היי כולם!

אחי הקדוש שה יברך אותך יש לי שאלה

אם מדע משתנה איכאפשר להאמין לו היום יש ה^ומחר אין?!

itsikd

New member
שמח להיות אחיך :)

אבל רחוק אני מלהיות קדוש מדע משתנה זו עובדה פעם חשבו שהשמש סובבת את כדור הארץ והיום חושבים הפוך מה לעשות - כל מה שאנו חושבים מבוסס על מה שגילינו עד היום מחר נגלה דבר חדש שיפריך את התיאוריות הקיימות ועל כן אני טוען שהמדע לא יוביל אותנו לשום מקום אין סיכוי שנגלה הכל על העולם שלנו רק נגלה כמה חוקים שפועלים בתחום שאנו מכירים ומרגישים הרי ישנם עוד הרבה דברים שאנו כבני אדם לא ראינו עוד ושם לעולם לא נראה כי אין באפשרותנו יש לבני אדם את היתרון על החיות ויש לנו "קצת" יותר שכל אבל טעות תהיה לחשוב שאנחנו מסוגלים לדעת הכל על הכל ותחשבי על זה אחותי התמימה והטהורה :)

itsikd

New member
מה הקשר לאלוהים ?

הבודהיזם למשל מדבר על איך להיות אדם טוב ואיכותי יותר והם לא מאמינים באלוהים בכלל גם אני משתדל להיות תמיד יותר טוב ממה שאני היום אין לזה קשר לאלוהים אלא להרגשה הפנימית שלך אלא אם כן את מבלבלת בין האלוהים הפנימי שלך שאצלי אני קורא לו מצפון :)

הקשר הוא שהמוסר והמצפון משתנים

לסביבה וצריך משהו נטרלי שיקבע וזה בקצרה אני חייבת ללכת נדבר אחך

itsikd

New member
אם כך אז ....

את מאמינה בדת ? את שומרת שבת ????? כי אם לא אז איפה ההבדל אם את לא מאמינה באלוהים כמו שהאמינו לפני שנים אז גם האלוהים משתנה מאדם לאדם מתקופה לתקופה ולכן זה מה שאמרתי קודם - מה שאת קוראת לו אלוהים הוא בעצם המצפון שלך - שהחלטת להגיד שהוא תלוי בכוח עליון חיצוני

itsikd

New member
הסבר

את אומרת שהמצפון הוא דבר משתנה ואני אומר שגם האמונה היא דבר משתנה כל אחד מאמין בצורה אחרת יש כאלה שמאמינים באלוהים בצורה שונה ממך יש דוסים יש אותודוקסים יש רפורמים וכמובן לא חסר את הנוצרים עם כל הכתות שלהם בקיצור אמונה באלוהים היא לא דבר מוגדר וברור לכן ניתן לומר שאמונה באלוהים היא מעין המצפון האישי שלך שעל פי את מחליטה מה טוב ומה רע פרטים אישיים לא כאן - באימייל זה אפשרי

המצפון משתנה בעיקבות המוסר שמשתנה..

בעיקבות החברה בעקבות לפעמים אינטרסים מה שלא ביהדות...

itsikd

New member
אם כך לא הבנתי אותך

למעלה כתבת שצריך משהו נטרלי ולכן יש את אלוהים אז .... אנא הסבירי נמקי ופרטי :)

אוף קשה לכתובהמקום קטן אני בפלפון.

התכוונתי שאדם לאיכול לקבוע לעצמואת המוסר כי הוא לא נטרלי..

itsikd

New member
אם כך לא הבנתי אותך

למעלה כתבת שצריך משהו נטרלי ולכן יש את אלוהים אז .... אנא הסבירי נמקי ופרטי :)

אני יודעת מה הרצון האלוקי פשוט

יש לי דרך שעושה אותי אדם איכותי וטוב אחי היקר הקשב לקול הפנימי..

"יצר לב האדם רע מנעוריו"וגם אם

יוכחו לאדם את מציאות ה בעולם יבחר שלא להאמין ראהערך הסיגריות..

itsikd

New member
משהו שלמדתי בישיבה

תתפלאי הכופר למד בישיבה תיכונית עיקר הדת הוא באמונה אין אפשרות להוכיח את הדת ! נקודה ! גדולי הרבנים אומרים את זה הבסיס הוא להאמין באלוהים ובמשה כשליחו ומשם להמשיך הלאה תסבירי לי למה אלוהים חושב אותנו היהודים למיוחדים ??? מדוע האלוהים של הנוצרים חושב אותם ליותר טובים הדת היא אחד הדברים הכי גרועים שקרו לאנושות היא יצרה רק מלחמות והרג - גזענות והרס נראה לך שזה רצון האלוהים שלך ????

במקום שמסתיים ההגיון מתחילה האמונה

יש לי המון שו"ת בנושא אני בפלפונוקשה להרחיב אך מה שניתן לומר הוא

itsikd

New member
לא חייב להיות ככה

במקום שמסתיים ההגיון יש להבין שהגענו לקצה גבול היכולת שלנו כבני אדם לא חיבים להאמין בכלום ! האמונה מתחילה בגלל הפחד מהריק ואין מה לפחד מהאמת

Hell is beige

New member
סיגריות אולי מזיקות לגוף

אבל לא לנפש הרבה דברים מזיקים לגוף - וגם לנפש. אלכוהול, סמים, פלא-פונים. ואנדשים צורכים אותם בכמויות. דשא ששונא סמים ופלא פונים, ורמת האלכוהול שהוא צורך מגיע בתקופות הכבדות לליטר בירה בשבוע.

למעלה