היפוקמפוס מוחי קטן ב- MRI כתוצאה מהתעללות ביל

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
היפוקמפוס מוחי קטן ב- MRI כתוצאה מהתעללות ביל

מחקר חדש אשר נערך באוניברסיטת הרווארד מגלה על-ידי בדיקת MRI שגודל ההיפוקמפוס של ילדים שחוו התעללות בילדותם קטן יותר.
ההיפוקמפוס הינו איזור במוח אשר חושב לתהליכי זיכרון ולמידה ובעיקר לתהליכי בקרה רגשית. לכן אנשים בעלי היפוקמפוס לקוי סובלים מהפרעות פסיכיאטריות.
המחקר גילה כי שלושה איזורים של ההיפוקמפוס (CA3, dentate ו- subiculum) הם קטנים ב-6%-7% אצל מבוגרים שהעידו שעברו התעללות מאשר אצל מבוגרים שלא העידו שעברו התעללות.
החוקרים סוברים שגילאי 3 ל-5 שנים הם השנים הקריטיות. התעללות (פיזית או מילולית) מביאה להפרשת הורמוני עקה וכך גורמת להקטנת ההיפוקמפוס
ואז לבעיות פסיכיאטריות בבגרות.
החוקרים מסייגים את הממצאים בכך שלא תמיד כך הדבר ושההיפוקמפוס הינו איבר פלסטי אשר ניתן להשפיע עליו בגיל מאוחר יותר על ידי טיפול נפשי ופעילות גופנית.

קישור לידיעה- כתב העת PNAS

מהו ההיפוקמפוס?

פורסם ב-cancer בעבר

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.24372/full

כמובן שיש המון בעיות במחקר שכזה שמנסה לקשור משתנה אחד לאורך תקופת חיים שלמה ומסתמך על התבוננות רטרוספקטיבית (אני רוצה לראות את ההלסינקי של המחקר הפרוספקטיבי). וזה באמת מחקר ראשוני. אבל מעניין לקרוא.

deathcaster

New member
תגובה

איזה יופי לשמוע תשובה מקיפה ממך שחוסכת שרשורפלצת מיותר עם חולמי חלומות בהקיץ.
(ולמען הסר ספק, ידעתי על איזה מחקר מדובר... אבל שוב, הצגת את הבעייתיות בו)

deathcaster

New member
אז הסירי ספק מליבך

חולמי חלומות בהקיץ הם אלה שמאמינים במטאפיזיקה, חברים דמיוניים ורפואות אליל כמו "מים עם זיכרון".

לא היה ספק, אל תדאג

אם ידעת על המחקר למה שאלת "מהיכן את יודעת"? לא כדי ליצור שרשורפלצת רדוד בעליבותו כהרגלך?
חבל שאבלוק הרס לך...

deathcaster

New member
למה הרס?

הודיתי לו על כך.

ובוודאי שהיה לך ספק, אל תשקרי, חשבת שאני מתכוון למישהי אחרת.

הרס לך

שרשורפלצת מתנגח חסר חשיבות שיפיג לך את השעמום... (הרי הודת שידעת על המחקר, למה שאלת?! )
היה לי ספק?
הרי זה בדיוק אחרי ההודעה שלי, איזה מקום לספק זה משאיר???

sivan120

New member
קשרים בין המוח לנפש...

שינוי קטן במוח משפיע על דברים רבים בנפשנו-מנפש אל גוף ובחזרה לנפש.

squalus

New member
אין דבר כזה נפש

זה הכל במוח. כל מה שאנשים קוראים לו "נפש" זה פעולות אלקטרוכימיות והורמונליות במוח.

uzi2

Active member
אם יש משהו שאנחנו קוראים לו נפש, אז בהגדרה

יש נפש. השאלה האם כל המצבים הנפשיים הם כימיה/חשמל נטו, לא קשורה לשאלה האם יש נפש. גם אם נפש היא מונח שקשור לפסיכולוגיה, ושאינו סותר את התפיסה שאין דבר מעבר לפיזי, זה לא אומר שזה לא קיים.
טיפולים נפשיים וחברתיים, משפיעים על הכימיה במוח, היפנוזה משפיעה, והכימיה משפיעה על מצבים נפשיים שלנו.

בלי כל הפילוסופיה הנלווית לפעמים. שהיא דרך אגב, פחות טריויאלית לי מאשר לכם.

squalus

New member
זה אומר שזה סתם שם

זה אומר שזה סתם שם שהאדם נתן בגלל היצר שיש לנו לקטלג כל דבר.
בסופו של דבר הכל כימיה, וכשמתים הכל נגמר.

למעלה