היי לכולם...

שגיא24

New member
"רישומון" זה תוכנה וגם אתר באינטרנט

עכשיו נזכרתי מההודעה שלך. היה פעם אתר באינטרנט שהציג את התוכנה הזו חינם לכל מי שרוצה לבצע חיפוש במאגר הנתונים. המשטרה סגרה אותו תודה לאל. זה גם היה על דיסק שנמכר ולצערנו כנראה הגיע לידיים הלא נכונות ואין לדעת מי עשה מזה העתקים ולאן עוד זה הגיע.

inbaly

New member
קבלו ח"ח על ההתעניינות

יפה מאוד שהנושא מעורר מודעות ועניין. זה ללא ספק נושא ראוי לטיפול ובמיוחד בימים שתרבות השיחה באינטרנט הופכת לחלק בלתי נפרד מחיינו.

שילה1

New member
וגם..מי יודע מה כמה ואיך עשה האיש

עוד לפני שנחשף. ממש סכנת נפשות!

אפשר לעשות עם זה משהו

אפשר לשים בכל צ'אט שיודעים עליו(נענע תפוז וואלה וכו') שילדים ניכנסים עליו שוטר מוסמך או כל מיני דברים דומים...

שגיא24

New member
המשטרה כבר עושה זאת בעצמה

יש מחלקה שלימה של אנשי מיחשוב במשטרה שכל היום יושבים מול המחשב וגולשים באינטרנט ומתחכים אחרי אנשים כאלה. קראתי ושמעתי על כך לא מעט. הם עושים עבודה חשובה. זו אומנם מחלקה חדשה ומצומצמת יחסית אבל לפחות היא קיימת.

שגיא24

New member
מצרף כתבה על היחידה לעבירות מחשב

זו כתבה מתוך YNET ויש עוד רבות בנושא, רק צריך לערוך חיפוש. אפשר לפנות גם אליהם ישירות.

שגיא24

New member
לדעתי, להורים יש אחריות לא קטנה!

אני לא אומר שהורים צריכים כל הזמן להסתכל מה הילדים שלהם עושים מול המחשב, אך כן להתעניין ולשאול עם מי הם מדברים ואם חס וחלילה יש שיחות טלפון/פלאפון מוזרות מכל מיני אנשים שפגשו באינטרנט, זה מיד צריך לעורר חשד. אני נגד חדירה לפרטיות של הילדים בגלישה, אבל בעד לעשות כל מה שניתן מבחינה טכנית כדי למנוע מהם להיכנס לצ'טים האלה, למשל. הפתרון הכי אפקטיבי הוא לדבר על זה, להסביר, לחנך לגלישה נכונה באינטרנט ובאילו כללי זהירות יש לנקוט. הכלל הראשון הוא לא לתת מספרי טלפון ולא כתובות ולא שמות לאף אחד בשום אופן.

VAMPhantom

New member
זה בהחלט אחד הנושאים היותר חשובים

שאגב, בגלל אנשים כאלו שלא יודעים לרסן את עצמם, זה משפיע על האחרים בנוסף, בכך שאפילו שיחה תמימה ביותר בין אנשים יכולה כבר להחשב כאל הטרדה. הגיע הזמן שישימו רסן על הנושא, הגיע הזמן שיטפלו בנושא בכובד ראש כמו בחו"ל!
אם יש 2נושאים חשובים במדינה זה הנושא הנ"ל ותאונות הדרכים

שגיא24

New member
לצערנו אפשר להשיג כל תוכנה בימינו

כל סרט, כל דיסק וגם בין היתר את התוכנה הזאת. הדבר היחיד שהכי חשוב זה למנוע את המשך העברת נתונים אישיים שכאלה על האוכלוסיה במדינת ישראל לידי גורמים לא רצויים. גם אם התוכנה הזו כרגע ניתנת להורדה, תוך כמה שנים היא כבר לא תהיה רלוונטית, כי היא לא מעודכנת והנתונים שלנו משתנים כל הזמן, לרוב. כלומר, התוצאות שהתוכנה תיתן אינם מדוייקות. אפילו האיש המדובר ההוא מבין את זה בעצמו. אגב, לאורך כל השיחות אפשר לשים לב שהוא צלול בהחלט בדעתו ומבין ענין ומכוון ישר למטרה בלי לבזבז הרבה זמן ויש לי איפה הבנה בסיסית באינטרנט ונדמה שכל חייו הם סביב המחשב. בהתחלה חשדתי שאולי הוא עובד באיזה משרד ממשלתי, שיש לו גישה לנתונים אישיים, אבל עכשיו ברור שזה דרך התוכנות האלה. אגב, היתה מישהי ב"כלבוטק" מהקריות שהיתה מבצעת ניתוח אסטרולוגי מסויים למי שהיו באים עליה לקבלת עזרה וראיית העתיד. היא היתה מבררת נתונים על האנשים לפני שהם באים ואני די משוכנע שיש לה בידיים תוכנות כאלה ואז כשהאיש בה אליה ומשלם הרבה כסף הוא גם מקבל ממנה מידע נכון ומדוייק להפליא, כאילו היא בעלת כוחות על טבעיים. זה נותן פתח להרבה שרלטנים, לצערנו. צילמו אותה במצלמה נסתרת והיא היתה קוראת נתונים מהמחשב על האיש עצמו, כלומר היא ביצעה תחקיר פשוט שכל אחד מאיתנו יכול לבצע. לצערי, גם היא וגם הוא כנראה השיגו את התוכנה הזו בדרך הזאת. המשותף לשניהם שהם עוסקים בנוכלות.

VAMPhantom

New member
ראשית:כל הכבד!../images/Emo45.gifעל התוכנית המעולה

מחכה לרגע לשמוע שבמשטרה יתחילו לעלות על הנבלות(סליחה על השפה) האלו אחד אחד... בנוגע ל"רישומון" חבל מאוד שזה נפל לידיים הלא נכונות, רע מאוד!
צריך עבודת תחקיר מעולה בכדי לעלות על עקבות כל מי שבשותו הדבר הזה
אל תשאלו איך, אני יודע שיש דרכים...

היי עינבל ../images/Emo39.gif

ראשית כל קבלי
על האומץ הרב שהפגנת במשימה הזאת! התרשמתי שהתוכנית הייתה מעניינת מאוד, למרות שקצת הצטערתי בסוף, שלא תפסו את אותו אחד שניסה "לפתות" אותך. אני מקווה שהוא לא עושה את אותו "תרגיל" לבנות צעירות אחרות בנט.. אני רציתי לשאול, איך את הגעת לתוכנית, איך מצאו אותך ופנו אלייך?

dors

New member
כל הכבוד,

אני אומנם לא ראיתי את היום את התוכנית [אראה את הקלטת] אבל כל הכבוד על האומץ בהחלט!

שאלה

האם הבחור עבר עבירה פלילית? אם כן איזו עבירה? ואם כן, למה התכנית הסתיימה ב"ומאז לא שמענו ממנו".? למה לא פניתם למשטרה עם המידע עליו? טלפון שלו למשל?

שגיא24

New member
לפי סעיפים חוק העונשין: ../images/Emo88.gif

מדברים על עבירת מין: אונס, בעילה, מעשה סדום, מעשה מגונה ועבירות מין בקטין. אין שום עבירה כזו במקרה הספציפי הזה. זה לא המקרה שלפנינו. תראה, לאורך כל השיחות המוקלטות שלהם האיש מוודא הסכמה מצידה. הוא שואל אותה שאלות נוראיות והיא משיבה לו בהתאם ונדמה שיש כאן שיתוף פעולה. הוא אפילו בעצמו אומר שלא יכריח אותה לעשות שום דבר שלא תרצה. מאחר ולא היו כאן עבירות מין כלשהם אני לא רואה שום דרך להאשים אותו במשהו. זכותו לדבר עם מי שבה לו ומה שבה לו באינטרנט, כמו כל גולש אחר. אנחנו ובעיקר הורים לילדים צריכים להכיר בעובדה הקיימת ולפקוח עין. השיחות שלו איתה בפלאפון הם יוזמה שלה ושלו ביחד. אם היתה אומרת לו להפסיק להתקשר, אולי היה מקום להתלונן על הטרדה. יש אולי קצת משפטים שמזכירים את עבירת השידול לבצע עבירה, אבל איזו עבירה? הוא לא אמר לה לכי תשכבי עם חבר שלי או תגנבי בשבילי מהמכולת. הוא רצה בקירבתה אך מאחר ולא היה שום מפגש פיזי ביניהם, אין לדעת מה בדיוק היתה כוונתו האמיתית. לגבי זה שהוא רודף אחרי צעירות באינטרנט, זה לא משהו שהחוק מתייחס אליו כיום למיטב ידיעתי. וגם אם כן - צריך להוכיח שהוא אכן פדופיל וביצע מעשים מגונים בילדים. אולם, ס' 368ג לחוק העונשין מדבר על |דגש| התעללות בקטין או בחסר ישע . גם אם נעמיד אותו למשפט, צריך להוכיח שהשיחות שלו איתה והפגישות לוו בהתעללות מצידו ובניצול שלו. אגב, הילדה איננה חסרת ישע אלא רק קטינה. ס' 346 מדבר על |דגש| בעילה אסורה בהסכמה . זה הדבר היחיד שהכי מתקרב למצב שהיה יכול להתרחש בין האיש והילדה. החוק מדבר על מי שהיא בטווח הגילאים 14 עד 18 והאיש ניצל את סמכותו/מרותו או הפעיל עליה יחס או ניצל אותה או הבטיח לה להתחתן וכו'. העונש המקסימלי הוא 5 שנות מאסר.

שגיא24

New member
לפי סעיפים חוק העונשין: ../images/Emo88.gif

מדברים על עבירת מין: אונס, בעילה, מעשה סדום, מעשה מגונה ועבירות מין בקטין. אין שום עבירה כזו במקרה הספציפי הזה. זה לא המקרה שלפנינו. תראה, לאורך כל השיחות המוקלטות שלהם האיש מוודא הסכמה מצידה. הוא שואל אותה שאלות נוראיות והיא משיבה לו בהתאם ונדמה שיש כאן שיתוף פעולה. הוא אפילו בעצמו אומר שלא יכריח אותה לעשות שום דבר שלא תרצה. מאחר ולא היו כאן עבירות מין כלשהם אני לא רואה שום דרך להאשים אותו במשהו. זכותו לדבר עם מי שבה לו ומה שבה לו באינטרנט, כמו כל גולש אחר. אנחנו ובעיקר הורים לילדים צריכים להכיר בעובדה הקיימת ולפקוח עין. השיחות שלו איתה בפלאפון הם יוזמה שלה ושלו ביחד. אם היתה אומרת לו להפסיק להתקשר, אולי היה מקום להתלונן על הטרדה. יש אולי קצת משפטים שמזכירים את עבירת השידול לבצע עבירה, אבל איזו עבירה? הוא לא אמר לה לכי תשכבי עם חבר שלי או תגנבי בשבילי מהמכולת. הוא רצה בקירבתה אך מאחר ולא היה שום מפגש פיזי ביניהם, אין לדעת מה בדיוק היתה כוונתו האמיתית. לגבי זה שהוא רודף אחרי צעירות באינטרנט, זה לא משהו שהחוק מתייחס אליו כיום למיטב ידיעתי. וגם אם כן - צריך להוכיח שהוא אכן פדופיל וביצע מעשים מגונים בילדים. אולם, ס' 368ג לחוק העונשין מדבר על התעללות בקטין או בחסר ישע . גם אם נעמיד אותו למשפט, צריך להוכיח שהשיחות שלו איתה והפגישות לוו בהתעללות מצידו ובניצול שלו. אגב, הילדה איננה חסרת ישע אלא רק קטינה. ס' 346 מדבר על בעילה אסורה בהסכמה . זה הדבר היחיד שהכי מתקרב למצב שהיה יכול להתרחש בין האיש והילדה. החוק מדבר על מי שהיא בטווח הגילאים 14 עד 18 והאיש ניצל את סמכותו/מרותו או הפעיל עליה יחס או ניצל אותה או הבטיח לה להתחתן וכו'. העונש המקסימלי הוא 5 שנות מאסר.

למעלה