הייתי רוצה שבצו ראשון ושני במבדקים שעושים לצעירים שלפני הגיוס שיוסיפו שאלה אחת נוספת וחשובה..

רוב הזמן נח

Well-known member
מה אתה מצפה שיעשו במקרה ותיפול בשבי של האויב או שיחטפו אותך טרוריסטים?

1. שיעשו הכול כולל סיכון ביטחון המדינה שזה אומר שחרור מחבלים רוצחים ועצירת הפעילות הצבאית, בשביל לשחרר אותי.

2. ליפול בשבי זה סיכון שחייל צריך לקחת בחשבון והמדינה צריכה לנסות לשחרר אותי בעסקה הגיונית שלא מסכנת את הביטחון.

ולפי זה שיגייסו. זה ימנע אחר כך טענות הזויות שהחיילים לא יתגיסו כי ידעו שלא יעשו הכול בשביל לשחרר אותם במקרה ויפלו בשבי או יחטפו.

1ספי11

Well-known member

1. שיעשו הכול כולל סיכון ביטחון המדינה שזה אומר שחרור מחבלים רוצחים ועצירת הפעילות הצבאית, בשביל לשחרר אותי.

2. ליפול בשבי זה סיכון שחייל צריך לקחת בחשבון והמדינה צריכה לנסות לשחרר אותי בעסקה הגיונית שלא מסכנת את הביטחון.

ולפי זה שיגייסו. זה ימנע אחר כך טענות הזויות שהחיילים לא יתגיסו כי ידעו שלא יעשו הכול בשביל לשחרר אותם במקרה ויפלו בשבי או יחטפו.
וחייל שיעלה בדעתו שצריך להחזיר אותו מהשבי לא יגויס.

1ספי11

Well-known member
אלה האפשרויות בגדול. אפשר לשנות ניסוח פה ושם.

או שאתה חושב שצריך לשחרר חטוף בכל מחיר.
או שאתה חושב שצריך לנסות אבל לא בכול מחיר.
"כל מחיר" הוא עניין רחב מאוד. וברגע שקבענו את העיקרון נשאר לדבר על המחיר.

SupermanZW

Well-known member
אלה האפשרויות בגדול. אפשר לשנות ניסוח פה ושם.

או שאתה חושב שצריך לשחרר חטוף בכל מחיר.
או שאתה חושב שצריך לנסות אבל לא בכול מחיר.
לא. קל לך לדבר על מה צריך לעשות כשמדובר בזרים, אבל לא היית אומר אותו דבר אם היה מדובר בך או בקרוביך. גם מי שחושב שלא בכל מחיר, אם מדובר בו או בקרוביך זה הופך עבורו למשהו שצריך לעשות בכל מחיר. זו בדיוק הסיבה שאסור לשפוט את משפחות החטופים.

DANIAVNI

Well-known member

יש נקודה שכדאי שנתייחס אליה
תראה, חלק מהמוטיבציה של החיילים בחלקם נובעת מתמימות
אחד מהשקרים הפחות מדוברים
זאת אומרת
הם עדיין לא פגשו את הצדדים האכזריים של המדינה
את הבירוקראטיה
את האדישות כלפיך אם תיפול לכל מיני צרות ועוד...
את זה שמעבידים יעדיפו לגייס מישהו שלא "יברח" להם למילואים
עכשיו מה שאתה רוצה לעשות כאן
זה לפגום בתמימותם .
יש בשאלה כזו כדי לאמר לחייל
אמנם אתה בא לתת ואנחנו אמנם נחזיר אבל עד גבול מסויים
אף אחד לא ירצה להעיר דובים .

אני שירתתי בצבא בהתנדבות
איפה היה המשבר הראשון שלי
רס"ר רצה לתקוע אותי בבסיס בגלל שהייתי בלי כומתה
אז שאלתי את עצמי
לא מבין
אני בא לתת לכם עבודה בחינם ולכם יש בעייה אם אני עם כומתה או בלי כומתה ?????
יכולתי בכלל לא להיות כאן
על מה אתם מדברים ????
ישר הלכתי לשלישות וביקשתי לצאת משם .
אולי היום הייתי פועל אחרת
ומתחשב בטימטום הצה"לי
אבל אי אפשר לאמר שבכלל לא צדקתי .

Harrington

Well-known member
מנהל

זאת לא יכולה להיות החלטת חייל ולא משנה מה תהיה החלטתו. מבחינה זו החייל שייך לעם כולו, לטוב ולמוטב. זאת לא החלטה שלו בדיוק כמו שזאת לא החלטה של משפחתו. ממילא, בשביל מה לשאול שאלת קיטבג שלתשובת החייל תהיה אפס השפעה על מה שייעשה בזמן אמת אם חו"ח זה יקרה לו?

רוב הזמן נח

Well-known member
זאת לא יכולה להיות החלטת חייל ולא משנה מה תהיה החלטתו. מבחינה זו החייל שייך לעם כולו, לטוב ולמוטב. זאת לא החלטה שלו בדיוק כמו שזאת לא החלטה של משפחתו. ממילא, בשביל מה לשאול שאלת קיטבג שלתשובת החייל תהיה אפס השפעה על מה שייעשה בזמן אמת אם חו"ח זה יקרה לו?
זה בשביל למנוע את הטמטום שאומרים השמאלנים, שחיילים לא יתגייסו כי ידעו שלא יעשו הכול בשביל לחלץ אותם מהשבי.

אם יהיו נתונים שהחיילים עצמם מראש חתמו שהם לא רוצים שיסכנו את הבטחון בשביל לשחרר אותם בעסקה מופקרת, השמאלנים לא יוכלו להטריל עם הטמטום הזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה בשביל למנוע את הטמטום שאומרים השמאלנים, שחיילים לא יתגייסו כי ידעו שלא יעשו הכול בשביל לחלץ אותם מהשבי.

אם יהיו נתונים שהחיילים עצמם מראש חתמו שהם לא רוצים שיסכנו את הבטחון בשביל לשחרר אותם בעסקה מופקרת, השמאלנים לא יוכלו להטריל עם הטמטום הזה.
לא מעט חיילים הצהירו שאינם מוכנים שישראל תסכן אנשים בשביל להציל אותם או חו"ח את גופותיהם. מאומה מהנ"ל לא יפריע לשמאל לדקלם את ההפחדות שלו. אבל אני עדיין בדעה שגם אם חייל כלשהו הצהיר כך, זאת החלטה של המדינה ולא של אותו חייל.

דגלמנגל

Well-known member
אהה, הימנונים לא אומרים יותר מדי, הם מוציאים פרופיל 21, באופן הכי טבעי שאפשר, מה שמעיד עליהם, שגויסו בטעות.

ומה קורה למי שבוחר 1?

למעלה