למעשה אתה הולך הפוך בדיוק למדע...
רשמתי לך הודעה ארוכה אבל משום מה זה יצא לי באמצע אז אני אחזור בתמצות: חיה לא יכולה להסתכל על עצמה בכלים מוסריים, היא לא יכולה להגיד "זה טוב וזה רע", היא יכולה רק להסתכל על האינטרס העצמי שלה. לכן חיה, למשל, שהיתה מסתכלת על מדינת ישראל היתה אומרת לעצמה, רמת החיים שלהם גבוהה הם חיים בחברת שפע ומתענגים על כל טוב המערב, ובכל זאת יש אצלם כמה מסובבים על כל הראש שרוצים לכבוש עוד שטחים ולהרוג אחרים. אריה שטורף אילה לא ילך מיד לטרוף עוד אחת בשביל הכיף אלא יאכל את מה שיש לו. ועוד משהו, בתור בן אדם אני יכול להגיד לעצמי "זה טוב וזה רע" אני יכול להחליט שלמרות שאני ממש מת על בשר אני אהיה צמחוני. למה? משום שאני רואה את זה כטוב. (אני, אגב, לא צמחוני אבל לא משנה). אמרת משהו בנוסח "לכל אחד יש הצדק שלו", כביכול כל אחד יכול להמציא לו צדק בפני עצמו ואין שום בעיה עם זה. לפי ההגיון הזה אני יכול לומר שהצדק שלי הוא להיכנס לבית שלך לפוצץ אותך במכות ולקחת לך את הרכוש. האם זה נראה לך צודק? למה לא? הרי אם אני יותר חזק ממך - החזק שורד, החלש נופל, וזה מגיע לך... גברים חזקים יותר מנשים, למה לא להתיר אונס בחוק? הרי לחלש מגיע שיתעללו בו... מי שרוצה דארוויניזם - שלא יהיה צבוע, לך עם זה ע-ד ה-ס-ו-ף. ואגב, אתה מתעלם לגמרי מענף מדעי שלם ששמו פסיכולוגיה אז די לקשקש על ה"מדעיות" שלך לעומת ההומניזם השמאלני התבוסתני העלוב שלנו.