היתכן לתת לי דו"ח כאשר שוטר מכוון אותי?...

YOS97

New member
היתכן לתת לי דו"ח כאשר שוטר מכוון אותי?...

שלום
היתכן לתת לי דו"ח על עבירה שבוצעה לכאורה, בזמן ששוטר כיוון אותי?!...
המקרה קרה כך:
נסעתי ברכבי והתקדמתי למעבר חציה. אחרי המעבר עמדה תחנה ניידת של משרד התחבורה לבדיקת תקינות רכב, ושוטר הוריד מכוניות לצד הדרך.
השוטר עמד מצדו השני של המעבר, בערך עשרה מטרים ממנו.
כשהתקרבתי למעבר, פרץ השוטר לכביש וחסם את דרכי. בתנועות ידיים נמרצות הפנה אותי ימינה לצד הדרך (יש שם מפרץ חניה).
התבוננתי בו באימה (שמוכרת לכל נהג ששוטר סימן לו פעם בחיים לעצור), וצייתתי לו כמובן. כשהגעתי לעצירה הוא אמר לי את המלים ההזויות הבאות: אתה יודע שעכשיו חסמת הולכת רגל שעברה את המעבר?
חשבתי שהוא צוחק; הלא הוא עצמו כיוון אותי!...
אמרתי לו: לא ראיתי שום הולכת רגל, אבל איך אראה כשאתה מסיח את דעתי?
אמר הוא: לא חשוב! אפילו מאה שוטרים מסמנים לך לפנות הצידה אתה צריך לראות הולכי רגל.
אחרי זה הוסיף: אני יכול לשלול לך את הרשיון לחודש, אבל בגלל הטענה שלך שהיסחתי את דעתך אני אסתפק בדו"ח של 500 ₪.
אמרתי: סליחה! אם לדעתך יש בטענה שלי ממש, אני רוצה לצאת בלי שום דו"ח.
אמר הוא: אני לא מסכים לטענה שלך, אני רק מקל עליך מפני שאתה טוען ככה.
רבותי - דברי השוטר אינם נראים לי! את הסימונים שלו הוא צריך להתחיל אחרי שהנהג עבר את המעבר ולא לפני כן. אם הנהג עבר עבירה בלי שהשוטר נכנס לתמונה, אז אפשר לתת דו"חות על חסימת הולכי רגל.
רציתי לכתוב כל זאת בדו"ח, אבל אחרי שני משפטים הוא אמר שהוא לא מוכן לרשום לי יותר מארבע חמש מילים, כי אין לו מקום. אמרתי: תרשום שאתה לא רושם את דבריי כי אין לך מקום.
רצתי הביתה וצילמתי את הסרטון המצורף (הקישור למטה), שבו רואים היכן השוטר הזה עומד, ואיך הוא מסמן לנהגים שעוד בכלל לא הגיעו למעבר.
שימו לב בבקשה לשלוש נקודות:
א. איך השוטר רץ לאמצע הכביש. איך אפשר להסתכל ימינה ושמאלה במציאות כזו?! מה הוא רוצה, שידרסו אותו? אפילו אילו היה בעל חיים שהתפרץ לכביש, יש לזכות אותי.
ב. איך שהוא קרוב למעבר, ומתחיל לסמן כשהנהג עוד נמצא בצד השני. עצרו את הסרט בשנייה ה-45 (שאז הוא מתחיל להניף ידיים). למי הוא מניף? לנהג שעוד נמצא בצד השני של המעבר.
ג. באיזו אינטנסיביות הוא מסמן בידיו. איך אפשר במקביל לתבוע משהו מהנהג?
אני מבקש לקבל עצות מחברי הפורום
https://docs.google.com/file/d/0Bz10_sglmhs9MFpxY1NCbloyR0k/edit?usp=sharing

סהר דוד

New member
השוטר לא מכוון אותך. אתה אחראי לנהוג כחוק !

השוטר סימן לך לעצור לבדיקה. הסימונים שלו תקניים ומקובלים. השוטר עובד בצמוד לניידת של משרד התחבורה. לפני הניידת מוצבים שני שלטים בולטים וגדולים בהם רשום בצורה ברורה על תחנת הבדיקה שבמקום . את השלטים רואים היטב כבר ממרחק של 300 מטר,
השוטר לא "מכוון אותך". הוא נתן לך הוראה לעצור בצד. אחריותך כנהג הרכב להאט את הנסיעה ולבצע אות הוראת השוטר עד לעצירה מלאה. זה שבינך ובין השוטר יש מעבר חציה, לא פוטר אותך מהחובה להתיחס כראוי להולכי הרגל ולתת להם זכות קדימה כנדרש בחוק.
זה שנכנסת ללחץ מהוראת השוטר, ובכך "הפקרת" את בטיחות המשתמשים בדרך - זאת בעיה פרטית שלך. השוטר אינו גננת ואין תפקידו להוליך אותך בבטחה לנקדות העצירה- זה באחריותך הבלעדית
השוטר היה רחמן מדי. אי מתן זכות קדימה להוך רגל במעבר חציה, מאפשר לשלול רשיונך -מנהלתית -על אתר!! השוטר משום מה ויתר לך ורשם לך רק דוח ולא הזמנה לדין.
"דברי השוטר אינם נראים לי".. תתכבד ותלך להשפט. תן לשופט לפסוק ביניכם.
השוטר חייב לתת את הסימון במרחק כזה שיאפשר לרכב זמן מספיק לעצור בבטחה. אם היה מחכה עד אחרי מעבר החציה - היה מסכן את עצמו, את הנהג ואת משתמשי הדרך.

השוטר לא "רץ לאמצע הכביש" . הוא ניצב בנתיב שנסגר על ידי השלטים הנ"ל.
הדוח תקין . אם משהו לא נראה לך -לך להשפט.

ספק

מחד אכן מה שעשית הנו ציו להוראת שוטר
מאידך אינך פטור מנקיטת אמצעי זהירות
בנסיבות המקרה חבל כי השוטר לא התעלה על עצמו וויתר על הדוח

shlang

New member
לפי תיאורך, לא , אבל תרשום כאן מה רשום

בדוח הנסיבות המקרה

YOS97

New member
צירפתי קישור לנסיבות המקרה

זהו הקישור:
https://docs.google.com/file/d/0Bz10_sglmhs9R3ZtVHIta0ZKVDg/edit?usp=sharing
כתב היד של השוטר מזעזע. אבל עדיין אפשר לראות שהוא רושם, שהולכת הרגל הייתה על הפס הראשון של המעבר כאשר חסמתי אותה. מה זה אומר על מיקומה כאשר הייתי עשרים מטר לפני המעבר, ואז השוטר התחיל לנופף לי? האין זה אומר שאז היא הייתה לגמרי לא רלוונטית?

dani666

New member
*אז* היא היתה אכן לא רלוונטית. אבל כשהגעת ..

.. למעבר היא היתה רלוונטית מאד.

YOS97

New member
החלטתי להגיש תלונה במח"ש

רבותי חברי הפורום, שלושה ימים חלפו מאז המקרה ואני רק הולך ו'מתחמם' יותר ויותר.
מה בעצם קורה כאן?
השוטר מדריך אותי בתנועות ידיו, ואז נותן לי דו"ח?
אגב - מישהו כתב קודם שהוא רק 'מפנה'; לדעתי זה משחק לשון. הסתכלו בסרטון שצירפתי ותגידו אם הוא לא מדריך / מוליך / מכוון / מזיז / משתלט על כל האירוע.
תגידו לי - השתגענו? אין גבול לחוסר הצדק?
כמעט ודאי אצלי שאתלונן במח"ש ואדרוש להדיחו מהתפקיד

gady18

New member
מחש לא יעזור פה

עדיף דבר ראשון לבקש לבטל את הדוח בטענה של ציות להוראות שוטר

גבע אבי

New member
שואל כהלכה ומשיב לעניין

כנראה שלא נאמר עליכם
מח"ש מטפל רק בעבירות פליליות, חוזר לאט פ-ל-י-ל-י-ו-ת.
לא הייתה כאן עבירה פלילית למרות שאולי המנטור שלך יגיד אחרת או שתמצא מצב באיזושהי רפובליקת בננות שביום טוב וכשהרוח בכיוון הנכון, יסייע לך לחשוב כך.
הפניה צריכה להיות לקצין תלונות הציבור במרחב שאליו שייך רושם הדוח.
ולעצת אחיתופל (עיין ערך) שאתה נותן, הפנייה צריכה להיות למרכז פניות ארצי לנהגים שמספר הטלפון מופיע על גבי הדוח.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
רק לעניין אחיתופל

על פי הגדרה - עצת אחיתופל הינה עצה טובה שמקבלה מחליט לא לקבלה.
ולא זה המקרה.

ביטויים תנכיים נוספים

בין הביטויים השגורים על לשוננו, ישנם ביטויים רבים שמקורם בתנ"ך, אבל הם בעצם שיבוש.
להלן חלק מהביטויים:

בחייהם ובמותם לא נפרדו
קול קורא במדבר
אבן פינה
חלאה

gady18

New member
מחש מטפל בכל תלונה אבל

פה זה משהו טכני מקסימום שיקול דעת לקוי , יתכו שיבטלו את הדוח אם יטענו טענות נכונות.

dino_din

New member
דעתי

את החוק אתה מכיר יותר טוב ממני, אין לי ספק.
עדיין, נראה לי שהשוטר היה יכול לוותר על הדו"ח משתי סיבות -

1. נכון שעל הנהג לעצור בצורה בטוחה ולהמשיך להיות זהיר עד לעצירה אבל השוטר, שהוא מן הסתם הרבה יותר מנוסה מהנהג בסיטואציות האלו ומן הסתם ראה עשרות אם לא מאות נהגים במצב הזה, היה יכול, ואפילו היה צריך כחלק מהמקצועיות שלו, לשם לב לסביבה לפני שהוא עוצר את הנהג ואפילו לסמן להולך הרגל לעצור או לסמן לנהג בצורה ברורה יותר להאט ולשים לב להולך הרגל.
מדובר לדעתי באקט של מקצועיות והגדלת ראש שמחוייבת משוטר (גם אם מבחינת החוק הוא יכול להתעלם מזה).

2. דווקא העובדה שהנהג "נלחץ" וציית מידית להוראת השוטר מעידה מבחינתי שמדובר בנהג נורמטיבי שכנראה אינו מורגל למפגש עם שוטרים והעובדה שאזרח מציית מיד להוראת שוטר היא עובדה מבורכת. אז נכון, שוב, שזה לא פוטר משאר הוראות החוק (כנראה. אני בטוח שעורך דין טוב יוכל לערער גם על זה) ועדיין, כאשר אזרח רואה סימוני שוטר ומציית מיד תוך כדי מלוא תשומת הלב לשוטר, זה לא משהו שאמור לבוא כנגדו.

(וזו סתם דעתי האישית מאחר ויש לי תחושה שאם אני הייתי נתקל בשוטר בסיטואציה זהה, כנראה שהייתי מתרכז בו ובסימוניו).

gady18

New member
יש יותר מזה

הוראות שוטר מאינות חוקי תנועה אם שוטר אמר לך להתקדם ולא צייתת בגלל הולך רגל אתה מסתכן באי ציות להוראת שוטר,
http://www.trafficjam.co.il/noobey.html
מעבר חצייה הוא תמרור לכל דבר. וסביר להניח שמי ששוטר מורה לו משהו יציית אפילו אם הוא מבצע עברת תנועה.

be_roo

New member
בלי קשר לדיון החוקי, הבעיה שלך מתחילה במשפט

אחד: "התבוננתי בו באימה (שמוכרת לכל נהג ששוטר סימן לו פעם בחיים לעצור)"

מה אימה? למה אימה? אז שוטר סימן לך לעצור, למה כל הגוף צריך להכנס להיסטריה וכל העולם מסביב להעלם?
כן, זו הסחת דעת, כמו אחת מני אלפים שנהג נתקל בהן בכל נסיעה, אבל התגובה הקיצונית שלך שגרמה ל"ראית מנהרה" שבה היית ער רק לשוטר ונתת דעתך רק להוראותיו בגלל חרדה חסרת בסיס היא שהתחילה את כל העניין.

אולי כדאי לשבת עם עצמך ולבדוק איך דואגים שבפעם הבאה שתעצר ע"י שוטר תגיב בצורה מתונה יותר.

למעלה