היי

פספסת את הנקודה

אפשר לגדל ילדים בשני בתים.
יש הרבה שעושים את זה.
ניסיתי להראות לך שיש אנשים שעושים את זה ומתגברים על אילוצים זמניים כאלה ואחרים.

אגב, את מציירת הנקה טוטאלית ודורשנית שמחייבת שני הורים.
אז לא הבנתי איך בדיוק הגבר מניק ועוזר בלילה..
ויש הרבה שעושים הנקה חלקית ונותנים בקבוק בלילה

Anna Vasserman

New member
לא פספסתי כלום - את זו שמפספסת...

נכון, אפשר לגדל ילדים בשני בתים. אפשר לעשות הרבה דברים - זה לא אומר שזה הדבר הטוב ביותר לעשות.

למה לי להתגבר על אילוצים, אם אני פשוט מאד יכולה לחיות בכיף עם בן הזוג שלי שיעזור לי ולא לייצר בכלל את האילוצים האלה??

ולגבי הנקה בלילה - ראי תשובתי לשאלה אחרת שלך מטה

wild orchid

New member
לא הבנתי, אם את גרה בנפרד מבעלך, את לא יכולה

להניק?! ההנקה באה יד ביד עם הבעל? כאילו יש בעל באותו הבית- יש הנקה, הבעל גר בבית ממול- אין הנקה? ממתי זה?

Anna Vasserman

New member
אז בואי אני אסביר לך

אם את מניקה => את חייבת להיות מידי לילה עם התינוק => זה הרבה יותר קשה כשאת לבד, מאשר כשבן זוגך לצידך ועוזר לך.

עכשיו הבנת?

Anna Vasserman

New member
רואים שאין לך מושג....

בן זוגך יכול לקום בלילה להחליף לו טיטול, לדוגמא. כי גם זה צריך....

לעיתים קרובות הילד בוכה כי יש לו גאזים - גם כאן האבא יכול לקום במקומך, לעשות לו מסאז' בטן ולהרגיע אותו...

יש עוד הרבה דברים שבהם בן זוג יכול לעזור עם תינוק, אפילו כשאת זו שמניקה.

כשאת לבד - את עושה הכל. לבד.

את לא מוכנה לקבל

שיש דעות שונות משלך?
שאנשים חושבים אחרת?

את חד הורית מתחילת ההורות או שבהתחלה חיית עם אבי ילדיך?

אני יכולה לומר לך שיש מעט מאוד גברים שקמים בלילה, בטח ובטח אם אין להם דרך לתת לתינוק אוכל.

Anna Vasserman

New member
קודם כל, אני מתנצלת

שכתבתי שאין לך מושג.

לפי ההודעות שלך בהתחלה היה נראה כאילו את לא יודעת במה כרוך גידול ילד.

עכשיו הבנתי שאת כן אמא, ויש לך מושג, פשוט היה לך ניסיון רע עם בן הזוג בקטע של טיפול יחדיו בתינוק.

לשאלתך, האקס שלי ואני נפרדנו כשהילד היה בן שנה וחצי. (עכשיו הוא כבר בן 8, ובמהלך חלק מהשנים האלה הייתי בזוגיות שכל אחד גר לבד, וזה היה ממש מתסכל מבחינתי)

יכול להיות שאת צודקת, ורוב הגברים לא קמים, אבל בסביבה שלי (אני וחברות שלי) אצל כולם הבעלים קמים בלילה ומשתתפים בטיפול בתינוק/ות בצורה כמעט שווה (נניח 45%, 55%).

אני כן מקבלת שיש דעות שונות משלי, ושאנשים חושבים אחרת. אני לאו דווקא מקבלת את מה שהם חושבים, אבל אני כן מקבלת את העובדה שלא כולם חושבים כמוני.

מעריכה מאוד שהתנצלת!

יש היום הרבה סוגי משפחות, והמון תפיסות עולם.
אני מאמינה שילדים צריכים אהבה ויציבות כדי להיות מאושרים וזה לא משנה מה בדיוק הקונסטלציה.
לפני כמה זמן ראיתי סטנד אפ של נדב אבוקסיס. הוא סיפר על ההורות המשותפת שלו וזה היה מקסים. לא חושבת שהילדה שלו אומללה או מסכנה כי יש לה שני הורים בשני בתים נפרדים.

wild orchid

New member
אז מה הפואנטה של כל מניפסט ההטפה הזה להנקה?

שפכת פה כל מה שאי פעם שמעת על הנקה ועדיין לא הסברת מה הקשר בינה לבין מגורים משותפים או נפרדים של ההורים?
אומנם הצלחת להבין שככל הנראה את תניקי בין אם את גרה עם אבי התינוק אז כבר הקשר שניסית לעשות התבטל. בואי נלך צעד אחד קדימה ונתמקד בשאלה הבאה: מה בדיוק תורם בן הזוג שגר איתך באותו הבית להנקה שלך? למיטב ידיעתי אין לי שדיים עם חלב אז להניק הוא לא יכול. מכאן בין אם הוא גר איתך או לא את עדיין היחידה שתקומי בלילה להניק את התינוק. אז מה בעצם הוא עושה שכל כך מקל עלייך? מחזיק לך את היד כשאת קמה להניק? זה מה שמקל עלייך, שבן זוגך לא ישן יחד איתך...? זה מה שהופך את חייך לקלים ובשביל זה את רוצה מגורים משותפים?
נכון, לגדל לבד את הילד זה הרבה יותר קשה. יחד עם זאת, אין לי מושג אם את מודעת אבל יש בעולמינו המון המון המון נשים שעושות את זה לבד ולמרות הקושי מסתדרות לא רע. אני גם לא יודעת אם את מודעת גם לעובדה שמגורים משותפים לא מחייבים בן זוג פעיל, מתפקד ועוזר. בסרטים כולם חיים ב- ONE BIG HAPPY FAMILY אבל המציאות לפעמים קצת שונה.

קטניפ

New member
ואם את בחופשות לידה ו הוא צריך לקום בבוקר

לעבודה יש סבירות גבוהה שגם אם הוא עוזר בלילה את צריכה להתמודד רוב הזמן לבד.

לגמרי!

אגב, האקס שלי גילה שהתינוק מתעורר בלילה רק כאשר הפסקתי להניק והוא היה צריך לקום לתורנות בקבוק בלילה..

דווקא הנקה, עם כל הכבוד וזה, מאוד מסרסת את האבא.

Anna Vasserman

New member
וואלה...

האקס שלי קם בלילות בידיוק כמוני.
דווקא הוא היה מאד פעיל בקטע של לטפל בילד, הוא עשה הכל חוץ מלהניק, ולא היה מסורס בכלל...

Anna Vasserman

New member
עזבי

אני כבר עניתי לכל השאלות ששאלת פה למיצי קפיצי.
כנראה שלא קראת, או שקראת ועדיין לא הבנת.

אני במקרה, לידיעתך, אם חד הורית. כך שאין צורך שתסבירי לי על הקשיים שבלגדל ילד לבד.
ברור שזה אפשרי - אבל זה מאד קשה.
אז למה להכניס את עצמך לקושי הזה אם כן יש לך בן זוג?! אני לא מבינה את ההגיון...
יש לך בן זוג, הוא יכול לעזור לך, אז למה להתמודד לבד??
למה להתמודד כל אחד בנפרד, כשאפשר להתמודד ביחד??
מה היתרון הגדול בלחיות בנפרד?..

קטניפ

New member
כי יש מי שעם כל האהבה

הגדולה לבן זוגה רוצה את המרחב הפרטי שלה והחופש שלה. זה לא האופן המקובל לחיות ולכן אולי לא קל לקבל זאת אבל זו לחלוטין אופציה שיש טענה שמשפרת את חיי הזוגיות.

Anna Vasserman

New member
כבר כתבתי מוקדם יותר בשרשור

been there done that
לי הזוגיות מהסוג הזה לא מתאימה כי היא פשוט עושה לי רע. לי זה ממש לא שיפר שום דבר...
לא בגלל מה שמקובל או לא מקובל.

wild orchid

New member
כי כמו שכבר כתבו לך ולא פעם בשרשור הזה

יש אנשים שזקוקים לחופש ולמרחב אישי שלהם והחופש הזה חשוב להם יותר מ"להתמודד ביחד" . אגב, זה שהם לא ישנים כל לילה ולילה ביחד, לא אומר שהם לא מתמודדים ביחד. לא חייבים להיות תקועים אחד בטוכעס של השני כדי להתמודד ביחד. (ויש גם אנשים כמוני שלא מעוניינים בילדים כך שכל ההתמודדות הזו לא רלוונטית עבורם). לא מבינה למה את מתעקשת לא להבין את זה.

Anna Vasserman

New member
אז תסבירי לי ככה שאבין

ברצינות, לא בציניות או משהו.

אנחנו אנשים שונים, ובכל זאת אני מאמינה שאצליח להבין אם תסבירי לי.

מה זה אומר החופש הזה שאת זקוקה לו?

מה את יכולה לעשות לבד, ולא יכולה לעשות כשבן הזוג גר איתך?

למעלה