הייי [קליפים גוטים]...

lestatgirl

New member
ואני שואלת

למה זה משנה אם מישהו שומע פאוור מטאל או מטאל גות'י אור וואטאבר הוא שומע מה שהוא אוהב הוא נהנה מזה? אפעם לא הבנתי את הקטע הזה במוזיקה שכולם מנסים להכניס כל להקה לתבנית קטנה ומסודרת כמעט כל להקה או אומן שעושה מוזיקה מושפע ממספר מגוון של סגנונות זה אפעם לא יהיה רק רוק או רק פופ או בלעכס למי אכפת אם אבריל היא וונבי או לא (האמת שאישית לא שמעתי אפעם שהיא אמרה על עצמה שהיא פאנקיסטית קשוחה זה מה שהאנשים עשו ממנה) הקיצר שמעו מה שאתם אוהבים אני היחידה שנמאס לה שאנשים מנסים לקטלג כל דבר ?

ToryMaster

New member
כן ולא

לא איכפת לי שאנשים מנסים לקטלג כל דבר, אבל איכפת לי שאנשים מנסים להיות מה שהם לא ואיכפת לי כשאנשים שופטים אנשים אחרים בסביבה שלהם על פי הלבוש שלהם או על פי המוזיקה שהם שומעים. מאוד מעצבן אותי שלהיות פריק מטליסט גות'י קודר זה נורא אין, וזה הטוב האולטימטיבי, בעוד שלשמוע פופ דביק, ללבוש ורוד ולהיות מאושרת וקופצנית נתפס כמשהו שיש לגחך עליו. |פקצה וגאה בזה|.

ToryMaster

New member
מזתומרת ההפך?

שלהיות פקאצה ורדרדה זה אחלה ולהיות פריק קודר זה מושא ללעג? לא שידוע לי, אבל אני יצאתי ממה שהיית מגדיר כ"סצינת המיינסטרים" פחות או יותר. כל מה שאני יודעת זה שאם לשפוט על פי האנשים שסובבים אותי, האנשים שאני רואה במפגשים וכדומה, השאיפה היא להיות בלקר קודר חותך ורידים. פתטי משהו בעיני, אבל מה לעשות. |עריכה| במחשבה שנייה, אני כן יכולה לחשוב על "קבוצה" כביכול שמסתכלת על גות'ים כמשהו מוזר, נלעג, פריקי. אני מדברת כמובן על סצינת ה"ערסים" וה"פרחות", בשפת העם. כעיקרון, זה סוג האנשים היחיד שאני יכולה להצביע עליו שמתייחס לכל שומע מטאל לבוש שחורים כאל פריק ביזארי. מלבד זאת [ומלבד אנשים שהתבגרו מספיק כדי להבין שאין טעם להיות מה שאתה לא], אני יכולה פחות או יותר להכליל את כל שאר ה"קבוצות" ככאלו שבעיניהן להיות מטאליסט קשוח זה פסגת השאיפות. |חפרנית|

Blade Of Fire

New member
מה לעשות שאנשים צריכים סדר?

שמעי.. ברגע שאומרים לך שם של איזו להקה ואת שואלת איזה סגנון הם-את יודעת מה לצפות.. לסטנדרטים כאלו או אחרים.... אם למשל יגידו אדגאי ופאוור מטאל אנשים יצפו לקול מאוד גבוה, קלידים, ליריקה פנטסטית... אם יגידו שליבז אייז זה גות' אז הצפי הוא לקול נשי סופרני, נגינה איטית יותר מהנהוג, ליריקה קצת דכאונית אם יגידו שצ'ילדרן אוף בודום זה דת' מטאל אז את הצפי הוא גרואול עמוק ועצבני, נגינה מאוד מאוד מהירה, ליריקה שמדברת המון על מוות (אבל כאנלוגיה לדבר אחר). הבנת את הרעיון נכון? יפה.. אז הקיטלוג של המוזיקה עוזר לאנשים להתקשר ברמה יותר טובה(ראי פורום פאוור מטלא *פירסום עצמי*)... ולא זו לא השלכה לקיטלוג של אנשים.. זה משו אחר שהחברה עושה וזה סתם גרוע...

צודקת

כל אחד עושה את הסגנון שלו וכל אחד יכול לספר על הסגנון כדי שאנשים ידעו את הסגנונות אני יודעת? איך דרך אחרת להגיד אם לא להגיד את שם הלהקה ככה אנשים התרגלו לזה למרות שזה לפעמים מתוסבך ויש וויכוחים אז זהו נגיד ששמעתי על להקה כלשהי ואמרו שזה סגנון מטאל גות' אז מיד אני אשמע אותם אבל נגיד ואמרו לי סגנון לא אהוב עליי במיוחד אז לא אשמע אותם כי אני כבר מדמיינת לעצמי את הסגנון קיצררר בעיניין המיסחור של להקות יש כמה וכמה מיסחורים 1-מיסחור של להופיע בפרסומות של כלמיני שלא קשורים למוזיקה 2-מיסחור בגגל שהלהקה הנוכחית ממש טובה ולא סתם 3-מיסחור איך אני אקרא לזה? "גות'=קול" נקח לדוגמא את אוונסנס בגלל המדובר עליהם כוואנבי גות' או בכלל איכשלא יהיה איכשהו קשור בהם ה"גות'" זה עכשיו כאילו להיות גות'י זה "אין" פתאום כולם אוהבים אותם ובכלל אוונסנס לא גות' גות' אולי משלוב בו סגנון כזה קל כנראה יש עוד כאלו מיסחורים ועוד דבר במיסחורים נקח לדוגמא את אפיקה הם לעולם לא נראו בMTV אבל נגיד בMTV של הולנד(אני יודעת?!) הם ממש מוכרים וחבל...יכול להיות שהם ממוסחרים שם אבל לא אצלנו אוף כמה כתבתי

ToryMaster

New member
עידן - זכר.

סליחה, הייתי חייבת לציין את זה. הפואנטה מאחורי הכל, היא שהרבה אנשים אוהבים את אוונאסנס [לדוגמה] בראש ובראשונה כי הם להקת מטאל דכאונית ושחורה כביכול, ולאו דווקא כי הם טובים [אם כי זה בהחלט יכול להיחשב קריטריון אצל הרבה אנשים]. מטריד משהו.

הנה, אמרת...

"נקח לדוגמא את אפיקה הם לעולם לא נראו בMTV אבל נגיד בMTV של הולנד(אני יודעת?!) הם ממש מוכרים וחבל..." למה חבל? הרי מה שמשנה בסופו של דבר זה המוזיקה שלהם. המוזיקה שלהם שונה בהולנד? היא זהה. פשוט מכירים אותם ואוהבים. למה זה מפריע לך? אני בין השאר בפורום HIM, ובעקבות כתבה שהייתה על HIM בראש 1 התקבלו תגובות מבואסות מאנשם ש"אוי עכשיו ילדים קטנים ישמעו HIM וזה יהיה האופנה בלה בלה בלה". ואני תוהה. נניח וזה יהיה אופנה. למה לי צריך להיות אכפת? בתור מישהי ששומעת HIM בשביל המוזיקה בלבד, למה זה צריך לשנות לי? העניין הוא שכנראה יש אנשם ששומעים את המוזיקה הזאת, כמו שאמרתי, כדי להיות מיוחדים. אז לצערם, עכשיו זה נהיה מאוד מגניב ואופנתי והם יצטרכו לחפש תדמית מגניבה אחרת. שמעתי שלהיות סקייטר נהיה מגניב עכשיו!

Blade Of Fire

New member
אהמ למען האמת? יש קשר...

לפעמים אנשים פשוט רוצים לשמור לעצמם את הלהקה שאף אחד לא שומע... זה כיף להיות זה ששולף פתאום את הלהקה הלא מוכרת... אבל ניקח את זה מזוית אחרת-לפעמים המיסחור ו"עכשיו ילדים קטנים ישמוע אותם" משפיע על הלהקה. זה בדיוק מה שקרה, למשל, לנייטוויש ולמטאליקה. נייטוויש פורסמו בכל מקום אפשרי בשנתיים האחרונות, הכניסו קליפים לMTV ולVH1, התמונה שלהם הופיעה בראש1 או מעריב לנוער... והנה-שנה שעברה יצא אלבום חדש שציפינו לאלבום יפיפה ומלודי כשאר האלבומים ויצא אלבום ממוסחר שקורא להציל את האינדיאנים מהאדם הלבן באחד השירים. או מטאליקה- סט. אנגר, האלבום האחרון שיצא ב2002. אלבום גרוע לפי דעתם של המעריצים השרופים ביותר. בעיקרון הכל התחיל ב91 עם הבלאק האלבום והמסחור של השירים ומשם הייתה רק התדרדרות בדיסקים (לעומת 4 הדיסקים שקדמו לבלאק אלבום). למרות שזה לא חייב להשפיע. אני אתן הפעם דוגמא מקומית-היהודים. בינתיים שוחררו 4 או 5 שירים מהאלבום החדש שלהם שעתיד לצאת ב2006. כל שיר-מעולה בדיוק כמו הקודמים לו. והיהודים היום בתהליכי מסחור מתקדמים ואני מודה בזה. מקווה שהבהרתי את טענתי:)

הבנתי אותך =]

אבל אני לא בטוחה שהבנת אותי P= לא התכוונתי ללהקות כמו נייטוויש שהמיסחור שלהן השפיע על המוזיקה. (ואני דווקא מאוד אוהבת את השיר שדיברת עליו. אבל זה לא הניטוויש שלי, אני מודה) אני מדברת על להקות כמו אפיקה, שעליה היא דיברה, שעם כל הפירסום וההכרה המוזיקה נותרה כשהייתה. כמו ווית'ין טמפטיישן וכמו להקות רבות נוספות =] אני יודעת שיש להקות שבשביל להיות מוכרים הם "מתפשרים" על המוזיקה שלהם. אבל אני לא מדברת על הלהקות האלה. טוב אני חייבת לרוץ לבחינות אז אני אגיב כשאחזור כי לא הסברתי את עצמי טוב =]

אני זוכרת כשביקשתי פוסטר של

נייטויש וגם של אפיקה וכל אלה ושמו רק נייטויש חחחח

השתמשת בHIM בתור דוגמה ואני אמשיך

איתה, גם אני חובבת HIM כבר דיי הרבה זמן. אחת הלהקות האהובות עליי. כשהכרתי אותם היו אולי 10 מעריצים שלהם בארץ והיה נחמד לנהל שיחות עליהם עם אנשים, על המוזיקה וכו'. עכשיו הם בכל חור. בהוטטופיק אתה יכול לקנות תיק אוכל, מימיה, שרוכים לנעליים והשד יודע מה עוד עם הסמל שלהם. זה מגעיל. יוצא לי לראות אנשים כותבים את השם שלהם ליד להקות פופ ופאנק ובתור אחת שאוהבת אותם זה מפריע לי. זה לא מה שיגרום לי להפסיק לשמוע אותם, אבל זה יעצבן במידה מסויימת. ההצלחה שלהם בארצות הברית מטורפת בגלל שבאם מיחצן אותם לגמרי, אז הם התחילו להכין קליפים אמריקיים והשיר החדש שלהם ממוסחר לחלוטין וזה מעצבן. :/ אני שמעתי עוד שיר מהאלבום שלהם והוא נשמע יותר סביר... אני מקווה שלא כל האלבום ישמע כמו הראשון כי באמת חבל, להקה מאוד טובה, או לפחות הייתה טובה.

ToryMaster

New member
המ

למה איכפת לך שהם כתובים לצד להקות פופ? מה הבעיה עם זה? אני מבינה למה יפריע לך שהם ישנו את הסגנון ויתפשרו לטובת הצלחה, אבל בהנחה והם לא ישתנו, מה איכפת לך?

זה פשוט מעיק. לא יודעת איך להסביר..

גם שמעתי פעם ראסמוס עד שהאלבום החדש עיצבן אותי למרות מה שאומרים עליהם, ועליהם אומרים דברים יותר חמורים מHIM ואצלהם זה פחות הפריע לי, לא יודעת, אני מוזרה.

ToryMaster

New member
אז מה

יעצבן אותך לשמוע דרים תי'אטר רק כי תדעי שאני ממש אוהבת אותם, אבל מצד שני הפלייליסט שלי מלאה בווסטלייף?

לא, ממש לא.

זאת מדינה חופשית, תשמעי מה שאת רוצה... מה שמגעיל אותי זה ה"HIM שולתים!!1 וגם לינקין פארק!!1 כפרות שלי חולה עליהם! וילה כוסון שלי תעשה לי ילד"

למעלה