היורש - סיכום

Flagg1

New member
למה סתם להגיד?

רוב הרעיונות בתוכנית של דרן הם מקוריים שלו. יש רק מעט פעמים שהוא משתמש ברעיונות שכבר נעשו בעבר, וגם את זה הוא עושה בצורה די שונה, וכנראה רק אחרי שהוא מקבל אישור לעשות את זה. מה שנמרוד עושה זה לקחת את הרעיונות של דרן וקצת משנה אותם בלי אישור. לדוגמא, מסלול המכשולים עם האמת ושקר, ומסכי הטלויזיה של האנשים שמסתכלים מהצד. זה העתק מדויק של מה שדרן עשה בתוכנית שלו. יש עוד די הרבה דברים שהוא לקח ישר ממנו. גם הפורמט עצמו של התוכנית זה מקורי של דרן, ולא ידוע לי שערוץ 10 קיבלו זכויות על כך. אגב, ברור שאף אחד לא בא בתלונות לארבל. מי רוצה להיות מיליונר זה פורט קנוי והערוץ היה צריך לקבל אישור על זה מהתוכנית המקורית. אתה חושב שכל אחד יכול פשוט להעתיק מחו"ל סתם ככה?

realface

New member
נהנתם?

מה זה משנה אם זה לא תוכן מקורי שלו, אני מניחה שדראן בראון לא נולד מנטליסט. מה שיפה אצל נמרוד, שגם אם כבר מכירים את הטריקים הוא עדיין יכול לגרום לך להתרגש.. שוב, ושוב. יכול להיות שבעונה הבאה הוא יעשה דברים מקוריים שלו, מאין לך לדעת

michaeler

New member
כמה הופעות של מנטליסטים ראית

להוציא את נמרוד ודרן?

Flagg1

New member
די הרבה האמת

אבל שוב, זה אפילו לא קשור להופעות אחרות, כי הפורמט של דרן הוא מקורי לגמרי והוא עשה הרבה דברים שפשוט לא אפשרי לעשות על הופעות על במה. כמו מסלול המכשולים הזה, בעיטות פנדלים, ישיבה עם פסיכולוג ולנחש מה הוא חושב וכו'. אלה רעיונות שהוא לקח מדרן ב-100%. גם כל צורת הביום, צורת ההנחיה, דיבור עם האורחים, והדרך שהתוכנית מתנהלת, זה העתק כמעט מדויק לדרן. אז כן, אני חושב שבמקרה כזה צריך לקבל אישור מסוים לעשות את הדברים האלה. איך תרגיש אם תמציא רעיונות משלך לתוכנית ואז מישהו יבוא ויקח לך בלי רשות? זה לא עובד ככה.

michaeler

New member
טוב, זה לא מוביל לשום מקום...

לדעתי נמרוד לא העתיק, אבל זכותך לחשוב אחרת
רק דבר אחד שאני רוצה לציין - כתבת בין היתר שנמרוד העתיק גם את צורת הביום, ובכן, הלוואי ואת זה הוא באמת היה מעתיק... הביום בתכנית של בראון(הכול כולל הכול, תפאורה, תאורה..) פשוט ברמה אדירה ביחס לתכנית של נמרוד(ובכלל, לתוכניות בארץ), מי ייתן ואת זה באמת ילמדו להעתיק.

Flagg1

New member
אולי לא ראית את רוב התוכניות?

זה מוזר שאתה אומר שהוא לא מעתיק, כי יש דברים שקשה לא לשים לב. למשל הרעיון של מסלול המכשולים, שהוא כמעט בדיוק אותו הדבר. נמרוד היה יכול לעשות את זה בצורה אחרת בשביל קצת להתרחק מהרעיון של דרן. אבל במקום זה הוא עשה הכל מאוד דומה. קשה לי להאמין שזה רק צירוף מקרים, כי זה כבר קרה מספר פעמים. לא שמעתי על שום מנטליסט אחר שעשה אפקט כזה באותו הסגנון. דווקא הביום של נמרוד מאוד מרשים יחסית למה שרואים בארץ. נכון שאצל דרן זה נראה הרבה יותר מקצועי, אבל לא לשכוח שיש להם תקציב הרבה יותר גבוה. יותר התכוונתי לאווירת התוכנית וסגנון הצילום, שלדעתי מאוד מזכירים אחד את השני. אני אפילו חושב שמוזיקת הפתיחה מאוד דומה, אבל במקרה הזה ייתכן שזה רק הדמיון שלי.

למעלה