היום ראיתי אמא שמאכילה את תינוקה

panoni1

New member
ונוני בן שנה +3 ועד היום אני מחזיקה

לו את הבקבוק...

גל החזיקה בקבוק לבד מגיל חצי שנה

אבל זה היה רק למים כי היא ינקה. בגיל 10 חודשים היא קיבלה סימילאק לליה ואכלה אותו לבד אם התחשק לה וכך עד היום, בת שנה וחצי, היא יודעת שאם בא לה להתפנק, היא יכולה להגיד לי "אמא פה תינוקת" ואז אנחנו יושבות על הספה ואני מאכילה אותה כמו תינוקת.

זה מזכיר לי ...

כשאני שמה את התינוקת שלי בעגלה אני לא קושרת אותה, אף פעם, ולא ייאמן כמה הערות יש לאנשים להגיד בנושא... בלי ששואלים לדעתם, אנשים זרים לחלוטין. פשוט לא בא לי לקשור אותה וזה ממש לא אומר כלום על תפקודי כאמא... (ככה אני, מאמינה בחופש התנועה ובחופש בכלל...) נראה לי שלא כדאי לשפוט אנשים ככה סתם בלי סיבה. כל אחד שיעשה מה שטוב לו ומה שטוב לתינוק שלו בעיניו.

sipor

New member
זה נכון.

כל אחד מגדל את ילדיו כמו שהוא רוצה וחושב שהכי טוב, אבל לעיתים יש סכנה לשלומו של הילד, האם נכון הדבר שהיית שותקת אם היית רואה אבא/אמא מרביצים לילד? חסר אונים? ברור שלא, לפחות לא אני, נראה לי שמירב חשבה שהילד נחנק זה הכל, ודאגה לשלומו של חסר האונים הזה. אני חושבת שאצלה האכלה נקשרת לחום, גם אצלי, ולאנשים כאלה קשה לראות מראה של אמא שמאכילה את הילד שלה מבלי להסתכל אפילו עליו. ואפרופו לא קושרת בעגלה, גם גיסתי כזאת.. עד שהילדה שלה נפלה עם הפנים לרצפה ופתחה את הראש, מאותו רגע היא קושרת, למרות כל נושא החופשיות. תלוי בן כמה הילד ועד כמה הוא אחראי ולא קופץ, גם דבר כזה עשוי להיות מסוכן, לא מאמינה שבחיים הייתי מעירה על זה ללא הנסיון האישי שלי. זה עדין לא אומר שאני מתערבת לך, ברור שאני רק מזהירה אותך, שתשמרי על הילד , שאת זה אני בטוחה את עושה .

טוטי30

New member
הכל טוב ויפה - אבל....

הקשירה בעגלה היא למען בטיחות התינוק, וכן חשוב לקשור. חופש תנועה אפשר לתת במקומות שאין בהם סכנה, למשל על השטיח... לא מסכימה איתך.

מותר לך...

לא להסכים איתי ולהצטרף לעוד הרבה שלא מסכימים. ושוב - כל אחד כטוב בעיניו!

ושמתי לב שיש כאן נשים אנטילגנטיות

ויש גם כמה שממש לא והרמה יכולה לפעמים להיות מאד נמוכה... ברשותכן אני אענה רק לתגובות שמתאים לי לענות, ממש לא לכולן. תודה על ההבנה.

1במיה

New member
מאמינה בחופש התנועה???

זה ההסבר הכי לא משכנע ששמעתי בזמן האחרון. אני לא צדיקה ואולי קרה שיצאתי עם הילדה לא קשורה בעגלה אבל לא בשם חופש התנועה. לא בגלל שאני חושבת שצניחה חופשית זה אחלה רעיון.

אבל לא ניסיתי לשכנע...

חשוב לי שהילדה שלי תהיה חופשיה כן, לכן מעולם לא הרגשתי צורך לקשור אותה בשום מקרה (חוץ מבנסיעה ברכב כמובן) לא לכסא של האוכל ולא לעגלה. היא ילדה עם יציבות, גמישות ושיווי משקל מדהימים ויודעת להיזהר בעצמה ממצבים מסוכנים. אני מאמינה שהיא לא תחליט לצנוח חופשי על דעת עצמה כי ברור לה שהיא יכולה להיפגע (היא בת כמעט 10 חודשים). ברור שאני לא אמא לחוצה ומלחיצה ואני מאמינה בילדה שלי ובאינסטינקטים שלה. שוב, לא ניסיתי לשכנע או אפילו להציע למשהי לנהוג כך, אין ספק שזו דרך שלא מתאימה לכל אחד ולא לכל תינוק. סתם ציינתי את העובדה שיש אנשים שבוחרים "אחרת" וזה לא אומר שזה פחות או יותר טוב.

mevav1

New member
תראי,גישתך מקובלת עלייך,אבל כשמדובר

בתינוק רך בגיל שאוכל בשכיבה לבד(ואני כבר לא מדברת על החום,אלא על הבריאות)אז אני לא מאמינה שיש אמא שתראה שהאם לא רואה אפילו אם הוא נרדם או נחנק חלילה וחס ולא תעיר לה לתשומת לבה שהתינוק נרדם. ועובדה שכאשר הילד היה ער לא אמרתי כלום,כי זו זכותה,היא אח"כ תאכל אותה כאשר התינוק שהפך לנער לא ישים קצוץ על האמא.

טוב וזה כבר משהו אחר לגמרי...

אבל שוב זה אותו העיקרון כל אחד עושה את מה שהוא חושב שהכי טוב בשביל התינוק שלו. מי אנחנו שנשפוט?

לימיצ

New member
לא "בא לך"?

זה ש"לא בא לך" זה אומר שאת חסרת אחריות, או סתם לא חכמה במיוחד (או שילוב של שניהם..) חכי שהבת שלך תעוף מהעגלה ותפתח את הראש ואז נראה כמה תצאי בכאלה הצהרות נחרצות. אני מקווה בשביל הבת שלך ש"בא לך" לפתוח גם מים קרים כשאת עושה לה אמבטיה, וש"בא לך" לרסק לה את האוכל אם היא עדיין קטנה, וש"בא לך" להיות לידה ולשמור עליה כשהיא מתחילה לטפס על מדרגות... באמת "לא ייאמן" כמה אנשים מעירים לך על כך, ממש מפתיע!

ELLA31

New member
בקשר לקשירות

זה פשוט סתם לא נעים כשהוא פתאום מתגלגל החוצה. גם אני האמתי בחופש. היום אני יותר מאמינה בבטיחות. שלא יהיה לך נסיון רע כמו שלי, אמן אמן. תקשרי אותו!!!!!!!!

אנדראה

New member
נראה אותך אומרת לא בא לי כשהילדה

שלך תעוף מהעגלה (חס וחלילה) ושלא נדע מה יכול לקרות. תגידי את נורמלית??? מה זה "לא בא לי..." כשמדובר על בטיחות הילדים את צריכה לחשוב עליהם ולא על עצמך והאנשים מעירים לך בצדק!!!!!!!!!!!!! את חסרת אחריות!!!!!!

אמאדובה

New member
רק רוצה לספר לך מנסיוני

חופש זה דבר נהדר, וגם לי בהתחלה היה קשה לקשור כל הזמן כי ריחמתי על אלעד. עד שפעם שמתי אותו בסלקל על העגלה, במקרה הוא היה קשור, ולא שמתי לב שהעגלה לא "נעולה" עד הסוף במצב פתוח. ירדתי במדרגות והעגלה פשוט התקפלה והסלקל עף ממנה. הסלקל עוד נשאר צמוד לעגלה אז הוא לא נפל על הרצפה, אבל אם אלעד לא היה קשור הוא היה עף על הראש מגובה 5 מדרגות. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אז.

לצערי גם הקטנה שלי לפעמים אכלה

לבד ולמעשה אפילו עד היום שהיא כבר בת שנה וזה בגלל שהיא נולדה לאחות בת שנה כך שהייתי חייבת להתחלק בין שתיהן,לצערי הקטנה באמת קיבלה פחות תשומת לב אבל בפירוש לא פחות אהבה... כך שיסורי מצפון יש אבל אהבה ויחס יש בשפע...ואני מאמינה שתמיד יש יסורי מצפון כי תמיד מנסים ורוצים להיות האמא הטובה ביותר...לילדים שלנו.

mevav1

New member
אמא לגוזלית,אותך אני מאוד מבינה

(לא שאחרות לא, חלילה וחס),אני מבינה שאי אפשר להאכיל תינוק בו בזמן כשהתינוק המעט יותר זקוק לאמו גם הוא..יש גבול לכל הורה,אבל היא הייתה חופשיה עם ילד גדול ועצמאי וכולה היא רצתה לדבר עם האמהות(וזה גם כהרגלה),אבל כל עוד אין מדובר בילדי? ממש לא איכפת לי,למרות שזה כואב. ומתוקה,אני באמת בטוחה שאת אמא עשר..אני מרגישה לפי נימת דברייך אי נעימות על איך שאת מאכילה את תינוקך,אבל היש לך ברירה אחרת? ושמתי לב לפי התגובות שכנראה יש עוד אמהות כאלה,אבל כל אחת עושה מה שהיא מרגישה ואני לא באה להטיף פה מוסר. לדעתי אפילו עדיף שככה תאכילי את ילדך והעיקר שבתך לא תרגיש חסך עת את מאכילה את אחיה המתוק,אנו לא סופרוומן ויש עוד ילדים שצריך לטפל בהם. אני באמת מצטערת אם נגעתי למי מכן בנק' רגישה..בחיי שלא זאת כוונתי. ואני בטוחה שכל אחת היא אמא טובה לילדיה. ואני ממש לא מתנשאת כמו מי שאמרה שככה הבנתי מדבריה. אבל יותר מזה אני לא מרגישה צורך להתנצל כי לא חטאתי ולא פשעתי ואני כולי תקווה שהבנתן אותי. כל טוב אגמים ובאמת שאין לך על מה לחוש רגשי..

mevav1 את מקסימה ואף אחד

לא מאשים אותך ואני לא חושבת שהגזמת אנחנו ערניות וזה טוב וחוץ מזה דיעה מותר להביע כל אחת לוקחת מזה משהו...לעצמה נסלח לך מראש האכפתיות שלך והדאגה שלך לזעטוטים מעידה עלייך כאדם טוב וחם. אשריי הקטנים שלך שיש להם אמא כמוך

mevav1

New member
תודה רבה לך אמא לגוזליות../images/Emo24.gif...

תודה על מילותייך ואני לא חושבת שהאשימו אותי,אלא כאילו שאמרתי דברים שהם לא נכונים ולכן נראה כאילו אני מתנצלת,אני רק מסבירה את עצמי ואת כוונתי ומה שאמרתי. ותודה על מילותייך
מירב.

למעלה