היי

wild orchid

New member
זוגיות מושלמת מבחינתי
. אוהבת את מרחב

ואת החופש שלי. מתקשה לחיות בשיגרה צפופה.

Anna Vasserman

New member
שאלה לבנות שבחבוררה:

ומה יקרה כשתרצו ילדים?
גם אז תגורו בנפרד?

ואת תהיי היחידה שתקום לתינוק בלילות?..

Anna Vasserman

New member
שוםדבר לא חובה.

אבל בדרך כלל, רוב הנשים מגיעות לשלב שהן רוצות ילדים...

cmyk137

New member
לא קשור אבל בכל מקרה

על פי משציינת זה מאוד מוצדק
כמובן יש השפעה סביבתית מהחברים ומהמשפחות
לכן בדברים כאלו כשמגיעים לשלב כזה
כל אחד לוקח את מחשבה לעצמה ועדיף לשקולולהחליט את המצב
לאחר שלב כזה הם צריכים להחליט בייחד עד כמה זה משתלב

קטניפ

New member
אני בהריון עכשיו

ואני נשבעת לך שדווקא עכשיו המחשבה על לחיות לבד חוזרת לי שוב.

Anna Vasserman

New member
עכ זה קל

כי את רק בהריון.
אין לך עדיין תינוק בוכה כל לילה, ומתעורר כל שעתיים.

כשהיה לך, נראה אם עדיין תחשבי שלבד עדיף מביחד.

קטניפ

New member
אני לא טענתי שמה שמתאים לי

מתאים לכולם.
ועדיין, אני הייתי מעדיפה זוגיות שבה כל אחד חי בבית משלו.

וכל הילדים

שנולדים להורים שהם לא בני זוג? (הורות משותפת)
הם רגילים מההתחלה שיש שני בתים, שני הורים, שחלק מהלילות אבא קם אליהם וחלק אמא קמה.
זה ממש לא מחסום

Anna Vasserman

New member
זה רק עושה נזק לילדים

גם מבחינה נפשית

וגם פיזית בריאותית.

תינוק שלא ישן כל לילה עם אמא שלו - כלומר הוא לא יונק חלב אם -כלומר לא נבנית לו מערכת חיסון כמו שצריך, והוא לא מקבל את כל מה שהוא אמור לקבל. וסליחה שאני הורסת פה את התדמית שחברות תחליפי החלב מנסות לייצר. אין כמו חלב אם. אין! וכשאת מניקה את יכולה להיות בטוחה ששום נזק לא ייגרם לדבר הכי יקר לך בעולם (ראו ערך פרשת רמדיה)

בטוחה בטוח לא

רק לפני כמה שבועות קראתי כתבה על אם שהניקה אך התזונה שלה היתה לקויה ובעקבות מחסור בויטמינים בנה בן ה11 חודשים מת. זה לא אומר שאני לא מסכימה שהנקה היא הדבר הכי טוב לתינוק (גם לא מסכימה, אין לי יידע רלוונטי- אבל זה נשמע הגיוני) אבל אם את נטפלת למקרה חריג שהתרחש אז גם לצד השני מותר.
בכל אופן חלב אם אפשר לשאוב, בכל זאת חופשת לידה היא עד גיל 3 חודשים, מה נראה לך שעושים אחר כך? ומה נראה לך שעושים בפגיות?
וילדים גדלים יפה מאוד גם על תחליפי חלב. זו בטח לא סיבה לא להביא אותם לעולם מלכתחילה.

Anna Vasserman

New member
היתרונות בהנקה

(לקוח מאתר infomed)

1. זמינות ומחיר – הנקה תמיד זמינה ואין סכנה שהמזון מקולקל, הטמפרטורה של החלב בהנקה תמיד מתאימה לתינוק ואין צורך בחימום של המזון ומצד שני אין חשש שהוא חם מדי. עם העלייה במוצרי הצריכה בכלל ומוצרי המזון בפרט חלה גם עלייה במוצרי הפורמולות לתינוקות, לכן הנקה יכולה לחסוך עד למאות שקלים בחודש.

2. הנקה מעניקה הגנה ממחלות – בחלב אם נמצאים נוגדנים אימהיים שמסייעים לעובר להילחם בזיהומים ואף למנוע הדבקה במזהמים שונים. הגנה זו חיונית במיוחד בחודשים הראשונים בהם הזיהומים עלולים לסכן את התינוק במיוחד. הנקה הוכחה כמפחיתת זיהומים בדרכי הנשימה, דלקות אוזניים ושלשולים.

3. הנקה מונעת מוות בעריסה – על פי הארגון האמריקאי לרפואת ילדים, הנקה מפחיתה את הסיכון למוות בעריסה.

4. הרכב מושלם – חלב האם מכיל את הרכיבים הדרושים לתזונת התינוק ביחס המתאים ביותר לשלבי ההתפתחות השונים של התינוק כולל חלבונים, פחמימות, שומנים, סידן וכן ויטמינים ומינרלים שונים.

5. קל לעיכול – חלב האם קל יותר לעיכול עבור מרבית התינוקות ולכן תינוקות הניזונים בהנקה, סובלים פחות משלשולים, גזים וכאבי בטן.

6. הנקה מונעת אלרגיות – הוכח שתינוקות הניזונים בהנקה, נוטים לסבול פחות מאלרגיות, אקזמות ואסטמה בהמשך חייהם.

7. הנקה מונעת השמנה – לתינוקות יונקים יש סיכוי נמוך מדי לסבול מהשמנה בהמשך חייהם וכן סיכוי נמוך יותר לחלות בסוכרת.

8. הנקה מעודדת אינטליגנציה - חלב אם מכיל חומצות שומן ייחודיות שחיוניות להתפתחות המוח, כמו כן הוכח שלתינוקות יונקים IQ גבוה יותר בממוצע.

ניתן להניח שחלב אם מכיל רכיבים נוספים שטרם זוהו ולכן אינם נמצאים בתחליפי החלב. בנוסף, הנקה מהווה יתרון לאם, שכן הנקה צורכת קלוריות רבות ובכך מסייעת לאם לרדת במשקל ולחזור בצורה מהירה יותר למשקל של טרם ההיריון והלידה. כמו כן, הנקה מסייעת בכיווץ הרחם לגודלו המקורי, הנקה מפחיתה את הסיכון למחלות שונות אצל האם דוגמת: אוסטיאופורוזיס, סרטן שד, סרטן הרחם וסרטן השחלות.

הנקה גם מחזקת את הקשר והחיבור בין האם לתינוק בשלבים המוקדמים והמאוחרים של הינקות.

קטניפ

New member
ואם מניקים זה מחייב חיים משותפים?

הרי יש לא מעט אמהות חד הוריות שהניקו עם לידת התינוק
אני לא מתכוונת להניק אבל אין לזה כל קשר לחיים המשותפים או לא עם בן זוג.

Anna Vasserman

New member
שום דבר לא מחייב

אבל אם את מניקה => את חייבת להיות מידי לילה עם התינוק => זה הרבה יותר קשה כשאת לבד, מאשר כשבן זוגך לצידך ועוזר לך.

זו הנקודה שלי.

אנה יקרה

יש לי שני ילדים ואני יודעת מצויין את חשיבות מתן חלב אם. אבל בואי נכנס לפרופורציות..
לא מדובר על תינוק בן יומו שמחליף בתים. מדובר על השלב שהתינוק כבר במילא לא יונק. (משהו שנע בין שנה לשנתיים, כל משפחה ומה שמתאים לה)

ילדים צריכים סביבה אוהבת שיודעת לראות את הצרכים שלהם.
זה ממש לא "נזק נפשי וגופני" אם יש להם שני הורים אוהבים בשני בתים ושיגרה ברורה.

Anna Vasserman

New member
את קצת סותרת את עצמך

הרי אנחנו מדברים כאן על זה שאנשים מעדיפים לגור בנפרד מאשר ביחד עם בני הזוג.

ואז שאלתי מה יקרה כשיבואו ילדים משותפים לעולם? גם אז תעדיפו לגור בנפרד?

ואת כתבת:
"ומה עם כל הילדים שנולדים להורים שהם לא בני זוג? (הורות משותפת)
הם רגילים מההתחלה שיש שני בתים, שני הורים, שחלק מהלילות אבא קם אליהם וחלק אמא קמה."

ועכשיו את אומרת שלא מדובר בתינוק בן יומו שמחליף בתים, אלא בן שנתיים. אז רגע... את מתכוונת שבשנתיים הראשונות ההורים כן יגורו יחד ואז בגיל שנתיים של הילד יחזרו לגור בנפרד?...

אגב, גם אני אמא.

למעלה