היי לכולם...

בקיצור

אין עבירה על החוק. אגב, יש בחוק היתר לעיתונאים (בהנחה הלא מבוססת שיש לענבל תעודת עיתונאי מלשכת העיתונות הממשלתית) להתחזות? הרי דווקא הוא כמעט ולא התחזה למעט החלפת השמות, אבל זה מקובל בצאטים, ולעומת זאת ענבל התחזתה בהציגה עצמה כבת 13 בהיותה בת 18.5

שגיא24

New member
כמו פריצקי שיכול להיות מואשם בנסיון

תראה, כמו פריצקי ששוחח עם אחר טלפונית על מנת להפליל אדם אחר, עבירת הנסיון (ס' 25) מאוד מתאימה גם במקרה הזה. אנחנו מניחים (אף אחד לא באמת יודע) שמטרת האיש היתה לקיים יחסי מין עם הבחורה ובהנחה שזו עבירה על החוק השיחות שלו איתה באינטרנט ואחר כך בטלפון וגם המפגשים הצפויים הם במטרה לבצע את העבירה. העבירה לא הושלמה, הוא לא פגע בילדה בשום דרך כזאת או אחרת ולכן ניתן לייחס לו כוונה להשיג תוצאה מסויימת. למזלנו, זה לא קרה. לא ברור האם איש מתחזה. בעקרון, אם הוא מתחזה, אז כולנו מתחזים. לכולנו שמות בדויים/פיקטיביים באינטרנט. אנחנו לא בהכרח מי שאנחנו אומרים שאנחנו וזה בסדר, כי זה משרת מטרה מסויימת והיא שמירה על הפרטיות שלנו. עיתונאים מחוייבים לכללי אתיקה עיתונאית.

אגב

אם כבר עבירות, ניתן היה להאשים אותו בשימוש לא חוקי במאגרי מידע, אבל נושא זה אפילו לא הודגש. מה שאני רוצה להגיד כאן, זה שאמנון לוי, שהיה פעם מבכירי עיתונאי ישראל, מתעסק עכשיו באייטמים זולים, צעקניים, פופולסטיים ורדודים וחסרי ביסוס כמצוות ערוץ 2 מלומדה. וחבל שכך.

שגיא24

New member
זה לא מה שמפריע לחברה הישראלית

מה שהוא עושה בביתו עם תוכנות כאלה ואחרות, חוקיות ולא חוקיות, זה כבר עניינו הפרטי. אף אחד לא יבוא אליו בטענות לגבי זה ומאחר והוא לא היחיד אז צריך להגיש כתבי אישום נגד כל בנאדם שלישי במדינה שעושה שימוש במאגרי מידע זמינים באינטרנט. בכל אופן, זה לא הנושא המרכזי. אני לא חושב שהתוכנית עוסקת באייטמים זולים. הם בהחלט מבוססים ומציגים עובדות בשטח, בלי לנסות לטייח אותם. התוכנית מציגה את הנושאים בדיוק באופן שערוץ 2 מציג עניינים אחרים. מכניסים אקשן, דרמה ובין לבין יש פרסומות. אם התוכנית היתה משעממת מדי, היא לא היתה תופסת מקום נכבד בפריים טיים של ערוץ 2. לכן, מצד אחד אנחנו מכירים בכך שהנושאים שהתוכנית מעלה חשובים, מצד שני אם הם לא היו מועלים במסגרת שנחשפת לציבור נרחב של צופים, אז זה לא היה מעורר תגובות בציבור ואז המטרה לא הושגה. חוץ מזה, זו בסך הכל תוכנית שנייה לעונה. תן להם הזדמנות. התוכנית לא שונה בהרבה ולא נופלת ברמתה מתוכניות תחקיר אחרות בערוץ המסחרי.

inbaly

New member
חס וחלילה...

האייטמים מאוד מבוססים. על כל אייטם שמשודר במשך 10 דקות עומלים במערכת זמן רב על מנת לאמת אותו וכו'. כך גם לגבי האייטם על הטרדות באינטרנט, בדקנו את העניין זמן רב, דיברנו עם מטרידנים נוספים וכו'.

ענבל

בואי נעבור אייטם אייטם: לגבי ההטרדה. מהי הטרדה? את בת 18 והצגת עצמך כבת 13, זאת הטרדה? ואם היית בת 13 ומציגה עצמך כבת 18, זאת הטרדה? ואם אציג עצמי פעם כבן 10, פעם בבת 28 ופעם כבן 75, זאת הטרדה? מסובך, נכון? עכשיו, בגלל שאף צד לא יודע בוודאות את זהותו של הצד השני, קשה לדבר על הטרדה. ניקח את השיחה שהיתה לך עם עידו (אגב, כמו שקראת לעצמך נועה ולא ענבל, גם זכותו לכנות עצמו בכל כינוי שיבחר) ונניח שהיא היתה בן גבר בן גילך פחות או יותר לבינך, כשתיאורטית שניכם יודעים בוודאות שהצד השני בוגר, היתה בשיחה זו פסול לדעתך? הלאה, נטלי , זה האייטם היחידי שהיה ראוי לשידור. אין לי מה להוסיף. הלאה, בטוח לאומי. יש לכם או למישהו חלופה לבדיקות אלו? סתם לצעוק זה לא רציני.

inbaly

New member
לדעתי אתה לא מבין...

הוא היה משוכנע שאני בת 13 וכאן הנקודה החשובה (הזהות האמיתית שלי לא משחקת כאן תפקיד אלא מה שהוא חשב) - באותה מידה שהוא ניסה לפתות אותי הוא ככל הנראה מפתה עוד המון קטינות, ואותן קטינות, סביר להניח, הן באמת תמימות וחסרות אונים. כאן העניין! שיש תופעה איומה בצ'אטים וההורים צריכים לשמור על הילדים שלהם. להרבה ילדים היום יש מחשב אישי בחדר שלהם ממנו הם מתחברים לכל הצ'אטים שבעולם וההורים פשוט לא יודעים עם מי הילדים מדברים. מי אני ומה אני באמת זה לא העניין כאן, אתה צריך להבין את זה. לעומת זאת, מי הוא - זה ללא ספק חלק מהעניין. השם האמיתי שלו לא משנה, אבל ברור לכל הדעות שהוא, בניגוד אליי, לא ילד בן 13 שמתחזה לאדם בן 40. מדובר ללא ספק באדם מבוגר.

איך את יודעת?

שהוא בן 40 ולא ילד משועמם בן 13? זה מדעי או סתם תחושה? אולי הוא בן 40 אבל חשב שאת אישה בוגרת שמשחקת כבת 13 לצורך הריגוש שבדבר? ושיחק כביכול את המשחק שלך?

inbaly

New member
אל תתחכם

תאמין לי שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים... זאת לא תכנית בשקל. מלבד לבחור הזה פגשנו גם גברים אחרים פנים מול פנים, האמן לי... לא מדובר בילדים. תנסה בעצמך להכנס לצ'אט עם שם של ילדה ותראה כמה עלוקות בנות 40 קופצות עליך. דיי להתחכמות. המטרה הייתה לעורר מודעות חשובה ואנחנו השגנו אותה.

VAMPhantom

New member
אגב, סליחה שמנצל לרגע ת'שירשור...

אבל זה בהחלט קשור לנושא, זו הזדמנות של נוספים רבים, לחתום על העצומה הזו!
הגיע הזמן גם שיחמירו את עונשם!
ולא יקלו ראש...

שגיא24

New member
העונש המקסימלי הוא 16 שנות מאסר

זה נכון שאם מסתכלים על חוק האינוס (ס' 345 לחוק העונשין) זה נשמע מגוחך העונשים שמקבלים אנסים, אבל זה בדיוק לפי החוק. זה מה שקבע המחוקק. אבל צריך להמשיך לקרוא עד סעיף 355 שמדבר על עונש מזערי וקובע כי העונש על עבירה כגון אונס לא יפחת מרבע העונש, אלא אם כן נמצאו טעמים מיוחדים להקל בעונשו של הנאשם. המשמעות היא שאם הוכחה אשמתו של אנס, אין מצב שהוא הולך הביתה. בוודאות הוא נכנס לכלא למינימום 4 שנים ומקסימום 16 שנים. הפנייה לא צריכה להיות אל בית המשפט, שבסך הכל מבצע פרשנות למה שכתוב בחוק, אלא לבית המחוקקים, להלן הכנסת. השופטים מתחשבים בסעיפים נוספים כגון הבעת חרטה, עברו של הנאשם (היסטוריה משפחתית, אולי עבר התעללות) ועוד אי-אילו עניינים בהם דן ביהמ"ש בכל מקרה פלילי אחר. אולי יש מקום לשנות את סעיף העונש המזערי, אולי זה באמת מעט מדי. ההצדקה היחידה שיכולה להיות לשינוי, היא בדיוק כפי שציינת, ריבוי מקרי האונס ועבירות המין בחברה הישראלית. משמע החוק לא מספיק מרתיע, לא מספיק מכוון להתנהגות ראוייה. המשפט הפלילי בסך הכל קובע את כללי המשחק. הוא לא מחייב אותנו לשחק את המשחק הזה, אלא מעניש אותנו במקרה ונעבור על כלל משחקי שהחברה שלנו רואה אותם כמסוכנים והחמורים ביותר.

ענבל,

קודם אני רוצה לומר לך שהיה לי מאוד חשוב לראות את התכנית. ורציתי גם לומר שזה שהתכתבת איתו ודברת איתו בטלפון גם בתפוז
(זו העשרה שלי
) אם תכנסי לקומונה של חברים לנצח (יש קישור) תראי שרשום דבר כזה(זה לא בדיוק המילים, אני אנסה לשחזר את מה שכתוב
): יש איש אשר רוצה להרוס את מערכת הפורומים ה"תפוז"
, יש לו דיסק עם כל תושבי המדינה ובעזרת שם המשפחה והשם הפרטי שאתם שמים בפרטים יכול להיות לו גם את מ'ס הטלפון שלכם,לאחר מכן הוא תקשר אליכם ומאיים שאם לא תעזבו את "תפוז"
הוא מפרסם את המ'ס. אנא הורידו את שם המשפחה או את השם הפרטי או שניהם.... (האיש כל הזמן מחליף כינוים). אז יש 2 דברים שמאפיינים אותו, 1. יש לו דיסק אם כל תושבי המדינה 2.הוא כל הזמן מחליף כינויים. 3. למה הוא לא רוצה להפסיק את הצ'אט
זהו.... אני לא בטוחה שזה הוא אבל סביר להניח שכן.....

inbaly

New member
אל דאגה

סביר להניח שבסך הכל מדובר בילד קטן שעלה על טריק ישן ומאוס לעוס על מנת להפיג את השיעמום של החופש הגדול. אם מדובר באדם מבוגר אז אני מאוד מרחמת עליו, שהרי חבל על הזמן היקר שהוא מבזבז בתעלול המטופש הזה. לדעתי זה יכול להיות רק ילד, כי אדם מבוגר היה עושה שימוש יותר גס בנתונים האלה מאשר לפרסם טלפונים של אנשים בצ'אטים...

שלום לך

תראי, אני מודע לעובדה שהדברים האלה *קיימים*. ועדיין, לפי דעתי אתם יישמתם בתחקיר הזה כלל חשוב מאוד בחיים- מי שמחפש צרות, גם מוצא אותן. כן, אין שהספק שהכלל הזה תופס גם באינטרנט, בתור שיקוף של המציאות. אבל אם חושבים על זה קצת יותר לעומק... מה בעצם ההישג הגדול? שרכבתם על גל הבהלה מהאינטרנט של רבבות הורים מפוחדים, נכנסתם לצ'אט שנפתח למטרה הזו, שיחקתם ילדה אקסטרה תמימה, נאיבית, שמתנהגת בטיפשיות יתרה, שעושה פשוט את *כל* השגיאות הכי נוראיות, אחת אחרי השנייה ומשחקת בשלמות לתוך הידיים של כל סוטה מזדמן. נו באמת, תנו לבני הנוער לפחות *קצת* קרדיט? משהו בסגנון של לא להכנס לתוך גוב האריות, ליצור שם קשר אישי עם אריה שמודה מראש שהוא רואה להרע לה, לתת ישר את מספר הטלפון ואז גם סתם ככה להחליט: "ייאי, אני רוצה לפגוש אותו, בואו ישר נלך ונראה מי הבנאדם החביב שרוצה להכניס לי את הידיים לתוך התחתונים! זה חייב להיות כיף! כן, וגם נפגוש אותו לבד, אפילו לא נספר לאף אחד, כי לא יכול להיות שבנאדם כזה רוצה לפגוע בי! הוא בעצמו אמר שהוא רק רוצה לעשות לי טוב! ^_^"? ואחרי זה עוד מתפלאים איך התעורר החשד שלו... טוב, מה זה משנה מבחינתכם, עשיתם את שלכם, הדאגתם אלפי, רבבות, לא יודע אם אני אגזים או לא כשאומר מאות אלפי הורים שמתים לראות בילדים שלהם את כליל הטוהר והתמימות, עד כדי כך שהם באמת מאמינים שהילדים לוקים בנאיביות שגובלת בטיפשות. בסופו של דבר לא חידשתם כלום. יכולתם לקחת את הנושא ולהסביר אותו מנקודת מבט בוגרת, שתסביר איך באמת להימנע מהסכנות אבל גם איך לדעת לנצל את היתרונות של האינטרנט, והם לא מועטים. במקום זה בחרתם בדרך הקלה, שהיא זריעת פחד ופאניקה מפני הלא-מוכר בקרב אלה שלא כ"כ מבינים בנושא. וחבל.

n u t

New member
המון כל הכבוד!

עשית עבודה מעולה! לא חושבת שאני הייתי מסוגלת לעמוד בכזה דבר...

inbaly

New member
נו באמת...

אמרנו במפורש בתכנית שהבחור דיבר איתי למעלה מחודש. אתם ראיתם בתכנית בסך הכל 4 קטעים מבין עשרות שיחות. אם הבחור היה חושד הוא לא היה מתקשר כל כך הרבה פעמים. ואגב, אמרנו גם שהוא נתן את המספר שלו בהתחלה ורק אחרי תקופה מסויימת היה לו מספר שהוא יכל להתקשר אליו כי אני הבעתי, בתור ילדה בת 13, היסוס רב וכו'. הוא זה שהתעקש והוא כנראה רגיל לעשות כן גם עם ילדות אחרות בצ'אט. ראינו בכל אופן שזה מה שהוא עושה בחדרי הצ'אטים. עשינו עבודה חשובה ועובדה שיש כל כך הרבה תגובות וטוב שכך!

למעלה