הייתי רוצה שבצו ראשון ושני במבדקים שעושים לצעירים שלפני הגיוס שיוסיפו שאלה אחת נוספת וחשובה..

רוב הזמן נח

Well-known member
אהבתי
אז בעצם אתה מציע דרך קלה ופשוטה לאנשים להתחמק משירות צבאי. אין צורך לשלם לפסיכיאטרים בפרטי ולהוציא פרופיל 21, אין צורך לשבת בכלא, ואפילו אין צורך להיות רשום באיזו ישיבה פיקטיבית. פשוט לסמן X ליד התשובה הנכונה , ואתה חופשי כציפור.

תגיד, חשבת על הרעיון המטומטם הזה לבד, או שמישהו עזר לך?
יש בצו ראשון ושני גם ככה המון מבדקים שאפשר להיכשל בהם בכוונה בשביל שלא יגייסו אותך, או בשביל שיגייסו אותך רק בשביל שתהיה ג'ובניק.

nothing but the truth

Well-known member
יש בצו ראשון ושני גם ככה המון מבדקים שאפשר להיכשל בהם בכוונה בשביל שלא יגייסו אותך, או בשביל שיגייסו אותך רק בשביל שתהיה ג'ובניק.
ממש לא.
בשביל להוריד פרופיל צריך מסמכים רפואיים וזה לא פשוט בכלל.
לגבי מבחני דפ"ר - לצבא יש אפשרות לדעת היכן אתה לומד ומה, ואם מישהו יענה על כל השאלות באופן שגוי בזמן שהוא מגביר 5 יחידות במתמטיקה, אנגלית, פיסיקה ומחשבים - זה לא בדיוק יסתדר. מה גם שזה דורש מאמץ והתגברות רצינית על אגו.
אתה כאן מאפשר אפשרות ממש קלה, וייתכן שרק מי שיש לו פרופיל קרבי יבחר בה.
אני חוזר על השאלה - חשבת על הרעיון המטומטם הזה לבד, או שמישהו עזר לך?

פולגאר

Well-known member
ממש כן
בשביל להוריד על נפשי לא צריך כלום, ראה מקרה אינפנטיל הפורומים.
לגבי מבחני דפ"ר - לצבא יש אפשרות לדעת היכן אתה לומד ומה, ואם מישהו יענה על כל השאלות באופן שגוי בזמן שהוא מגביר 5 יחידות במתמטיקה, אנגלית, פיסיקה ומחשבים - זה לא בדיוק יסתדר. מה גם שזה דורש מאמץ והתגברות רצינית על אגו.
ברגע שבאים עם אג'נדה, זה מתגבר על הכול.
לא חסרים כאלו שעושים הכול בכדי להתחמק.
לא נראה לי שהוא המציא את זה.

nothing but the truth

Well-known member

ממש לא , למרות מה שכתבת.

בהחלט צריך, ולא כל מה שאנשים מספרים על עצמם בפורומים בכלל זה נכון. יש גם משתמשת שטוענת עד היום שלא גייסו אותה בגלל המוצא שלה.

מ

מי שיש לא אג'נדה או שיעשה הכול כדי להתחמק - יתחמק גם במצב הנוכחי. מה שהוא מציע זה לאפשר לאנשים שלא היו עושים הכול , אבל כשאתה מאפשר להם - ינצלו את האפשרות. ויש לא מעט כאלה.

מה שלא משפיע על העובדה שמדובר באחד ההצעות המטומטמות בנוגע לגיוס.

SupermanZW

Well-known member
ממש כן

אתה מאמין לכל דבר שאתה קורא, לא מתאים לך.

אתה לא באמת יודע מה הסיפור של אינפנטילי הפורומים. אם אינני טועה יש מגבלת זמן לסיים תואר ראשון, אפילו באו"פ, ואם התחיל ללמוד באו"פ בגיל 18 כבר חלפו 8 שנים מאז שהתחיל, אך הוא עדיין לא סיים, אם אינני טועה מגבלת הזמן לסיים תואר של 3 שנים היא 5 שנים ומגבלת הזמן לסיים תואר של 4 שנים היא 6 שנים. אולי הוא שירת בצה"ל ומנסה לעשות רושם שלא? הסיפור לא ברור. גם יתכן שהתחיל ללמוד בגיל 22 ובמקרה זה חלפו רק 4 שנים מאז שהתחיל, אז 4 שנים הוא השלים בגרויות? עשה את כל מבחני הבגרות באקסטרני? למי זה לוקח כל כך הרבה זמן? כמה פעמים חזר על כל בחינת בגרות? בקיצור, משהו לא מסתדר.

אג'נדה יכולה להתגבר על הכל כשבעל האג'נדה חכם, אם הוא לא אז יצליחו להפיל אותו בפח ולהביא אותו למקום ומצב שאינו רוצה להיות בהם.

יש גם כאלה שעושים הכל כדי להתחמק ולא מצליחים. מה קרה, פתאום אתה יוצא מנקודת הנחה שכולם חכמים?

אם הוא לא המציא את זה הוא העתיק ממטומטם אחר.

רוב הזמן נח

Well-known member
ממש לא.
אני בסך הכול הוספתי שאלה חשובה שמשלימה את התמונה על מי שמתגייס.

SupermanZW

Well-known member
אני בסך הכול הוספתי שאלה חשובה שמשלימה את התמונה על מי שמתגייס.
יש שתי אפשרויות, או שהיית עונה שאם תיפול בשבי אתה רוצה שיעשו הכל כדי לשחררך, או שאתה מטומטם, כי רק מטומטם היה מסכים להפוך לקורבן, וזה בהנחה שאתה שפוי, כי אם אתה לא שפוי זה מסביר למה אתה שונא את עצמך מספיק כדי להסכים שלא יעשו הכל כדי להציל אותך.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש שתי אפשרויות, או שהיית עונה שאם תיפול בשבי אתה רוצה שיעשו הכל כדי לשחררך, או שאתה מטומטם, כי רק מטומטם היה מסכים להפוך לקורבן, וזה בהנחה שאתה שפוי, כי אם אתה לא שפוי זה מסביר למה אתה שונא את עצמך מספיק כדי להסכים שלא יעשו הכל כדי להציל אותך.
או, שחייל שחושב שמדינה צריכה לעצור מלחמה בשביל שאולי יעשו עסקה לשחחרו, הוא לא בדיוק חומר שמומלץ שיהיה בצבא.

רוב הזמן נח

Well-known member
מה זה משנה מה החייל חושב? הוא לא מחליט דבר.
הוא נשבע לבצע את פקודות הצבא ותו לא.
הצבא צריך לדעת מה הוא חושב על שלל דברים ואז להחליט. אז זאת שאלה שגם חשוב לדעת.

ואם יצא שרוב החיילים יענו שלא צריך לשחרר אותם בעסקה מופקרת שתסכן את המדינה, אז מטומטמי השמאל כבר לא יוכלו לומר שהציבור לא יתגייס בגלל שלא עושים הכול על מנת לשחרר חטופים.

SupermanZW

Well-known member
הצבא צריך לדעת מה הוא חושב על שלל דברים ואז להחליט. אז זאת שאלה שגם חשוב לדעת.

ואם יצא שרוב החיילים יענו שלא צריך לשחרר אותם בעסקה מופקרת שתסכן את המדינה, אז מטומטמי השמאל כבר לא יוכלו לומר שהציבור לא יתגייס בגלל שלא עושים הכול על מנת לשחרר חטופים.
לא יצא, אין מספיק מטומטמים כאלה.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא יצא, אין מספיק מטומטמים כאלה.
תחשוב על מצב אישי שמישהו חטף לך בן משפחה. והמישהו הזה דורש דרישות לשחרר אותו.
אבל בדרישות שלו יווצר מצב כמעט וודאי שקיום עסקת שחרור כזאת תגרום לרצח של כל המשפחה שלך אחר כך. תסכים להפקרות כזאת?

SupermanZW

Well-known member
תחשוב על מצב אישי שמישהו חטף לך בן משפחה. והמישהו הזה דורש דרישות לשחרר אותו.
אבל בדרישות שלו יווצר מצב כמעט וודאי שקיום עסקת שחרור כזאת תגרום לרצח של כל המשפחה שלך אחר כך. תסכים להפקרות כזאת?
העניין הוא שזה אף פעם לא כך, כי אף אחד לא יאמר לך מי יהיו אלה שישלמו בחייהם, כמו כן, מכיוון שהמחבלים לא מכירים את המשפחה שלך, לא סביר דווקא בני משפחתך יהיו מאויימים, אלא אנשים אקראיים שאינך מכיר, ומכיוון שכך, תהיה מוכן שימותו אלף אנשים אקראיים שאינך מכיר ובלבד שיצילו קרוב משפחה אחד שלך.

רוב הזמן נח

Well-known member
העניין הוא שזה אף פעם לא כך, כי אף אחד לא יאמר לך מי יהיו אלה שישלמו בחייהם, כמו כן, מכיוון שהמחבלים לא מכירים את המשפחה שלך, לא סביר דווקא בני משפחתך יהיו מאויימים, אלא אנשים אקראיים שאינך מכיר, ומכיוון שכך, תהיה מוכן שימותו אלף אנשים אקראיים שאינך מכיר ובלבד שיצילו קרוב משפחה אחד שלך.
אז אתה מסכים שעסקה מופקרת תגרום לרצח אזרחים אחר כך. אז זה שלא יודעים עדיין מי הם יהיו, זה לא סיבה לתמוך הכזאת הפקרות. וזה כיוון המחשבה שצריך להיות לגורם שמנהל את המדינה.

למעלה