היי חברים, אשמח לתת לכם מסר בתקשור, מענה על שאלה, או חלום.

pynokyo

New member
תשמע, בשורה התחתונה אתה לא מוכן לקבל אפשרויות של קיום

מחוץ לנראה לעין והמוכר - או לקבל כל דבר שמקבל את התואר מדעי.
זה בסדר גמור - גם לי יש ספקות. מצד שני, זה גורם לי לשלול לגמרי אפשרות לקיום שהוא רוחני בלבד.
כמו שאני לא מסוגלת לראות את כח המשיכה, גלי הרדיו, גלי הקול, גלי האור - ועוד דברים רבים אחרים הקיימים ביקום - שחלקם ידועים לנו בנוסחאות שלהם - אנו מקבלים את קיומם כי לאחר שהבנו את קיומם אנו חשים בהשפעה שלהם עלינו.
יכול להיות שקיימים מצבים קיימים שהם משפיעים עלינו אבל אנחנו פשוט לא מסוגלים לתפוס אותם כי עדיין לא מצאו את הנוסחה שלהם.
חוץ מזה - זה לא ממש משנה לקיום הגופני הזמני שלנו - כי בקיומנו הפיסי הזמני מי שמת - מת והזיכרונות ממנו שייכים גם למימד הגופני אבל גם למימד הרוחני.
&nbsp

Critical Thinking

Well-known member
כתבת "אתה לא מוכן לקבל אפשרויות של קיום מחוץ לנראה

לעין והמוכר - או לקבל כל דבר שמקבל את התואר מדעי".
מה פתאום?!
המלה "מדעי" אינה בעלת משמעות מיוחדת בעיני, ואינני פוסל משהו ש"אינו מדעי".
אני אך דוחה טענה אשר בעיקרון, במהות, אינה בת-בחינה, פשוט מכיוון שאין לי מה לעשות עימה, שאם לא כן "הכל הולך" ויש "לכבד" כל טענה שהיא.

Critical Thinking

Well-known member
גם המלים "נראה לעין" אינם נכונות.

האויר אינו נראה לעין, הינו חסר טעם, חסר ריח, וגם חסר משקל (כשהוא "נשקל" באויר החופשי), ובכל זאת קיומו ניתן להדגמה. כל מטוס הממריא ונוחת בשלום כשבבטנו מאות נוסעים או עשרות טונות מטען, הינו ראיה לקיום פיסי של האויר. המטוס מצליח לשהות באויר שעות ארוכות ברצף, עקב "דחיפה" מטה בקביעות, אל מתחת לכנפיו, של כמויות אויר גדולות. זה אומר שהאויר פיסי חרף אי-היותו מוחש (נתפש בחושים).

פרט לכך, אינני מסתמך על עיני. מכשירי מדידה שאני בונה ערוכים לגלות ולמדוד כל אפקט פיסי שאני "חושד" בקיומו, ומציגים לי תוצאות באמצעות הדמיה מתאימה, גם אם האפקט הפיסי המקורי עצמו מחוץ לתחום החישה האנושי.

pynokyo

New member
כל טכנולוגיה מתבססת על מציאת חומרים פיסיקליים

גם כשמדובר בטכנולוגיה אתה רואה את מה שהיא מעבירה דרך העיניים שלך.
כל זווית ראייה משנה את התמונה - התוצאות שמקבלים דרך מדידות טכנולוגיות משוכללות ככל שיהיו מתבססות רק היכולות והחושים של האדם.
אפשר לראות את המוח וחלק מהתהליכים בו - אי אפשר לראות את המחשבות.
לך תוכיח שיש לך מחשבות ושהן שלך בלבד.
את ממשיך לנסות לחפור במקום שמעדר אין לו שום פונקציה מעשית.
אתה תופס את עצמך כגוש חומרי מתכלה - לא אוכל לשנות זאת, זאת התפיסה שלך את עצמך.
אני תופסת את עצמי גם כגוף חומרי מתכלה - וגם כישות רוחנית אוטונומית שהחלק הזה שבה מתקיים בנפרד ויישאר גם לאחר שהגוף יתכלה.
קשה לך לקבל זאת - זה עניין שלך.
התכתובת הזאת בנושא מתחילה להרגיש לי כמו שני אנשים שמסתובבים במערבולת ללא פתח יציאה.
אמונה - אדם טוען שהוא מאמין - אתה יכול למדוד את זה? במה הוא מאמין - אתה יכול לראות את זה? לבדוק את זה טכנולוגית? את המוח אפשר לבדוק אבל את המחשבות עצמן והאמונות והרגשות אי אפשר לראות - הן מדווחות מפי האדם עצמו ולא ניתנות למדידה.

Critical Thinking

Well-known member
כתבת "שמדובר בטכנולוגיה אתה רואה את מה שהיא מעבירה דרך

העיניים שלך. כל זווית ראייה משנה את התמונה - התוצאות שמקבלים דרך מדידות טכנולוגיות משוכללות ככל שיהיו מתבססות רק היכולות והחושים של האדם".
לא. חושינו אכן מוגבלים בספקטרום.
אולם במקום שאנו "חושדים" כי מצויים בו רשמים פיסיים הקשורים לתופעה תעלומתית, אנו הוגים שיטות גילוי ומדידה אשר "יציגו" תוצאות בתחום לו חושינו רגישים, כגון הדמיות שונות, רישום אוטומטי רציף של מדידות והדפסתן או שילוח התוצאות למכשיר עיבוד נוסף, וכל זה אינו "חוויה" אישית (כמו החוויה של חייטי "בגדי המלך החדשים"), אלא ציבורית ופומבית, וכל הבונה מיכשור על פי ספציפיקציות של החוקר בעל התגלית - יחווה "חוויה" זהה. הוא לא יצטרך בלית ברירה לקבל את טענתו או לדחותה. הוא יוכל לבחון. הטענות הן בנות-בחינה, מה שאין כן "חוויות" החייטים.

pynokyo

New member
כל חוויה של אדם היא אישית לגמרי- גם אם הוא רואה נתונים דומים

כל מכשיר שיומצא הוא תוצר שבבסיסו עומד האדם - האדם מכניס לו נתונים, לעולם לא נוכל לראות דבר מנקודת מבט רחבה מספיק כדי לראות את המכלול. המכלול ביקום נסתר.
אנו מגלים תופעות - מסיקים מסקנות - אנו לא מגלים את הסיבות לתופעה.

Critical Thinking

Well-known member
כתבת "האדם מכניס לו נתונים".

לא!
מכשיר מדידה אמנם נבנה על סמך הגות אנושית, ואולי הרעיון בבסיס המכשיר הוא של חוקר יחיד מסוים, אך ההוריה (תוצאות מדידה) שלו אינה תלויה במי שמפעיל אותו, אלא ברשמים הפיסיים מן התופעה הניצפית.
זה שבהיבחן תופעת טבע מסוימת, בסיוע מכשיר מדידה "מקובל", נקבל תוצאות התלויות אך ורק בתופעת הטבע ולא בהשקפת העולם של הצופה, או במה שמתרחש בין אזניו - פירושו שאין כאן משהו אישי.

pynokyo

New member
נראה לי שזאת את שנלחמת בי -

כמו אמא שמנסה להאכיל בכל את התינוק שלה.
לא דיברתי על אהבה ועל אינטימיות, זאת את שהכנסת כאן תגובה שלי לנושא אחר ובהקשר אחר לגמרי.
נראה לי שזאת את שמרוחקת מהאמת הפנימית שלך - תהיה זאת אשר תהיה.
&nbsp

כן גם לי יש בעיה כזו
אבל מבחינתי ההיגיון פשוט

ברגע שאת מודה שיש לך חוסר חיבור לאמת הפנימית שלך /חיבור לעצמך אז זה שאומרים לך את זה זה אישי כי זה נכון לך. זה הכל

pynokyo

New member
לא אמרתי זאת - הבנת הנקרא זה בעיה ידועה

עופר כתב שורה - מי שרוצה מסר שיבקש - ביקשתי.
כל השאר הוא דבריו שלו.
התגובה שלי היתה תרעומת על מסר חסר ערך.

אה את כתבת שכנראה איבדת

את עצמך בין הילדות לבגרות או משהו כזה. יכול להיות שסתם כתבת את זה.
בכל אופן אם ככה את מגיבה לתקשור חינם אני לא רוצה לראות את התגובות שלך לתקשור בכסף.
שומר נפשו ירחק

טוב זזתי

pynokyo

New member
הבחור הציע את עצמו-אני הסתקרנתי - לא משלמת כסף לקשקושי ביצים

לפני המון שנים, הלכתי לאיזה מתקשרת ורשמתי מה שהיא אומרת.
הראיתי את הדברים לאנשים מפוכחים - ניסיתי להבין מה נאמר לי באותה פגישת תקשור.
"קשקוש בלבוש" אמרו לי אנשים מפוכחים ואיששו את מה שחשבתי על עצמי ועל אותה מתקשרת.

Critical Thinking

Well-known member
מדוע את מניחה כי אדם שאינך מכירה, ואינו מכיר אותך,

ואפילו אינו נוכח פיסית במחיצתך, אלא מקליד מרחוק - יוכל לאבחן את מועקותיך ולהשמיע באזניך עצה אישית, קולעת, מדויקת?

מי אמר לך כי קיים עלי אדמות אדם בעל יכולות כאלה?

"מסרים בתקשור" יהיו לעולם "פילוסופיים", "אוניברסליים", סתמיים, אך מנוסחים כך שכל אחד יוכל למצוא בהם משהו לעצמו - ענין שיגרום לתחושה כי המתקשר "קלע בול"...

שני דברים

קודם כל התבלבלתי כי הפלאפון הראה לי שפתחת את השרשור הזה בפורום אחר אז לכן ההערות אבל טעות שלי לא יודעת מה נסגר עם הפלאפון שלי.

שתיים היה לי חלום שלא כל כך זוכרת. הדמויות זה הקוסמטיקאית שלי ששמה הילה.
וגם יהודית יש לה שתי שמות.
חלמתי משהו על זה שיש לי אבן ונדמה לי שבחלום הקוסמטיקאית הסתירה את האבן הזו במצח שלה? או שהיא הכניסה אותה למצח שלי לא זוכרת ונדמה לי שבאיזשהו שלב האבן הפכה לסגולה השאר לא זכור לי לצערי הרב

אשמח לשמוע מה עולה בפירוש

כלומר קוראים לה הילה יהודית וגם בחלום

נדרשתי להסתיר את האבן שלא יגלו אותה
ואני מקווה שהאבן חן זה לא משל לפצעי הבגרות שהקוסמטיקאית שלי מוציאה כי זה יהיה טיפשי מצד התת מודע שלי
ולגבי הסגול לפעמים היא בוחרת לי לק לפי האנרגיה שלי אז פעם היה שיפט והיא בחרה סגול ובאותה תקופה נמשכתי קלות לדברים סגולים

למעלה