל ניסיון לשחרר את שליט במבצע צבאי יוביל למותו . גם את זה צריך ללמד ואסור לתת לאויבנו להכתיב לנו כללי המשחק ואסור גם לצאת או לא לצאת לפעולה מטעמי חשש לקורבנות . כפי שאמר פעם אריל שרון , בהיותו עוד " אריק" ולא שרון עכשיו - את האבידות סופרים אחרי הקרב , לא לפניו . RP

יש הבדל בחטיפות

בחטיפה של לבנון בחטיפה הראשונה ובחטיפה השנייה שפרצה מלחמת לבנון2 החטיפות נעשו תוך כדי קרב. ומלא טעויות של צה"ל לכן חייב ללמוד אותם ולזכור אותם כדי לא לחזור על הטעות. גם בחטיפה של גלעד שליט נעשו טעויות בתורת הלחימה,המחבלים באו מאחור ויצאו מהאדמה בעוד שהחיילים יצאו מהרק"מ לכיוון חוץ. ועוד טעות של התצפתנית שלא שמעה להוראות האחראי עליה לכוון את המצלמה לעבר החיילים טעות זאת עלתה לנו ביוקר רב. נחשון וקסמן ז"ל ואילן סעדון ז"ל כולם זוכרים אותם ויודעים שהם נרצחו בידי החמאס הבעיה כאן של הצבא שלא עשה הסעות מאורגנות. מי ששירת באיזור קרית שמונה יודע שהיה שם אוטובוס כל שעה והוא היה מפוצץ חיילים ככה שהרבה מהם נסעו בטראפים,גם אחרי החטיפות והרציחות של החיילים הצבא הורה "להזהר בטרמפים" אני אישית שנאתי טראמפים אך במקומות שהייתי לא היה אפילו קו אוטובוס--שזה רמת הגולן ואיזור קרית שמונה. היום הצבא נעשה חכם--וחל איסור מוחלט לנסוע בטרמפים ולא מקבלים כרטיסיות על חשבון הצבא שנגמר מהר ואחרי זה צריך לרוץ אחרי השלמת....וכו".. היום החייילים נוסעים בחינם בתחבורה הציבורית והכל מלקחי העבר. את רון ארד אסור לשכוח ויותר אסור לשכוח את זה שמדינת ישראל היתה יכולה להחזיר אותו חי והיא הפקירה אותו. יש עוד הרבה חיילים שנהרגו כתוצאה מפיגועים ורציחות ,חטיפת החייל אולג שייחט ז"ל דריסת החיילים בצריפין,פיגוע כפול בצומת בית ליד,מהכל נלמד מסקנות ולקחים. רון ארד,חטופי מלחמת לבנון2,גלעד שליט--הם נושא חשוב ללמד ולא רק לזכור.

שנה אחרי הרצח של נחשון וקסמן ז"ל

פתחו בית כנסת במלון צפון בקרית שמונה על שם ניר פורז ז"ל ונחשון וקסמן ז"ל אני זוכר שאבא של נחשון היה דמות מרכזית שם ורקד עם ספר התורה גם ההורים של ניר פורז היו שם וחיילי גולני ועוד כמה חיילים מגבול הצפון הייתי אז בן 20 ודיברתי עם האבא קצת.. מבאס היה לראות שאבא כזה חכם צריך לומר קדיש על הבן שלו בגלל מחבלי החמאס הנבלות,אותם נבלות שהורגים את העם שלהם ואחרי זה מאשימים אותנו.

מעסה11

New member
פעולה שמוכיחה שעדיף לשחרר מחבלים

כי אז נהיה בעמדת כוח יותר טובה,כוון שנוכל לירות ללא היסוס וללא חשש פגיעה בכוחותינו במחבלים שיגיעו לגבולות אם וכאשר יגיעו

erezor

New member
אתה מבין מה שאתה אומר?

לפי הגישה שלך, היה בסדר לשחרר את סמיר קונטאר תמורת הגופות של חיילנו?! תגיד לי, זה נראה לך הגיוני? חלאת אדם שרצח ילדה בדם קר, והוא אפילו לא היה הגרוע מביניהם! והוא הולך עכשיו לחיות חיי עושר ואושר בלבנון! כשנחטפו החיילים בהר דוב בתחילת העשור, לפחות היתה לממשלה התעוזה להקשיב לחוקרים ולהכריז עליהם כחללי צה"ל, מה שהכריח את חיזבאללה להתגמש לתכתיבים של צה"ל. רק תסתכל איזה נזק נגרם בגלל שלאולמרט ושותפיו למחדל לא היו ביצים כדי לעשות אותו דבר בגלל הלחץ הציבורי! אתה תמים אם אתה חושב שגישה תבוסתנית של כניעה לדרישות טרוריסטים וחיות אדם כמו הנהגת החמאס תביא אותנו לאיזושהי עמדה של כוח. ההיפך הוא הנכון. איפה איבדנו את הערכים שלנו? באיזו נקודה דברים שפעם נראו מובנים מאליהם, כמו שלא מנהלים משא ומתן עם טרוריסטים, הלכו לאיבוד? להזכיר לך - סבנה, מבצע אנטבה... חסר? פעם זה לא היה שיקול בכלל, לדבר או לא לדבר! אז היום אנחנו מדברים, ותראה לאן זה מוביל אותנו - חגיגות בביירות ובעזה, כשאצלנו ממררים בבכי על הגופות. אז אני אומר בולשיט. אין אחד בארץ שלא רוצה לראות את שליט חוזר הביתה בריא ושלם, אבל מדינת ישראל איבדה את הצפון ובמקום להכתיב מציאות שבה הטרור מועד לכשלון, אנחנו רק נותנים לו רוח גבית ונותנים לחמאס את הנצחונות שהוא כל-כך זקוק להם. ברור שאם אני הייתי נחטף הייתי רוצה שיעשו הכל כדי להחזיר אותי, וברור שאם הייתי אבא לחייל שנחטף הייתי רוצה שיעשו הכל כדי שהוא יחזור. אבל כראש ממשלה, סדר העדיפויות שלי חייב להיות אחר.

מעסה11

New member
זה אגואיזם.. ויריה ברגל לעצמך

מצד אחד אתה רוצה לחיות במדינה שתעשה די הרבה או הכול כדי לשחרר אותך אם אתה שבוי,מצד שני אם השבוי לא קרוב משפחה שלך,אתה מוכן לתת לו לסבול יסורי גהנום ,ומלבד שלא תסתכן בסיכוי של אחד למאה אלף שתפצע או תהרג בפידוע,שזה בערך הסיכון שאתה לוקח ,שאתה נוהג או נוסע בתחבורה ציבורית,כי הנהגים הישראלים ,רבי מרצחים כשלעצמם.,אתה מבין את הבעיתיות של התפיסה האנוכית שלך, אתה חי בחברה, אתה חייב להתחשב גם ברגשותהם של אחרים,שנמצאים כבר בגהנום, ולא בסכנה בסיכוי של אחד למאה אלף להיות בגהנום. זאת הנקודה,אין סימטריה בן סובל,לבן מסתכן קצת להיות סובל . בדיוק כמו שחיילים סוחבים פצוע באלונקה בקרב, שהרבה יותר בטוח וקל להפקיר אותו בשטח למותו ,אז אולי גם פה הנורמה דפוקה?

erezor

New member
שמע...

באתי לכתוב לך שוב תגובה ארוכה, אבל בסוף החלטתי שלא. פשוט תקרא שוב את מה שכתבתי, כי לא הבנת מילה.

למה תגובה ארוכה? אני מציע לך תגובה קצרה.

הוא אומר שאתה לא מוכן לקחת סיכון של אחד למאה אלף שתיהרג בפיגוע? אם אני לא טועה, במדינת ישראל יש כ-7 מליון אזרחים. כלומר אם הסיכון שאתה תיהרג הוא אחד למאה אלף המשמעות היא ששבעים מאזרחי המדינה יהרגו כתוצאה משחרור המחבלים. אישית, אם אפשר היה לשחרר את שליט תמורת סיכון של אחד למאה אלף שרק אני איהרג הייתי מקבל את הסיכון- וגם סיכון גבוה בהרבה, שלושה סדרי גודל לפחות- ללא היסוס.

erezor

New member
אני לא רואה טעם להמשיך להתנצח איתו

הוא יורה סיסמאות מתוך רפרוף על הדברים שכתבתי וחוסר רצון אמיתי להבין שכשמנהלים מדינה, צריך לשים את הרגש בצד. ברור שאני, או כל אחד אחר, לא רוצה להיות בשבי, וברור שאם אני, או כל אחד אחר, נהיה בשבי נרצה שישחררו אותנו. אבל אם אני נתניהו, ומחר חייל נוסף נופל בשבי - הייתי שם את האופציה הצבאית הרבה לפני כל אפשרות אחרת. בקצב שאנחנו משחררים אסירים, בסוף לא יישארו לנו אסירים, ואז מה נעשה? נחזיר את ירושלים?

למעלה