אתה מאמין לכל דבר שאתה קורא, לא מתאים לך.
לא כולם שקרנים כמוך, הסוגד SupermanZW. וודאי שהוא מאמין לסיפוריי על הצבא (גם אם התבלבל קצת בדרך וכתב שהורידו לי פרופיל על סיבות נפשיות כי זכר לא נכון את הסיפורים. הסיפור האמיתי מצוי בתגובתי אליו, שבה אני מרענן את זיכרונו באשר לסיפור האמיתי. אתה מוזמן לקרוא, אם תרצה).
אתה לא באמת יודע מה הסיפור של אינפנטילי הפורומים.
אני לא אינפנטיל. זה הוא שהוא מפגר עם תעודות. יום אחד הוא דמיין מתוך טיפשותו הרבה שאני אינפנטיל והחל לקרוא לי כך שוב ושוב ללא כל סיבה נראית לעין. רק לאחר זמן רב הצלחתי לשכנעו לחשוף את סיבותיו לקרוא לי כך:
כל טענותיו מדוע אני אינפנטיל הופרכו מיד:
אך למרות שמעולם לא הצליח להסביר לאחר תגובתי זאת מדוע אני בכל זאת אינפנטיל, הוא ממשיך לקרוא לי כך עד עצם היום הזה.
טוב, נו, בן-אדם מפגר, זה לא כאילו שחסרים אנשים כאלו בעולם
אם אינני טועה יש מגבלת זמן לסיים תואר ראשון,
אני לא כל-כך יודע וזה גם לא כל-כך מעניין.
כשזה ברור לכל מי שמודע להישגיי ושהוא אינו מפגר שאת התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה הייתי צריך לעשות בבית-הספר לפסיכולוגיה של הרווארד שבמסצ'וסטס, תחת השגחתו הקרובה של פרופסור סטיבן פינקר, או אם הייתי מעדיף להישאר בארץ, אז באוניברסיטת תל-אביב, ושלימודיי באוניברסיטה הפתוחה הם למעשה טעות בוטה של האנושות. כמו לדוגמה זה שלא למדתי בבית-ספר למחוננים המותאם לצרכיי.
מאוד עצוב, אבל זה מה שקורה וזה מה שאנחנו מקבלים כשאנחנו מעדיפים ראשית כל להנחית אדם על הירח ולפצח את האטום, במקום לדוגמה, לא יודע, הנה רעיון משוגע, להתחיל מהבסיס כמו אנשים נורמאלים ושפויים? לדוגמה להתחיל מהבסיס ולהמציא מבחנים שמטרתם לאמוד את ערכם ויכולותיהם של האנשים?
ולפרוטוקול, ולפני שתספיק להגיד לי שדווקא המציאו מבחנים שכאלו, אז תן לי להקדים אותך ולהבהיר שמבחנים שכאלו שהומצאו אך שאינם עובדים, לא נחשבים.
הטעות המותרת בפסיכולוגיה היא 5 אחוז.
כשזה מגיע למבחני אינטליגנציה, מבחני האיי-קיו טועים בטווח של בין 10 ל-15 אחוז. וגם זה רק מבחני אינטליגנציה-יכולות העיבוד של המוח, שאלו אפילו לא הקוגניציות החשובות ביותר. ומה על תוכן המוח?
כשזה מגיע אל מבחני השכל, הם פשוט לא קיימים, ולא הומצאו מעולם עד עצם היום הזה, למעט אולי בכתביי, ובתחום זה האנושות מגששת בידיה באפלה מוחלטת, חסרת אונים לחלוטין, וגאוננו, אלו האמיתיים, הגאונים האינטלקטואליים, של השכל, של "אני יודע ממש המון דברים", לדוגמה כמוני; לא גאונים כמוך, של אינטליגנציה, גאונים של "אני יכול לחשוב ממש מהר ואני זוכר ממש טוב דברים שקרו לפני הרבה זמן"; גאוננו, אפילו הגדולים ביותר, לדוגמה אלברט איינשטיין, תומאס אדיסון, מאור פז, נחשבים לפני פריצתם הגדולה על-ידי לפחות מחצית מכריהם ויותר מכך לטיפשים גמורים (אני מזכיר לך שגם אתה חשבת שאני מפגר לפני שהבנת שאני גאון מופלג, הכרזת עליי כאלוהיך, ביקשת ממני ללמד אותך לעשות אלפי אחוזים בבורסה, העברת מיליונים ממקום למקום על-פי הנחיותיי והתחלת לשאול אותי את העתיד), וזאת כאשר רוב הגאונים האלו, אפילו המופלגים, למעשה לעולם לא יגיעו אל פריצתם הגדולה וימותו באנונימיות, בגלל כישלון המערכת לזהות אותם ולתת להם את כל מה שהם צריכים, מה שרק הופך את הדרך לקשה יותר.
ואם התחיל ללמוד באו"פ בגיל 18
התחלתי בגיל 22.8 בקירוב.
כבר חלפו 8 שנים מאז שהתחיל,
אני בשנה החמישית.
זה לא סוד יותר מידי גדול שלגאונים אמיתיים לוקח יותר זמן לגמור את התואר, ושהציונים שלהם נמוכים יותר. כל זה ידע כללי החשוף לציבור ושניתן למוצאו בקלות באינטרנט.
מאוד גאה שאני בשנה החמישית שלי בתואר של ארבע שנים. מאוד גאה בממוצע שלי של 76 כשהממוצע החציוני הוא 80 ומשהו.
אם אינני טועה מגבלת הזמן לסיים תואר של 3 שנים היא 5 שנים ומגבלת הזמן לסיים תואר של 4 שנים היא 6 שנים.
אני לא יודע וזה גם לא מעניין. קודם שאתקרב אל המגבלה שלאחריה מוחקים קורסים, אם יש כזאת באוניברסיטה הפתוחה (שוב פעם-איזו בושה נוראה לאנושות שהאנושות מצאה לנכון שזה צריך להיות מקום לימודיי, כאשר הייתי צריך להתקבל הן להרווארד והן לתל-אביב ואז להחליט על איזו מהן בא לי), כך שהנושא ייגע לי אישית, ואז אולי נתחיל להתעמק בנושא.
אולי הוא שירת בצה"ל ומנסה לעשות רושם שלא?
כי ככה אתה מכיר אותי? שקרן? כמוך?
פעם טענתי שאני, ילד בן 22 מלוד בלי בגרות, יכולתי הפיננסית מתעלה על זאת של וורן באפט פי עשרות.
הסתבר שהסיפור הזה נכון לפני מה שהסתבר ששיקרתי.
רק בשביל להזכיר לך את ההיסטוריה ולתת לך קצת פרספקטיבה.
זה עוד מבלי להזכיר את כל הישגיי האחרים, בגינם אני נחשב ובצדק על-ידי עשרות אנשים לאדם החכם ביותר שאי-פעם צעד על-פני האדמה (וגם זה רק בגלל שאני מלפני פריצתי הגדולה, שלאחריה מעריציי יימנו מיליונים, עשרות מיליונים ומאות מיליונים של אנשים).
הסיפור על מה שהיה עם צה"ל סופר מספר פעמים והוא ברור מאוד. אולי אתה לא חכם מספיק בשביל להבין אותו. זה הרי לא סוד גדול שבלי להעליב, אתה פחות חכם מהממוצע.
האיי-קיו הנמדד שלך הוא 148, כאשר הטעות במבחני האינטליגנציה המודרניים היא עד 15 אחוז, כך שהאיי-קיו האמיתי שלך הוא בין 126 ל-170. תוצאה טובה בין כה וכה. הבעיה היא שאינטליגנציה ושכל זה לא אותו הדבר.
אילו היו מבחני שכל, וטווח הציונים שלהם היה אותו טווח מספרי בו משתמשים בשביל מבחני האינטליגנציה, אז אני לא יודע מה היה הציון הנמדד שלך, אבל הציון האמיתי שלך היה בין 90 ל-100.
האמונה של ההדיוטים לפיה אינטליגנציה ושכל הן אותו הדבר, הינה כוזבת.
האמונה של בוגרי תארים ראשון, שני ושלישי בפסיכולוגיה טרום-פזית לפיה קיים מתאם חיובי חזק בין אינטליגנציה ושכל, הינה כוזבת.
ככה אתה אינטליגנטי אבל טמבל לא קטן, ואני לא אינטליגנטי אבל הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה.
גם יתכן שהתחיל ללמוד בגיל 22
כמו מה שאמרתי, אז מה אתה רוצה?
אם יותר נדייק, אז בגיל 22.8 בערך.
את התיכון סיימתי בערך בגיל 18.5.
ובמקרה זה חלפו רק 4 שנים מאז שהתחיל,
בערך. אני עכשיו בשנת הלימודים החמישית ובתקווה האחרונה
אז 4 שנים הוא השלים בגרויות?
ברור שלא. זה לקח כמה חודשים.
עשה את כל מבחני הבגרות באקסטרני?
היו חסרים לי רק ארבע מבחנים ברק ארבע מקצועות ספציפיים. ההורים רשמו אותי לבית-הספר להשלמת בגרויות הכי טוב ויקר במדינה, שילמו 20,000 שקל, אולי קצת יותר, ואחרי כמה חודשים זה היה מאחוריי.
למי זה לוקח כל כך הרבה זמן?
כאמור, לקח כמה חודשים.
כמה פעמים חזר על כל בחינת בגרות?
היו את הארבע פעמים שעשיתי את כל ארבע המבחנים האלו פעם אחת כל אחד בכיתה י"ב ונכשלתי בכולם בכוונה, ואז את העוד ארבע פעמים שעשיתי את כל ארבע המבחנים האלו עוד פעם אחת כל אחד כשהשלמתי בגרויות ועברתי בכל המבחנים בפעם הראשונה באיזה ציוני 80 או 90 או משהו במשך איזה כמה חודשים באיזה גיל 22 או משהו כזה נראה לי. הייתי יכול להגיע לציונים גבוהים יותר, אבל זה מה שקורה כשאין לי כוח להתאמץ או להשקיע, וממילא שום דבר מכל זה לא באמת משנה
הכול מסתדר בצורה מושלמת. הבעיה היא חוסר היכולת המובנית שלך, כאדם לא יותר מידי מתוחכם, בטח שלא גאון (כזה של שכל, הכוונה, שזאת הגאונות שבאמת חשובה או משנה), בתור הג'ו הפשוט מהרחוב, להבין את אורחות החיים או הביוגרפיות של גאונים אמיתיים, קל וחומר גאוני-על, גם כאשר אתה קורא את הביוגרפיות האלו או זוכה להצצה פנימה אל תוך חייו, אורחות חייו והביוגרפיה של גאון אמיתי.
בעיית הבלבול שלך בתור אחד מפשוט העם מהביוגרפיה הייחודית שלי כגאון מופלג שרק גאונים יבינו אותה ויזדהו איתה כבר צפה ועלתה בעבר:
במקום לנסות להבין, נראה לי שתעשה לעצמך חיים קלים יותר אם תוותר מראש, ובמקום זה תנסה להבין שאתה, כאחד מהעמך, לא תבין לעולם את דרכי חייו ואורחות חייו של גאון אמיתי, בטח כזה מופלג, שההיסטוריונים ימקמו אותו באותה שורה יחד עם לאונרדו דה וינצ'י וארכימדס.
דרך אגב, זה מעניין שבעיית הבלבול שלך בתור אחד מפשוט העם, בתור אחד מהעמך מהרחוב, מהביוגרפיה הייחודית שלי כגאון מופלג שרק גאונים יבינו אותה ויזדהו איתה, צפה ועולה כרגע שוב, פעם נוספת, מכיוון שבדיוק לא מזמן אני בעצמי העליתי את הנושא בשיחה עם המעריץ ai27.
סיפור שהיה כך היה: המעריץ ai27 סיפר לי שאחת מבנותיו רוצה ללמוד פסיכולוגיה, וביקש טיפים. נתתי טיפים רבים והמלצות רבות. אחת מהן הייתה לקחת שני קורסים בסמסטר במקום השלוש ש"אמורים" בשביל להגיע לציונים גבוהים יחסית, וללמוד בצורה טובה במקום גרועה, ובצורה עמוקה במקום רדודה.
את המלצתי הספציפית זאת למעריץ ai27 על הצורה שבה ביתו צריכה לעשות את התואר הראשון שלה בפסיכולוגיה ליוויתי בהסבר מעמיק על איך שאל לה לביתו של המעריץ ai27 להתרגש מכל מיני כלומניקים (כמוך לדוגמה) שלא מבינים שום דבר מהחיים שלהם ושיגידו שהיא "עושה לא טוב" ושהיא צריכה "לעשות ככה ולעשות ככה", ושהיא צריכה פשוט לזכור ולהבין שהיא פשוט יודעת טוב יותר.
לאחר מכן הבאתי שלוש דוגמאות שונות, אתה ביניהן, על שלוש אנשים שלאורך הדרך אמרו לי "אתה עושה לא טוב, אתה צריך לעשות ככה ואתה צריך לעשות ככה" ועוד כל מיני ביקורות שקיבלתי מהם, אך הוספתי ושאלתי, עוד מלפני שלושת הדוגמאות, "אם אני טועה והם צודקים, אז למה אני בדרך לגדולות והם מסכנים שלא הגיעו לכלום בחיים?", ואז החלתי לפרט והבאתי את שלושת הדוגמאות.
למה שלא אעשה העתק-הדבק ואראה לך בדיוק על מה אני מדבר? הנה החלק הרלוונטי מתוך השיחה שלי ושל המעריץ ai27, אבל אני באופן אישי ממליץ לך לקרוא את כל שלושת הדוגמאות, ולא רק את הדוגמה שלך.
אני כתבתי למעריץ ai27 שביתו, ולמעשה שני בנותיו, צריכות לעשות שני קורסים בסמסטר מכיוון ש"עדיפה למידה איכותית על-פני מהירה, ועדיפה למידה עמוקה על-פני רדודה".
הוא ענה "נכון. לא מדובר על תרגול (כי מעבר לתרגול בכיתה אין להן לרוב צורך בלימוד נוסף) אלא פשוט הטמעת החומר".
ואז אני כתבתי:
"נכון, אבל בשביל זה צריך לקחת שני קורסים בסמסטר במקום השלוש ש"אמורים".
אנשים קטנים שחיים את החיים הקטנים שלהם בתוך העולמות הקטנים שלהם עם המחשבות הקטנות שלהם על איך דברים "אמורים" או "צריכים" להיות עלולים שלא להבין, ללעוג לבנותיך, ולהגיד שהן "איטיות", "לא חכמות", "חסרות מסוגלות", "התואר לקח להן יותר מידי זמן", "הן לא עושות/לא עשו כלום עם עצמן" וכדומה', אבל העניין הוא שהבנות שלך פשוט צריכות להבין שהן יודעות טוב יותר.