היום לפני 15 שנה בתאריך 14/10/1994

מעסה11

New member
אפשר ללמוד הרבה מהוליווד

על התנהגות נכונה אנושית , ופולטיקליקורקטית

מעסה11

New member
אני מאד מקווה שאת לא רצינית

אני מאד מזדהה,עם פעולתו של רמבו, וכעסו על הממשלה,שלא רוצה לדעת את האמת על שבוייה ,כדי לא להתמודד עם התוצאות, זה ניצול לרעה של מרות,תאבת שילטון ,אטימות ,התעללות ,התאכזרות לחיילים\שבויים \אזרחים. כמו הסרט הזה ,יש סרטים רבים ,שניתן ללמוד מהם, על הממשלה,ועל המערכת השילטונית העקומה והלא צודקת .

funkusit

New member
וואו. איזה צמרמורת עשית לי

לא שכחתי אותו, אבל ממש לא זכרתי את התאריך. אני כל כך זוכרת את יום שישי הנורא ההוא. הייתי, מה? בכיתה י"א? היינו יוצאים לאומן17 בירושלים, שבאותו ערב נסגר "עקב האירועים". כמעט מצחיק, איך היינו גאים בבעלי המועדון שהחליטו שזה לא יום טוב לריקודים ואלכוהול. ההורים של נחשון שוו אותי במשך השנים. זוג מדהים וחד בצורה מדהימה. לא מתלהמים, לא קוראים להרג או לנקמה. ליבי איתם ואם אפשר מכאן לשלוח להם חיזוק, קטן ולא ממש נחשב, ובכל זאת. תודה שהזכרת לנו אותו. ואותם

Dark Muse

New member
עדיף לצבא לעשות פעולה צבאית נקודתית

בנסיון לשחרר את החייל מאשר להשאירו בשבי. זה אבל עושים לא אחרי שלוש שנים. גם אם החייל יהרג בפעולה חלילה, זוהי עמדת כוח שצריך לעשות. זה עדיף מאשר לשאת ולתת עם ארגון טרור ובעצם לתת לו לגיטמציה ואהדה בעמו.

המתוק26

New member
צודק,רק כאשר אתה החייל השבוי:)

מסכים ? חחח חשבתי לעצמי שזאת לא באמת הדעה שלך..לגבי האופציה האופטימלית

מעסה11

New member
יש זכות ועוד אך..

בטח שיש לו זכות, מדובר על החיים שלו, שבגלל המדינה נמצאים בסיכון,יש לו סופר זכות להחליט מה יהיה בגורלו, וגם למשפחתו, היא יכולה להגיש בגץ וגם לתבוע תביעת נזיקין את המדינה, ואת ראש הממשלה באופן ישיר

Dark Muse

New member
לא

חייל חותם כשהוא מתגייס על כך שהוא מסכן את חייו למען המדינה. זה חלק מהסיכון.

Dark Muse

New member
סביר להניח שכן

ואז יעשו לו קצת בעיות, עד שיוציאו אותו מהצבא. בכל מקרה, אנחנו חיים במדינה שחיה על החרב, כי השכנים שלנו לא סימפטים. אנשים עד לא מזמן התפוצצו פה כשהם אכלו פיצה בסבארו או סעדו את סדר פסח בבית מלון או סתם נסעו באוטובוס לחברה שלהם. חייל מתגייס כדי למנוע זאת, וחייל מודע לסיכון שבעת שירותו למען המדינה ותושביה, החיים שלו נמצאים בסכנה יחסית (יחסית, כי יש יותר סיכוי לההרג בתאונת דרכים מאשר בלחימה בשטחים). גלעד שליט נחטף, אבל כשזה קרה, נהרגו שני חיילים שהציבור לא יודע את שמם ונשכחו מהתודעה. הפואנטה היא שלמדינה כמדינה, אסור להתמקח על בסיס קבוע עם טרוריסטים כאשר הם חוטפים חייל. מאחר ולהשאיר אותו מאחור זאת לא אופציה ערכית, צריך לנסות לחלצו מבלי להפקירו כל כך הרבה זמן, גם אם זה אומר חלילה שיש סיכוי שהוא עצמו יפגע. המוטיבציה לחטוף תגמר כאשר הם יבינו שלא יצא מזה כלום, לא כשהם יקבלו את מה שהם רוצים. בנושא של גלעד זה כבר מאוחר מדי, אז אני בעד עסקה שכזו. מה גם שהמצב כרגע הוא הרבה יותר טוב לטובתנו בשטחים, אז זה לא כזה נורא (אפשר רק להצטער על ה BOOST המורלי שהחמאס יקבל ועידדו בהמשך חטיפות ומאבק מזויין).

prince779

New member
הוא לא יכול לא לחתום.

זה פשוט חלק מהסיכון שאתה חייב לקחת כשאתה מתגייס. צריך להחליט, או שעושים צבא חובה ואז כולם חייבים להתגייס ולקחת את הסיכון שיהרגו או שיחטפו (והמדינה לא תפקיר את אזרחיה רק בשביל לשחרר אותם...), או שעושים צבא מקצועי. אין אמצע.

מעסה11

New member
זה לא חלק מהסיכון...

שהוא בשבי הוא חסר אונים שהוא חייל חופשי הוא יכול להתגונן ,לכן החתימה מתיחסת רק למצב שבו הוא חופשי

Dark Muse

New member
נו מה יהיה עם הליצנים פה...

ליפול בשבי זה חלק מהסיכון של חייל שמשרת. האינטרס "קצת" יותר חשוב מחייל בודד בשבי.

prince779

New member
שום בג"ץ ושום בטיח, תפסיק לחיות בסרט

אין כאן שום קייס כי הממשלה מעולם, אבל מעולם לא התחייבה שתמיד יהיה אפשר להחזיר כל חייל. שום מדינה מעולם לא ניסחה חוזה כזה בין המדינה לבין החיילים.

למעלה