היי כולם!

לדתל"ש

לבני האדם נוח שלא להאמין הרי גם סיגריות בדוק שהממזיקות ובכל זאת

Hell is beige

New member
עצם היותך אדם שלא מאמין במה שהוא

לא רואה עושה אותך לא כשיר לדיונים פילוסופיים

itsikd

New member
על מה אתה מדבר בכלל

אני חושב שבדיוק ההיפך עצם העובדה שאתה מאמין מונע ממך לבדוק אפשרויות אם אתה מאמין באלוהים אז לצורך הדיון הפילוסופי לא תוכל לומר שאולי אין אלוהים אז איך תוכל לנהל דיון מדעי אמיתי ???

Hell is beige

New member
סליחה?

אתה סותם את עצמך לדברים שאתה לא יכול לראות. גם אם הייתי מאמין באלוהים, הייתי משתתף בדיונים על מות האלוהות - ומציג אספקטים משלי. אבל אתה - כמו כאן - דיברנו על גן עדן והדבר היחיד שיש לך לומר הוא שגן העדן לא קיים. נכון - אז תגיד שזה האספקט שלך. אבל עם האספקט שלך הוא "אני לא מאמין וזהו" הוא לא תורם לדיון ולא מפתח אותו. הוא גם סותם את המחשבה שלך. דשא, שהגיע למסקנה הוא חרש צבעים

itsikd

New member
לא הבנת אותי

אני לא שולל את קיומו של גן עדן באותה מידה שאני לא שולל כל תיאוריה אחרת על היקום שלנו אבל לקחת את גן העדן ולהפוך אותו לעובדה לצורך הדיון הפילוסופי לא מקובל עלי אולי יש אלוהים ואולי אין אולי יש חייזרים ואולי אין כל האופציות פתוחות אצלי אצל האנשים שמאמינים האופציות סגורות אדם מאמין לא יכול לקבל אפשרות שאין אלוהים כי ברגע שהוא מאמין הוא שולל את האפשרות ההפוכה אז מי כאן שותם אופציות המאמין או מי שלא מאמין ????

Hell is beige

New member
אתה אמרת שאתה לא מסוגל

לקבל את עצם קיומו של דבר לפני שאתה רואה אותו זה קלוקל

^^flower^^

New member
כי רוב בני האדם

צריכים הוכחות, הם דורשים שיראו להם עובדות וקשה להם לפתוח את המחשבה ולחשוב קצת בצורה אחרת ולכן רוב בני האדם לא מסוגלים להאמין בזה!! אך יש אנשים שלא חייבים את כל ההוכחות או שמאמינים בעצם ההשערות והאמונה

mor-co

New member
לדעתי - זהו הדיון הארוך ביותר..

שנתקלתי בו אי-פעם... מגיע לכם מזל"ט...

Hell is beige

New member
חייב לומר לך

שזה לא דיון דיון הוא עקביות על נושא מסויים, ופה כל הזמן מגיעים תת נושאים אחרים... אז... בעצם פתחתי פה עוד דיון... אם כבר זה הת´רד הכי גכדול בהיסטוריה של הפורום

Tulula

New member
למרבה הפרדוקס....

כשאנחנו יורדים זה נראה לנו יותר קל בגלל כוח הכבידה, אך למעשה השרירים שלנו מתאמצים יותר כדי להחזיק את עצמנו. (עבודת שריר הפוכה לכיווץ - איזוטוני). אז אולי כשאנחנו יורדים לגהנום אנחנו מתאמצים יותר כדי שנתאמן ונלמד איך לא לרדת לשם יותר...

למעלה