הייתי רוצה שבצו ראשון ושני במבדקים שעושים לצעירים שלפני הגיוס שיוסיפו שאלה אחת נוספת וחשובה..

SupermanZW

Well-known member
אבל בכלל לא מדובר על מצב שיש אפשרות לשחרר אותם.
מדובר בעסקה מופקרת ולא הגיונית שמסכנת את ביטחון המדינה. ואף חייל שפוי לא יסכים שישחררו אותו וייצרו מצב כזה.
אתה לא מנסה לשים עצמך בנעליו של חטוף/שבוי ולכן אומר דברים שנראים לך הגיוניים אשר אם היית חטוף/שבוי לא היית יכול לדעת. הרי כחטוף/שבוי אין לך דרך לדעת איך המדינה יכולה או לא יכולה לשחרר אותך וכל מה שאתה רוצה זה שיחררו אותך. במצב בו חייך בסכנה אתה לא חושב על המחיר שישלמו כדי להצילך, אלא הדבר היחיד שמעניין אותך הוא שיצילו אותך. הרי אם יצילו אותך ואחר כך יתברר לך ששוחררת בעסקה מופקרת לא תבוא בטענות שלא נתנו לך להירצח.

רוב הזמן נח

Well-known member
אתה לא מנסה לשים עצמך בנעליו של חטוף/שבוי ולכן אומר דברים שנראים לך הגיוניים אשר אם היית חטוף/שבוי לא היית יכול לדעת. הרי כחטוף/שבוי אין לך דרך לדעת איך המדינה יכולה או לא יכולה לשחרר אותך וכל מה שאתה רוצה זה שיחררו אותך. במצב בו חייך בסכנה אתה לא חושב על המחיר שישלמו כדי להצילך, אלא הדבר היחיד שמעניין אותך הוא שיצילו אותך. הרי אם יצילו אותך ואחר כך יתברר לך ששוחררת בעסקה מופקרת לא תבוא בטענות שלא נתנו לך להירצח.
מי שחטוף או בני משפחתו, לא יכולים לחשוב בהיגיון.

SupermanZW

Well-known member
מי שחטוף או בני משפחתו, לא יכולים לחשוב בהיגיון.
בדיוק! זו הסיבה שאם תיחטף או תילקח בשבי כל מה שתרצה זה שישחררו אותך ולא יעניין אותך איזה מחיר ישלמו, גם אם לפני גיוסך תצהיר אחרת, וזה הופך את ההצהרה שלך במידה ותצהיר אחרת לפני הגיוס לשקרית, וכשאתה יודע את זה, אם אתה איש אמת, תבחר באפשרות שעל המדינה לעשות הכל כדי לשחררך אם תיפול בשבי, ולא משנה המחיר.

רוב הזמן נח

Well-known member
בדיוק! זו הסיבה שאם תיחטף או תילקח בשבי כל מה שתרצה זה שישחררו אותך ולא יעניין אותך איזה מחיר ישלמו, גם אם לפני גיוסך תצהיר אחרת, וזה הופך את ההצהרה שלך במידה ותצהיר אחרת לפני הגיוס לשקרית, וכשאתה יודע את זה, אם אתה איש אמת, תבחר באפשרות שעל המדינה לעשות הכל כדי לשחררך אם תיפול בשבי, ולא משנה המחיר.
נסה רגע לחשוב רציונלית ולהבין שאין דבר כזה בכל מחיר.

SupermanZW

Well-known member
נסה רגע לחשוב רציונלית ולהבין שאין דבר כזה בכל מחיר.
נכון, אבל כשאתה נשאל שאלה שאתה יודע שאחת התשובות תגדיל את סיכוייך להיפדות מהשבי לעומת השנייה, במידה ותיפול בשבי, תבחר באפשרות בה סיכוייך להיפדות גדולים יותר, מכיוון שאתה חותם על תשובתך.

SupermanZW

Well-known member
יש בצו ראשון ושני גם ככה המון מבדקים שאפשר להיכשל בהם בכוונה בשביל שלא יגייסו אותך, או בשביל שיגייסו אותך רק בשביל שתהיה ג'ובניק.
זה לא עובד ככה ואף פעם לא עבד ככה. כישלון במבדקים אין משמעותו שלא יגייסו אותך או שיגייסו אותך להיות ג'ובניק, אם כבר אז אולי להיפך. ככל שציוניך במבדקים יותר נמוכים מגייסים אותך לתפקיד יותר מסוכן, תהיה יותר "בשר תותחים", וככל שציוניך במבדקים יותר גבוהים מגייסים אותך לתפקיד שדורש רמה שכלית יותר גבוהה ומן הסתם פחות סיכון. את בעלי הציונים הגבוהים ביותר מגייסים ליחידות טכנולוגיה עילית, ג'ובניקים שתפקידם בצבא יקדם אותם מאוד באזרחות. בשביל להיות ג'ובניק בתפקיד שלא דורש שכל צריך פרופיל מתחת ל65 וזה הכל. אלה שלא מגייסים אותם זה רק אלה שהפרופיל שלהם 21. גם מי שיקבל את הציונים הנמוכים ביותר האפשריים, אם הפרופיל שלו 30 ומעלה יגוייס (24 זה פרופיל זמני, אף אחד לא נשאר איתו, או שהוא יורד ל21, או שהוא עולה).

מי שלא מתכוון להתחזות לחולה נפש כדי לא להתגייס ולא רוצה להיות קרבי צריך דווקא לשאוף להוציא ציונים כמה שיותר גבוהים במבדקים, כדי להגיע לג'וב טוב שיועיל לו באזרחות. מי שיכשל בכוונה הוא זה שיהיה במקומות הכי גרועים והכי מסוכנים.

פולגאר

Well-known member
אהבתי
אז בעצם אתה מציע דרך קלה ופשוטה לאנשים להתחמק משירות צבאי. אין צורך לשלם לפסיכיאטרים בפרטי ולהוציא פרופיל 21, אין צורך לשבת בכלא, ואפילו אין צורך להיות רשום באיזו ישיבה פיקטיבית. פשוט לסמן X ליד התשובה הנכונה , ואתה חופשי כציפור.
לא נראה לי שהוא התכוון לכל תפקיד קרבי אלא רק לסיירות התנדבותיות.
תגיד, חשבת על הרעיון המטומטם הזה לבד, או שמישהו עזר לך?
זאת שאלה לגיטימית.

nothing but the truth

Well-known member
לא נראה לי שהוא התכוון לכל תפקיד קרבי אלא רק לסיירות התנדבותיות.

פרשנות שלך שהיא חסרת כל בסיס.
א. הוא לא ציין דבר כזה בכלל.
ב. האם רק לבוגרי סיירות התנדבותיות יש סיכוי ליפול בשבי? גלעד שליט היה שריונר פשוט (העסקה הביזיונית ביותר שבוצעה).

זאת שאלה לגיטימית.
ויש שיאמרו שלגיטימי לשאול שאלות מטומטמות.

DANIAVNI

Well-known member
מה אתה מצפה שיעשו במקרה ותיפול בשבי של האויב או שיחטפו אותך טרוריסטים?

1. שיעשו הכול כולל סיכון ביטחון המדינה שזה אומר שחרור מחבלים רוצחים ועצירת הפעילות הצבאית, בשביל לשחרר אותי.

2. ליפול בשבי זה סיכון שחייל צריך לקחת בחשבון והמדינה צריכה לנסות לשחרר אותי בעסקה הגיונית שלא מסכנת את הביטחון.

ולפי זה שיגייסו. זה ימנע אחר כך טענות הזויות שהחיילים לא יתגיסו כי ידעו שלא יעשו הכול בשביל לשחרר אותם במקרה ויפלו בשבי או יחטפו.
אולי נשדרג את הצעתך :

" אני מר זה וזה מצהיר בזאת כי התגייסתי תוך ידיעה שאם אפול בשבי/ אחטף צה"ל ומדינת ישראל אינם מתחייבים לעשות ככל יכולתם כדי לשחרר אותי "

ובמקביל כמובן, בוא נמחק את המשפט ( האם הוא בכלל קיים שם?) "תדע כל אם עבריה כי הפקידה את גורל בניה בידיים נאמנות "
אפשר כמובן לרשום משפט אחר כמו :

" אל תתנהג כמו ערבי, התגייס מייד לחייל קרבי "

רוב הזמן נח

Well-known member
ברצינות. חיילים שחושבים שהמדינה צריכה להתאבד בשביל לשחרר אותו מהשבי/ חוטפים, מוטב שישארו מחוץ לצבא מראש.

לא הגיוני?

רוב הזמן נח

Well-known member
זה בדומה לבעיה קודמת אחרת, בקשר לשאיבת זרע מחיילים שנהרגו. תמיד הגיוני לשאול את השאלות האלה בהתחלה, בשביל למנוע כל מיני בעיות וטרלולים אחר כך.

למעלה