היי לכולם...

inbaly

New member
היי לכולם...

אני ענבל ששיחקה את נועה13 בתכנית ששודרה הערב. רציתי לשאול, איך התרשמתם מהתכנית?

B R A Y E R

New member
מנהל
לדעתי היתה תוכנית מצוינת

אהבתי את הכתבה ויש לי מספר שאלות: 1)מה גורלו של המטרידן? 2)לא פחדת שהמטרידן יעלה עליך?

שגיא24

New member
כל הכבוד על האומץ! ../images/Emo45.gif

עשית עבודה מצויינת ואני מקווה שהמסר הועבר בצורה טובה להורים שצופים בתוכנית, לקוח עין לגבי שיחות שילדיהם מבצעים בצ'טים או פגישות עם אנשים שהם מעולם לא פגשו קודם לכן. עשית מצווה! אגב, רשמתי זאת כבר בהודעה נפרדת, אני חושב שבפגישה ההיא שחשבת שהוא הבריז הוא כן הופיע, אבל פשוט תיצפת עלייך מרחוק כדי לראות מי את באמת. אני מניח שאמרת לו כל מיני פרטי זיהוי על עצמך כדי שהוא ידע לזהות אותך במקום המפגש. הוא מן הסתם ישב באזור והסתכל עליך מאיפשהו וכך התעורר אצלו החשד. חבל מאוד שלא נחשפה זהותו של האיש, אך אם הוא ביצע עבירות כלשהן, מה שקשה להוכיח לפי השיחות, אז המשטרה יכולה בקלות לעלות עליו דרך מספרי IP שהוא משאיר בצ'טים ובאתרים שהוא מבקר בהם וכמובן אצל ספק האינטרנט שלו.

inbaly

New member
הוא חשד בדברים אחרים

לקחו אותי למשימה הזאת כי אני לא רק נשמעת קטנה אלא גם נראית כזאת, אני גם שיחקתי ילדה בת 13 בצורה דיי אמינה (אם שמתם לב עשיתי טון דיבור תמים, אמרתי הרבה "כאילו" וכו'. האמת שאני לא מפחדת ממנו. לדעתי הוא פשוט יתקרר מכל העניין של צ'אטים בזמן הקרוב או שפשוט בפעם הבאה המשטרה תעלה עליו ולא תכנית טלויזיה... לדעתי, יעלו עליו בסוף אם הוא ימשיך בדרכו הרעה.

שגיא24

New member
אין בעיה להעלות עליו

יש מחלקה במשטרה שמתעסקת בעניינים האלה ומבינה היטב באינטרנט. השאלה היא האם הוא ביצע איזשהם עבירות. זכותו להסתובב ברשת ולדבר עם מי שהוא רוצה ומה שהוא רוצה, באופן כללי. הסכנה היחידה היא כשהמילים הופכים למעשים ואז זה כבר פדופיליה ובמקרים חמורים עלול להסתיים באונס ובמקרים זוועתים אפילו רצח ע"י מחבלת מתחזה.

inbaly

New member
נחיה ונראה

בכל מקרה, יש עוד המון פדופילים שמסתובבים להם בחדרי הצ'אטים. זה רק מקרה אחד מיני רבים וזאת הבעיה האמיתית! כשאני הייתי קטנה אבא שלי לא נתן לי בכלל להיכנס לצ'אטים מהסיבה הפשוטה הזאת...

שילה1

New member
ענבל-ראיתי אותך הערב.מאחר ואת מבאי

ביתי-גאה בך פי שניים! הנושא חשוב מעין כמוהו. כל הכבוד! (אמא אחת קצת שונה,שאכפת לה נורא!)

יש לי שאלה

יש ילד שמיסתובב בתפוז ילד שקורא לעצמו "גיא חזן" יש לו תוכנה בשם "מירשם"/"רישומון"(שאגב ניראה לי שהמטרידן שהיה היום בשומר מסך הישתמש בזה) שרושמים פרטים שיודעים על מישהו ומקבלים כל העונים על הדרישות ודרך זה הוא מוצא על גולשים מטריד אותם בטלפון ומאיים שיפרסם תמיספר באתרי סקס הוא מצא כבר על רוב הגולשים בפורום "המורדים" והוא אומר שהוא כבר ששנתיים מטריד הוא לא פירסם על עצמו אף פרט אמיתי אבל כתובת המסנג'ר שלו הוא [email protected] יש מה לעשות עם זה?

שילה1

New member
לתוכנה קוראים "דבש",ויש מה לעשות.

מתלוננים במשורה על הפרת הפרטיות,ופונים במקביל להנהלת הפורומים. ואגב,גם במנועי חיפוש ניתן למצוא המון אינפורמציה על גולשים ברשת.זהירות לא הזיקה לאיש!

לא הבנת נכון

הוא מצא בתוכנה את המספר טלפון וצילצל לגולשים והטריד אותם את המנהלים הוא גם מטריד ותפוז אומרת כבר 3 חודשים שהנושא בטיפול אבל שום דבר לא זז הוא ממשיך להטריד ילדים למצוא פרטים לפרסם את המישפר וכולם מישתגעים ממנו ולתוכנה קוראים מירשם

שגיא24

New member
להגיש תלונה במשטרה

באופן כללי, כל אחד יכול לעשות חיפוש באינטרנט ולגלות על כל אחד לא מעט פרטים. יש כל כך הרבה אתרים היום ששומרים עלינו אינפורמציה. אפילו חיפוש קטן באתר כמו "חבר'ה" יתן לא מעט אינפורמציה על בנאדם אם יודעים את השם המלא שלו. הגולש שהתקשר טלפונית והטריד חייב היה לדעת שם מלא של הגולש או הגולשת. אחרת אין לו סיכוי לעלות על המספר. כנראה שהם נתנו לו מרצונם את המספר שלהם ואז הוא התקשר או שהם פירסמו את מספר הטלפון איפשהו ברשת והוא מצא את זה. גם אם יש לו את התוכנות האלה, הוא צריך משהו כדי לבצע חיפוש. אם זה מספר ת.ז. , שם פרטי ושם משפחה, אזור מגורים וכו'. אם אין לו שום פרט מזהה חוץ מניק-ניים שמשתמשים בצ'ט אז הוא לא יכול לגלות כלום. משהו לא מסתדר לי עם העובדות שתיארת. אם אני אכנס עכשיו לצ'ט עם ניק מסוים, הוא ידע עלי את כל הפרטים ויפרסם אותם? זה לא הגיוני. אני חייב לנדב לו קצת אינפורמציה כלשהי כדי שהוא יוכל לחפש אותי, אם בכלל. למטבע יש שני צדדים ואם מישהו מוטרד על ידי מישהו אחר, שלא בצדק, יש לפנות ישירות למשטרה ולהגיש תלונה על הטרדה.

ממש לא

אני אמרתי רק כשניכנסתי לפורום את השם ושם המישפחה שלי והוא עלה על המיספר שלי... ואף אחד לא נתן את המיספר שלו התוכנה מצאה עליו את המיספר... יש לו גם שיטה אם הוא מוצא בארץ נגיד הרבה "שני כהן" אבל לילדה שהוא מחפש עליה יש איסיקיו יש לו שיטה לבדוק לפי איסיקיו פרטים על הגולש אם תיכנס לפורום המורדים תאמין לי שהוא ימצא עליך תקבל מסר ממנו עם המיספר טלפון שלך ואיום

שגיא24

New member
בדיוק כפי שאמרתי

אתה מרצונך נתת שם מלא שלך, אז אין שום בעיה לברר עליך מה שרוצים. באייסיקיו שים לב שיש לך כרטיס כזה עם מלא פרטים אישיים. לצערי, יש מלא ילדים שכותבים שם פרטים מלאים ונכונים. אז אם תיתן לי את המספר שלך, אני אבדוק את הכרטיס שלך לפי המספר ואדע עליך את כל מה שרשמת בכרטיס. זה דברים פשוטים שכל אחד יכול לעשות. לכן, האשמה היא גם בכם. פשוט לא צריך לפרסם פרטים אישיים ולמלא את הכרטיסים האלה למיניהם, אלא לבחור בשם משתמש וזהו. לא צריך יותר מזה. ואם כבר משתמשים בפרטים נכונים, אז לתת מספר ICQ רק לחברים שמכירים מהכיתה, מהבית ספר, מהשכונה.

לחבר שלי יש גם את התוכנה

אבל לא לצורך רע והוא מצא שעל השם ושם מישפחה שללי יש 1000 ילדים ובאזור המגורים שלי יש 367 שזה הדברים היחידים שנתתי באיסיקיו מה שאומר יש ללו באיסיקיו דרך אחרת שהוא מצא עלי

שילה1

New member
תתלונן במטרה על הטרדה וגם

הפרת הפרטיות.והבנתי אותך מצויון!

כל הפורום היתלונן עליו

המישטרה לא עושה כלום גם תפוז היתלוננה והוא שמח הוא כבר שנתיים מטריד והמישטרה לא עושה כלום הוא יודע שאין למישטרה מה לעשות והיא לא אוהבת להיתעסק בדברים כאלה...

שגיא24

New member
כי מישהו נידב לו את הפרטים

מרצונו החופשי. הוא לא יכול סתם למצוא מישהו באינטרנט בלי לדעת לפחות את השם המלא של הבנאדם או מספר טלפון. פריט מידע אחד לפחות הוא צריך ולכן כנראה שאלה שהוא מטריד נתנו לו פרטים על עצמם, יתכן והם רשמו פרטים מלאים בתוכנות כגון ICQ ומסנג'ר ואם הם נתנו לו את המספר אז אין בעיה לגהוציא משם פרטים ולהטריד כל אחד.

למעלה